HABERLER>GÜNCEL
2 Ağustos 2015 Pazar - 11:01

Denizin ortasında kaldılar, valilik 'sonra kurtarırız' dedi

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, piknik yapmak için gittikleri kayalıklarda dalgaların yükselmesi nedeniyle mahsur kalan 1’i çocuk 4 kişi kurtarılmayı bekliyor. Bartın'da da dalgaların yükselmesi nedeniyle 14 kişi mahsur kaldıkları koyda kurtarılmayı bekliyor.

Denizin ortasında kaldılar, valilik  sonra kurtarırız  dedi

Zonguldak’ta yaşayan Ümit-Demet Çavuş çifti, 4 yaşındaki kızları Buğlem, isminin Elvan olduğu öğrenilen bir kadın ile birlikte piknik yapmak için Ereğli İlçesi’nde oturan arkadaşlarının yanına gitti. İddiaya göre; 10 kişi bir botla Köseağzı mevkisinde bulunan Dombay kayalıklarına gitti. Akşam saatlerinde dalganın kabarmasıyla birlikte dönüş kararı alan 10 kişiden 6’sı botla geldikleri kıyıya çıktı. Bu sırada iyice kabaran dalgalar nedeniyle bot kıyıya yanaşamadı. Kayalıklarda mahsur kalan Ümit-Demet çifti ile kızları Buğlem Çavuş ve Elvan’ı kurtarmak için çalışma başlatıldı. Olay yerine itfaiye, jandarma ve polis ekipleri yönlendirildi. Ekipler, yaklaşık 100 metreyi aşan dik ve sarp kayalar nedeniyle karadan bir çalışma yapamadı. Dev dalgalar nedeniyle de denizden yapılan çalışmalar sonuç vermedi. Bunun üzerine mahsur kalan 4 kişiyi kurtarma çalışmaları sabah başlamak üzere sonlandırıldı.



İsmail Koçak, piknik yapmak için gittikleri kayalıklarda dalgaların yükselmesi sonucu arkadaşlarının mahsur kaldığını söyledi. Koçak, şöyle dedi: "Hep beraber oraya gittik. 3-4 saat durduk orada. Deniz dalgalanmaya başlayınca ’geri dönelim’ dedik. İki aile ile biz geri döndük. Dönüşte deniz iyice dalgalandı ve bot gidemedi. Denizin durulmasını bekledik, ama deniz kudurmuş durumda. Yiyecek her şeyleri, suları var. İki bayan, bir çocuk ve bir erkek var şu anda orada. Şu anda denizin durulmasını bekleyeceğiz. Valilikten ‘kimseyi riske atmayalım, deniz durulsun ondan sonra alalım’ demişler. Onların durumu orada gayet iyi. Telefonla görüşüyoruz. Psikolojileride iyi. Bizde burada olduğumuzu hissettiriyoruz onlara."

BARTIN'DA 14 KİŞİ KOYDA MAHSUR
Öte yandan Bartın'da yüzmek için tekneyle koya giden iki aile, dalgaların fazla olması nedeniyle koydan dönemedi. Aralarında 1, 3 ve 7 yaşlarında 3 çocuk bulunan 14 kişi koyda mahsur kaldı.
     
Tekne sahibinin haber vermesi üzerine Amasra sahil güvenlik Grup Komutanlığına bağlı arama kurtarma ekiplerinden yüzerek kıyıya ulaşan 3 dalgıç, ailelere refakat ederek alanda ateş yaktı, emniyetlerini sağladı.
     
Öte yandan, Jandarma ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, gruba karadan ulaşabilmek için çalışma başlattı. Ancak bölgenin sarp kayalık ve uçurum olması nedeniyle karadan kurtarma yapılamadı.
     
Arıönü köyü muhtarı Erdal Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güzelcehisar sahilinden iki ailenin tekneyle denize girmek için koya gittiklerini, akşamüstü denizin dalgalı olması nedeniyle geri dönmek için tekrar tekneyi çağırdıklarını söyledi.
     
Aileyi almaya gelen teknenin, dalgalar nedeniyle kıyıya yaklaşamadığını ifade eden Ateş, şöyle konuştu:
     
"Şu ana kadar denizden ve karadan kurtarma imkanı yok. Ben 4 saat yoğun uğraş sonucunda kayalıklardan koya indim ve karadan da kurtarma imkanı olmadığını gördük. Mahsur kalan kişilerin hepsinin sağlık durumu iyi. Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıçları da mahsur kalan ailelere refakat ediyor. İlerleyen saatlerde erzak ulaştırmaya çalışacağız."
     
Aileleri kurtarma çalışmasına sabah saatlerinde yeniden başlanacağı bildirildi.
     
Bartın Vali Yardımcısı Murat Karasu ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Tekin Aktemur, olay yerine gelerek ekiplerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 
İZSU'dan Gümüldür'e şebeke müjdesi
 
Karşıyaka'ya Uluslararası ödül gururu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadınlardan 'Barış için ses çıkarıyoruz' eylemi
İzmir'de, 'Barış İçin Kadın Girişimi' platformu üyesi bir grup kadın 'Bombalar ...
İzmir'de motosiklet sürücüsünün feci sonu
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, şerit ihlali yaptığı iddia edilen kasksız ...
Mardin'de mayınlı saldırı: 1 şehit 8 yaralı
Mardin'in Midyat ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lıların ...
 
PKK'dan intihar saldırısı: 2 şehit, 24 yaralı
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Karabulak Jandarma Karakolu'na ...
İzmir'de 3 hektarlık alan kül oldu
İzmir'in Buca İlçesi'nde, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında ...
İzmir’de katliam gibi kaza: 2’si çocuk 4 ölü
İzmir’in Torbalı İlçesi'nde meydana gelen kazada 2'si çocuk 4 kişi öldü, ...
 
İzmir’de bir anne çığlığı: Emir’in kanlı gözyaşı dinsin!
İzmir Yeşildere'de yaşayan Akçekaya ailesi göz kanseri nedeniyle tümör ...
Korkunç iddia: Bebekleri köpekler yedi!
Antalya'da kızı H.E.'ye 6 yıl boyunca tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan ...
Operasyonda 9.dalga: Yine şehidin adı verildi
Türk Hava Kuvvetleri, Kuzey Irak’ta PKK hedeflerine yönelik hava operasyonlarını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva