HABERLER>GÜNCEL
4 Haziran 2021 Cuma - 10:25

Deprem mağdurlarından 'denetim' isyanı!

İzmir depremi sonrası başlatan dönüşüm çalışmalarında 'hasarlı kolon' iddiaları sonrası depremzedelerin hak sahibi olduğu yapıları inceleyip incelemediği tartışma konusu olurken, İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, konutla ilgili açıklamalarda bulundu. Özkan, "Bizler depremzede olarak yeniden yapılan konutlarımızın bulunduğu binalara giderek inceleme yapamıyoruz. Girmek istediğimizde bize alanın inşaat sahası olduğunu ve girmenin yasak olduğunu belirtiyorlar" dedi.

Deprem mağdurlarından  denetim  isyanı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in Seferihisar açıklarında yer alan Samos fay hattında 30 Ekim günü gerçekleşen deprem sonrası kent genelinde 118 kişi hayatını kaybetmişti.

Yaşanan deprem nedeniyle yüzlerce ev hasar alırken, birçok ev ise kullanılmaz hale gelmişti. Gerek bakanlıklar gerekse yerel yönetimler kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye basmıştı. Kent genelinde yaşanan depremden en çok hasarı Bayraklı ilçesi alırken, ilçede gerçekleşen dönüşüm çalışmaları için 'denetim' krizi yaşanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde sivil toplum kuruluşları inşaatı devam eden bir binanın kolonun yetersiz yapılması ile ilgili yaptıkları açıklamada “denetim sorunu”na değinmişti. Mülk sahipleri de hak sahibi olduğu apartmanlarda dönüşüm çalışmalarını incelemek için inşaatlara giremediklerin iddia ederken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır da vatandaşların izin alarak yapıları denetleyebileceklerini belirtmişti.

Yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, kendilerinin inşaatlara giremediğini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un İzmir'de örnek deprem konutları incelemesinde dahil 'inceleme' taleplerini ilettiklerini belirten Özkan, "Bizler 30 Ekim depremi sonrası evlerini ve yakınlarını kaybeden depremzedeler olarak İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği'ni (İZDEDA) kurduk. Burada ben ve arkadaşlarım ilk günden itibaren tüm depremzedelerin mağduriyetlerini giderebilmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgelerimizde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları için de sayın Bakanımız denetime geldiğinde bizde kendileri ile birlikte alanda yapılan örnek konutları inceledik. Ancak biz bakanımıza orada da bu talebimizi iletmiştik. Bizler depremzede olarak yeniden yapılan konutlarımızın bulunduğu binalara giderek inceleme yapamıyoruz. Girmek istediğimizde bize alanın inşaat sahası olduğunu ve girmenin yasak olduğunu belirtiyorlar. Ben dernek başkanı olarak bile alanlara girerek dernek üyelerimiz adına gözlem yapamıyorum. Bunu bakanımıza ilettiğimizde kendisi sağ olsun bizimle oldukça ilgilendi ve bu konuyu not aldı. Ancak şu anlık bizler depremzede olarak hak sahibi olduğumuz alanlara giremiyoruz" dedi.

KONTEYNER KENTE GİRİŞ İÇİN BİLE İZİN ALAMIYORUZ
Deprem sonrası kurulan konteyner kente girmekte zorluk yaşadıklarını belirten İZDEDA Başkanı Özkan, "Depremzedelerin bazıları hala konteyner kentte kalmakta ancak bizler oraya dahil sokulmuyoruz. Orada kalan vatandaşlarımız 'Biz depremzede değil miyiz? Neden bizi ziyaret etmiyorsunuz, yanımıza gelmiyorsunuz" diyerek bize sitem ediyorlar haklı olarak. Ancak bizler günlerdir İzmir Valisi yardımcısından izin alamıyoruz alana girmek için. Konteyner kentte girmek istiyoruz vatandaşlar ile bir araya gelmek için ancak herkes topu birbirine atıyor ve bizler yine elimiz boş dönüyoruz" ifadelerini kullandı.

BAKAN TALEPLERİMİZİ BİZZAT NOT ALDI
Taleplerinin bakanlık nezdinde dikkate alındığını belirten Özkan, "Bakan bey bizi gayet dikkatli dinledi. Proje alanı içindeki yapılar incelenmesinde bizim söylediğimiz her şey dikkate alındı ve bakan bey bizzat not aldı. Hatta bir üst kata çıktığımızda bir dairede oranın malzeme kalitesini beğenince tüm daireler aynı malzemelerin kullanılması talimatı verdi. Bizler de orada sayın bakanımıza teşekkür ederek katkılarından çok mutlu olduğumuzu söyledik" dedi.

KUŞADASI MAĞDURLARI DA BİZE BAŞVURDU
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde de mağdur olan depremzedelerin İZDEDA'ya dahil olduğunu belirten Özkan, "Kuşadası'nda yaklaşık 350 kişilik depremzede gurubu var. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi yardımcı olmadığı için bizlere müracaat ettiler. Bir türlü bir sonuç alamadıkları için bizlerle iletişime geçtiler ve artık onlar da İZDEDA üyesi oldular. Şimdi onlar için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Burada İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin depremzedelere vermiş olduğu belediye bazlı desteklerin ne kadar önemli ve değerli olduğunu gerçekten görmüş durumdayız. Umarım tüm belediyeler deprem sonrası İzmir'deki belediyeleri örnek alır" diye konuştu.

 
Karabağlar'da Aqua Yaşam yarın açılıyor
 
Seferihisar meclis gündeminde... Ağır hasarlı binada aile sağlığı merkezi!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayse 5 Haziran 2021 Cumartesi 15:52

Depremzedeler icin devlet tarafindan ihalesi yapilan bu binalar nicin denetlenmiyor. Neden o muteahhitlerin insiyatifine birakiliyor bizim hayatlarimiz bu kadar ucuz mu. Yazik bize devlet izin verse insaatlari kontrol edecegiz ama yanina yaklastirmiyorlar. Yan apartmanlarda oturan duyarli komsularimiz olmasa o bozuk yapilan kolonlarin resmini bile goremeyecegiz. Denetim istiyoruz

Yorumu oyla      2      3  
Şenel ergin öztürk 5 Haziran 2021 Cumartesi 11:13

Neden izin verilmez dernegimiz başkan ve arkadaşları hepberaber depremzedelerin yaralarını sarmak herşeyleri zorlanarak çabalayarak zaman zaman bizler için öğrenmek ve hakkımızı arayarak bizlere aktarmaktadırlar .Dernek başkanımız bizlerin herşeyi için gözümüz kulağımızdır .Lütfen herkonuda yetkililerce başkanımıza söz hakkı verilmelidir.Yardımcı olunmalıdır.

Yorumu oyla      2      3  
Güldogdu Akgün. 5 Haziran 2021 Cumartesi 00:25

Kusadasindan Yazıyorum.Deprem konutlarindaki kolonları gördük ve hayret ettik. Depremi yasamışken deprem zedeler için konutlar yapılırken binaların kolonlarinin eksik bırakılması kabul edilebilir değil.yapı denetimciler nerede? Beton dökülürken kalıplar sökülerek neredeler?

Yorumu oyla      2      3  
Burhan Ateş 5 Haziran 2021 Cumartesi 00:18

Rezerv alanında hak sahipliği olduğumuz inşaatların denetimsiz olduğunu ve kolonlarının yikılan ve ağır hasar alan binalarımızın kolonlarından daha kötü ve dayanıksız oldukları hiç vibratör kullanılmadan beton döküldüğü bu yüzdende kolon demirlerinin açıkta ve betonunda çürük beton olduğü açıkça resimlerde gördük.bu yüzden depremzedelere destek olmak değil yandaş mütahitlere destek olunduğu açıkça ortadadır.bunlarin yapı denetimcileri acaba hangi otellerde hayat kadınlariyla uyuyorlar diye düşünmeye başladım.

Yorumu oyla      2      3  
Şenel ergin öztürk 4 Haziran 2021 Cuma 23:43

Fedâkârca çalışmalarınıza çok teşekkürler ederim. İnşallah herşey yoluna girer yardımcı olurlar denetlersiniz.Çünki bizler artık yapılardan korkuyoruz deprem yaşamamak ümidiyle iyi geceler

Yorumu oyla      2      3  
Selim 4 Haziran 2021 Cuma 23:37

IZMIR Deprem mağduruyum. Kentsel dönüşüm kredisi 450.000 TL 0 Faizli 2yıl Ödemesiz 18 yıl ödemeli. Deprem mağdurlarına mahsus kredi istiyoruz. Birde Izmır Şehir Hastanesi çevresi yapılacak konutlar dan Orta hasarlı binalar için Yıkılmış binalara AFAD güçlendirme kredisi değil Hâk sahipliği verilmesini istiyoruz. Sesimizi duyurmak istiyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gri listedeki terörist etkisiz hale getirildi
Bitlis Valiliği, Tatvan ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen ...
ODTÜ'den araştırma: Hiç böylesini görmedik
ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi ve Enstitü Müdürü Prof. Dr. ...
İzmir Körfezi'nde yüzülür mü, yüzülmez mi? Bilim insanı tartışmaya son noktayı koydu!
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Levent Yurga, ...
 
İzmir Büyükşehir Binası yarışması sonuçlandı
30 Ekim depreminde hasar gördüğü için yıkılması gündemde olan İzmir Büyükşehir ...
773 FETÖ’cü için kırmızı bülten talebine ret!
Türkiye’nin FETÖ ile ilgili 773 kırmızı bülten talebinin Interpol tarafından ...
Zeytin Dalı bölgesinde 1 asker şehit oldu!
Zeytin Dalı Harekât bölgesinde 03 Haziran 2021 tarihinde, teröristlerce ...
 
İzmir'de trafik kavgası kanlı bitti... Bekçi, kardeşi için katil oldu!
İzmir'in Buca ilçesinde, istirahatli olduğu öğrenilen bekçi A.Y. (27), ...
Miras kavgası kanlı bitti! 3 akrabasını öldürdü
Sakarya'nın Erenler ilçesinde, Yavuz Şanlı, miras meselesi nedeniyle aralarında ...
Nüfus müdürlükleri taleplere yetişemiyor
Kademeli normalleşmeyle birlikte pasaport ve kimlik işlemlerine talep ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva