HABERLER>POLİTİKA
23 Nisan 2012 Pazartesi - 20:45

Emine Erdoğan ilk kez 23 Nisan resepsiyonunda

TBMM Başbakanı Cemil Çiçek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Meclis'te resepsiyon veriyor. Resepsiyona ilk kez eşi Emine Erdoğan ile katılan Başbakan Erdoğan gazetecilerin 'Öncelikle askerler de katılıyor ne diyorsunuz?' sorusuna "İyi iyi, çok güzel" diye yanıt verdi.

Emine Erdoğan ilk kez 23 Nisan resepsiyonunda

ANKARA - TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in verdiği 23 Nisan resepsiyonu eşli yapıldı.
 
Başbakan Erdoğan ve çok sayıda Ak Parti milletvekilinin eşleriyle birlikte katıldığı resepsiyonda, asker de uzun zaman sonra ilk kez en üst düzeyde temsil edildi.
 
Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra Erdoğan'a da eşli katılım ve askerin tutumu soruldu. Erdoğan, ''Eşinizle ilk defa geliyorsunuz'' sorusuna, ''Daha önce farklı şartlar olduğu için uygun değildi ama şimdi uygun şartlar oluştuğu için birlikte geldik'' diye yanıt verdi.
 
Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve BDP'nin yer almadığı resepsiyonda, ''Diğer resepsiyonlara göre farklı bir heyecan var mı?'' sorusunu da yanıtladı: ''Onun değerlendirmesini, tespitini siz yapacaksınız. Sizler dışarıdan daha iyi görürsünüz. Biz içeride olduğumuz için tam göremeyiz."
 
"BURADALAR DEĞİL Mİ? GÜZEL"
Bir basın mensubunun, ''Askerler de uzun zamandır ilk defa resepsiyona geldiler'' sözleri üzerine Erdoğan, ''Buradalar değil mi? Güzel'' ifadesini kullandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun resepsiyona katılmamasına ilişkin soruya da Erdoğan, ''Onu bulun, ona sorun'' yanıtını verdi.
 
Erdoğan, resepsiyondan ayrılmadan Cumhurbaşkanı Gül ve TBMM Başkanı Çiçek ile kısa süre ayaküstü sohbet etti. Sohbetin ardından Çiçek ve Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ü birlikte uğurladılar. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, daha sonra resepsiyondan ayrıldı.
 
"EŞSİZ OLMASI NORMAL DEĞİLDİ"
Resepsiyona yalnız gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de, ''Eşli katılımı nasıl değerlendiriyorsunuz, yine bir gelenek yıkılmış gibi...'' sorusu yöneltildi.
 
Gül, ''Bu tür faaliyetler eşli olur biliyorsunuz. Eşsiz olması pek normal değildi. Meclis Başkanımız doğru yapmış. Bu işler böyledir, her tarafta gelenek bu şekildedir. Kendimize has durumlar, ağırlama mecburiyeti hasıl oluyordu o dönemler. Ama gördüğünüz gibi her şeyin bir vakti vardır'' dedi.
 
"ASKERİN KATILIMI ONUR VERİCİ"
Bir gazetecinin, ''Resepsiyona daha önce askerler üst düzeyde katılmıyordu. İlk kez böyle bir katılımı nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna karşılık Gül, ''Devletin bütün birimlerinin katıldığı yerde... Silahlı kuvvetlerimiz de devletin en önemli birimlerinden, organlarından. Dolayısıyla silahlı kuvvetlerimizin böyle milli günlerde olması çok önemli anlam ifade edebilir. O bakımdan çok memnuniyet verici, bütün milletimize, herkese de çok gurur ve onur vericidir. O bakımdan büyük memnuniyet duyulmuştur herhalde'' dedi.
 
CHP VE BDP'NİN OLMAYIŞI
Cumhurbaşkanı Gül, ''23 Nisan törenlerine katılan ve katılmayan partiler oldu. BDP yurt dışında, CHP Genel Başkanı buraya katılmıyor. Bu tabloyu nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusuna da, ''CHP Genel Başkanı konuşma yaptı. Bilemiyorum, belki biraz sonra gelirler. Meclis'te bütün milletvekilleri ve grupların olması gerekirdi. Gruplar adına, her zaman olduğu gibi herkesin düşüncelerini farklı farklı da olsa ifade etmesi gerekirdi. Nitekim konuşan siyasi partilerimizin başkanları, birbirinden farklı düşüncelerini ifade etti. BDP'nin de olup, düşünceleri neyse konuşmaları iyi olurdu, hoş olurdu'' yanıtını verdi.
 
BAHÇELİ: OLUMLU BİR GELİŞME
Geceye katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, ''Genelkurmay Başkanı resepsiyona katıldı. Nasıl değerlendirirsiniz?'' sorusunu, ''AK Parti'nin 9. yılı hayırlı oluyor. Ülkemiz açısından olumlu bir gelişme. Gerilimi aşağı çeker. Normalleşme sürecini hızlandırır'' diye yanıtladı.
 
''Türbana ilişkin yasak sona erdi resepsiyonlarda. Nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna Bahçeli, ''Bu soru, hala sorun olduğunun işareti olarak görülür. Onun için artık bu sorulardan vazgeçin. Hayat normalleşiyor, güzel bir Türkiye'ye doğru gidiliyor. Bugünkü manzara da onu gösteriyor'' yanıtını verdi.
 
"ÇİÇEK'E TAVRIMIZ YOK"
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Meclis'teki resepsiyon yerine Çankaya Belediyesi tarafından Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda düzenlenen '1000 Çocuk Korosu' konserine katıldı.
 
Bir basın mensubunun “TBMM’deki resepsiyona katılmayacak mısınız?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, çocuklarla beraber olmayı istediğini kaydederek, “Onların şarkılarını, Türkülerini, oyunlarını izleyeceğim. Bugün de Çocuk Bayramı. Dolayısıyla benim burada olmamdan daha doğal ne olabilir” dedi.
 
TBMM’deki resepsiyona neden katılmadığına ilişkin bir soruya Kılıçdaroğlu, “Oraya arkadaşlarımız katılacaklar. Ben geçen yıl da buraya katılmıştım. Çocuklarla beraber olmayı seviyorum. Umarım sizler de seveceksiniz” diye yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, bir başka soru üzerine de TBMM Başkanı Çiçek’e yönelik bir tavrının olmadığına işaret ederek “Hayır, öyle bir tavır yok” diye konuştu.
 
BDP’liler ise tutuklu milletvekilleri nedeniyle bu yıl hiçbir etkinliğe katılmama kararı aldıkları için resepsiyonda yer almadı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Buca’da Bahri Dal da koltuğa talip
CHP Buca’da; Umut Orkun Uğraş ve Bektaş Gül’ün ardından, eski ilçe başkanlarından ...
CHP Bornova’da ‘oy’ atışması!
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ın “Bornova’da oylarımız düştü” çıkışına, ...
BDP: Tavrımız Meclis’e değil, hükümete!
BDP, 23 Nisan Ulusan Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine tutuklu milletvekilleri ...
 
Erdoğan: Meclis’i yok sayan yanıtını alır!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Meclis’te konuşma ...
Karabağlar’da AK uçurtma şenliği
AK Parti Karabağlar İlçe Teşkilatı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
Başbakan Erdoğan sadece ‘onlarla’ tokalaştı…
Ankara'da 23 Nisan kutlamaları kapsamında önce Anıtkabir’de ardından da ...
 
AK Partili Arif Uğurlu’dan Manisa çıkarması
Kemalpaşa Belediyesi AK Parti Grup Başkanı Vekili Arif Uğurlu, ilçe sınırlarında ...
Oğul Erbakan’dan 28 Şubat değerlendirmesi
Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Dr. Fatih Erbakan, Milli Görüş hareketinin ...
Meraklandıran soru: Başbakanlık neyi savunacak?
28 Şubat sürecinde fişlenmesiyle ilgili açtığı davada Başbakanlığın mahkemeye ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva