HABERLER>GÜNCEL
20 Nisan 2014 Pazar - 13:04

Doktorun kör ettiği gözlerinin bedeli 50 bin TL!

İzmir'de 3 yıl önce katarakt ameliyatı sonrası enfeksiyon kapan ve birer gözlerini kaybeden 4 hasta, Sağlık Bakanlığı ve ameliyatı yapan doktora 300'er bin liralık tazminat davası açtı. İki mağdurun davası sonuçlandı, mahkeme Sağlık Bakanlığı'nı yasal faiz hariç 50'şer bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. İki davacının avukatı Hadi Genç, bu tazminatın komik olduğunu, Türkiye'de insan salığına verilen değerin de bu tazminatla kanıtlandığını söyledi.

Doktorun kör ettiği gözlerinin bedeli 50 bin TL!

İZMİR - İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nin Göz Kliniği'nde gerçekleştirilen katarakt ameliyatları sırasında enfeksiyon sonucu 8 hasta kör olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Türkiye'yi ve İzmir'i sarsan sağlık skandalı 10 Ocak 2011'de meydana geldi. İzmir'deki Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde, aynı zamanda başhekim yardımcısı da olan Opr. Dr. G.K., 8 hastaya peş peşe katarakt ameliyatı yaptı. Aynı gün taburcu edilen hastalar, ertesi gün gözlerinde şişme, yanma, kaşınma ve batma gibi şikayetlerle tekrar hastaneye müracaat etti. Göz damlası verilerek evlerine gönderilen 8 hasta, şikayetlerinin sürmesi üzerine yeniden Opr. Dr. G.K.'ya ulaştı. Hastaların enfeksiyon kaptığını belirleyen Opr. Dr. G.K., diğer hastanelere sevk etti. 8 hastanın ameliyatlı gözlerinin bir daha hiç görmeme riskinin yüksek olduğu belirtildi. Olayın duyulması üzerine önce hastanedeki ameliyatlar durduruldu, ardından klinik kapatıldı.

Birer gözlerini kaybeden hastalar İlhami Yaşa (74), Yüksel Altınçubuk (63), Musa Meleş (69) ve Hüdaverdi Gündüz (60), avukatları Hadi Genç aracılığıyla üç yıl önce Sağlık Bakanlığı ve ameliyatları yapan Opr. Dr. G.K.'dan kişi başı 300'er bin lira maddi ve manevi tazminat istedi.

Dört hastanın avukatı Hadi Genç dilekçesinde, "G.K. tarafından yapılan ameliyat sonrası müvekkillerin görme yetisini tamamen kaybettikleri, bu durumun G.K.'nin mesleki hatası ve fiili sebebiyle meydana geldiği açıktır. Hasta müvekkiller şu an ameliyat oldukları gözlerindeki görme duyusunu tamamen yitirmişlerdir. Söz konusu durum yapılan tedavilerle dahi onarılamaz ve telafi edilemez durumdadır. Ameliyatı yapan doktor piyasadan çekilen solüsyonu kullanmıştır. Bakanlık duyarlı davranmamıştır. Sebep ne olursa olsun Bakanlık görevini yapmamıştır. Müvekillerim de uzuv kaybı meydana gelmiştir. Bakanlık olayda hizmet kusurludur" dedi.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_04/2014_04_19/b5bcee9c98989cd230876286d679d00e.jpg

İzmir 1 ve 4. İdare Mahkemesi'nde ayrı ayrı süren davalarda Hüdaverdi Gündüz ile Musa Meleş'in davaları sonuçlandı. Her iki mahkeme de davacılara Sağlık Bakanlığı'nın, yasal faizi hariç 50'şer bin lira tazminat ödemesine karar verdi. Doktor için ise tazminata hükmedilmedi.

Avukat Hadi Genç, mahkemelerin, müvekkilerine verdiği tazminat miktarlarının komik olduğunu, itiraz edeceklerini, açtıkları diğer iki davanın ise henüz sonuçlanmadığını söyledi. Avukat Genç, Türkiye'de insan salığına verilen değerin de bu tazminatla kanıtlandığını savundu.(dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A Haber'e fonda Türk Bayrağı tepkisi!
7 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan, ardından ...
İzmir'de 'kanlı para' operasyonu: Kasadan milyonlar çıktı
İzmir’in açıklarında 8 Suriyelinin boğularak ölmesi üzerine operasyon ...
Tekerlek patladı 38 kaçak için 'umut' bitti!
İzmir'de yasadışı yollarla Yunanistan'a kaçmak isteyen biri kadın 38 kaçak, ...
 
“Haramzadeler” ve “Başçalan” hesapları gizlendi
17 Aralık operasyonunun ardından yolsuzluk iddialarıyla ilgili ses tapelerini ...
İzmir'de trafik faciası: 6 ölü, 31 yaralı
İzmir'in Menemen İlçesi'ne Çukur Köy Mahallesi'nde, virajı alamayan midibüs ...
Yolcu otobüsü devrildi: 3 ölü
Isparta-Antalya karayolunda yolcu otobüsü devrildi. İlk belirlemelere göre 3 kişi öldü
 
O polise görevden uzaklaştırma: Amirlerinden habersiz attı
Bursaspor ile Galatasaray oynanan Türkiye Kupası yarı final mücadelesi ...
Başbuğ İzmir’de: Silah arkadaşlarım hürriyetine…
İzmir'de cezaevinde tutuklu bulunan asker yakınlarının düzenlediği, 'Sessiz ...
TÜYAP kitap fuarı 19. kez açıldı: İzmir damgası
TÜYAP Kitap Fuarı, düzenlenen törenin ardından kapılarını, 19. kez İzmirliler'e ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva