HABERLER>POLİTİKA
20 Eylül 2014 Cumartesi - 14:43

Delican’dan Kocaoğlu’na ‘Ham yaptırma’ çağrısı!

İzmir İl Özel İdaresi’nin kapatılmasından sonra ortaya çıkan mal paylaşım sürecindeki tartışmalar devam ederken Tire Belediyesi’nin köy tüzel kişiliklerine ait malları satış kararı alması konusuna AK Parti’den açıklama geldi. İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çağrıda bulundu. Delican, “Köylünün mallarının Tire Belediyesi başkanı tarafından ham yapılmasına engel ol. Mademki ‘ben olsam sattırmam’ diyorsun o zaman müdahale et” dedi. Delican, Kocaoğlu’nu samimi davranmaya davet etti.

Delican’dan Kocaoğlu’na ‘Ham yaptırma’ çağrısı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir’de İl Özel İdaresi’nin mallarının paylaşılması konusunda yaşanan tartışmalı süreç devam ediyor. Valilik mal paylaşım komisyonunun özel idare mallarını Hazine’ye devretmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi konuyu yargıya taşırken Tire Belediyesi’nden gelen satış kararı tartışmalara neden oldu. CHP’li Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in 64 köy ve kapanan Gökçen Belediyesi’ne ait arazi, arsa ve taşınmazlar için meclisten satış yetkisi alması Tire’yi karıştırdı.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, “Ben olsam satmazdım. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. İhtiyacı var ki satıyor. Yetki Tire Belediyesi’nindir” değerlendirmesi yaptığı, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in ise, “Satılan malların geliri Yozgat’a, Konya’ya değil Tire’nin yollarına, ihtiyaçlarına harcanacak” diyerek yorumladığı sürece AK Parti’den açıklama geldi.


 
ENGEL OL
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çağrıda bulundu. Delican, “Tire Belediyesi, yıllardır köylünün kullandığı tarlaları, arazileri ve gayrimenkulleri satma kararı aldı. Meclisten AK Parti’nin de itirazlarına rağmen başkana yetki verildi.  Birincisi satılan mallardan ne kadar gelir geleceğini bilmiyoruz. İkincisi de Tire Belediyesi’ni yıllardır yöneten başkanın belediyeyi bu kadar mali bataklığa düşürmüş olması düşündürücüdür. Belediye o kadar acziyet içine girmiştir ki köylünün mallarına göz koymuştur.  Belediyeyi bu hale düşüren yöneticiler utanmalıdır.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ‘ben olsam sattırmam’ diyor. O zaman Tire’nin mallarına sahip çıksın. Aynı partiden olan belediye başkanına ‘dur’ desin. Belediye başkanının yıllardır köylünün kullandığı arazileri ham yapmasına engel olsun” dedi.
 
SAMİMİYET ÇAĞRISI
Delican, Başkan Kocaoğlu’nun samimi olması gerektiğini de ifade etti. Kocaoğlu’nun özel idare malları ile ilgili kara propaganda yaptığını belirten Delican, “Valilikte yapılan toplantılar sonrasında özel idare malları yine kamu kurumu olan Hazine’ye devredildi. Zaten belediye bu konuda yasal hakkını kullanarak dava açtı. Hukuki süreç devam ediyor. Ne yazık ki Sayın Kocaoğlu bu konuda da kendisini tutamayarak eylem, yürüyüş ve tepki çağrısı yaptı. Hemşerilerimizin duygularını suiistimal etme yoluna gitti.  Meydanlarda ‘İzmir’in malları satıyor’ diyerek yaygara koparttı. Şimdiye kadar Hazine’ye devredilen mallar içinde bir metre kare satış kararı alınan yer yok. Buna karşılık, belediyelere devredilen mallar ise bir CHP’li belediye başkanı tarafından satılıyor. Sayın Kocaoğlu’nu samimi davranmaya çağırıyorum” diye konuştu.
 
Delican, İzmir’deki belediyelerde meclisler vasıtasıyla satış kararı alınan, gündeme getirilen tüm taşınmazların takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali kumru 21 Eylül 2014 Pazar 09:32

Sayın başkan Selçuk taze kan ve halkla barışık bir ilçe başkanı olmazsa güneyden coğalarak geleceğiniz ilçe ilk fırsatta eski yönetim şekline yani chp'ye geri verilecektir. Selçuk Ak parti insanlara tepeden bakmaya ve eski belediye başkanı Vefa Ülgür ile aralarında şahsi gerginlik sebebiyle büyük bir gerginlik siyaseti oluşmaya başladı. Zeynel Bakıcı'nın yumuşatma çabaları ilçe başkanının daha çok germeye çalışmamsı sayesinde sürekli sakin olamayan bir ilçe var. Selçuk size oy verdiği için pişman olmamalı...

Yorumu oyla      14      5  
BUYURAN 20 Eylül 2014 Cumartesi 21:36

Sayın başkan bu chp lilerin hamurunda var bugüne kadar bu ülkede taş üstüne taş koymadılar işte izmir in hali 10 yılda ancak 3km metroyu yarım yamalak bitirdiler onunla öğünüyorlar

Yorumu oyla      12      5  
Deniz Yaman 20 Eylül 2014 Cumartesi 19:51

Sayın başkan Selçuk'ta siyaset çökmüş durumda. ilçe başkanınız 15 yıllık kin ile resmen Selçuk halkına hesap sorarcasına siyaset yapıyor. tek seçimlik geldiyseniz buyurun ama oylarımzıı yükseltmeliyiz diyorsanız ilçe başkanına balans ayarı vermeniz yada yeni bir ilçe başkanı seçmeniz gerekmektedir.

Yorumu oyla      17      7  
sahibinden satılık......... 20 Eylül 2014 Cumartesi 16:42

akp il başkanı haklı,vali de haklı,malları chp ye vermemekle, akp de memlekette herşeyi sattı bu da yanlış birşey ama, ama en azından ikili oynamıyor akp ben satacağım satarım diyor net konuşuyor,izmirin malları izmirde kalsın belediyede kalsın deyip sonradan ben bunları satıyorum demiyor bu bazı chp li ilçe belediye başkanları gibi satan yada satılığa çıkaran,tire,seferihisar,chp belediyeleri ve üçkuyular pazar yerini holdingin birine satan,halka satılan üçkuyular pazar yeri için bir alternatif sunmayan,benzin istasyonunu satan chp li ilçe belediyeleri akp ile aynı yolun yolcusu olduklarını ispatladılar...satın borcunuzu kapatın,hizmete ne gerek izmirli nasıl olsa hizmet almasa da oy veriyor,siz festival yapın,çalgı çelgi,hazırlanın 2019 martta halk sizlerle güzel bir hesap görecek.bu hizmetsizliğin bir faturası çıkacak ve halk bu faturayı size kesecek,saygılarımla.......

Yorumu oyla      20      9  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 20 Eylül 2014 Cumartesi 15:00

Sayın İl başkanım ,Sayın valiözel idarenin mallarını neden büyükşehire değilde Hazineye verdiğini şimdi daha iyi anlıyoruz.Yoksa bu mallarda Tire'de olduğu gibi satılırdı.Sayın Vali ilerisini görmüş böyle bir karar almış kendisini kutlamak lazım.

Yorumu oyla      23      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’daki imza yeter sayısı krizine 'Ankara' nokta koydu!
CHP Genel Merkezi Buca’da karışıklığa neden olan olağanüstü kongre sürecinde ...
Binali Yıldırım’ın fahri doktora gururu
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ...
Flaş! Kılıçdaroğlu’ndan tebrik ve ‘hoş geldiniz’ mesajı
Kılıçdaroğlu operasyonda emeği geçen herkesi de kutladı ve ““IŞİD terör ...
 
Davutoğlu: Bugün bir bayram… Gelin bari…
''Güvenlik birimlerimiz, TSK'mız, emniyet teşkilatımız hep beraber çalıştılar'' ...
Bergama’nın ‘altın direnişi’ Meclis’e taşındı
Koza Altın ile Bergama'nın Yerli Tahtacı Mahallesi halkı arasında yaşanan ...
AK Partili Tayyar’dan ilginç mesaj: CIA hamlesi!
AK Parti Gaziantep Milletvekili, Twitter hesabında paylaştığı operasyon ...
 
Çavuşoğlu: Son tarih 20 Eylül’dü!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, titiz ve sabırla yürütülen bir çalışmanın ...
Davutoğlu süreci anlattı: Yanıtta kritik MİT detayı
49 rehinenin teslim alınması süreci ve son durum hakkında bilgi veren ...
Erdoğan: MİT başarılı bir operasyon yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da serbest bırakılan 49 Türk vatandaşıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva