HABERLER>EKONOMİ
1 Nisan 2011 Cuma - 11:55

Demirtaş: TOKİ'ye ihtiyacımız yok

İTO Başkanı Demirtaş, kentsel dönüşüme hız verilmesini belirterek, dönüşüm için İzmir'in yeterli gücü olduğunu söyledi.

Demirtaş: TOKİ ye ihtiyacımız yok

İZMİR - İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir’de kentsel dönüşüme hız verilmesi gerektiği belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız da bu konuya önem veriyor. Bizim 10 bine yakın inşaatçı üyemiz var, TOKİ’ye ihtiyacımız yok. TOKİ, Belediyemiz ile birlikte arsa üretsin” dedi.
 
Sekreteryası İzmir Ticaret Odası tarafından yürütülen; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı İzmir'deki oda ve borsaların ortak yönetim kurulu toplantısı dün Deniz Ticaret Odası’nın evsahipliğinde, Laima gemisinde yapıldı. Toplantıyı yöneten İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kentsel dönüşümün İzmir için çok önemli bir konu olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz ay İzmir'e yaptığı ziyarette 'Ucube binalar var' dediğini hatırlat Demirtaş, “Büyükşehir Belediye Başkanımız da bu konuya çok önem veriyor. Bizim 10 bin inşaatçı üyemiz var. Dönüşümü kendi imkanlarımız ile yapabiliriz. Hem sermaye, hem kalite hem de bilgi açısından yeterliyiz, TOKİ’ye ihtiyacımız yok. TOKİ, Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte arazi ve arsa üretimi için çalışsın” diye konuştu. Demirtaş, kentsel dönüşümün önümüzdeki seçimlerinden ardından İzmir’in en önemli gündem maddelerinden birisi olması gerektiğini ve kentsel dönüşüm için yapılan çalışmalara ivme kazandırılması gerektiğini belirtirken, toplantıda bir Kentsel Dönüşüm Çalışma Komitesi oluşturulması ve bu komitenin oluşumu için Bayındırlık Bakanlığı, Valilik ve Büyükşehir nezdinde girişimde bulunulması kararı alındı.
 
KRUVAZİYERİ PARAYA ÇEVİRMELİYİZ
İzmir'in EXPO 2020 adaylığı konusunda kararlılıkla, istekle ve heyecanla Başbakan Erdoğan'ın iki dudağının arasından çıkacak sözü beklediklerini ifade eden Demirtaş, kruvaziyer limanı ihalesi için jeofizik etütlerin tamamlandığını, oşinografik ve benzeri etütler için izin alındığını açıkladı. Demirtaş, “Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile haftada bir; 10 günde bir temas kurarak konuyu takip ediyoruz. Umarız 2011 yılında ihaleye çıkar” diye konuştu
 
Şu ana kadar kesinleşmiş gemi seferleriyle 603 bin yolcuyu geçtiklerini vurgulayan Demirtaş, geçtiğimiz yıl 355 bin kruvaziyer yolcusunun geldiğini, artış oranının yüzde 100’e yaklaştığını söyledi. Demirtaş, "Kruvaziyer turizmde iyi gidiyoruz ama bunu paraya dönüştürmeliyiz. Buradan çıkın Kordon’da dolaşın, rastgele bir yere oturun hangi esnafta İngilizce menü var, İngilizce servis elemanı var. Belediyenin istediği nitelikte ayaklı menüleri Kordon'a koymak için çalışacağız çünkü kruvaziyer turizmi paraya çevirmemiz lazım" dedi.
 
YÖK BAŞKANI’NA İZMİR DAVETİ
Toplantıda Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkın, Tire'ye veterinerlik fakültesi, Bayındır'a orman fakültesi kurmak için Yüksek Öğrenim Kurumu'na (YÖK) başvurduklarını açıkladı. Çapkın, İzmir kamuoyundan da destek istedi.
 
Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral da Katip Çelebi Üniversitesi'ne tahsis edilmesi planlanan Çiğli'deki Tekel depolarında sorun olduğunu öne sürerek, üniversiteyi ilçelerine davet etti. Güral, "İlçemiz sınırlarında köy tüzel kişiliğine ve üniversite kurmaya uygun 2 bin dönüm yerimiz var. Menemen bu yatırıma ihtiyaç duyuyor. Üstelik tüm imkanlarımız var. Ayrıca üniversite ilçemize gelirse, rektörlüğe bina, rektöre de makam arabası bizden" dedi.
 
Torbalı Ticaret Odası Başkanı Behçet Çınar da Torbalı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin Beceri-10 projesi kapsamına alınmasını istedi.
 
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da kentin kuzey aksında üniversite kurmak için yeni fırsatlar olduğunu belirterek, Aliağa Çaltıdere bölgesinde üniversite arsası ayrıldığını, burada gemi inşa sanayine yönelik bir üniversite kurulabileceğini ifade etti. Demirtaş, "YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ı İzmir'e davet edelim. Birlikte yemek yiyip konuları aktaralım" diye konuştu.
 
YATIRIMLAR GECİKMESİN
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Geza Dologh da Ege'de denizcilik sektöründeki gelişmelerle ilgili kapsamlı bir sunum yaptı. Geçtiğimiz günlerde yapılan 2 adet gezer vinç alımı ihalesinin tekliflerin aşırı yüksek olması nedeniyle iptal edildiğini açıklayan Dologh, "Limanın mevcut ekipmanlarının neredeyse tamamı fiziksel ömrünü tamamlamıştır. Vinçlere yapılacak bakımın faturası ağır. Bu tür ihale iptalleri, limana yapılacak kısa vadeli yatırımların zamanında tamamlanması konusunda endişe yaratıyor" diye konuştu.
 
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise pamuk ekim sezonu yaklaşırken, primlerin bir an önce açıklanmasını istedi. Kestelli, "Tarım ürünlerine destek artmalı. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz" dedi.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CENGİZHAN 1 Nisan 2011 Cuma 22:42

madem tokiye ihtiyacımız yok, o zaman BAYRAKLI'yı dönüştüründe görelim!

Yorumu oyla      11      5  
ÜMİTAYDIN 1 Nisan 2011 Cuma 12:52

ALLAH AŞKINA SAYIN BAŞKAN SİZ NEYE HİZMET EDİYORSUNUZ.İZMİRDE STK LARIN LIDERLIĞINI YAPIYORSUNUZ VE COK CIDDI UYELERINZI VAR GELIR ELDE EDIYORSUNUZ.SIMDIYE KADAR IZMIRLININ KALKINMASI NE IÇIN NE YAPTINIZ SIZ DIBINZIDEKI KOMSU ULKELRDEN GEMI GETIREMIYORSUNUZ BENCE SIZ ONCE SANAYII GETIRMEK IÇIN BIR SEYLER YAPIN TICARETI KALKINDIRIN.KENTSEL DONUŞUM SENIN IŞIN DEGIL KI HEM MADEM IZMIRIN TOKIYE IHTIYACI YOKTUDA KAÇ YILDIR IKTIDAR OLAN BELDIYE NIYE KENTSEL DONUŞUME GECEMEDI YADA GECEMEDI KALKMIŞ BASINA DEMEC VERIYORSUN.HERKES IŞINI YAPSIN BU SEHIR KALKINIR SAYGIALRIMLA

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Her genel müdüre laf yetiştiremeyiz'
Devlet Bakanı Babacan, görevinden ayrılan Ersin Özince’nin kredi sınırlamalarıyla ...
Bülent Akgerman ESİAD Başkanı
İzmir’in önde gelen sivil toplum örgütlerinden Ege Sanayicileri ve İşadamları ...
Demirtaş'tan tarım ve ormancılık yorumu
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş tarım ve ormancılık ihracatının ...
 
Eskinazi: Paniğe gerek yok
İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi kumaş ve konfeksiyon ...
VOB’dan yeni ortaklık kararı
Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nın 2 milyon lira sermayeyle kurulması ...
SIM kartla hesabınız boşaltılabilir
Sanal Banka Mağdurları Derneği Başkanı Polatoğlu, “tek kullanımlık şifre” ...
 
Erdoğan'a destek Boyner'e eleştiri!
Meclis Başkanlığı seçimi sonrası ilk toplantıda konuşan İTO Başkanı Demirtaş ...
Avrupa’nın en hızlı büyüyen ekonomisiyiz
Türkiye ekonomisi son çeyrekte yüzde 9.2 .büyüyerek Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisi oldu.
Cimbom’a kira sürprizi
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Özak, "Galatasaray’ın stat geliri 3-4 kat ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva