HABERLER>POLİTİKA
25 Temmuz 2014 Cuma - 17:09

Diyarbakır'da konuştu: Böyle şey olur mu?

Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde devlet imkanlarını kullandığını savunan Ekmeleddin İhsanoğlu, kendilerine yardım yapılmadığını söyledi. İhsanoğlu, “Böyle bir haksızlık olur mu?” diye konuştu.

Diyarbakır da konuştu: Böyle şey olur mu?

DİYARBAKIR - Çeşitli temaslarda bulunmak üzere eşi Füsun İhsanoğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile özel uçakla Diyarbakır'a gelen İhsanoğlu'nu havaalanında Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Ankara Milletvekili Levent Gök karşıladı.
Havaalanında, bir grup "Ortadoğu'nun barış güvercini Diyarbakır'a hoşgeldiniz" yazılı pankart açtı. İhsanoğlu, havaalanına getirilen Diyarbakır'ın plakası olan 21 güvercinden 2'sini uçurdu.
Seçim otobüsü ile vatandaşları selamlayarak şehir turu atan İhsanoğlu, daha sonra cuma namazını kılmak için tarihi Ulucami'ye geçti.

İhsanoğlu, namazın ardından cami çıkışında bir grup tarafından İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları nedeniyle protesto edildi.

Tekbir getirerek "Kahrolsun İsrail", "İsrail piyonu" sloganları atan grubun arasından güvenlik güçlerinin oluşturduğu koridordan geçerek camiden çıkan İhsanoğlu, Greenpark Otel'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İhsanoğlu, protestoya ilişkin "Ben de onlarla aynı hislerdeyim ancak ibadet yerlerinde siyaset olmaz. İbadetle siyaseti karıştırmamak lazım. Gençlerin hissiyatına katılıyorum. Onlar da, 'Allah'u ekber' diyor, biz de namazda, 'Allah'u ekber" dedik. Başka bir şey demedik" dedi.
Diyarbakır'da gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren İhsanoğlu, halkla iç içe olduğunu, halk ile arasında bir perde veya bariyerin bulunmadığını söyledi.
İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına da değinen İhsanoğlu, böyle bir manzara karşısında İslam dünyasının birleşik gücünün ortaya çıkmadığını kaydederek, "Bunun nedeni farklı siyasetlerin ve farklı davranışların olmasıdır. Çoğunluğu kınamakla yetiniyor. Kınaya kınaya bir arkadaşımızın ifade ettiği gibi kına evine, kına gecesine dönüşüyor. Fakat kınamanın ötesinde bir şey olmuyor" şeklinde konuştu.
Bölgedeki barışın sağlanması gerektiğini ifade eden İhsanoğlu, “En başta barış sürecinin sonuçlandırılması lazım. Çünkü barış süreci geciktikçe Filistin tarafı daha çok kaybediyor. Toprakların hacmi azalıyor. Sulak yerler gidiyor, demografik yapı değişiyor, zenginlikler gidiyor. Filistin'de akrabanın evine gitmek için duvarı aşmak zorunda kalıyorsun. Dünya tarihinde böyle bir şey yok” dedi.

‘BÖYLE BİR ŞEY OLUR MU?’
Sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen İhsanoğlu, basın toplantısı düzenledi.
İhsanoğlu, kısaca şu ifadeleri kullandı:
Cumhurbaşkanlığı seçimi için üç aday ortaya çıktı. 10 Temmuz’da adaylık ilan edildi. 10 Ağustos’ta seçim yapılacak. Böyle bir dünyada böyle acayip bir şey olmaz. Bir ayda 76 milyon insana deniliyor ki başkanını seç. Bir yandan bütün devletin imkanları, başbakanlığın imkanları, destek veren işadamlarının, rantiye gruplarının destekleri, devletin uçakları, helikopterleri, polisleri destek veriyor. Selahattin Bey ve bendeniz bunların hepsinden mahrumuz. Devlet bize yardım etmiyor. Vatandaşın bize yapacağı katkıyı da sınırlamış. 9 bin lira. Siz mesela iki adaydan birine adaya 10 bin lira verirseniz siz de biz de ceza alırız.

'PENSİLVANYA, PANDİSPANYA...'
Böyle bir şey olur mu Allah aşkına? Dünyada böyle bir şey var mı? Böyle bir haksızlık olur mu? 553 dakika bir adaya veriliyor, iki gariban adaya da 4 dakika. Çok adil bir yarış. Ve hepsi bir ayda. Bu, birisinin ölçüsüne göre biçilmiş kaftan. Bu millet bu biçilmiş kaftanın hesabını görecektir. Onlar zannediyorlar ki vesayet, mağduriyet, haksızlık, ihanet, Pensilvanya, Pandispanya falan bunlarla ‘cambaza bak’ deyip, oy alınacak sanıyorlar. Bu olmayacak. Bu millet uyanacak, uyandı.
Bana önerilen teklif bir vatan görevidir. Ben bir partinin mensubu değilim. Biz sizi partinin değil, milletin adayı olmanızı istiyoruz dediler. Bana verilen destek milletteki arayışın sonucu. Millet ‘yeter artık’ diyor."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nabza göre şerbet taktiği,geri tepecektir. 26 Temmuz 2014 Cumartesi 14:00

ekmeleddin bey nabza göre şerbet veriyor,ama türk halkı bunu yutmaz,aynı devlette iki başlı iki ayrı dilde eğitim olmaz,ekmeleddin bey diyarbakırda başka, izmirde başka konuşuyor,diyarbakırda söylediğini izmirde cesaret edip konuşamıyor, söyleyemiyor, diyarbakırda bir soru üzerine,kürtçenin de eğitim dili olması gerektiğini söylemiş,mhp den itiraz gelmediğine göre o zaman sayın bahçeli de zımmen bunu kabul mu ediyor,ne demişler sükut ikrardan gelirmiş,neden mhp kanadından bir itiraz gelmiyor,mhp den en kısa zamanda türk halkı acil bir açıklama ve net tavır bekliyor,bir ülkede iki ayrı dilde eğitim verilemez,eğer verilirse bu ülkenin devlet eliyle temeline dinamit koymak demektir,türk milliyetçileri,ulusalcılar ve üniter devletten yana olan yurtseverler ekmeleddin beye bu yüzden oy vermeyecektir............

Yorumu oyla      13      6  
M.YİLDİRİM 26 Temmuz 2014 Cumartesi 09:08

YERİM DAR OYNİYEMİYORUM DEMEYE BAŞLADI SENİN ARKANDA 13 TANE PARTİ 13 BEDEL BİRDE PARELEL VAR İŞ ADAMI DERSEN TR EN ZENGİN İŞ ADAMLARI VAR BUDA YETMİYOMUŞ GİBİ GÜNEY VE KÜZEYDEN GELEN YURT DIŞI YARDIMLAR VAR BİZ VE SİZ YANİ TR İKİYE BÖLÜNDÜ BİZ TEK SİZ ÇOK HADİ BAKALIM

Yorumu oyla      11      7  
REİS 25 Temmuz 2014 Cuma 23:40

sayın ekmel arkanızda koskoca İŞ BANKASI var,faiz lobisi var,istanbul baronları var demi ama..

Yorumu oyla      11      7  
BUYURAN 25 Temmuz 2014 Cuma 17:37

Sızlanma ekmeleddin

Yorumu oyla      17      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir bayramlaştı: İhsanoğlu'na sert eleştiri
AK Parti İzmir teşkilatları bayramlaştı. Törene katılımın düşüklüğü dikkat ...
Erdoğan: TIR'lar Türkmenlere yardım götürüyordu
Yüksek Hızlı Tren hattı açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, Adana’daki ...
Erdoğan yanıtladı: Köşke çıkarsa frak giyer mi?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Adana mitingi dönüşünde gazetecilerin sorularını ...
 
CHP’li Susam’dan ‘şeker’ çıkışı: NBŞ lobisi!
CHP İzmir Milletvekili ve partisinin Sanayi Ticaret Komisyonu sözcüsü ...
Güven Meclis kürsüsünden iktidarı bombaladı
PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Güven, “İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun ...
MHP İzmir iftarda buluştu: Erdoğan’a ‘tekme’ göndermesi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği iftar ...
 
Erdoğan: Monşeri muhatap almıyorum
Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin mitinginde yaptığı ...
CHP İzmir plaja indi: Tatile bir saat ara/oy ver!
CHP İl Örgütü Çeşme’nin ünlü Ilıca plajında seçim çalışması yaparak ‘çatı ...
AK Parti İzmir Erdoğan’a destek için veznede!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva