HABERLER>EGE
17 Şubat 2012 Cuma - 16:24

Devletten kiralık dağ: Spil'e talih kuşu!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü İzmir ve Manisa’nın en önemli ortak turizm merkezi olan Spil Dağı’nı ihaleyle kiraya verecek.

Devletten kiralık dağ: Spil e talih kuşu!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - Deniz, kum ve güneş turizmi ile öne çıkan Ege Bölgesi’nde doğa turizmini geliştirmek isteyen Orman ve Su İşleri Bakanlığı Manisa sınırlarında bulunan İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nden de kolaylıkla ulaşılabilen Spil Dağı Milli Parkı ile ilgili yeni imar planını hazırladı. Plana göre belirlenen dağdaki toplam 900 dönümlük alan ihaleye çıkartılacak. Yap işlet devret modeli ile hayata geçirilecek yeni turizm alanında sağlık oteli, spor oteli, festival alanı ve restoran gibi tesisler yer alacak. Daha önceden bulunan ve halen kullanılan 25 kır evi restore edilecek ya da yıkılarak tamamen yapılacak. Evlerin sayısı 42’ye çıkartılacak.
 
TELEFERİK PLANLARA İŞLENDİ
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan onay alan planlarda alan Karadağ ve At Alanı olarak ikiye ayrıldı. Toplam 56 bin 600 metrekare piknik alanında sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin ve kurumların yaptığı etkinlikle için de yerler ayrıldı. Planlara ilerleyen zamanlarda yapılması planlanan teleferik projesi de işlendi. Yeni sistemin hayata geçmesinin ardından yapılacak değerlendirmeye göre teleferik ihalesine de çıkılması planlandı.
 
TÜM HAZIRLIKLAR BİTTİ
Afyonkarahisar İl Çevre ve Orman Müdürü iken Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatı ile bakanlık 4. Bölge Müdürlüğü’ne atanan Rahmi Bayrak, Manisa, İzmir, Aydın ve Muğla illerini kapsayan bölge müdürlüğü sınırlarında doğa ve milli parkların düzeni için büyük çalışma başlattıklarını söyledi. En önemli projelerden biri olan Manisa Spil Dağı’nın tüm hazırlıklarının bittiğini bahar aylarına kadar ihaleye çıkmayı planladıklarını anlatan Bayrak, “Spil Dağı için özel olarak müdürlük kurduk. Çalışmalarımız çok iyi sürüyor. Yıllardır kötü ve bakımsız duran tesisler yeni proje ile çok güzel bir hale gelecek. Manisa ve İzmir halkına hizmet edecek çok önemli bir projeyi bakanlığımızın desteği ile gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
 
DOĞA KORUNACAK
Spil Dağı Milli Parkı Altyapı İhalesi’nin yakın zamanda yapılacağını ifade eden Bölge Müdürü Bayrak, doğalgaz tesisatının döşenmesi için gerekli başvuruyu yaptıklarını da sözlerine ekledi. Odun, kömür ve fuel oil sistemi gibi yakıtların kullanıldığı eski tesisleri zamanla kaldırmayı planladıklarını anlatan Bayrakçı, “ Parkı koruma ve kollama kavramlarını da göz ardı etmeden çok muhteşem bir hale getireceğiz. Zaten dağın Manisa ve İzmir tarafından iki çıkışı var. Düzenlemeler ve yol çalışmaları sürekli kontrol ediliyor. Şimdilik programlamamızda bir sıkıntı yok” dedi.
 
YILKI ATLARININ YAŞAM YERİ
Manisa'ya 24, İzmir'e 38 kilometre uzaklıkta olan Spildağı Milli Park'ı, coğrafi özelliklerinin yanı sıra tarihi ve mitolojik değerleriyle de dikkati çekiyor. Flora ve endemik tür zenginliğine de sahip olan milli park alanında, bilimsel araştırmalarla belirlenen 70'ten fazla endemik bitki türü yer alıyor. Doğa bilimcilerin ve üniversitelerin de araştırma yeri olan dağda serbest dolaşan ve bakımı müdürlük tarafından yapılan yabani yılkı atları da bulunuyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ışık isminli 18 Şubat 2012 Cumartesi 11:59

ışık isminli yorumcu.sizin zihniyetiniz bu.açıkça diyeyim chp zihniyeti.bana yaramıyorsa kimeseye yaramasın.ya arkadaş bırakında gelir getirsin.şu an spilin ne halde olduğunu sen biliyormusun.bırak özelleşsin hem gelir getirsin hemde güzelleşsin.değiştirin artık bu geri kafalarınızı

Yorumu oyla      12      6  
Işık Dikicigil 17 Şubat 2012 Cuma 16:57

DAĞLARI , OVALARI , GÖLLERİ, AKARSULARI , DERELERİ KİRAYA VERİN, OLMAZSA SATIN/ ASKERLIK HIZMETI GIBI

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Badem’in sopayla dövüldüğü şok görüntüler
Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne bağlı Karacasöğüt Köyü'ndeki bir koyda yaptırılan ...
15 günlük bebeğini trende bırakıp kaçtı!
Aydın Garı'ndaki bir trende yolcuların eşya koyduğu rafa spor çantası ...
Evlilik vaadiyle dolandırıcılığa iki gözaltı
Manisa'da, 56 yaşındaki Osman Evgin'i evlendirme vaadiyle kandırıp, 24 ...
 
Söke Ovası'nda taşkın tehlikesi
Büyük Menderes Nehri'nin taşması sonucu geçen ay sular altında kalan Söke ...
Engelli Yavuz için evde eğitim umudu
Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, yüzde 92 engelli olmasına rağmen ...
Kayıp kardeşleri bulana, babadan 15 bin lira ödül
Aydın'da 2 yıl önce önce işe gitmek üzere evden ayrılıp bir daha dönmeyen ...
 
Sevgilisini herkesin gözü önünde öldüresiye dövdü
Denizli'deki bir ekmek fırınında çalışan 36 yaşındaki T.Ş. yaklaşık 5 ...
Otomobil uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 1 yaralı
Muğla'da yağmur nedeniyle zemini kayganlaşan yolda kontrolden çıkıp yaklaşık ...
Belediye Başkan Yardımcısı’nın yargılanmasına başlandı
Muğla'nın Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur ile ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva