HABERLER>POLİTİKA
17 Nisan 2019 Çarşamba - 15:54

Ekrem İmamoğlu görevi devraldı!

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen İmamoğlu, İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldı. İmamoğlu, daha sonra görevi Mevlüt Uysal’dan devraldı.

Ekrem İmamoğlu görevi devraldı!

Ekrem İmamoğlu, mazbatasını almak için Çağlayan Adliyesi'ne geldi. İmamoğlu adliye içinde bulunan İl Seçim Kurulu'na geldi ve mazbatasını aldı.

İmamoğlu mazbatayı almak için İl Seçim Kurulu'nun bulunduğu Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Ekrem İmamoğlu eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte İl Seçim Kurulu'na gittiği araç içinde görüntülendi. 

OY FARKI: 13 BİN 729

İstanbul İl Seçim Kurulu'nun birleştirme tutanaklarına göre; Ekrem İmamoğlu 4 milyon 169 bin 765; Binali Yıldırım'ın ise 4 milyon 156 bin 036 oy aldı. Aradaki fark 13 bin 729 olarak gerçekleşti. 

Mevlüt Uysal'dan görevi devraldıktan sonra vatandaşlarla bir araya geleceğini aktaran İmamoğlu, "Daha sonra oradan da çağrımı yapacağım. Biz vatandaşlarımızla, halkımızla, inşallah bu hafta sonu cumartesi ya da pazar günü bütün İstanbul halkını davet ederek, süreci anlatacağımız bir buluşmayı da sizlerle paylaşacağız. Bu paylaşımımız en geç yarın olacak." diye konuştu. 

Vatandaşları Saraçhane'ye davet edeceklerini dile getiren İmamoğlu, şöyle devam etti: 

"Bugün mazbatamızı İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan teslim aldık. Çok onur duyuyorum, mutluyum, öncelikle şunu ifade edeyim. Ben bu mazbatayı 16 milyon insanımız adına devraldım. Hiç kimsenin birbirinden farkı olmaksızın, hiç kimsenin birbirinden üstünlüğü olmaksızın tüm hemşehrilerim adına devralmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Asla vazgeçmediğimiz değerlerimiz var. Asla vazgeçmedik. Haktan, hukuktan ve adaletten asla vazgeçmedik. Toplumun demokrasiye olan inancından ve buna dönük mücadelesinden asla vazgeçmedik. Çok net ifade ediyorum. Bu şehirde yaşayan insanların sevgisiyle, saygısıyla oluşturduğu birlik ve beraberlik duygusundan asla vazgeçmedik."

Kimsenin hakkını yemediklerini ve asla bu şehirde yaşayan 16 milyonun da hakkını yedirtmeyeceklerini söylediklerini aktaran İmamoğlu, "Günün sonunda İl Seçim Kurulunun birleştirme tutanağıyla beraber mazbatamızı aldık. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu kentin ihtiyaçlarını biliyoruz. Bu şehirde yaşayan herkesin taleplerini biliyoruz ve hizmet etmeye hemen hızlıca başlayacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin tüm alanları, şeffaf bir şekilde halkına, insanına bugün itibarıyla açılmıştır, açılacaktır. Bu şehrin yönetimini yürüten bu güzel kentin belediyesinin koridorları, makamları ve bu belediyede çalışan herkes bir kişiye, bir gruba ya da bir partiye ve diğerlerine hizmete değil 16 milyon insana hizmet etmeye bugün itibariyle başlamıştır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

"VİCDANIMIZ ÇOK NET"
Devam eden süreç olduğunu dile getiren İmamoğlu, "Bunun farkındayız. Elbette ki şehrimizde yaşayanlarımızın huzuru ve mutluluğu için bir an önce bu süreçlerle ilgili net ifadelerini ilgili kurullardan elbette ki bekliyoruz. Bizim kafamız net. Bizim zihnimiz, bizim vicdanımız çok net. 16 milyon hemşehrimizin de aynı şekilde çok net. Bunu biliyoruz. Dolayısıyla bu sürecin de netleşmesiyle 17 gündür devam eden ve bugün sona eren belirsizliğin daha sonraki günlerde tartışma noktalarının da bertaraf edilmesi adına elbette ilgili kurulların en hassas ve en hızlı bir şekilde süreci tamamlamalarını da diliyorum." diye konuştu. 

Şehre dünden bugüne emeği geçenleri, İstanbul'a iyi şeyler yapan ve şehri koruyan herkesi minnet ve şükran duygularıyla andığını aktaran İmamoğlu, "Herkesten Allah razı olsun. Sıra bundan sonra bizde." dedi. 

Kentin binlerce yıllık tarihine, maneviyatına, bu şehrin doğasına, insanına saygıyı, bu kente özeni ana prensip edinerek yollarına tüm evrensel doğrularla devam edeceklerini belirten İmamoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'dan görevi devralacağını, sonrasında dışarıda halka hitap edeceklerini söyledi. İmamoğlu, bu hafta sonu cumartesi ya da pazar günü tüm İstanbulluları Saraçhane'ye davet edeceğini sözlerine ekledi. 

İmamoğlu daha sonra görevi devralmak üzere başkanlık makamına geçti ve görevi devraldı.

 
İzmir'de emekli emniyet müdürü intihar etti
 
AK Parti'nin Maltepe itirazına ret
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REİS 17 Nisan 2019 Çarşamba 22:15

BU OLAYA CHP DEN ÇOK KİMLER SEVİNİYOR ONA BAKMAK LAZIM,AMA SÜREÇ DEVAM EDİYOR VE BU SÜRECİN SONUCUNA HERKES SAYGILI OLACAK..

Yorumu oyla      4      5  
Lombak 17 Nisan 2019 Çarşamba 21:57

Tebrik ederim. Akp gereksiz yere oyaladı.

Yorumu oyla      4      5  
GözünAydın İSTANBUL. 17 Nisan 2019 Çarşamba 17:41

Tüm uğraşlara rağmen Mazbata alındı ve İstanbul Başkanına kavuştu. Bu oyalama süresince Belediyede neler yapıldı acaba şimdi İstanbullulara bunu çıkartma zamanı. Hak Hukuk Adalet.. Halk Kazanacak

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Başkan Yücel’den AK Partili Sürekli’ye fakslı tebrik: Birlikte çalışmaya hazırız!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na atanan Kerem Ali Sürekli’yi ilk tebrik ...
İzmirli iki başkandan İmamoğlu’na destek!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, ...
'AK Parti'nin itirazında somut delil yok'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, ...
 
AK Parti'den yeni adım: Maltepe seçimi mahkemelik!
AK Parti Maltepe İlçe Başkanlığı,  31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ...
'Birleştirme tutanağı tutulduğunda görevi alırım'
Ekrem İmamoğlu, İstanbul birleştirme tutanağının hazırlanmasıyla birlikte ...
CHP’li Vekil Bakan: Soyer İzmir’i bir seviye yukarı taşıyacak
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan yeni dönem için konuşurken, “Tunç Soyer ...
 
AK Partili Şengül, Sürekli'nin il başkanı olmasına ne dedi?
AK Parti İzmir eski İl Başkanı Aydın Şengül, kendisinden boşalan göreve ...
Ümit YALDIZ yazdı... 31 Mart’ın İzmir’i
Ümit YALDIZ yazdı... 31 Mart’ın İzmir’i
'İstanbul' açıklaması: Seçim işleri yolsuzluğu yapıldı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'daki seçim ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva