HABERLER>EKONOMİ
27 Mart 2015 Cuma - 11:40

Egeli hazır giyim ihracatçılarında ödül mutluluğu

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB), 2014 yılında Türkiye’ye 1 milyar 231 milyon dolar döviz kazandıran 68 üyesi için, 26 Mart 2015 Perşembe günü Ege İhracatçı Birlikleri’nde “Ödül Töreni” düzenledi.

Egeli hazır giyim ihracatçılarında ödül mutluluğu

İZMİR - Hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün 2014 Ege İhracatçı Bİrlikleri kayıt rakamlarına göre 1,4 milyar dolarlık ihracatı olan Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, bu başarıda en büyük pay sahibi olan yıllık 2.5 milyon dolar ve üzeri ihracat yapan 68 firmayı ödüllendirerek teşekkür ettiklerini belirtti, ödül almaya hak kazanan tüm firmaların başarılarının devamını diledi.
 
Ödül almaya hak kazanan Ege Bölgesi'nde en fazla ihracat yapan ilk üç firmaya  Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler ödüllerini verirken, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş. altın plakete hak kazananlara ödüllerini takdim etti. Gümüş ödül almaya hak kazanan ihracatçılara . Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Elvan Ünlütürk ödüllerini takdim ederken, bronz ödülleri Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Tuğba Hazar, İrfan Özdeş ve Turan Göksan sahiplerine teslim etti.
 
Hazır giyim sektörünün ihracatının yüzde 80’den fazlasını Avrupa Birliği’ne yaptığına işaret eden Kızılgüneşler, istihdam ve yaptığı ihracatla Türkiye’nin sosyal barışına büyük katkı sağlayan hazır giyim sektörünün gücünü koruması gerektiğini belirtirken, Amerika ve Japonya gibi ülkelere ihracat yapmakla ilgili çalışmalar yapıldığını kaydetti.
 
HAZIR GİYİMCİLERE YÖNELİK, TASARIM TEBLİĞİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DA DÜZENLENDİ
Ekonomi Bakanlığı tarafından 21 Aralık 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Tasarım tebliği ile ilgili Uygulama Usul ve Esaslara ait Genelge 12 Mart 2015 tarihinde yayınlanmıştı. Tebliğ ile Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Ödül Töreni öncesinde üyelere bilgilendirme toplantısı düzenledi.
 
Tasarım Tebliği'nin, Türkiye’de tasarım ve inovasyon kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlendiğine dikkat çeken Kızılgüneşler, "Hazır giyim sektörü için reel anlamda uygulanabilir ve sektörün tasarım ihtiyacına cevap verecek söz konusu destekten üyelerimizin en verimli şekilde yararlanmalarını arzu ediyoruz. EHKİB olarak anılan Tebliğ’i, ihracat ve kalkınma hedeflerine ulaşmamız yönünde önemli bir adım olarak görüyoruz” dedi.
 
Tebliğ sayesinde, gereken şartların yerine getirilmesi halinde, şirketlerin yurtdışı pazarlara yönelik yüksek katma değerli ürün geliştirmek için yürütecekleri tasarım ve ürün geliştirme projelerine ilişkin giderlerin yüzde 50 oranında desteklenmesi söz konusu olduğu,  destek sayesinde firmalarımızın kuracakları tasarım ofislerindeki tasarımcı maaşları ile ekipman gereklilikleri ve dijital ihtiyaçları dahil olmak üzere birçok giderin destekleneceği, tasarımcıların yaptığı yurtdışı seyahat masraflarının da yüzde 50’sinin de destek kapsamda olduğu bilgisi verildi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Benzine zam: İşte yeni tarife
Benzinin litre fiyatı, yarından itibaren Ankara'da 4,45 lira, İstanbul'da ...
Balçova Termal’den yeni yatırım
Balçova Termal Otel Genel Müdürü Ramazan Kaya düzenlediği basın toplantısında ...
Yıldız’dan flaş açıklama: Doğalgaza zam yapılacak mı?
Enerji Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatlarının dolar bazında düştüğünü ...
 
Bakan Zeybekci’den büyüme tahmini
Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, büyümenin 2015 ilk çeyrekte istenen gibi ...
İTO'da gündem evden eve taşıma
3. Evden Eve Taşımacılık Çalıştayı İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. ...
Gece yarısı operasyonu dolarla altını fırlattı!
Yemen olayları ve küresel etkiyle dolar/TL 2,61'e yükselerek bir haftanın ...
 
İTO’dan İzmir’e ‘homeport’ müjdesi
Kruvaziyer turizminde İzmir'in homeport (ana liman) olabilmesi için büyük ...
İzmir'i temsil edecek Adnan Saka'dan teşekkür
8 Nisan tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla düzenlenecek ...
Kentlerde imar alanlarına yoğunluk kriteri
Türkiye'nin Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi doğrultusunda, imara açılmış ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva