HABERLER>POLİTİKA
17 Aralık 2014 Çarşamba - 10:58

Engin’den 17 Aralık soruları: Erdoğan’a, Bayraktar’a ve Yıldırım’a!

CHP İl Başkanı Ali Engin yolsuzluk operasyonunun yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a ve Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a sorular yöneltti. Engin ayrıca Çarşı Grubunun yargılanmasına da değindi.

Engin’den 17 Aralık soruları: Erdoğan’a, Bayraktar’a ve Yıldırım’a!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ – 17-25 Aralık haftasını Yolsuzlukla Mücadele Haftası ilan ederek şok sayıda afişle geride kalan yıl yaşanan depremi protesto eden CHP’de İzmir Örgütü de operasyonların yıldönümü nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi.

İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya Ali Engin ve il yöneticilerinin yanı sıra Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve gençlik kolları üyeleri de katıldı.



Toplantıda konuşan İl Başkanı Engin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a sorular yöneltti.

Engin, “Gözümüz aydın bir bayramımız ve yeni bir günümüz oldu. Artık her yıl yeni bir günü anacağız. Kutlayacağız diyemeyeceğim çünkü kutlanacak bir şey yok. Her yıl bu batağa bulaşanları teşhir etmek açısından önemli. Partimiz için yolsuzluklara dikkat çekmek, yetimin hakkını yiyenleri, sömürenleri teşhir etme haftası olacak” diye konuştu.
 
CUMHURBAŞKANI VE ESKİ BAKANLARA SORU
“Öncelikle Cumhurbaşkanına ve Eski Ulaştırma Bakanına, TOKİ Eski Bakanına birkaç soru sormak istiyorum” diyen Engin şunları söyledi:
 
Cumhurbaşkanı kendisine iftira atıldığını söylüyor. Yasa ve ceza kanununda bir kişiye iftira atıldığında bu kişinin ne yapması gerektiği açıktır. Cumhurbaşkanı niye ilgililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmamaktadır?  Böyle bir şeyi düşünüyor mu? Bu soru bizim için önemli... Ciddi iddialar var tırnak içinde iftiralar var. Neden mahkemeye vermiyor?
 
Sayın Erdoğan Bayraktar için ise; Ne yaptıysa dönemin başbakanının bilgisi dahilinde yaptı? Bugün niye AK Parti üyesi olarak kalmaktadır. Eski başbakan hangi talimatları vermiştir.  Bunlara hukuken hakkı var mıdır?
 
Binali yıldırım ise; Liman operasyonuyla ilgili açılan davada geçen aylarda İzmir’de tutuklanana polis memurlarının hiçbirinin soruşturmada suçlu bulunmayarak serbest bırakılması size neyi hatırlatıyor?


 
İTİBAR KAYBETTİK…
CHP İl Başkanı şöyle devam etti: Türkiye maalesef bu operasyonlarla dünyada yalnızlaşmıştır. Hukuk devleti olma şeffaf yönetim açısından itibar kaybettik. Cumhuriyet döneminde kazandıklarımızı kaybettik. Son Birleşmiş Milletler toplantısında cumhurbaşkanının yaptığı konuşmada salonun boş olması en önemli göstergedir. Cumhurbaşkanının son yaptığı Avrupa Birliği, ‘Biz AB’ye girmek istemiyoruz. Size mi soracağız’ açıklaması ibret vericidir. 12 yıldır devleti yöneten, Türkiye’yi AB’ye taşıyacağız diyen ve öğlen saatlerinde havai fişek atanların aslında vatandaşı aldattığı ortadadır. AKP’nin AB macerasının yalan olduğu ortaya çıkmıştır. Avrupa’yla hiçbir alakalarının olmadığı ortay çıkmıştır. Kendileri itiraf etmiştir.
 
ÇARŞI DAVASINA DA DEĞİNDİ
Öte yandan Engin dün ilk duruşması görülen ve Beşiktaş Çarşı Grubu liderlerinin darbeye teşebbüsle yargılandığı davaya da değindi. CHP İl Başkanı, “Birkaç günden beri Beşiktaş taraftarı çarşı gurubunun yargılanması ve hükümeti devirmekle suçlanması maalesef bir paranoya haline gelmiştir. Muhalefet yapan herkes böyle suçlanıyor. Mahkemede verilen cevaplar da ilginç ve espri dolu. ‘Bizim öyle bir becerimiz olsa Beşiktaş’ı şampiyon yapardık’ dediler. Hükümeti devirmek Beşiktaş’ı şampiyon yapmaktan daha zor bir iştir. Genel başkanımızın sürekli yolsuzluklardan bahsetmesi belirli kesimler tarafından ‘Cumhuriyet Halk Partisi’nin başka işi yok mu? Söyleyecek bir şeyi yok mu’ gibi algılanmakta ama biz bunları anlatmaya devam edeceğiz. Devletin nasıl çökertildiğini anlatmaya devam edeceğiz. Bu hafta içinde ilçe örgütlerimizde de kamuoyunu aydınlatma görevini sürdüreceğiz. Ciddi engellerle karşılaşıyoruz. Araçları kiralayarak bu işi yapacağız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİR'Lİ 18 Aralık 2014 Perşembe 09:33

Bu soruların sorulmasının neresi yanlış anlayamadım,sayın partililer.Elbette bu tür yolsuzluk iddaları gerçekten bağımsız yargı tarafından araştırılmalı ve suç varsa cezalandırılmalıdır.Bu kişi her kim ve hangi gruptan olursa olsun."Senin suçlun ceza alsın benimki asla"mantığı ile sonumuz kötü olur.Bu HEPİMİZE yansır.Haaa şu dediğine katılıyorum.Muhalefet maalesef bu memlekette hala vatandaşın arasına giremiyor ve aynı dili konuşamıyor.Bu da ayrı bir gerçek maalesef.

Yorumu oyla      11      5  
yazık 18 Aralık 2014 Perşembe 08:33

Yazık İzmir'e ve CHP'ye yazık, ne hale getirdiniz İzmir'i Chp'yi. Hiç mi üzülmüyorsunuz?

Yorumu oyla      11      5  
partililer 17 Aralık 2014 Çarşamba 16:23

sizler bu kafayla gittiğiniz sürece kıyamete kadar iktidar olamayacaksınız devam edein haşhaşilerle işbirliği yapmaya son iki seçimde yaptınızda ne oldu sizlerin bu türkiyede inandırıcılığı yok aldığınız oy ortada

Yorumu oyla      30      6  
sinansinano 17 Aralık 2014 Çarşamba 15:22

İZMİR İL BAŞKANI VE MİLLETVEKİLİ ADAYI ALİ ENGİNİN CEMAATA BAKIŞI "Bir işadamı ve CHP İl Başkanı olarak, 140 ülkede okul açılmasını eskiden beri ayakta alkışladıklarını söyleyen Ali Engin, “Hizmet Hareketi okullarla, medya şirketleriyle, TUSKON’la ülkemize döviz kazandırıyor, 30 milyar dolar ihracat yapıyor. Bu ne demektir? İnsanlarımız iş buluyor, ülkemiz döviz kazanıyor, Türkiye’nin yurtdışında tanıtımı yapılıyor. En son düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’na katıldım ve göğsüm kabardı. O ülkelerdeki çocuklar Türkçe öğreniyor. İleride Türkçe, dünya dili olacak. Bu okullardan mezun olan çocuklar birçok ülkede başbakan oldu, genelkurmay başkanı oldu, gazeteci oldu, işadamı oldu vs. bunlar önemli işler. O insanlar Türkiye’ye yakınlıkduyar, iş birliği yapar. Bu güzel bir şey. Akıl mizan sahibi olan adam bunu takdir eder. Bir yurttaş olarak, böylesi bir hareketi ‘Haşhaşi’ gibi göstermeyi vicdanla da bağdaşır bulmuyorum.” şeklinde konuştu. "-

Yorumu oyla      35      5  
Görüntü 17 Aralık 2014 Çarşamba 11:56

İl Başkanı ile birlikte olanlara bakıldığında il başkanı görevden ayrılmadan bile ne kadar yalnızlaştığının göstergesidir. Partim adına üzgünüm.

Yorumu oyla      32      6  
subuo 17 Aralık 2014 Çarşamba 11:18

Sana oy vermem. Partiden sutlanamiyorsun bari istifa et. Hiçbir şekilde chp ye bulasma

Yorumu oyla      68      7  
YAZIK YAZIK 17 Aralık 2014 Çarşamba 11:08

HANİ GÜNDEMİNİZDE ÇARŞI BİLE VARKEN KATLEDİLEN 148 ÇOCUK İÇİN EN UFAK BİR DEMEÇ BİLE YOK BAŞKA DA YORUMA GEREK YOK...

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarhan’ın A Takımı’na 3 önemli İzmirli
CHP'den istifa ederek Anadolu Partisi'ni kuran Ankara Milletvekili Emine ...
Çıray’dan milyonlarca vatandaşa nefes aldıracak teklif
CHP İzmir Milletvekili kredi ve kredi kartı mağdurlarına nefes aldıracak teklifini sundu.
Egemen Bağış’a göre 17 Aralık!
Geçen yıl 17 Aralık operasyonunun ardından istifa eden AB eski Bakanı ...
 
CHP’nin billboard bulamayan 17 Aralık afişleri!
CHP 17 Aralık'ın yıldönümü nedeniyle 30 kentte yolsuzluk afişleri asmak ...
Eşi ilk röportajı verdi: Davutoğlu güreşçi çıktı!
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ilk röportajını verdi. ...
'AKP'yle olan ilişkilerini artık açıklasın'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Aralık Operasyonu’yla ilgili Cumhurbaşkanı ...
 
CHP’nin 17 Aralık afişine polis müdahalesi
Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Binası'na asılan '17-25 Aralık yolsuzluk ...
Davutoğlu’ndan flaş açıklama: Gülen için…
Başbakan Davutoğlu, 14 Aralık soruşturmasına yönelik soruyu yanıtlarken, ...
CHP'li Onur'dan Meclis'te Çarşı'ya tişörtlü destek
CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, "darbe teşebbüsü"nde bulundukları ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva