HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Mayıs 2015 Cuma - 15:31

Ege'nin en güzel lezzetleri Konak'ta yarıştı

Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin işbirliğinde düzenlenen 14. Alsancak Şenliği bu yıl da ‘Ege Mutfağı Lezzetleri Alsancak’ta Buluşuyor’ adlı yemek yarışmasına ev sahipliği yaptı.

Ege nin en güzel lezzetleri Konak ta yarıştı

İZMİR - 7’ncisi düzenlenen yarışmada Ege’nin birbirinden lezzeti tatları yarıştı. Meksika Sokağı’nda yarışma için özel hazırlanan alanda gerçekleştirilen etkinlikte Alsancak’taki restoranların usta şefleri hünerlerini sergiledi. Yarışmanın Moderatörlüğünü Ertan Görün üstlenirken, jüri üyeliğinde Anita Angelisanti, Ayşe Karadan, Ceren Ağca, Demet Atalan, Ergun Barlık, Fuat Öztim, Güneş Pelit, Hamit Gülyüz, Hayrettin Meydan, Jo Kohen, Mehlika Öktem, Metin Saruhanlı,  Nejdet Polat, Nedim Atilla, Sedef Yüksel, Paola Micaleff, Tülin Alevok ve Ahmet Güzelyağdöken yer aldı. Ana yemek, zeytinyağlı, tatlı-pasta ve börek olmak üzere üç ayrı kategoriden oluşan yemek yarışmasında usta eller yeteneklerini konuşturdu. Lezzetleri kadar görsellik ve sunumun da ön planda tutulduğu değerlendirmede jüri üyeleri yemekleri puanlamakta zorlandı.



GURME TURİZMİ ARTMALI
Ege’nin zengin mutfağının yanı sıra Seferat ve Girit yemeklerini de tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışmada Alsancak’taki restoranların aşçıları yeteneklerini gözler önüne serdi. Birbirinden lezzetli yemeklerin ortaya çıktığı yarışmanın açılışını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay ile birlikte yaptı. Yarışmaya katılan tüm aşçılara başarılar dileyen Pekdaş, Ege’nin zengin bir yemek kültürü olduğunu dile getirerek, “Türkiye’nin batıya açılan kapısı İzmir’de yemek kültürünü turizmin bir parçası haline getirmek zorundayız. Bu adımlar hem geçmiş kültürümüzün yansımasını sağlamak hem de gelecekte ciddi bir ekonomik kalkınmanın aracısı olmak zorunda. Zengin yemek kültürümüzle tüm dünyaya güzel mesajlar vereceğimize inanıyorum. Yemek aynı zamanda birleştiren bir şeydir. Dostluğu, barışı, bir arada olmayı, muhabbeti ve keyif almayı da sağlar. Yemek kültürünün barış dilini hakim kılmasını önemsiyorum. Alsancak Şenliği’ni bizim bu zenginliğimizi hayata geçirmesi anlamında da başarılı buluyorum” dedi.

JÜRİ SEÇMEKTE ZORLANDI
Seçimde oldukça zorlanan jüri Ana Yemek kategorisinde Nar Restoran aşçısı Ömer Arsa, zeytinyağlı yemek kategorisinde Delice Zeytin Restoran’ın aşçısı Senem Doğan, tatlı-pasta ve börek kategorisinde ise Yüzde 100 Restoran’ın aşçısı Okan Çoban birinciliği elde etti. Seçim yapmakta zorlanan jüri üyeleri ilk üçün dışında bu yıl dördüncülere de ödül verdi. Dereceye giren aşçılara yarışma sponsorları tarafından hediye paketinin yanı sıra ilk üç dereceye girenlere tam altın verilirken, dördüncü seçilen aşçılara da yurtiçi tatili hediye edildi.  Ayrıca yarışmaya katılan tüm aşçılara katılım sertifikası verildi. Yarışmanın yapıldığı Meksika Sokak’ta gün boyu müzik dinletisi ve mini konser hem esnafa hem de alışveriş yapan İzmirlilere farklı bir gün yaşattı.  Ayrıca Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) Bandosu da mini bir konserle etkinliğe renk kattı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Bakıcı üniversitelilere yerel yönetimi anlattı
Dokuz Eylül Üniversitesi 2. sınıf öğrencileri yerel kamu hizmetleri kapsamında ...
Murathan Mungan Bucalılarla buluştu
Buca Belediyesi’nin ülkenin sevilen yazarlarını Bucalı vatandaşlarla buluşturmak ...
Belediyeden yağış mağdurlarına yardım eli
İzmir’de önceki gün öğle saatlerinde aniden bastıran yoğun yağış bazı ...
 
Kocaoğlu’ndan 40 gün raporu ve asgari ücret yanıtı!
Sarnıç Çok Amaçlı Spor Salonu'nun temel atma töreninde konuşan Başkan ...
Alsancak’ta rengarenk günler
İzmir’in kalbi Konak’ın iş ve eğlence merkezi Alsancak, bu yıl 14’üncüsü ...
Gaziemir semalarında şenlik var!
Gaziemir Belediyesi ve Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu’nun ortaklaşa ...
 
Urla’da ‘sakız koyunu’ mesaisi tam gaz
Urla Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliği ...
Karşıyaka Belediyesi’nden çevre dostu proje
Çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye kazandırmak ...
Başkan İzmir'in gururu şampiyonlarla buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ankara'da oynanan play-off ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva