HABERLER>EKONOMİ
21 Ağustos 2014 Perşembe - 11:24

Ege’nin bir devi daha satışa çıktı!

Ege’nin satışa çıkarılan sanayi devlerine bir yenisi daha ekleniyor. İzmir’in kağıt ve tuz devi Alkim Grubu’nun uluslararası bir yatırımcı gruba satışında son aşamaya gelindi. İzmirli Kora Ailesi’ne ait Alkim Grubu, tuz tesislerinin yanı sıra Kemalpaşa’da çok büyük bir kağıt tesisine sahip. Alkim Grubu’ndan borsaya yapılan açıklamada, uluslararası yatırımcı grubunun şirkette detaylı incelemeye başlayacağı ifade edildi.

Ege’nin bir devi daha satışa çıktı!

Sinan Doğan / EGEDESONSÖZ - Son günlerde Ege’ni dev şirketleri bir bir satılıyor. Salça devi Tukaş, tatlı devi Özsüt, süt şirketi Moova’dan sonra şimdi de kağıt ve tuz devi Alkim satılıyor. İzmirli Kora ailesine ait Alkim Alkali Kimya’nın uluslararası bir gruba satışında son noktaya gelindi.

1948 yılında faaliyete geçen Alkim bünyesinde 3 adet kimya tesisi, Kemalpaşa’da üretim yapan Alkim Kağıt, 3 adet göl işletmesi, bir adet yeraltı sodyum sülfat işletmesi bulunuyor. Alkim Grubu, yılda 410 bin ton sodyum sülfat, 190 bin ton ham tuz, 30 bin ton rafine sofra tuzu, 30 bin ton kurutulmuş gıda kalitesi granül tuz ve 8 bin ton sıvı magnezyum klorür üretiyor. Alkim Grubu bünyesindeki Alkim Kağıt ise İzmir Kemalpaşa’taki tesislerinde yılda 80 bin ton birinci hamur ekstra kalite yazı tabı kağıdı üretimi gerçekleştiriyor. Alkim Grubu’nda 500 yakın kişi çalışıyor.

DETAYLI İNCELEME BAŞLADI
Alkim Grubu’ndan borsaya yapılan açıklamada da hisse satışında son aşamaya gelindiği ifade edildi. Açıklamada, “Şirket ortaklarımızdan (Kora ailesi fertlerinden) Cihat Kora, M. Reha Kora, Arkın Kora, A. Haluk Kora, Ferit Kora, Özay Kora, Tülay Önel ve Mithat Kora'nın sahibi oldukları hisse senetlerinin kısmen veya tamamen satışı, sektörde yurtiçi ve yurtdışı yatırımcılarla konu ile ilgili ilişkilerin kurulması, çeşitli opsiyonların değerlendirilmesi hususlarında danışmanlık hizmetlerinin verilmesi amacıyla İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile bir sözleşme imzaladıklarını ve yetkilendirdiklerini Şirketimize bildirdiklerini açıklamıştık. Bu minvalde Kora ailesi, Alkim Alkali Kimya A.Ş.'deki ( Borsada işlem görmeyen A, B, C, D nevi' hisseleri ile buna ilaveten ) E nev'i yüzde 66.326 oranındaki hisselerinin, genel toplam olarak yüzde 67.766 oranındaki  payları ile ilgili olarak  24.04.2014 tarihinde uluslararası bir grupla hisse satışı konusunda görüşmelere başlanılmasına karar vermiştir.  Alkim Alkali Kimya A.Ş.'nin bünyesinde % 79.929 oranındaki Alkim Kağıt Sanayii ve Ticaret A.Ş. hisseleri  mevcuttur. Uluslararası grup bu andan itibaren detaylı inceleme (dataroom) çalışmalarına başlayacaktır. Bu görüşmeler, satışın kesinleştiği anlamına gelmemektedir. Hisse satışının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ileride belli olacaktır” denildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doların ateşi yükseldi: 5 ayın zirvesinde
Amerikan Merkez Bankası Fed'in toplantı tutanaklarında istihdam piyasasındaki ...
Havuzda konferans keyfi
“Aklındaki Soru Ne?” temasıyla bu yıl ilk defa TED markalı bir konferans ...
Gıdada zamlar kapıda!
Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemsi Kopuz, ...
 
Özel projelerin alüminyum tercihi As-El
1978 yılında iş adamı Tacettin Bayır tarafından As-El panjur olarak kurulan; ...
TED Denizli Koleji ve Denizli Rotary Kulübü’nden anlamlı buluşma
Eğitimin köklü ve saygın kurumu Türk Eğitim Derneği (TED)‘nin 2014 - 2015 ...
LPG’li araç için check-up seferberliği
İZMİR - Zavoli Şirketler Grubu Genel Müdür Yardımcısı Mesut Ezer, 20 ...
 
Benzin vergisiz de Avrupa'dan pahalı!
Türkiye'de vergisiz benzin ve motorin fiyatları, Avrupa ülkeleri arasında zirvede yer aldı.
Çiftçiyi elektrik çarptı!
İzmir ve Manisa'da 90 bin elektrik abonesi çiftçinin 20 bini borçlu. Çiftçinin ...
Soma’da ‘acil’ özelleştirme!
Özelleştirme Yüksek Kurulu, Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (SEAŞ) ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva