HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Nisan 2014 Perşembe - 12:49

Dünya çocukları Karşıyaka’da buluşuyor: Şenlik başlıyor

Karşıyaka Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 22’nci Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Atamızın mirasını ilçemizde yaşatıyoruz. Tüm Karşıyakalıları, ellerinde bayraklarıyla, etkinliklerimize bekliyoruz. Karşıyaka farkını bir kez daha ortaya koyacak” dedi.

Dünya çocukları Karşıyaka’da buluşuyor: Şenlik başlıyor

İZMİR - Gondol Restoran’da gerçekleştirilen basın toplantısına İlçe Kaymakamı Sadettin Yücel, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu katıldı. Başkan Akpınar, 23 Nisan mutluluğunu tüm halkla birlikte yaşamak istediklerini söyledi ve “Herkesi bu coşkumuza ortak olmaya davet ediyorum” dedi. Akpınar “Geçtiğimiz 21 yılda, Şenliğimizde, 62 ülkeden 10 binden fazla çocuğu ağırladık. Dünya çocuklarıyla, Karşıyakalı çocuklarımız arasında kurulan dostluk köprüsüne aracı olmak bizi gururlandırıyor. ‘Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği’ ile bizler bir mirası yaşatıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu ülkenin geleceğini, egemenliğini, bu ülkeyi kuranların evlatlarına emanet etmesinin önemini biliyoruz. Ve bunu, geleceğe taşıma sorumluluğumuzu 21 yıldır yerine getiriyoruz. Ve biliyoruz ki; geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yıl da, 23 Nisan Karşıyaka’da bir başka heyecan ve coşkuyla kutlanacak. Tüm Karşıyakalı hemşerilerimizi bu coşkuya ortak olmaya davet ediyorum” dedi.


 
İZ BIRAKACAĞIZ
Karşıyaka’dan Türkiye’ye güzel bir mesaj vereceklerinin altını çizen Başkan Akpınar “Karşıyaka’dan tüm ülkeye Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın 23 Nisan mesajını vereceğiz. Çarşının içinde ve kentin farklı noktalarında onlarca gösteri sergilenecek. Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda gösteriler olacak. Çocuklarımızda iz bırakmak istiyoruz. Geziler yapacağız. 5 günlük şenlikte okullarda ve sokaklarda onlarca gösteri sunulacak. Çocuklarımızın gelecekte sevgi, dostluk ve kardeşlik duygularını taşıması için önemli bir adım atılacak. 21 Nisan’da Karşıyaka Çarşısı’nda gerçekleşecek olan geleneksel “Şenlik Yürüyüşü”ne tüm Karşıyakalı hemşerilerimi, bayraklarıyla birlikte bekliyorum” diye konuştu.
 
“EN İYİ TANITIMI YAPACAĞIZ”
İlçe Kaymakamı Sadettin Yücel ise “Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği’nin halka mal olması çok önemli. Yabancı çocuklarımızı en iyi şekilde ağırlayacağız ve kentimizi de en iyi şekilde tanıtacağız. Sonraki yıllarda yeni gelişmeler olduğu taktirde, misafir çocuklarımız ailelerin yanında da kalabilecek. İhtiyaca göre farklı organizasyonlar da yapılabilir.  İlçe ve belde olarak herkes üzerine düşen görevi yapıyor ve yapmaya da devam edecek” dedi.
 
ŞENLİKTE NELER VAR
Yabancı misafirler 19 Nisan’da İzmir’e gelecek. Karşıyaka’daki okulların da katılımı ile kent yedi gün boyunca festival alanı gibi süslenip katılan ülkelerin bayraklarıyla donatılacak. Şenlik kapsamında ilk gün tüm gruplar yöresel kıyafetleri ile Carrefour’da gösteriler yapacak. Carrefour ve CarrefourSa ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek tüm gösteriler ücretsiz olacak. Şenliğin kortej yürüyüşü 21 Nisan günü 18.00’de yapılacak. Anayasa Meydanı’ndan Latife Hanım Köşkü’ne kadar sürecek yürüyüş sonrasında yabancı konuklara resepsiyon verilecek. 23 Nisan günü ise tüm okullarda gösteriler yapılacak. Kapanış gösterileri de aynı günün sonunda gerçekleşecek. 7 farklı ülkeden gelen çocuklar, 24 Nisan’da Karşıyaka’dan ayrılacak.
 
KATILAN ÜLKELER
Azerbaycan- Bakü, Bulgaristan – Sofya, Gürcistan – Kutaisi, Kırgızistan – Bişkek, KKTC- Girne, Makedonya – Josifovo, Rusya - Krasnodar
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu bizzat denedi: Minibüste başkan var!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ESHOT Genel Müdürlüğü ...
Kore ve Kıbrıs gazilerinden Arslan’a ziyaret
Kıbrıs Harekatı ve Kore Savaşı’nda aktif görev alan gaziler, Çiğli Belediye ...
Başkan Bakıcı’dan Deppo Efes’e inceleme
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı daire amirleri ile birlikte ...
 
Veteranlar Konak’ta buluşuyor
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı ziyaret eden Avrupa Veteranlar Atletizm ...
Urlalı kadınlar Başkan Uyar'dan ilham aldılar
Urla’nın ilk kadın Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın başarılarından esinlenen ...
Kocaoğlu’nun 10 yıllık başkanlığında bir ilk!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu görevde bulunduğu 10 yıllık ...
 
Üç rektörden Olgun Atila’ya ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Yüksek Mimar Olgun Atila’nın, üniversitelerle ...
İzmir İl Özel İdare malları paylaştırıldı mı?
Yerel seçimlerin ardından yasa gereği kapatılan İzmir İl Özel İdaresi’nin ...
Gaziemir'de son durum:Yeni bir kent yükseliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’de kurduğu Türkiye’nin en büyük ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva