HABERLER>SEÇİM 2015
28 Şubat 2015 Cumartesi - 10:56

Dr. Duman da Meclis yolunda: Parola parasız sağlık!

CHP İzmir’de 2’inci Bölge’den aday adaylığını açıklayan Uzman Dr. Erdal Duman sağlık hizmetlerinin ücretsiz sağlanması gerektiğini vurguladı. Duman, “Sağlıkta bir ülke politikası yerine yandaşlara yönelik kayırma politikası var. Çin gribine karşı alınan ve kullanılmayan milyar dolarlık aşıların hesabını kim verecektir?” diye konuştu.

Dr. Duman da Meclis yolunda: Parola parasız sağlık!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Genel seçimler öncesi CHP’de aday adaylık yarışı hız kazanırken bir adaylık da İç Hastalıkları Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdal Duman’dan geldi. İzmir 2’inci Bölge’den aday adayı olan Duman basın açıklamasını İl Binasında yaptı.  Duman’a kendisini gibi aday adayı olan Bornova Belediyesi eski Başkanı Kamil Okyay Sındır, doktor arkadaşları, ailesi ve çok sayıda partili eşlik etti. 


 
PARASIZ OLMASI GEREKEN SAĞLIK PARALI HALE GELDİ
Sağlığın AK Parti iktidarıyla paralı hale geldiğini belirten Duman, konuşmasında sağlıktan örnekler verirken kaynak israfı yapıldığını söyledi. Duman,  “Hekim olarak uzmanlık alanıma giren şeker, tiroid, obezite gibi kronik hastalıklar hızlı ve daha ağır şekilde artmaktadır. Ülkemizde her 100 kişiden 14’ü şeker hastasıdır, 30’u da şişmanlık tanısı ile izlenmektedir.  Çevre kirliliği, sağlıksız katkılı gıdalar sağlımızı bozarken,  devletin kötü sağlık politikaları ve ekonomik bozukluklar sağlık sorunlarını çözülemez hale getirmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kemer sıkması nedeniyle hastalar,  tüm ilaçlara ulaşamazken, hastanelerde gerekli birçok tıbbi malzeme devletin ödeme kapsamından çıkartılması nedeniyle ödenmemektedir.  Herkes için ücretsiz olması gereken sağlık paralı hale gelmiştir.  Sağlık Bakanlığı sağlığın ‘parasız’ olduğunu iddia ederken, hastaların ceplerinden fark ettirilmeden takip, tetkik ve ilaç fark ücretleri alınmaktadır. Sağlığa ayrılan kaynak yetersiz olduğu gibi sağlık özelleştirilerek ve politize edilerek ciddi anlamda kaynak israfı sağlanmıştır. Sağlık çalışanları hedef haline getirilmiştir. Hekimlerin çalışma koşulları zorlaştırılırken alternatif tedavi altında şarlatanlık teşvik edilmektedir. Gelişmiş ülkelerin kullanmadığı malzeme, ekipman ve cihazların kullanımı zorunlu hale getirilerek sağlıkla ilgili risk artırılmaktadır. Sağlıkta bir ülke politikası yerine yandaşlara yönelik kayırma politikası var. Günübirlik yönetmelik yasal değişiklikler bunun en güzel örneğidir. Çin gribine karşı alınan ve kullanılmayan milyar dolarlık aşıların hesabını kim verecektir? Çocuk mamalarında genetiği değiştirilmiş mısır tespit edilen bir ülke olduk” ifadelerini kullandı.
 
KİRLİ BİR ÜLKE HALİNE GELDİK
Doğal kaynakların da hızla tükendiğini ifade eden Duman,  5 yıl önce Kocaeli Dilovası'nda annelerin sütlerinde ağır metal saptayan öğretim üyesinin her türlü baskıya, tacize ve yasal soruşturmaya tabi tutulduğunu belirtti. Duman, “Ülkemizin bütün akarsuları ciddi kirlilik tehdidi altındadır. Meriç'in suladığı alanlardan elde edilen tarım ürünlerinin riskinden bahseden meslektaşımız her türlü yasal ve bürokratik takibe uğramıştır. Ülkenin doğal kaynakları hızla tüketiliyor. Toprağı, suyu, havası kirli bir ülke haline geldik. Kendi kendine yeten 7 ülkeden tarım ürünü ithal eden ülkeye döndük. İhraç ürünlerimiz toksik tarım ilacı dozlarından dolayı geri gönderiliyor” dedi.
 
KURULUŞLAR ÖZELLEŞTİRME ADI ALTINDA SATILIYOR
Cumhuriyetin simgesi kuruluşların satılarak rant sağlandığının vurgusunu yapan Duman, “Dışarıdan gelen sıcak para ile günü kurtaran, üretimi azalan bir ülke haline geldik. Yağmalanan kentsel rantlar, birlikte ciddi kentsel sorunları da beraberinde getiriyor. Küçük bir yağmurda sellerle birlikte insanlar ölüyor. Yatırım adı altında batının kirli sanayileri ülkemize yerleştiriliyor. Ara ürün üretimi yerine fason üretimi sağlayan dev binaları güzelim tarımsal alanlarımıza yerleştirdik. Cumhuriyetle birlikte kurulan ülkenin simgesi kuruluşlar özelleştirme adı altında haraç mezat satıldı ve satılıyor” diye konuştu.


 
DEVLET TECAVÜZCÜ MAHREMİYETİNE DÖNÜŞTÜ
“Özgür basının sesi kısılmaya çalışılıyor” diyerek sözlerine devam eden Duman, telefonların dinlenerek özel hayatın da taciz altında olduğunu söyledi. Duman,  “ Dünyada İran'da, Çin'de ve Kuzey Kore'de bile olmayan uygulamalarla yüzlerce gazeteci tutuklandı, basın kurumu kapatıldı ya da baskıya uğratıldı. Telefonlar dinleniyor özel hayat taciz ediliyor. Eşimizle çocuğumuzla bile telefonlarda rahat konuşamıyoruz. Cumhuriyetin kurumları yerine sultanlığın emirlikleri oluşturuluyor. Küçük çocuklar eylemci diye ağır cezaevi koşullarında tutuluyorlar. Pozantı'da tutuklu çocuklara tecavüz bu ülkenin utancıdır. Bunu haber yapan gazeteci devletin mahremiyetinden yargılanıyor. Devlet ana devlet baba yerine ''tecavüzcü mahremiyeti olan Devlet'' e dönüşen bir devlet anlayışı var. ''Yurtta barış dünyada barış'' anlayışı yerine komşularıyla sorunlu şiddeti katliamları savunan katillerle işbirliğine dönüşen bir anlayış ne yazık ki yürürlüktedir. Dünyada dışlanan alay edilen bir ülke olduk” ifadelerini kullandı.
 
ŞİDDET VE ÖTEKİLEŞTİRMEDEN UZAK DURMALIYIZ
Şiddet ve ötekileştirmeden uzak olunması gerektiğini belirten Duman, “Şiddettin ve nefretin iktidarında yaşıyoruz Demokratik, özgür bir ülke haline geleceğimize, daha karamsar, daha korkak hale gelen ve şüphe eden bir ülke haline geliyoruz. 4 yıl önceki seçim konuşmam da Mısır ve Tunus'a benzemeye başladık demiştim şimdiyse daha da kötüye gidiyoruz” dedi. Duman, “İnsanlarda kaygıya dayalı bozukluklar travma sonrası bozukluklar had safhada, annelerin babaların korkusu yeni Özgecanlar, Fıratlar, Medeniler, Ceylanlar, Ali İsmailler, Berkinler olacak mı? İnsanlar üniversitelerde liselerdeki çocuklarının yaşamlarından kaygı duyuyorlar. Kadına yönelik şiddet hepimizin ortak yarasıdır. Ne yazık ki bu konu da dünyada ilk sıralarda yer almaktayız. Nefret ve şiddet sporda, gündelik yaşamda ve okullarda giderek büyüyen, yolsuzlukla, haksızlıklarla iyice zenginleşen bir sarmal oluşturarak güzel ülkemizi boğuyor. Ötekileştirmeden yaşamalıyız Öncelikli olarak toplumsal barışı sağlamak zorundayız. Kimseyi ötekileştirmeden, ezmeden, yok saymadan, temel insani değerlerde buluşmak, ortak amacımız olmalıdır. Aidiyet duygusunu güçlendirerek, kimliklerimiz üzerinden diğerlerini ötekileştirmeden ''bir ulus'' ve ''toplum'' olmayı birlikte yaşamayı özgürce seçmeliyiz. “Bizden olan” ve “bizden olmayan” ayrımı, siyasette, spor karşılaşmalarında, kampüslerde, gündelik yaşamımızdaki ilişkilerimize kadar pek çok alanı etkiliyor. Yeni Anayasa halkın talep ve isteklerini doğrultusunda, tüm siyasi partilerin mutabakatıyla oluşturulmalıdır. Yerel yönetimler güçlendirilmeli ve bireysel hak ve özgürlükler genişletilmeli” diye konuştu.
 
ÇOCUKLAR ÖLMESİN
Duman konuşmasının son bölümünde birlik vurgusu yaparken polis devletinden yurttaş odaklı devlete geçmenin gerekliliğinden bahsetti. Duman, “Hepimiz aynı gemideyiz başka gidilecek ülke yok. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal'in hedefi olan Muasır Batı Medeniyetini CHP ülkede kuracaktır. Özgürlükçü, barışçıl, insana, doğaya, emeğe saygılı bir ülke sadece bizim değil komşularımızın da rüyasıdır. Bu dünya da biz emanetçiyiz dünyayı temiz ve güzel bir şekilde geleceğe bırakalım. Geleceğin Türkiye’sinde çocuklar ölmesin. Ailenizin doktoru olarak vekil olsam bile kalmaya devam edeceğim. Beni Bornova pazarında zeytin alırken, metroda gazetemi okurken, mahallenin küçük bakkalında çocuğuma süt alırken görmeye devam edeceksiniz. En fazla iki dönem için vekil olacağıma söz veriyorum. Farklılığı sağlıklı bir Türkiye için hep birlikte oluşturacağız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ulaş hamsiköy 1 Mart 2015 Pazar 22:48

kemalpaşalı sen git destekleyeceğin yeri bilirsin nerede ekmek nerede rant oradasın. Adamlarını ön seçime sokmadan meclis üyesi yaptırdın yaaaa

Yorumu oyla      13      5  
hasan arslan 1 Mart 2015 Pazar 16:49

sol insanlara CHP iktidar olur

Yorumu oyla      13      6  
Dilek Duman 28 Şubat 2015 Cumartesi 21:15

Dr. Duman yolun açık olsun!

Yorumu oyla      17      6  
Hasan kaplan 28 Şubat 2015 Cumartesi 18:43

Nihayet sloganlara indirgenmemiş bir sol ses duyuldu. projeleri hedefleri olan ve de en önemlisi ilkeler için taviz vermeyecek birisi.

Yorumu oyla      19      7  
Mustafa kemalpasa 28 Şubat 2015 Cumartesi 16:19

erdal beyi destekliyoruz kemalpasali sanayiciler olarak arkasinda olucaz hep bizi aradiginda hep arkasinda bulacak arkasindan ayrilmayacagiz... Esiyle birlikte mutluluklar diliyorum

Yorumu oyla      17      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! CHP İzmir’de son adaylık listesi
CHP İzmir’de aday adaylığı için son başvuru tarihi olan 1 Mart’a 48 saat ...
Vekillik için yola çıkan Özgün Utku istifa etti
CHP Genel Merkezinden gelen genelge sonrası 1’inci bölgeden aday adayı ...
Birlik’ten kuzey çıkarması: Vekil gibi karşılandı
CHP İzmir 2.Bölge aday adayı Mehmet Birlik Kınık ve Dikili’de parti üyelerine ...
 
AK Parti’de ‘Temayül Şampiyonu’na eş vizesi!
Genel seçim öncesinde AK Parti’den milletvekili adaylığı için görevinden ...
Eski Başkan Kavalar yola ‘sitem’le çıktı
CHP Bornova eski İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, İzmir 2’inci Bölge Milletvekili ...
Selahattin Özel İzmir'den yola çıktı: Miting gibi açıklama
Eski Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, CHP İzmir ...
 
Orak hedeflerini anlattı: Neden ikinci bölge?
Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler için AK Parti’den milletvekili ...
Balbay bu sözlerle yola çıktı: Oyumun ölçüsünü…
CHP’de 2.Bölge’de önseçime girme kararı alarak dengeleri değiştiren İzmir ...
Bayır sahada tam gaz: İzmir ayağa kalkarsa...
CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Tacettin Bayır, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva