HABERLER>GÜNCEL
30 Ağustos 2015 Pazar - 15:57

Şehit ateşi İzmir'i yaktı

Diyarbakır ve Silopi'de teröristler tarafından düzenlenen saldırılarda üç polis şehit oldu, 5 polis yaralandı. Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi’nde, PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan trafik polisi 38 yaşındaki Ahmet Gılıç’ın İzmir’in Bergama İlçesi’nde baba ocağına ateş düştü. Şehidin olay sırasında teyzesinin oğluyla telefonda konuştuğu, açık telefondan kelime-i şehadet getirdiğinin duyulduğu öğrenildi.

Şehit ateşi İzmir i yaktı

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçe merkezinde  bugün saat 13.30 sıralarında yoldan geçen trafik polis otosuna silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ağır yaralanan trafik polislerinden ikisi şehit oldu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ
Diyarbakır Valiliğinden, teröristlerin ekip aracına düzenlediği silahlı saldırıda ağır yaralanan trafik polisi Ahmet Gılıç'ın, hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi.
    
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 13.00 sıralarında merkez Kayapınar ilçesi Yeniyol mevkisinde görevli trafik polislerine Terör örgütü PKK mensuplarınca uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği belirtildi. Saldırıda biri ağır 2 trafik polisinin yaralandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Özel hastanede tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan trafik polisi Ahmet Gılıç, kurtarılamayarak şehit olmuştur. Yaralı trafik polisi İlker Narin'in hastanedeki tedavisi devam ediyor. Saldırının ardından Peyas Mahallesi'ne kaçan bölücü terör örgütü mensupları, mahalle arasında saldırıyı gerçekleştirdiği araç ve bir Kalaşnikof marka uzun namlulu silahı bırakarak olay yerinden uzaklaşmıştır."
 
Açıklamada, teröristlerin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü vurgulandı.
 
İKİNCİ ACI HABER SİLOPİ'DEN
Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde ise PKK’lıların yola yerleştirdikleri patlayıcıyı polis aracı geçerken infilak ettirmeleri sonucunda 1 polis şehit oldu, 4 polis yaralandı.
 
Silopi’de dün gece güvenlik güçleriyle çatışmaya gider 3 YDG-H’linin öldürülmesinin ardından bugün de olaylar devam etti. Barbaros Mahallesi’ndeki öğleden sonra çıkan olaylara müdahaleye giden polis zırhlı aracının geçişi sırasında teröristler yola tuzaklanan patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Şiddetli patlamada araçta bulunan polislerden 1’i şehit olurken, 4’ü de yaralandı. Şehit olan polisin Yılmaz Dikmen olduğu öğrenildi. Silopi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı polisler tedaviye alındı.
 
Bu arada silah ve patlama seslerinin yankılandığı Barbaros ve Karşıyaka mahallelerinden dumanlar yükseldiği görüldü. Halkın evlerine çekildiği, esnafın kepenk kapattığı bu mahallelerden Barbaros Mahallesi’nde bir grup protesto gösterisinde bulundu. 
 
YARALI ARKADAŞLARINA YARDIMA GİDERKEN ŞEHİT OLDU
Şırnak’ın Silopi İlçesi Barbaros Mahallesi’nde PKK’lıların polis aracına saldırısında şehit olan polis Yılmaz Dikmen’in, saldırıdan sonra yaralı arkadaşlarına yardıma giderken PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silahla vurulduğu ortaya çıktı.
 
Olay üzerine yaralı arkadaşlarına yardıma giden polis memuru 46 yaşındaki Yılmaz Dikmen, PKK’lıların uzun namlulu silahlarla açtığı ateş sonucu şehit oldu. Kırıkkale nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen şehit polis Yılmaz Dikmen için yarın Şırnak’ta tören düzenlenecek, ardından cenaze toprağa verilmek üzere memleketine gönderilecek.
 
PKK’lıların roketatarlı saldırı düzenlendiği zırhlı araçta yaralanan 4 polis memurunun hastanede tedavilerinin sürdüğü belirtildi.


 
ŞEHİT POLİS GILIÇ KUZENİYLE KONUŞURKEN VURULDU, KELİME-İ ŞAHADET GETİRDİ
Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi’nde, PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan trafik polisi 38 yaşındaki Ahmet Gılıç’ın İzmir’in Bergama İlçesi’nde baba ocağına ateş düştü. Şehidin olay sırasında teyzesinin oğluyla telefonda konuştuğu, açık telefondan kelime-i şehadet getirdiğinin duyulduğu öğrenildi.
 
Kayapınar İlçesi’ndeki Dicle Kent Bulvarı, Medya Kavşağı bölgesinde, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’ın şehirde bulunması dolayısıyla trafik denetimi yapan polis ekiplerine bugün saat 13.30 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 12 yıllık trafik polisi, Ahmet Gılıç, meslektaşı İlker Narin ile şehit oldu. Evli, bir çocuk babası Gılıç’ın şehit olduğu haberi ile memleketi Bergama’nın Karahıdırlı Mahallesi’ndeki annesi Ümmühan Gılıç (72), ablaları Fatma Bozdağ (50), Züleyha Bayındır (42), Hacer Kızıltaş (46), Emine Gılıç (46) , kardeşi Mehmet Ali Gılıç (34), ağabeyi Musa Gılıç (52) ile diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Ümmühan Gılıç, evin girişine asılan Türk Bayrağı’nın kaldırılmasını isteyip, "Bayrakta oğlumu görüyorum. Kaldırın bunu" diyerek, sinir krizi geçirdi. Bunun üzerine bayrak kaldırılıp, sokağın girişine asıldı.
 
"ŞEHADET GETİRİP, ŞEHİT OLMUŞ"
Teyzesinin oğlu İbrahim İşlek (41), Gılıç ile şehit olmasından kısa bir süre önce telefonda konuştuklarını belirtip, "Ahmet, bana telefon etti. Ancak, hasta babamla uğraştığım için telefona cevap veremedim. 5 dakika kadar sonra ben kendisini aradım. Kendisinin iyi olduğunu belirtip, babamın sağlığını sordu. Babamın durumu hakkında bilgi verdim. Neler yaptığını sorduğumda, ’Diyarbakır’da görevdeyim. Buralar biraz daha iyi ama tehlikenin nereden, nasıl geleceği belli değil’ dedi. Bu sırada ses kesilip, telefon yere düşer gibi oldu. Bu sırada Ahmet’in kelime-i şehadet getirdiğini duydum. Bu sırada telefon kapandı. Tekrar defalarca telefonu aradım. Ancak, cevap veren olmadı" dedi.
 
EŞİ DE DİYARBAKIR’DA GÖREV YAPIYOR
Şehidin eşi Akile Gılıç’ın Diyarbakır’daki bir sağlık kuruluşunda bir yıldır çalıştığı, tek çocukları 13 yaşındaki Ece Gılıç’ın ise Bergama’da anneannesinin yanında kaldığı, acı haberi alınca Diyarbakır’a gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi.
 
BABASI ÜNİFORMA İLE GÖRÜNCE DAYANAMAYIP ÖLMÜŞ
Şehit polisin babası Halil İbrahim Gılıç’ın, 2001 yılında Balıkesir Polis Okulu’na kayıt yaptırdıktan iki ay sonra bayram tatiline gelen oğlunu üniformayla görünce heyecanlanıp, kalp krizinden yaşamını yitirdiği öğrenildi.
 
Şehit polisin yarın Diyarbakır’da yapılacak törenin ardından İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gönderilecek cenazesinin, ikindide Bergama Yeni Cami’ye getirileceği buradaki törenin ardından Karahıdırlı Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verileceği bildirildi.
 

 
Foça’da zafer coşkusu
 
Tuğrul Türkeş aradı, Devlet Bahçeli görüşmedi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ozzy 31 Ağustos 2015 Pazartesi 00:08

Ates dustugu yeri yakar,allah sabir versin

Yorumu oyla      11      5  
30 Ağustos 2015 Pazar 16:20

Araç niye zırhlı değil ? Ondan sonra şehit oldu. Bu kadar basit mi ?

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyarbakır Silvan'da patlama: 1 ölü
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yola döşenen patlayıcının inflak etmesi ...
Tunceli'nin yolları üç gün boyunca kapalı
Tunceli - Erzincan ve Tunceli - Ovacık karayolu Tunceli Valiliği'nin kararıyla ...
Bakanlık, Göcek ihalesinde kararlı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, dünyaca ünlü Göcek'in eşsiz güzellikteki ...
 
İzmir'de 30 Ağustos'a sönük kutlama!
30 Ağustos Zafer Bayramı, İzmir’de Cumhuriyet Meydanı’nda kutlandı. Geçtiğimiz ...
Kordon Esnafı’ndan karşı dava: Verdiklerimizi geri alacağız
Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı Yargıtay’ın cafe ve barlarda ...
Anıtkabir'de 'octokopter' paniği: Sizin mi yoksa...
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için ilk tören bu sabah Anıtkabir'de ...
 
Soma'nın sanık sandalyesindeyken terfi ettiler!
Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın ...
Sığınmacılar, İzmir esnafına 'can simidi' oldu
Suriye'deki iç savaştan kaçarak İzmir'e gelen ve Yunan adalarına geçmeye ...
İzmir’in göbeğinde tehlikeli sokaklar!
İzmir'de kentin önemli kültür varlıklarından eski İzmir evleri, içinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva