HABERLER>POLİTİKA
21 Aralık 2014 Pazar - 15:50

Demirtaş’tan İzmir’e çay daveti!

HDP İl Kongresi’ne katılan Eşgenel Başkan Selahattin Demirtaş AK Parti iktidarını topa tutarken ön yargıları kenara bırakma vurgusu yaptı. Tüm İzmirlileri partiye çay içmeye davet eden Demirtaş, “. Sizleri bir çay içmeye partimize davet ediyorum. Ön yargılarınız kırılacak. Siz partimize gelip çay içmezseniz, biz geleceğiz çayınızı içmeye…” dedi.

Demirtaş’tan İzmir’e çay daveti!

İZMİR - Partisinin İzmir İl Teşkilatının İzmir Fuarı 3 numaralı holde düzenlenen kongresine katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'yi Türkiye'nin temel sorunlarını çözmek adına kurduklarını, partilerinin "tıkanmış ve boğulmuş Türkiye siyaseti"ne güneş gibi doğduğunu ifade etti.

Türkiye'de insanların, artık mezhep ve etnik kimliklerinden dolayı birbirinden korkar hale geldiğini ileri süren Demirtaş, "Bölücülük yapanlar, kutuplaştırıp nefreti topluma enjekte edenler görülüyor. Sırf Alevi olduğu, mezhebi ve inancı Başbakanla aynı değil diye insanlar hakarete uğruyor, kapılarına çarpılar konuluyor. Maraş, Sivas, Gazi ve Gezi'de katlettikleri gibi, katliam tehdidiyle dize getirmeye çalışıyorlar" iddiasında bulundu.

"Bugüne kadar Türkiye'de hiçbir siyasi parti, farklılıkları kucaklayan, işçi, esnaf ve çiftçiden yana politika savunamadı. Hele hiçbir hükümet, devlet yöneticisi, söylediklerimizi savunmaya cesaret edemedi" diyen Demirtaş, şöyle devam etti: "Söylediklerimizi yapabilmek için güce ihtiyacımız var. Artık hükümetten bir şeyler isteyen olmayalım, bizzat hükümetin kendisi olalım, devleti biz yönetelim. Kürt'ü, Türk'ü, Alevisiyle el ele verip bu ülkeyi yönetme zamanıdır. (Halkın içinden çıkanlar, koskoca devleti nasıl yönetir) diyorlar. Zannedersin ki devlet Allah'ın lütfü, sadece Allah'ın seçtiği özel insanlar yönetir. Devleti halk yönetecek. Nasıl Çanakkale'de göğüs göğüse çarpıştınız, orada mezar taşları yan yanadır, o halde bu devletin sahibi orada yan yana yatanlar olmalıdır."



AKP’YE SATACAK KADAR ALÇAK MIYIZ?
Demirtaş, seçim barajının, herkesten önce AK Parti tarafından savunulduğunu ileri sürerek, şöyle konuştu: "Artık bizim için yüzde 10 seçim barajı sıkıntı değildir. Baraj getiren Kenan Evren ve savunan iktidar başta olmak üzere barajı üstlerine yıkacağız. Birileri (HDP ve AKP anlaştı, barajın altında kalıp 30-40 milletvekilini AKP'ye verecek) diyor. Hiç böyle alçaklık olur mu? Elinde en küçük delil olmadan partimize iftira atmak, ucuzluktur. Halkımızın iradesini, gençlerin, kadınların fedakarlıkla, binbir emekle sandığa götürdüğü oyları AKP'ye satacak kadar alçak mıyız, bizi kendinizle mi karıştırıyorsunuz? Bunların tamamı, partimizi tartışmalı hale getirip yıpratmak için ortaya atılmış iftiralardır. Bırakın ittifak görüşmelerini, tüm toplumsal kesimleri kucaklayacak milletvekili aday listesiyle çıkacağız ki asıl ittifakı halkımızla yaptığımızı göreceksiniz. Ne AKP ne CHP ne başkasıyla pazarlık da yapmayız, kirli oyunların içine de girmeyiz. Göreceksiniz, seçimde herkesi şaşırtacak sonuçlar ortaya çıkacak."

Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yapılmasını da eleştirerek, ''Her biri bin liralık altın kaplama bardaklardan su içenler ayda 700-800 liraya 30 gün çalışanın halinden anlayamaz. Artık onlar, bu ülkeyi yönetmeye layık değiller'' görüşünü savundu.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e alınan makam aracına da tepki gösteren Demirtaş, ''Sen İslamiyet'i temsil eden bir numaralı resmi din adamısın. Bunu yaparsan İslamiyet'e zarar verirsin. Ya istifa edeceksin ya makam aracını iade edeceksin'' dedi.

Partililerden seçime kadar ev ev gezmeleri ve kendilerini anlatmalarını isteyen Demirtaş, diğer partilere oy verenleri de ön yargılarının kırılması için teşkilat binalarına çay içmeye davet etti.



İZMİR’E ÇAY DAVETİ
Demirtaş şunları söyledi: Yaşam biçimi tehdit altında kaygısı duyan herkes sesimizi vicdan kulağıyla dinleyin. İzmir’deki kardeşlerimiz ulusalcı olur, solcu olur, AKP’li olur, bir başka partiden olur. Sesimizi duyabilmek için en az bir defa yan yana oturalım. Sizleri bir çay içmeye partimize davet ediyorum. Ön yargılarınız kırılacak. Siz partimize gelip çay içmezseniz, biz geleceğiz çayınızı içmeye… (Haber servisi, a.a)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dogan ertem 21 Aralık 2014 Pazar 22:46

siz kurdistani kurunca oraya acili lahmacun yemege davet edersiniz...bol bol yeriz....

Yorumu oyla      13      10  
dogan ertem 21 Aralık 2014 Pazar 22:44

abi cayi birakinda siz bence sehitler icin bir mevlut okutup iki lokma filan dokturup dagitin ruhlarina....bugune kadar olen kac kisi oldu?....

Yorumu oyla      15      9  
ANKARA 21 Aralık 2014 Pazar 21:10

Turkıye de Bdp Veya Hdp Icın Kac Kısı Cezaevlerın de... Bunları Insan Değil Mi Ki Her Surecte Öcalan Serbest Kalmalı Demektesınız. Sız Sadece Kullanıyorsunuz Kadın Ve Cocukları...

Yorumu oyla      15      7  
ANKARA 21 Aralık 2014 Pazar 20:27

Burası Izmır Sızler Karıstırdınız Sanırım...

Yorumu oyla      24      13  
Mustafa Y 21 Aralık 2014 Pazar 20:25

sn. demirtaş,partiniz henüz kitlesel parti olamadı.kürt partisi ,majınız devam ediyor ne yazıkkı, bende sizde hdp. olarak ön yargılarınızdan kurtulmalısın.yani cumhuriyete atatürke ve trk bayrağına bağlı mısınız? onu açıklayın da türkiye partisi olduğunza ve tüm türkiyete demokrasi isrediğinize bizi inandırın.ayrıca çözüm sürecinde özerklişk isteyecekmisiniz?

Yorumu oyla      26      12  
ANKARA 21 Aralık 2014 Pazar 17:16

Hdp'ye Mi Gelecekler Yoksa Bdp'ye Mi Gelecekler Cay Icmeye :) Tuhafsınız...

Yorumu oyla      25      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! AK Parti Bornova kongresinde ortalık karıştı
Genel Merkez’in başkanlık için Arslan Keskin’i göstermesinin ardından ...
Delican’dan yine Osmanlıca çağrısı: Bayraklı’da da hedef Pekdaş!
Foça kongresinde Konak Belediye Başkanı’na kursu açma çağrısı yapan AK ...
Davutoğlu’ndan ‘yolsuzluk’ çıkışı: Kardeşimiz de olsa…
Başbakan Davutoğlu, ''Kim herhangi bir şekilde harama bulaşırsa, kardeşimiz ...
 
Siyasetçi ve akademisyenlerden ‘Cumhuriyet için çağrı’
Bir grup siyasetçi, eski milletvekili ve akademisyen “Cumhuriyet için ...
Bakan Yılmaz’dan İzmir’de füze mesajı: 4 başı mamur…
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, uzun menzilli hava savunma füzesi projesinde ...
Cihaner MİT’e ‘Berfo Ana’ için mektup yazdı!
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, MİT Müşteşarı Hakan Fidan'a bir ...
 
Susam emekli kesintisini sordu, Şimşek ‘doğru’ dedi!
CHP’li vekil Susam “Emekli olduktan sonra çalışanların maaşından kesinti ...
MHP’de kongre rüzgarı, Karataş’tan iktidara bombardıman!
MHP İzmir’de kongre rüzgarı Beydağ, Kiraz ve Bayındır ilçe kongreleri ...
O paket Meclis’te: Askere MİT formülü
‘Asker paketi’ TBMM’ye gönderildi. TSK, MİT’te olduğu gibi sivil mahkemelerde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva