HABERLER>EKONOMİ
28 Kasım 2015 Cumartesi - 11:32

EBSO’da yönetim zirvesi

Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Ege Yönetim Danışmanları Derneği işbirliğiyle düzenlenen “I. Yönetim Danışmanlığı Zirvesi” iş dünyasını bir araya getirdi.

EBSO’da yönetim zirvesi

Rekabetçi Yönetişimle Geleceği Yakalamak ve Kaynak 4.0” başlığıyla düzenlenen “I. Yönetim Danışmanlığı Zirvesi”nde değişen teknoloji ile birlikte farklılaşan modern yönetim anlayışını benimsemeyen firmaların gelecekte var olamayacağı vurgulandı. Ege Yönetim Danışmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aylin Onart, bu zirvenin yönetim danışmanlığı mesleğinin gelişimine katkıda bulunmak, dolayısıyla danışanların ülkeye katkılarını arttırmak amacıyla düzenlendiğini ve geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti.
 
İş dünyası olarak; akıllı fabrika, dijital üretim, nesnelerin interneti, otonom robotlar, bulut bilişim sistemi gibi pek çok yeni kavramla ve uygulamayla tanışıldığını vurgulayan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar;  yola eski yöntemlerle devam etmenin başarısızlığa davetiye çıkardığını ifade etti. Küresel rekabet ortamında, modern yönetim prensiplerine hakim olmanın her zamankinden daha önemli hale geldiğini belirten Yorgancılar, “Artık ne dünyanın düzeni aynı sistem içerisinde işliyor, ne üretim şekli aynı, ne de istihdam edilen çalışanın iş yapış şekli ve beklentileri aynı. Bu kadar çok değişkenle birlikte yönetim anlayışımızı yeniden biçimlendirmemiz, yani “geleceği yakalamamız” amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu toplantının çok önemli olduğu kanısındayım” dedi.
 
Ege Yönetim Danışmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Can Çirişoğlu da, dernek olarak yönetim danışmanlığı hizmeti almak isteyenler için yetkin danışmanların referansı olarak danışan memnuniyetini üst düzeye çıkarmayı, güvene dayalı gelişen danışan-danışman ilişkisinin zedelenmemesi yönünde destek sağlamayı hedeflediklerine değindi.
 
TEKNOLOJİYE UYUM ŞART
.  “Dünkü Alışkanlıklarımızdan Yarının Stratejilerine”, “Kurumlarda İtibar Yönetimi ve Vasatlıktan Çıkış”,  “Ayakta Kalabilmek İçin Kaynak 4.0” başlıklı 3 ayrı oturumun ilkinde “Baby Boomers’tan    Y ve Z Kuşağına Geçişte Yönetim Modeli” ile “İletişimin Kuşaklar Arası Köprü Rolü” konuları ele alındı.  Brightwell Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas, gelişen teknolojiye uyum sağlayamayanların yok olmaya mahkum olacaklarına dikkat çekti. Kuşaklar arası farkı, Türkiye ve diğer ülkeleri eş zamanlı mukayese ederek değerlendiren Alphan Manas, “Bizim sorunumuz merakımızın olmaması. Mars’a giden aracın adı merak. Einstein bile, “Bende özel yetenek arayanlar yanılıyor. Sadece derin bir anlama merakım var” demiş.  Biz “merakı” dalga geçme aracı olarak kullanıyoruz.” dedi. Y ve Z kuşağını doğru okumanın gelecekteki iletişimi ve ilişkileri şekillendirmesi açısından önemine değinen Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aylin Göztaş da, “Türkiye’deki insanların geleceği ıskalamamak için Z kuşağına yetişmesi gerekiyor. Tüm Batı; ‘Sanayi 4.0’a hazır. Tüm şirketler bundan sonra var oluşlarının yeni kuşağa bağlı olduğunu görecek. Bunun için Y ve Z kuşağıyla nasıl harikalar yaratacağımız sorusuna cevap verebilmeliyiz, asıl meselemiz bu olmalıdır” diye konuştu.
 
İTİBARDA GÜVEN UNSURU
Kurumlarda İtibar Yönetimi ve Vasatlıktan Çıkış konusunu ele alan Kurumsal İtibar Yönetimi Danışmanları Salim Kadıbeşegil ve Aylin Onart, itibarda “güven” unsurunun önemine ve güvenin tesis edilmesi kadar devamlılığının sağlanmasına vurgu yaptı. Kurumsal itibarın zarar görmesini farklı yabancı firmalardan örnekler vererek anlatan Kadıbeşegil, itibarın ölçümlenmesi üzerinde dururken, markaların güçlü bir anlamla eşleştirilmesine ve anlam yönetimine değinen Aylin Onart, “bir toplumun değerlerini bilmeden, kültürel yapısını iyi anlamadan toplumu doğru okuyamayız” diyerek hedef kitleye doğru hizmet ulaştırabilmenin yolunun buradan geçtiğini, itibarın ve yönetiminin bireyden başladığını ifade etti .
 
KÜRESEL REKABETTE YETENEK
Son oturumda ise kurumların ayakta kalabilmesi için sahip olması gereken kaynaklar ele alınırken, İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, küresel rekabet içersinde yetenek yönetiminde dikkat edilmesi gereken konuları paylaştı. Dr. Güler Manisalı Darman’ın kurumsal yönetim ilkelerinden hareketle finansa erişimin adımlarını anlattığı zirve, EBRD Türkiye Program Yöneticisi Serpil Çetinçift’in kurumlar için teknik destek ve finansman fırsatlarını aktarmasıyla sona erdi.
 
 

 
Aylan'ın ailesine sığınma hakkı!
 
Ve ‘yeni’ Alsancak Limanı görücüye çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gurur gecesi: Yaşar Holding 70 yaşında!
Türkiye’nin en büyük ve köklü sanayi kuruluşlarından Yaşar Holding, 70'inci ...
Türkiye-Rusya krizinin ilk faturası kesildi!
Rusya ile Türkiye geriliminin ilk faturası iki ülkenin para birimi ve ...
Kaynak Holding’in 12 şirketine daha kayyum atandı
Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı doğrultusunda, Kaynak Holding'e ...
 
Altın 6 ayın dibinde!
Spot altının ons fiyatı 1055 dolara kadar geriledi. Peki gram altın, çeyrek ...
Ve dünya moda devi İzmir’de!
Dünyanın en büyük moda perakendecilerinden İsveç moda markası H&M, Türkiye'deki ...
JTI Türkiye’de bayrak değişimi
Türkiye’nin ikinci büyük sigara şirketi Japan Tobacco International'ın ...
 
EBSO'dan hükümete eylem planı çağrısı
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 64. ...
Flaş! Zirve yapan dolarda ve piyasalarda son durum
Dün saat 17.04'te 2.9146/2.9150 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah 2,93'ün ...
Yıldırım’dan ‘tur iptali’ yanıtı: Dünyada 8 milyar…
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Rusya ile ilişkilerin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva