HABERLER>POLİTİKA
29 Ocak 2015 Perşembe - 11:58

Delican’dan yaşam tarzı vurgusu: Bizim kriterimizde alkol…

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican yıllardır İzmir’de kendilerinin aleyhine algı operasyonu yapıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde söylemediği sözün halen daha tartışıldığını anlatan Delican, “O dönem konuşmasından sonra ‘Gavur İzmir’ sözleri gündeme geldi. O toplantıda ben de vardım. Söylemediğine adım gibi eminim. Biz kimsenin yaşam tarzına karışmayacağız. Bizi birçok balık masasında görebilirsiniz, illa alkol kullanmak gerekmiyor. Bizim kriterimizde alkol gelişmişlik değil” dedi.

Delican’dan yaşam tarzı vurgusu: Bizim kriterimizde alkol…

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Cumartesi günü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağı il kongresi öncesinde önemli açıklamalar yaptı. Radyo Romantik Türk’te yayınlanan Abdullah Polat ve Fatih Yapar’ın sunduğu “Gündem” programına konuk olan Delican, yaşam tarzı vurgusu yaptı. İzmir’de AK Parti aleyhine algı operasyonu yapıldığını anlatan Delican, kimsenin yaşam tarzına, giyimine ve davranışlarına karışamayacaklarını söyledi.

- DAVUTOĞLU'NA İZMİR'DE 'ECDAD' KOREOGRAFİSİ!...

- DELİCAN'DAN TEŞKİLATA 'KUSURSUZ KONGRE' MESAJI... 


Delican, konuyla ilgili, “Gavur İzmir” söylemi üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Delican, “Şu anki cumhurbaşkanımız,  başbakanlık döneminde, İzmir’de hiç söylemediği bir sözden dolayı yargılandı. Ben o toplantıdaydım, kesinlikle böyle bir şey söylemedi. O toplantıda,  ‘İzmir’e atfedilen sözler var, İzmir hiçbirini hak etmiyor, bunları yıkacağız’ dedi. Kalktı,  ‘Gavur İzmir dedi’ denildi. Bunu söylemediğine adım gibi eminim. Eğer söylediğini kanıtlasınlar adımı değiştiririm. Ne yazık ki halen daha siyasi bir süreç yaşadığımızda bu önümüze geliyor.  Hem ana muhalefet hem de yavru muhalefet bunu çok kullandı. Cumhurbaşkanımız, o dönem başbakanken, ‘Burası solun kalesi değildir’ demiştir. ‘Gavur İzmir’ sözü ağzından çıkmamıştır. İzmir için kale sözünün geçmişi var. Demokrat Parti döneminde en çok sahiplenilen il olduğu için, büyük bir miting yapılmıştır. En büyük kalabalık İzmir’de toplanmıştır ve İzmir demokrasinin kalesi olarak tarihe geçmiştir. Deniz Baykal son olarak İzmir’e geldiğinde ‘İzmir kimsenin kalesi değil’ dedi. O zaman Baykal da mı ‘gavur İzmir’ dedi? Algı yönetimi o dönem yapıldı. Aradan yıllar geçmesine rağmen biz bunun için mücadele ediyoruz. Söylemediğiniz bir şeyi size söyledi olarak yapıştırmaları Allah katında da, insanlar arasında da huzursuzluk ve haksızlık yaratır” diye konuştu.
 
KORDON’DA ALSANCAK’TAYIZ
Özgürlük ortamının AK Parti sayesinde Türkiye’ye geldiğini anlatan Delican, insanların artık kimliklerini açık açık ifade edebildiklerini söyledi. Delican, “Bir tarafta Türkiye’nin daha iyi bir Türkiye olması için mücadele eden bir parti var, diğer yanda da saçmasapan algı yönetimi ile çalışmaları yok etmeye çalışan bir muhalefet var. Bizim şekil şemalle işimiz yok. AK Parti kimsenin yaşam tarzına karışacak küçük çapta bir parti değil. Ne Alsancak’taki insanla işimiz var, ne de Kordon’da gezen insanlarla işimiz var. Güneş balçıkla sıvanmaz. Şekille şemalle işi olan başka siyasi liderler var. Sayın Kılıçdaroğlu, İzmir’e geldiğinde kendi partisinin kadın kollarının gezmelerini, evlere girip çıkmalarını istedi ve dedi ki; makyajınızı silin, topuklu giymeyin… Biz asla ana kademeden kadınlarımıza böyle bir şey söylemedik. Bırakın yürekler çalışsın. Biz her yerdeyiz. Kordon’da, Alsancak’ta ya da başka bir yerde bulunabiliriz. Bizi birçok balık masasında görebilirsiniz. İllaki alkol kullanmak gerekmiyor. Bizim kriterimizde alkol gelişmişlik değil. Biz insanların kapalı, açık olmasına da bakmıyoruz. Biz insanların fikirlerine bakıyoruz. İnsanın özgürlüğü bizim için her şeyin üzerindedir. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi Türkiye’yi normalleştireceğiz. Başbakanımız da İzmir’de bunları anlatacak. Tüm dünyada kitapları okutulan ciddi bir akademisyen. Türkiye bu şekilcilikten kurtulmalı. Biz bir yol aldık koşuyoruz. Biz Türkiye’yi muasır medeniyetler üzerine taşıyacağız, Atatürk’ün bize koyduğu hedef bu. AK Partide 2023 hedefi var. Hedefinde ‘dünyanın en iyi ekonomilerinden biri olacağım’ diyor. Ekonomi ile özgürlükler arasında ince bir nüans vardır. Eskiden Türkiye’de birçok şey kısıtlı durumdaydı. Hastane sıraları vardı, defter, kitap problemleri vardı. Gençlerimiz bunu bilmiyor. Şu anki gençler bu sıkıntıları yaşamıyorlar, daha farklı şeyler için mücadele ediyorlar. Burada enerjilerini harcamıyorlar. Artık eski dönemler yok” dedi.



BAŞKANLARA ÖVGÜ, BÜYÜKŞEHİR’E ELEŞTİRİ
Delican, yerel seçim sonrasında göreve gelen AK Partili altı belediye başkanının da çalışmalarından memnun olduğunu söyledi. Delican, “Belediye başkanlarımızın önünü açmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bütünşehir Yasası’yla ilçe belediyelerin gelirlerinde düşmeler oldu. Belediyeler biraz daha kendilerini toparlayacaklar, çalışmaları var. Her belediye başkanımız birbiriyle yarış halinde, her gün bir projeyle bizlere geliyorlar. Halkımızdan da onlara karşı teveccüh var. Temel hizmetler dışında yeni şeyler üretmeye çalışıyorlar. Büyükşehirden de destek bekliyoruz. Diğer CHP’li ilçe belediyelerin sorunları çok hızlı çözülüyor. Maalesef biraz kantarın topuzu kaçıyor. Bunlar da İzmir’in belediyeleridir. Sayın Aziz Kocaoğlu’nun biraz dikkat etmesi gerekiyor. AK Parti’nin temel felsefesine göre, hizmet edenin yanında dururuz. Çıkıp da ‘hükümet bize yardım etmiyor’ demesinler. Kocaoğlu’nun yapılabilir her projesi kabul edilmiştir” diye konuştu.
 
TERMAL TESİSLERDE BAKANLIK ÇALIŞACAK
İzmir İl Özel İdaresi’nin kapatılmasından sonra hazineye devredilen tartışmalı mallar konusuna da değinen Delican, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi. Delican, “O mallar zaten İzmir’de ve bir yere gitmiyor. Belediyelerin iller bankasından almış olduğu bir pay var. Aziz Bey bunları belediyenin kullanması gerektiğini söyledi. Bunların hazineye devrinde dikkat edilen şey, devlet tarafından işletilebilecek büyük alanlar olmalarıdır. Kimseye satılmış değil. En ufak bir satış yapılmadı. Konu yargıda olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi binlerce sayfalık dergi, gazete bastırıp dağıttı. Yargıya müdahale edilmek istendi. Özelleştirme konusunda AK Parti’nin net bir tavrı vardır. Atıl olan, kullanılmayan yerlerin halkın yararına kazandırılmasıdır. Yanımızda Petkim örneği var. Tek millet iki devlet denilerek Azerbaycan’a verildi bir kısmı. Bu tür yapılarda özelleştirmeler normaldir. Peşkeş çekiliyormuş gibi algı yaratılması çok yanlış. CHP’li belediyelerin köylülerin mallarını satmaya çalışmasını durdurmuş bir il başkanlığıyız. Kamudan hazineye devredilen alanlarla ilgili ciddi çalışmalar yapılıyor. Balçova Termal Tesisleri için de de Sağlık Bakanlığı’nın büyük bir çalışması var. Bunları belediye halledebilse keşke ancak bu devletin halledebileceği bir şey. En basitinden Üçkuyular metrosu 10 yılda bitti. Hizmet gecikiyorsa vatandaş perişan olur” dedi.
 
HOVARDACA ZAMAN HARCADIK
Delican, hükümetin İzmir’de yaptığı çalışmalara yönelik bir bazı yapılar tarafından engelleme girişimi olduğunu söyledi. Önemli projelere davalar açıldığını, itirazlar edildiğini anlatan Delican, “İzmir tabi ki bazı projeler tartışılacaktır. Hepimizin saygısı var. Ama bunu baltalamaya çalışmak yanlış. Kentin adına bunlar birer kazanım. İstanbul-İzmir otoyolunun yapılması İzmir’in kültürel, ekonomik, turizm hayatına büyük katkılarda bulunacak. Çevreye de zarar vermeden bu işin nasıl çözüleceğini devletimiz profesyonelce ortaya koydu. Hala daha zorlamak, oradaki  (Kemalpaşa Akalan Köyü) köylüleri kışkırtmak yanlış. İzmir’in kaybedecek zamanı yok ama çok hovardaca zaman harcıyoruz.  Bu kentin dünya liginde geri sıralara düşmesi gibi bir lüksümüz yok. Hep birlikte yapılanlara destek olmalıyız” diye konuştu.


 
HEDEF 15 ÜSTÜ MİLLETVEKİLİ
Delican, genel seçimde önceki seçimin üstünde bir oran ile sandıktan çıkmak istediklerini söyledi. Delican, “Hedefimiz, 2011 seçimlerinden daha fazla sayıda milletvekili çıkarılması. Biz, 11 olan milletvekilimizi 15’in üstüne çıkartmak istiyoruz. Algı zincirini kırdığımızda halkımız bize teveccüh gösterecektir. İzmir’in merkez yapısı maalesef CHP eksenine doğru kaydı. Seçmenler onun seçmeni değil, o seçmenler ona emanettir. Biz merkezdeki oylarımıza sahip çıkacağız. AK Parti bir merkez partisidir. Emanet oyları CHP’den geri almayı planlıyoruz. İzmir’de oy potansiyelimiz çok yüksek. Gezi Parkı’nda, 17-25 Aralık sürecinde yapılan karalamaları hepimiz gördük. Cemaatin ülkenin güvenliğini tehdit ettiğini gördük. Halkımız bunları görüyor. Sandıkta da bunu en iyi şekilde değerlendirecektir. Biz Türkiye’nin geleceği için Yeni Türkiye hedefi koyduk. Biz kendimizi anlatıyoruz. Başbakanımız seçmeni AK Parti’ye oy verenler ile AK Parti’ye oy verme potansiyeli olarak ikiye ayırıyor. Bizim kendimizi iyi anlatmamız lazım. İzmir’de bunu da başaracağız” dedi.    
 
ZOR OLANI SEÇTİK
Delican, partinin iç çalışma sistemi olan kongrelerin sorunsuz atlatıldığını da sözlerine ekledi. Sadece Buca kongresinin ertelendiğini anlatan Delican, “Diğer partiler bunu göze alamadılar. MHP bazı yerlerde kongre yapıyor. Türkiye’nin tamamında kongre sürecini bir tek AK Parti başlattı ve başarıyla tamamladı. Biz yine seçim yaptık ama insanların arasında rekabet olsun, kümeleşsinler ve kavga ile neticelenmesin diye daha akılcı bir yöntemle yaptık. AK Parti’de istişare kültürü çok önemli. Birbirine karşı kırgınlık bizde minimum düzeydedir. Bu süreç içinde, ‘aranızdan kim seçilirse ben onunla çalışacağım’ diyebilirdim. Genel merkez de diyebilirdi. Biz zor olanı seçtik. Tüm ilçeleri tarayıp ‘aday olabilecek potansiyel insanları çıkaracağız’ dedik. Öne çıkan adayları genel merkeze götürdük ve karar aldık. Biz ayrışma istemediğimiz için kendi aramızda konuyu çözdük” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ANKARA 29 Ocak 2015 Perşembe 22:34

Yaa Madem Ki Haram Yasaklayın Yetkı Sızde Sayın Hukumet... Buyrun Yasaklayın...

Yorumu oyla      11      5  
reco baba 29 Ocak 2015 Perşembe 21:58

icki icene laf soyleyemezsiniz,cunku suc ortagisiniz ickiden gelen vergiyi aliyorsunuz,ickiyi de tumden yasaklayamazsiniz turistik bir ulkeyiz...onun icIn birakin bu ayaklari....burasi arabistan degil

Yorumu oyla      16      7  
izmirli vatandaş 29 Ocak 2015 Perşembe 21:28

Yalanla iftirayla bir şeyler yapmaya çalışıyorlar bu chp liler 2001-2002 krizleri unuttular ülkeyi nasıl batırdıkları unutuldu. İMF mafyası ile nasıl yüksek faizlerle kredi anlaşmaları yaptılar geri ödemek için her şeye zam yapılıp yatırım yapamadılar çünkü İMF ne diyorsa o şimdi ne oldu da yollar binalar yatırımlar oluyor hatta İMF ye borç bile verilir durumda emekliye maaşları dahi verilemiyordu akşamlara kadar bankalar ödeme yapamıyordu hepsi unutuldu 2 milyon insanı barındırıp bakılıyor. Haçlılara karşı tek başına direniyor artık kendi kendimizi yönetiyoruz. Biz yüzde doksan sekizimiz Müslüman ve bu topraklarda yaşayan Türk Milletiyiz. Hiç birimiz hırant değiliz o ahlaksız Fransız kalikatürüst değiliz.

Yorumu oyla      13      10  
seyfettin 29 Ocak 2015 Perşembe 19:56

sn ak parti il başkanı kesnlikle doğru söylüyor bende oradaydım öyle bir söz söylenmedi

Yorumu oyla      13      13  
TC misafir 29 Ocak 2015 Perşembe 19:41

Güneydoğu yangın yeri, işsizlik almış başını gitmiş, emekliye günlük 80 kuruş (gevrek parası bile değil) zam yap, Bakaralı makaralı ballı börekli işlerin üstünü ört, TC ibaresini kamu kurumlarından kaldırmaya çalış, sonra da yeterli oy alamayınca İzmirliyi dolaylı olarak alkolik diye itham ederek sorunun akp'nin alkol karşıtı tavrından kaynaklandığını ima et. Bülent Bey kusura bakmayın ama siz siyasi bir partide il başkanlığı yapıyorsanız emin olun ki 5 yaşındaki bir çocuk da aynı işi yapar böyle bir mantık olmaz çünkü.

Yorumu oyla      19      6  
Serbest Düşünce 29 Ocak 2015 Perşembe 16:46

Gavur İzmir lafı ve kordon'da rakı/bira içmek konularını çoktan geçtik- Bize güneydoğuda ne oluyor- ne olmalı- Son meclis oylaması-, açılması planlanan yeni imam hatip okulları sayısı için düşünceleri nelerdir- ? vs vs Öğrenelim ltf-

Yorumu oyla      21      7  
hüseyin ahmetoğlu 29 Ocak 2015 Perşembe 14:17

değerli yorumcular tabi ki hiç kimse kimsenim yaşam hakkına müdahalesi edilemsini istemez.hele AK partinin böylesi bir konun İzmirlilere dayatması sözkonusu bile değil sn. DELİCAN haklı.bakın en içiki fabrikaları AK parti hükümetleri döneminde açıldığı farkında dğilmisiniz.ben şahsen bunlar akarşı çıkıyormuyum hükümetin özllikle bazı çavreler tarafında korku siyaseti oluşturarak İzmiri sözde kurtarmaya çalaışıyorlar ıysa ki maalesef ülkemizde en geri kalmış illeri arasında yerini almaktadır.izmirlinin zararıdır saygı duyarız.biz de onlar la birlikte her anlamda yaşamımızı onların dizayın ettikleri gibi yaşamaya çalışıyoruz ne yapalım İzmirliler gaptırmıyor inşallah bir gün

Yorumu oyla      17      19  
reco 29 Ocak 2015 Perşembe 13:53

ickiyle,sigarayla,turbanla mevzulari degistiremezsiniz.....turkiyenin sorunu bunlar degil.....bunlarla anca millet oyalanir

Yorumu oyla      26      6  
Mustafa Y 29 Ocak 2015 Perşembe 13:22

sn.delican, içki içmeyen içmesin ama içenlere de karışması, içkiyi yasaklamayın. unutmayın ki içkiye koyduğunuz vergilerle bütçeyi denkliyorsunuz.

Yorumu oyla      26      7  
ercan 29 Ocak 2015 Perşembe 13:13

sayın delican herhalde kanunu açıp okumamış ya da işine geldigi gibi konuşuyor.Kanunun bir yerinde diyorki.Yerel yönetimle anlaşarak bir paylaşımda bulunubailir.Anlaşarak sayın delican anlaşarak.Bizmi okudugumuzu yanlış anlıyoruz yoksa sizmi bu kelimenin anlamını bilmiyorsunuz.Siz bırakın anlaşmayı bir emrivakiyle bir çöp bile bırakmadınız.Peki aynı uygulama neden akp li belediyelerde farklı uygulandı.Boşuna girmeyin bu konulara battıkça batıyorsunuz.İnsanları bu ülkede sinir küpüne çevirdiniz.Ne hak bıraktınız ne hukuk.Seçimde izmirde büyük bir hezimet alacaksınız.Adaletinde aklıgında içini boşalttınız cumhuriyetle birlikte ne yazık ki

Yorumu oyla      23      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gül’den ‘Araf’ta 7 Yıl’daki iddialara yanıt
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Araf'ta 7 Yıl ' adlı kitapta yer alan iddiaları yalanladı.
Delican’dan teşkilata ‘kusursuz kongre’ mesajı
Düzenlenen kahvaltıda ilçe başkanları, ilçe teşkilat başkanları ve il ...
CHP İzmir’de vefa günü: Meclis yolunu seçenlere plaket
CHP İzmir İl Başkanlığı, Milletvekili aday adaylığı için istifa eden Eski ...
 
CHP’li Çıray ‘çılgın Kıbrıs projesi’ni Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Türkiye’den KKTC’ye su taşıyacak ...
Türkiye’yi sarsan tapeler not defteri olunca…
Meclis, tasarruf amacıyla kullanılmış kâğıtlardan oluşan küçük not defterleri ...
İzmir’in tanınmış meclis üyesi Adana adaylığı için yola çıkıyor
Adana Demirspor’da uzun yıllar yöneticilik yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
CHP'li Güven: Aile hekimliği sistemi çökertiliyor
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, birlikte çalıştıkları bir ...
Serter’den ‘küskünler’ harekatı: İlk temas…
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter yerel seçim sürecinde partiden kopan ...
AK Partili vekilden 'mahallenin namusu' önerisi!
Kadına şiddeti önlemek için mecliste kurulan komisyonda konuşan AK Partili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva