HABERLER>POLİTİKA
2 Ekim 2014 Perşembe - 15:49

Doğan’dan ulaşım sistemine sert tepki: Çin metrosu gibi!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “İzmir gibi uluslararası alanda tanınan, geçmişten beri fuarların ve kongrelerin Türkiye’de ev sahipliğinde ilk akla gelen kentte altyapısı oluşturulmadan yapılan bu uygulama hiç yakışmıyor. Böyle giderse İzmir’deki ulaşım sisteminin Hindistan ve Çin’den bir farkı kalmayacak” dedi.

Doğan’dan ulaşım sistemine sert tepki: Çin metrosu gibi!

İZMİR - Büyükşehir Belediyesi’nin bu yaz uygulamaya koyduğu ulaşım sistemine AK Parti cephesinden sert tepki geldi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Bilal Doğan kendisinin de gün içerisinde toplu taşımayla yolculuk yaptığını belirterek aktarmalı ulaşım sisteminin tam bir kaos yarattığını dile getirdi. 

Özellikle iş saatlerinde İzmir Metro, İZBAN ve otobüs duraklarında uzun kuyruklar oluşmasının Hindistan ve Çin’deki metro istasyonlarını andırdığını belirten Doğan, “İzmir gibi uluslararası alanda tanınan, geçmişten beri fuarların ve kongrelerin Türkiye’de ev sahipliğinde ilk akla gelen kentte altyapısı oluşturulmadan yapılan bu uygulama hiç yakışmıyor. Böyle giderse İzmir’deki ulaşım sisteminin Hindistan ve Çin’den bir farkı kalmayacak. AK Parti hükümeti olarak biz Türkiye çapında vatandaşlarımız yaşam seviyesini yükseltirken İzmir’deki basiretsiz yöneticiler hemşerilerimizin yaşam standartlarını düşürüyor” diyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aktarmalı ulaşım sisteminde değişim yapması konusunda Başkan Aziz Kocaoğlu’nu göreve çağırdı.



BAŞARISIZLIĞIN ÜSTÜNE ÖRTEMEYECEKLER
Son günlerde de ulaşımda yapılan değişikliğin Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım ve İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın yaptığı yönünde söylemler ortaya atıldığını ancak bunların gerçeği yansıtmadığını belirten Doğan, “Herhalde İzmir büyükşehir Belediyesi yaptığı hatanın farkına vardı. Yapmış olduğu uygulamanın faturasını İzmir Valisi ve Ulaştırma Bakanlığı’na kesmeye çalışıyor. Ancak İzmirli hemşerilerimiz her şeyin farkında kimin projelerini hayatı kolaylaştırmak, kimin yaşadıkları şehri zindana çevirmek istediğini çok iyi biliyor. Bu tarz söylemlerle İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptığı yanlışın üstünü örtemez” diye konuştu.

ALTYAPI OLUŞTURULMADI
Altyapısı oluşturulmadan hayata geçirilen aktarmalı ulaşım sistemi, İzmir’de toplu ulaşımı kullanan hemşerilerimiz tarafından ciddi sorunlar oluşturduğunu vurgulayan Doğan, “Biz de tüm ulaşımın demir ağlar üstünden yapılmasının taraftarıyız. Fakat İzmir’deki mevcut demir ağlar bu yükü kaldırmada yetersiz kalıyor. Önümüz kış, kış ayının iklim şartlarında aktarma konusu daha da sıkıntılı olmaya başlayacak.  İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda seferleri arttırıp vatandaşları teşvik etmek yerine tek vasıtayla gidilebilecek yeri 2 - 3 vasıtayla gidilebilir hale sokarak insanları toplu ulaşımdan kaçırıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ulaşımda devrim yaptığını söylüyor. Ancak yapılan düzenleme İzmirli vatandaşların hayatını alt üst etmiş durumda. Gün içerisinde bizi ziyaret eden ve sosyal medya üzerinden ulaşan vatandaşlarımızın İzmir’deki en büyük sıkıntısı toplu ulaşım sisteminde gidilen yeni uygulama. Sürekli şikayet alıyoruz. Bizlere bu işi çözerse AK Parti çözer diyorlar. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu halkın bu isyanına artık kulak vermeli. Zaten bu sistemi getirirken vatandaşa danışarak, kamuoyu yoklamasında bulunmadı. Böyle giderse İzmir’deki ulaşım sistemi Hindistan’daki, Çin’deki metrolara benzeyecek” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Muammer 3 Ekim 2014 Cuma 09:32

İzbanın ,sizinle ortak olduğunuda belirtsenize.Metronun tamamı belediyenin,sorun varmı

Yorumu oyla      12      5  
ramazan 3 Ekim 2014 Cuma 08:53

demekki bu uygulamaları belediye yapıyormuş. valinin bakanlığın bu uygulamalarla izmire ceza verdiğini yaymak isteyen goygoycuları dinlemekten bıkmıştık.

Yorumu oyla      11      6  
basri 3 Ekim 2014 Cuma 00:01

Onur bey çin metrosundaki videoyu siz izlemediniz galiba sizide güvenlik görevlileri iktirerek mi bindirmeli nefes bile alınmayacak kutulara?

Yorumu oyla      12      5  
Vatandaş 2 Ekim 2014 Perşembe 23:16

Ya burda ankarayı yazanlar bize onlardan allah aşkına biz izmirde yaşıyoruz burda chp akp olayı yok yeterki hep chp alsın hiç umrumda değil iş yapsınlar iş yeterin artık uyuttuğunuz bu milleti atatürkçülükle madem çok atatürkçü sünüz doğuda heykel yakıldı asker taşlandı niye çıkmadınız tepki vermeye kimi uyutuyorsunuz siz allah aşkına aman iş yapında akp gelmesin eyvallah ama iş miş yok uyanın artık ry halkım uyanın bunlar bizlen resmen alay ediyorlar

Yorumu oyla      14      6  
misafir 2 Ekim 2014 Perşembe 23:01

arkadaşlar siz ne acayip insanlarsınız ya uygulama olmadı işte kabul edin bunu akp veya chp olarak niye değerlendiriyorsunuz abicim izmire yakışmıyor her sabah balık istifi gibi otobüse bindiğimiz yetmiyor birde aktarma yapıyoruz ayrıca aziz başkan tamam uygulama siz öneren bürokrat kimse o binsin bakalım her sabah otobüse işe saattinde gelebilcekmi kendileri makam arabası kullanıyor diye hiç binmedikleri otobüslerin durumunu bilebilceklermi acaba başkan artık birşeyler yap ama bunu chp için değil izmir için yap olurmu BİRDE ARTIK GÜZEL ATAMIN ATATÜRKÜMÜN ADINI KULLANARAK BU Kadar başarızlığın üstünü örtmeyin arkadaşlar sizinde sesiniz çıksın artık ya emin olun chp bizden daha atatürkçü değil partiği çifliğe cevirdiler çifliğe

Yorumu oyla      14      6  
Mustafa ÖZDEMİR 2 Ekim 2014 Perşembe 22:32

Gerçekten İzban ve Metro tam bir eziyet ve rezalet.Her saat kalabalık,her saat insanlar üstüste seyehat ediyor.Özellikle otobüs seferleriyle ilgili düzenlemeden sonra İzbanın ve metronun yükü çok arttı,artık çekilmez bir hal aldı!

Yorumu oyla      14      7  
OSMANGAZİ 2 Ekim 2014 Perşembe 21:29

Arkadaşlar vatandaş elini vicdanına koysun bence çok iyi oldu daha hızlı ve daha güvenli

Yorumu oyla      15      7  
izban sevenler 2 Ekim 2014 Perşembe 21:27

İzban okadar guzel ki tüm modern şehirlerde var olan bir sistem. Londra,paris,berlin vb. Şehirler iz an modelini örnek alıp. Şehirdeki tüm metrolari ve otobüs guzergahlarini kapatacaklarmis.o mübarek izban sayesinde 40 dk gittiğimiz yere.1,30 saatte 3 aktarmayla gidiyoruz.ayrıca evkaf 3 ten bornova merkeze derin kazıma yöntemiyle yapılacak metro yerine izban yapılmasının daha modern ve az maliyetli olucagini düşünüyorum. Bizi izbani layık görenlerden allah razı olsun.....

Yorumu oyla      12      8  
Bornovalı 2 Ekim 2014 Perşembe 20:28

Olumlu yorum yapan arkadaşlar aktarmalı sistemi hiç kullanmamışlar galiba.

Yorumu oyla      19      13  
2 Ekim 2014 Perşembe 18:32

aynı aktarma sisteminin uyduruğu ankara da devrede. metrolar aynı şekilde sürekli arızalı ve aşırı dolu.

Yorumu oyla      21      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MİT'e takdirname
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Musul'daki rehine operasyonunda görev ...
Nazlıaka’dan iddia: Gökçek damacana yatırımı yapıyor!
CHP'li Nazlıaka "Gökçek ağzını musluğa koyup 'Ankara'nın şebeke suyu temi'z ...
CHP’li Moroğlu’ndan Çiğli turu
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmir’in hızla büyüyen ilçesi ...
 
CHP Lideri’nden flaş tezkere ve IŞİD açıklaması
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu TBMM'deki tezkere görüşmeleri öncesi açıklama ...
Dağ’dan ‘randevu ve stat’ çıkışı: Kocaoğlu ile 20 dakika görüştü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun stat tartışmaları ...
CHP İzmir nerede hata yaptığını araştıracak!
CHP İzmir İl Başkanlığı, seçmen eğilimlerini ölçmek, genç seçmeni kazanmak, ...
 
Burhan Kuzu'dan bu kez IŞİD gafı!
Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Ak Partili Prof. Burhan Kuzu, IŞİD şakasını gerçek sandı.
‘Mini zirveye’ Bahçeli’den çok sert tepki!
TBMM’nin yeni yasama yılı resepsiyonu, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan ...
Davutoğlu: CHP tezkereye hayır derse...
Başbakan Davutoğlu, yarın Meclis'te yapılacak tezkere oylamasına değindi. ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva