HABERLER>GÜNCEL
25 Mayıs 2015 Pazartesi - 08:18

Dolandırıcı 'paralel' dedi sosyalist hakim davadan alındı!

İstanbul'da dolandırıcılıkla yargılanan bir kişi 'sosyalist' olduğunu söyleyen hakimi 'paralel' olmakla suçlayarak reddi hakim talebinde bulundu. Talep, terör suçlarına bakmakla görevli mahkeme tarafından kabul edildi, hakime dosyadan el çektirildi.

Dolandırıcı  paralel  dedi sosyalist hakim davadan alındı!

İstanbul ’da, dolandırıcılıktan yargılanan Hakan Şimşek adlı kişi, yargılandığı mahkemenin hakimi Tamer Akgökçe’ye, “Siz Pensilvanya’nın hakimisiniz. Başbakan sizin hakkınızdan gelecek” dedi ve ardından HSYK’ya şikayette bulundu. Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre Şikayeti dikkate alan HSYK ön inceleme başlatıp Şimşek’in ifadesini aldı. HSYK’nın inceleme başlatmasından cesaret alan Şimşek de aynı gerekçeyle reddi hakim istedi. Talep, terör suçlarına bakmakla görevlendirilen mahkeme tarafından kabul edilince Hakim Akgökçe dosyadan el çektirildi. Halen Yargıçlar Sendikası başkan yardımcısı ve YARSAV’ın yönetim kurulu üyesi olan, kendisini ‘sosyalist’ olarak tanımlayan Hakim Akgökçe,  “Bu paralel meselesi, cadı avına dönüştü. F Tipi kavramını çıkartanlardan biriyim. Bu suçlamayı trajikomik buluyorum” dedi.
 
ZANLI ŞİKAYETTE BULUNDU, HSYK HAREKETE GEÇTİ
Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre 2010 yılında yaşanan dolandırıcılık olayı şöyle gerçekleşti: Bugün 29 yaşında olan Hakan Şimşek, tanışmış olduğu Kerimhan Çelik adlı kişiye kendisini ‘gümrük aracısı’ olarak tanıttı. Ardından Şimşek, kendisine “Birikmiş param var, iş yapmak istiyorum” diyen Çelik’in parasını aldı. Fakat iddiaya göre Çelik, bir daha Şimşek’e ulaşamadı. Bunun üzerine Çelik’in hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 157. maddesi gereğince ‘dolandırıcılık’ suçundan dava açıldı. Bu arada kayıplara karışan Çelik’e dört yıl boyunca ulaşılamadı. Dört yılın sonunda Şimşek’in bir başka suçtan cezaevinde olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine ifadesi alınmak üzere 29 Nisan 2014’te, dolandırıcılık davasının görüldüğü İstanbul Anadolu 31. Asliye Ceza Mahkemesi’ne getirildi. Hakkındaki iddiaları reddeden Şimşek, Hakim Tamer Akgökçe’ye yönelik olarak, “Siz Pensilvanya’nın hakimisiniz. Başbakan sizin hakkınızdan gelecek” dedi. Şimşek bir adım daha atarak, HSYK’ya şikayette bulundu. Ön inceleme başlatan HSYK, olayı incelemesi için Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ni atadı. Mahkeme 27 Mart 2015’te Şimşek’in ifadesini aldı. Şimşek ön inceleme işleminden yola çıkarak, 28 Nisan 2015’te 31. Asliye Ceza Mahkemesi’nde reddi hakim talep etti. Talebinde, “Davam ile ilgili tarafsız olamayacağınızdan dolayı adil yargılama hususunda reddi hakim talebinde bulunur, başka bir hakim tarafından yargılamaya devam olunmasını arz ederim” dedi. Dilekçeyi işleme koyan Hakim Akgökçe, karşı görüşünde, talebin usul ve esastan reddini istedi. Akgökçe’ye göre, hem reddi hakim süresi geçmişti, hem de böylesi bir talep tabii hakimlik ilkesine aykırıydı. Evrak, “Anayasa’ya karşı işlenmiş suçlara” bakmakla yetkilendirilen Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne geldi. Mahkeme de 18 Mayıs’ta oy birliğiyle reddi hakim istemini kabul etti ve davaya bakması için 30. Asliye Ceza Mahkemesi hakimini görevlendirdi.
 
‘NE PARALELİ, SOSYALİSTİM’
“Paralel” olduğu gerekçesiyle davadan el çektirilen Hakim Akgökçe, halen Yargıçlar Sendikası’nın başkan yardımcılığını ve YARSAV’ın yönetim kurulu üyeliğini yapıyor. Akgökçe hakkında şikayette bulunan kişinin sadece dolandırıcılıktan değil, yaralama ve emniyeti suistimal gibi suçlardan da sabıkalı olduğunu; ifadeleri arasındaki çelişkinin ortaya çıktığını anladığı için bu suçlamada bulunduğunu belirtiyor. Akgökçe, reddi hakim isteminin hem usule, hem de esasa aykırılık içerdiğini anlatarak, “Bu bir kere tabi hakimlik ilkesine aykırıdır. Bu yol kabul edilirse her hakim çekilmek zorunda bırakılır. Artık ‘paralel’ denildiği anda akan sular duruyor. Hakim, ‘HSYK da incelediğine göre ben bunu emir telakki ederim’ diyor. ‘Bu adam dolandırıcı da olsa önünü açarım’ diyor” diye konuştu. Kendisini sosyalist olarak tanımladığını anlatan Akgökçe, şöyle devam ediyor:
 
“Bu paralel meselesi, cadı avına dönüştü. Hukuksal kaygılarla hareket edilmiyor. ‘Nereye giderse gitsin, bize bulaşmasın’ deniyor. İnsanlar taciz edilsin, maddi manevi yıpransın... Ben 2010 yılında YARSAV’ın HSYK adayıydım. F Tipi kavramını çıkartanlardan biriyim. Yargıçlar Sendikası’nın siyasetinin belirlenmesinde on kişiden biriyim. Bu suçlamayı trajikomik buluyorum, elimin tersiyle itiyorum.”
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orgeneral Özel mesaisine başlıyor
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in, 15 günlük istirahati sona ...
5 koldan harekat: İzmir denizini temizledi!
Her yıl Akdeniz’e kıyıları olan ülkeler tarafından, sosyal sorumluluk ...
İzmir'den derbiye giden yolda kaza: 1 ölü
Bu akşam oynanacak Galatasaray - Beşiktaş derbisi için İzmir'den gelen ...
 
Renault'da anlaşma yok, direnişe devam!
Bursa’da ücretlerinde iyileştirme isteyen Oyak Renault işçilerinin 10 ...
Zırhlı araca boyalı saldırı: 4 polis yaralı
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde kimliği belirsiz kişilerin boya şişesi attığı ...
Mutlu Kaya'dan sevindiren haber
Katıldığı bir ses yarışması sonrası Diyarbakır'da başından vurularak ağır ...
 
Tedaviye geldiği hastanede canına kıydı
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde tedavi görmek için geldiği hastanenin ikinci ...
İzmir semalarında şölen var!
İzmir’in Gaziemir İlçesi'ndeki Hava Teknik Okulları Komutanlığı'nda, Havacılık ...
Vali makam tuvaletini altınla mı kaplattı?
Hatay Valisi Ercan Topaca'nın Kocaeli'de görev yaptığı dönemde makam tuvaletini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva