HABERLER>GÜNCEL
17 Eylül 2014 Çarşamba - 12:48

Dehşet: İzmir’de bonzai kullanım yaşı…

Emniyet Müdürü Uzunkaya: Malum uyuşturucunun (bonzainin) ilimizde maalesef 13-14 yaşındaki gençlerin kullanım alanı içine sokulduğunu, ülkemizde bazı illerde 9-10 yaşa kadar indiğini, bu sürecin önü alınmazsa gelecek aylarda büyüyerek etrafımızı kuşatacak şekilde devam etmeye yöneldiğini görüyoruz…

Dehşet: İzmir’de bonzai kullanım yaşı…

Şok! İzmir'de bonzai kullanımının 13 yaşa kadar düştü! Açıklama İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’dan…

İzmir Valisi Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı'nın katıldığı "Okullarda alınacak güvenlik tedbirleri" toplantısı Vilayetler Evi'nde yapıldı. Toplantıda, İzmir'deki yaklaşık 700 bin okul çağı çocuğun evleri dışında geçirdikleri sürede can, mal ve ruh sağlığının korunması için alınan tedbirler kamuoyu ile paylaşıldı.


Vali Toprak, toplantıda çocukların okula emniyetli bir şekilde gidip gelmesi için detaylı bir çalışma yaptıklarını belirterek, çocukları okul dışı, okul çevresi ve okulda can, mal ve ruh sağlığını bozacak şeylerden uzak tutmayı amaçladıklarını söyledi.

Bu kapsamda okullarla ilgisi olmayan, öğrenci ve öğretmenlerin güvenliğini tehdit eden şahısların okul çevresinden uzaklaştırılması, bonzai ve benzeri uyuşturucu maddelerin çocuklardan uzak tutulması, okullar ve çevresinde zararlı maddelerin satışının engellenmesi için çalıştıklarını aktaran Toprak, okulların giriş ve çıkış saatlerinde emniyet ekiplerinin asayiş ve trafik uygulaması, okul yönetimleriyle sürekli irtibatta bulunulması, okul çevresindeki aydınlatmaların sağlıklı çalışması, öğrencilerle ilişkisi olan servis şoförü, hostesi, kantin görevlisi gibi şahıslardan risk teşkil edebileceklerin engellenmesi için programlar yaptıklarını anlattı.


 
"120 OKUL 1. DERECE RİSKLİ"
İl Emniyet Müdürü Uzunkaya da, çocukların evden çıkışlarından itibaren, evlerine dönüşlerine kadar süren zamanda okul ve okul dışı saatlerini içine alan risk alanının korunmasını hedeflediklerini kaydetti. Servis araçlarının ve şoförlerinin denetiminden, okul çevresindeki olumsuz dış etkenlerin analiz ve bertarafı, ders dışı ilgi ve etki alanlarının kontrol altın alınması konusunda yaklaşım ortaya koyduklarını kaydeden Uzunkaya, "Uyuşturucu konusunda hedef kitle okul çağı gençler. Ülke genelinde 8-10 yaşa doğru hedef daralttığını görüyoruz. Toplum destekli polis birimimizce hazırlanan 'Koruyalım korunalım' ve 'Mercek' projeleriyle gençlerde farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.
Uzunkaya kentteki 2 binden fazla okulun geçmişteki asayiş olayları da göz önüne alınarak risk faktörlü değerlendirildiğini ifade ederek, il merkezindeki 120 civarındaki okulun 1. derecede, 110 okulun da 2. derecede riskli olduğunu söyledi.

Bu sınıflandırmanın okulun eğitim kalitesiyle ilgili olmadığını, güvenlik formatlı, emniyet bakışlı bir düzenleme olduğunu vurgulayan Uzunkaya, şunları kaydetti: "1 ve 2. derecedeki 230 civarında okul başta olmak üzere toplam 260 değişik birim ekibinin çalışma yapacağı bir program hazırladık. Gençlerimizin suç ve suçlulukla ilgili unsurlardan, kişi ve eşyalardan uzak tutulmasını sağlayacak şekilde narkotik timlerimiz, asayiş şubesi birimlerimiz, huzur ve güven timleri, çocuk şubesi ekipleri, toplum destekli polislik timleri görev yapacak. Malum uyuşturucunun ilimizde de maalesef 13-14 yaşındaki gençlerin kullanım alanı içine sokulduğunu, ülkemizde bazı illerde 9-10 yaşa kadar indiğini, bu sürecin önü alınmazsa gelecek aylarda büyüyerek etrafımızı kuşatacak şekilde devam etmeye yöneldiğini görüyoruz. Bunun için amansız mücadele içindeyiz."

Uyuşturucu konusunda iki ayrı broşür hazırladıklarını, uyuşturucuyla ilgili zararlarını bilimsel ortaya konulduğunu, hangi cezaların bu işin içinde olanları beklediğini belirttiklerini aktaran Uzunkaya, önümüzdeki günlerde ilk etapta 60 bin olmak üzere dağıtacaklarını, ayrıca başta bonzai olmak üzere uyuşturucu konusunda bir tanıtım CD'si hazırladıklarını, ilköğretim çağındaki çocuklara dağıtılacağını belirtti.

Uzunkaya, geçen yıl 11 bin 387 çocuğun "mağdur", 11 bin 68 çocuğun ise "şüpheli" olarak işlem gördüğünü, bu yıl 15 Eylül itibariyle mağdur sayısının 6 bin 962, şüpheli sayısının 7 bin 101 olduğunu ifade etti. Uyuşturucu ile ilgili de 2013 yılında bin 321 çocuğa işlem yapıldığını, 22'sinin 0-12 yaş grubu olduğunu söyleyen Uzunkaya, uyuşturucunun Türkiye'nin genç nüfusunun tarumar edilmesi için uygulanan bir proje olduğuna inandığını sözlerine ekledi.

AİLELERE TAVSİYE
İl Milli Eğitim Müdürü Bardakcı ise, çevresel faktörlerin, aile ve çocuğun eğitim durumunun, arkadaş grubunun, zararlı maddelerin kolay erişilebilirliğin ve ailenin ilgisizliğinin çocuğun kötü alışkanlıklara yönelmesinde etken olduğunun tespit edildiğini dile getirdi.
Ailelere çocuklarını izlemeleri tavsiyesinde bulunan Bardakcı, "Aileler çocuklarının arkadaşlarını iyi tanısınlar, çocuklarıyla doğru iletişim kursunlar, aralarında arkadaşça bir iletişi olmalı. Onların dertlerini birinci öncelik olarak her akşam dinlemelerini tavsiye ediyoruz. Çocuklarına her zaman destek olduklarını, sorunlarını çözebileceklerini hissettirmeli. Ayrıca çocukların internet kullanımına dikkat edilmeli" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TEBDİLİ KIYAFET 17 Eylül 2014 Çarşamba 18:05

Türkiye ölçeğinde 3 ncü büyük kent olan Şehrimizde..İZMİR POLİSİNE..güvendiğimi belirtip,,değişik kıyafetli olan herkesi SİVİL POLİS zannedip kendimi güvende sayıyorum..Ailelerde daha dikkatli olmalıyız..sevgiler..

Yorumu oyla      12      5  
17 Eylül 2014 Çarşamba 16:42

Sayın valim okul önlerine polisimizi bekliyoruz resmi polis istiyoruz sivil polis değil,suçluyu yakalamak için belki sivil polis iyi olur ama resmi elbiseyi gören çakallar okul önüne yaklaşmasın....

Yorumu oyla      13      5  
halk 17 Eylül 2014 Çarşamba 16:10

eygeçler neistiyorsunuz hayattan negüzel okumak varken üç beş kendini abi diye tanıtan asalak insanlardan uzakdurun onlar sizin iyilinizideyil üçkurşluk harçlıgınızın peşindeler kimyasal keyif veriçi maddelerden uzakdurun düşününki omaddelerden etkilenipte yanlışyapıp hayatınızı karartmayın

Yorumu oyla      11      5  
17 Eylül 2014 Çarşamba 14:39

Allahım sen çocuklarımıza akılfikir ihsan eyle serseriler ilkokul dahil okulların onün de cirit atıyor,hele bizim balalatçıkta kimseye bişey diyemiyorsun doğu doğu diyorsunuz izmir doğudan beter,evka 5 e yeni yol yapıldı o yol da bir tane de okulun karşısın da ışık var inanın o trafik ışığına %10 uyan var yavrular allaha emanet serseriler motosikletin üzerine yatmış tesmen yarışyapıyorlar .....

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konuşulmayan bir ölüm daha: Soma’nın 302.şehidi!
Manisa Soma’da 301 madencinin hayatını kaybetmesinin ardından İstanbul ...
Vali Mutlu’dan ‘merkez kararına ilk yorum
İstanbul Valiliği görevinden merkeze alınan Hüseyin Avni Mutlu, rahat ...
Şok: İzmir’de işitme ve konuşma engelliler için lise yok!
İzmir’de, işitme ve konuşma engelli İbrahim İbiş, ortaokulu bitirince, ...
 
Mavişehir’de kedi isyanı!
İzmir’in Karşıyaka İlçesi Mavişehir Semti'ndeki lüks sitede oturanlardan ...
İzmir’deki lüks sitede yangın paniği!
Karşıyaka ilçesinde bir apartmanda çıkan yangın, korku dolu anlar yaşanmasına ...
Bakanlık binasında baretsiz-kemersiz mesai!
Bartın Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü binasının dış cephesinde tadilat ...
 
İzmir’de 150 yıllık direk direnişi!
İzmir’in Konak İlçesi Umurbey Mahallesi sakinleri, kentin havagazı ile ...
TSK bedelli askerliğe nasıl bakıyor?
Başbakan Ahmet Davutoğlu bedelli askerlikle ilgili, Genelkurmay Başkanı ...
İzmir'de büyük dram: Kanseri yenen 'baba'...
19 yaşında bir kızı olan baba, kanseri yendikten sonra ikinci çocuk için ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva