HABERLER>EGE
2 Eylül 2015 Çarşamba - 09:01

Ege'de iki facia birden: 12 ölü 3 kayıp!

Bodrum'dan yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmek için iki saat arayla denize açılan kaçakların içinde bulunduğu iki ayrı lastik bot batarken çifte facia yaşandı. İlk botta 2'si çocuk 8, ikinci botta ise 3'ü çocuk 4 kişi olmak üzere toplam 12 kişi öldü. 9 kişinin Kurtulduğu olayda; suda kaybolan 2 kişinin bulunması için arama kurtarma çalışması başlatıldı. 3 yaşındaki Aylan ve 5 yaşındaki Galip kardeşlerin kıyıya vuran minik bedenlerini görenler, gözyaşlarını tutamadı. Suriyeli çocukların yakınları cesetleri teşhis ederken sinir krizi geçirdi.

Ege de iki facia birden: 12 ölü 3 kayıp!

Akyarlar Mahallesi Aspat Mevkii'nden Yunanistan'ın İstanköy Adası (Kos Adası) yasa dışı yollarla geçmeyle çalışan Suriye uyruklu 17 kişinin içinde bulunduğu lastik bot, uluslararası sularda battı. Suya düşen kaçaklardan 2'si çocuk 8 kişi boğularak yaşamını yitirdi. Bölgede devriye görevini yürüten Sahil Güvenlik ekiplerinin fark ettiği kaçaklardan 7 kişi kurtarılırken, 2 kişi de kayboldu.

EGE SULARINDA GÖÇMEN FACİASI: FOTO GALERİ
 
Sahil Güvenlik ekipleri bir helikopter, bir uçak ve beş bot ile kaybolan bölgede arama kurtarma çalışması başlattı. Bu sırada iki metrelik botla denize açılan Pakistan uyruklu 9 kaçak, ekiplerin uyarıları üzerine geri döndü. Karaya çıkan kaçaklar, sudaki cesetlerin toplanmasını izledi.


 
MİNİK BEDENLER YÜREKLERİ DAĞLADI
İlk olayın şoku atlatılmadan Bodrum'dan ikinci facianın haberi geldi. Yine İstanköy'e gitmek üzere lastik botla yola çıkan bu kez içinde Suriye'nin Kobani kentinden gelen 6 kişinin bulunduğu lastik bot battı. Bu olayda, yaşları 3-8 arasında değişen 3 çocuk ile 1'i kadın olmak üzere 4 kişi öldü.
 
Ölenlerin cesetleri, saat 06.00'da, Ali Hoca Burnu Plajı'ndan karaya vurdu. Çocukların üstlerinde de can yeleği olmadığı görüldü. Karaya vuran çocukların minik bedenlerini su sporları işletmecileri bularak jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma, inceleme yaptı.
 
Minik bedenlerin kıyıda öylece hareketsiz yattığını görenler gözyaşlarını tutamadı. Cesetler, Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Sağ kurtulan 2 kişi ise  Ali Hoca Burnu'ndan karaya vurdu. Yine su işletmecileri tarafından bulunan yarı baygın kaçaklar, ambulansla hastaneye kaldırılıp tedaviye alındı.
 
http://img.hurriyet.com.tr/_np/1360/31111360.jpg

Bodrum Devlet Hastanesi morguna gelen kaçakların yakınları , olayda ölen 4 kişiden 3'ünün Kobanili 35 yaşındaki Rihan Kurdi, çocukları 3 yaşındaki Aylan Kurdi ile 5 yaşındaki Galip Kurdi olduğunu teşhis etti. Morg önünde sinir krizleri geçiren yakınları, kurtulan iki kişiden birinin de faciada eşini ve 2 çocuğunu kaybeden Abdullah Kurdi olduğu belirlerken, aynı botta ölen diğer çocuk ile bitkin halde kıyıya çıkıp tedavi altına alınan diğer kişinin kimliğini saptama çalışmaları sürüyor.
 
GEÇİŞLER İÇİN HAREKETLİLİK GECE BAŞLIYOR
Kaçakların bölgeyi kullandıklarını belirten Su sporları görevlisi Kaan Cingisiz, şunları söyledi: "Tesisin yan tarafındaki dere yatağının içinde gece saatlerinden itibaren hareketlilik başlıyor. Botlarını burada şişiriyorlar ve hızlı bir şekilde denize taşıyarak kısa bir sürede de denize açılıp, gidiyorlar. Elimizden bir şey gelmiyor. Bazılarını uyarıyoruz ama bazıları dinlemeden yollarına devam ediyor. Büyük ihtimalle bu botlar arızalı veya patlak olabilir, çünkü hava çok düzgün ve fırtına rüzgar yoktu."
 
Öte yandan Sahil Güvenlik ekipleri gece boyunca İstanköy'e geçmek isteyen 100'ü aşkın kaçağın kurtarıldığını kaydetti.

GEÇİŞLERE ENGEL OLUNAMIYOR
Çifte faciayla biten umuda yolculukta yaşamını yitiren 12 kişinin cenazeleri morgdan alınarak Adli Tıp'a gönderilirken, onlardan kalan eşya da torbalara konularak yakınlarına teslim edildi.
 
Akyarlar'da yaşayan Eren Cerik, "Özellikle son iki aydan bu yana Yunan adasına geçişler o kadar çok arttı ki; ne jandarma ne sahil güvenlik hiç kimse engel olamıyor. Kaçakların bile bile bile ölüme gittiği belliydi. İşte gördüğünüz gibi yaşam burada devam ediyor, insanlar denize girmeye devam ediyor" dedi.
 

 
Bir kadının çığlığı: Beni öldüren katilimi bilin
 
Yeni hükümetten ulaşım ve maaş müjdesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koca için Denizli'de gıyabi cenaze namazı
Diyarbakır'da öldürülen Ak Parti eski İl Gençlik Kolları Başkanı Yunus ...
Aranan eski polis intihar etti
Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, arazisinde hintkeneviri bulununca kaçıp ortadan ...
Soma'daki koleje 'cemaat' baskını!
Manisa'nın Soma İlçesi'nde, Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen koleje ...
 
Somalı madenciler hakim karşısında
Manisa'nın Soma İlçesi'nde, 301 madencinin öldüğü facia sonrasında, yasal ...
Sıva yaparken 5. kattan düşen çocuk işçi öldü
Aydın'daki 5 katlı bir inşaatın en üst katında babası ve ağabeyiyle birlikte ...
Yatağan'ı yaz günü kara bulut kapladı!
Muğla'nın Yatağan İlçesi'ndeki termik santralde meydana gelen arızanın ...
 
Kral Mezarları yok olmasın!
Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde doğayla tarihin iç içe geçtiği, 2 bin 400 ...
Sepetli motosikletle kontrolsüz çıktı: 2 ölü 1 yaralı
Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, otomobil sepetli motosikletle çarpıştı. ...
Genç Tahir yolun karşısına geçemedi
Kütahya'da şehirlerarası yolda karşıya geçmek isteyen 22 yaşındaki Tahir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva