HABERLER>GÜNCEL
1 Ağustos 2013 Perşembe - 11:09

Dikili’yi karıştıran davada Demirel aklandı

Dikili'de CHP'li İl Genel Meclis Üyesi Ali Demirel hakkında açıklamalar yapan Koza Altın Madeni Şirketi'nin eski çalışanı Ersan Var, yargılandığı davada mahkum oldu. Var, Belediye Başkanı Özgüven'in ceza aldığı dönemde Demirel'i şirket ile ortak çalışmakla itham etmişti.

Dikili’yi karıştıran davada Demirel aklandı

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Dikili’de ihaleye fesat karıştırdığı gerekçesiyle cezası Yargıtay’da onandıktan sonra yurt dışına kaçan Belediye Başkanı Osman Özgüven’in ardından başlayan “değnekçi” tartışması mahkemeden döndü.

Belediye Başkanı Özgüven İsveç’teyken açıklamalar yapan ve CHP Dikili İl Genel Meclis Üyesi Ali Demirel’i suçlayan Ersan Var, yargılandığı davada ceza aldı. Demirel’in başvurusu üzerine başlatılan soruşturmada Var, para cezasına çarptırıldı.
 
CHP Dikili İl Genel Meclis Üyesi Ali Demirel hakkında açıklamalar yapan Koca Altın Madeni çalışanlarından Ersan Var, yargılandığı davada mahkum oldu. Dikili’de cezası Yargıtay tarafından onaylandıktan sonra yurt dışına kaçan ve bir süre İsveç’te kalan Belediye Başkanı Osman Özgüven’in ardından kamera kayıtları ortaya çıkmıştı. O dönem, Özgüven’in yargılanması ve ceza almasını ‘siyasi’ olarak nitelendiren birçok kesim açıklamalarıyla gündeme gelmişti.
 
Dikili’de, çeşitli basın yayın organlarında yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen Koza Altın Madeni eski çalışanı Ersan Var, “Ali Demirel ben şirkette genel müdür yardımcısının şoförü olarak çalışırken özellikle Osman Özgüven ile ilgili bilgiler getiriyordu. Bilgi ve belgeler karşılığında bizden para istiyordu. Bu para miktarı talebine göre değişiyordu. Paraları kendisine ben götürüyordum, bazen de gelip alıyordu” ifadesini kullanmıştı. Partide kriz yaratan açıklamaların ardından Demirel’in başvurusu üzerine yargı süreci başlatılmıştı.
 
Dikili Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Demirel hakkında açıklamalar yapan Ersan Var, suçlu bulundu. Mahkeme, “eleştiri sınırları dışında kişinin şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte olduğu tespit edilmiştir. Bu şekilde hakaret suçu işlendiği sabit bulunmuştur” kararını verdi. Mahkeme Var’ı bin 740 TL para cezasına çarptırırken hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
 
SERT KONUŞTU
Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in Yargıtay kararına Anayasa Mahkemesi’nde itiraz ettiği zaman Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Bursa’daki konuşması ve kendisi hakkında iddiaların yer aldığı videonun gerekçe olarak konulduğunu anlatan Demirel sert konuştu. Demirel, “Mahkeme gereken kararı verdi. Yüce adalet kimin ne oyunlar çevirdiğini ortaya çıkarttı. Yalan ve iftara atanların mumu yatsıya kadar yandı. Hayatları boyunca yalan üzerinden politika yapanlar duvara çarptılar. Kendilerinde beni itibarsızlaştırmak isteyenlere mahkeme en güzel cevabı verdi. Belgesin, dedikodudan ibaret hakkımda açıklama yapanlar gerçeği gördüler” dedi.
 
HANGİ YÜZLE KONUŞUYORSUNUZ?
İsmet İnönü’nün “Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur” sözünü hatırlatan Demirel, “1976 yılında cezaevine girdim. Karadeniz’de Dev-Genç’in örgütlenmelerinde bulundum. Giresun’da şube başkanlığı yaptım. Yedi yıl firari kaldıktan sonra 1987 yılında tekrar tutuklandım. Siyasi hayatım boyunca bir kavga nedeniyle bile ceza almışlığım yoktur. Siyasi suçlardan hapishanelerde yattım. Tam 13 kez yargılandım. Hakkında cezası Yargıtay tarafından onanan, ihaleye fesat karıştırdığı belgeleriyle ortaya çıkan kişiler benden daha çok konuşuyor. Adama ‘hangi yüzle çıkıp ortalıkta dolaşıyorsun’ derler. Olaylar sonrasında utanması gerekenler özün bile dilemiyor. Maalesef yüzüne tükürdüğünde dua eden insanlar var” diye konuştu.
 
Demirel, hakkında ortaya atılan iddiaları gündeme getiren kişiler hakkında tek tek tazminat davası açacağını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Altan Koralttan 1 Ağustos 2013 Perşembe 13:22

yürü bre hocam hepsinin ipini pazara çıkar...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul Ağustos’u yağmurla açtı!
Günlerdir sıcak havanın etkisinde olan İstanbul, Ağustos ayına yağmurla ...
Flaş! TSK’da gökgürültüsü: 110 pilot istifa etti
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bu yılın başında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ...
Ege Denizi’nde nefes kesen terör operasyonun perde arkası
Yunanistan’ın Sakız Adası açıklarındaki şişme botta yakalananlar arasında ...
 
Ve tarihi Ruhban Okulu 42 yıl sonra açılıyor
Heybeliada Ruhban Okulu, 42 yıl sonra açılıyor. Yeni demokratikleşme paketine Ruhban Okulu da girdi.
Ali İsmail’in otopsisinde büyük utanç!
Eskişehir’de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın adli tıp incelemesi ...
Cumhuriyet Kulesi yıkılıyor!
Ankara'nın Keçiören semtinde bulunan Cumhuriyet Kulesi için mahkemenin yıkım kararı kesinleşti.
 
Ceylanpınar'da yine Suriye mermisi: 1 yaralı
Sınırın diğer tarafındaki çatışmalar nedeniyle gergin günlerin yaşandığı ...
Taksim'de polisle esnaf arasında ilginç diyalog!
Taksim'deki eyleme müdahale eden polis ile bir vatandaş arasında yaşanan diyalog dikkat çekti.
880 bin adımın ardından başkanlığa hazırlanıyor!
Seçim barajı için 880 bin adım atan Aylin Kotil, Bakırköy Belediye Başkan adaylığına hazırlanıyor.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva