HABERLER>GÜNCEL
28 Temmuz 2014 Pazartesi - 12:33

Dede ile torunun yürek burdan dramı!

Balıkesir'in 6 Eylül İlçesi'nde yaşayan Akbulut ailesinin hayatı yaklaşık 5 ay önce bir kan tahlilinin ardından kabusa döndü. Lösemi hastası olduğu belirlenen ve kendisiyle aynı adı taşıyan torunu 5 yaşındaki Halil Akbulut'u tedavisi için Ege Üniversitesi Hastanesi'ne getiren 67 yaşındaki Halil Akbulut, yaklaşık 5 aydır torunu hastanede yatarken, kendisi de bir sokağa park ettiği kamyonetinde yatıyor.

Dede ile torunun yürek burdan dramı!

İZMİR - 6 Eylül Mahallesi Köseler Mahallesi'nde yaşayan çiftçi 32 yaşındaki Nuri Akbulut ile 30 yaşındaki Şule Akbulut çiftinin büyük oğulları Halil Akbulut, yaklaşık beş ay önce dedesi Halil Akbulut'a, ateşi olduğunu söyledi. Bunun üzerine torununu hastaneye götüren Halil Akbulut, doktorun basit bir muayene sonrası şurup verdikten sonra kendilerini eve gönderdiğini, ancak bir süre sonra aynı şikayette bulunan torununu tekrar hastaneye götürdüğünde kan tahlili yapılmasını istediğini, yapılan tahlil sonrasında da torununa 'kan kanseri' teşhisi konulduğunu anlattı.
 
Torununu hemen İzmir'e getiren Halil Akbulut, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Yaklaşık 5 aydır torununun Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Hematoloji Servisi'nde tedavi gördüğünü aktaran Akbulut, "Yaşadığım sıkıntılar anlatmakla bitmez" dedi.
 http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_07/2014_07_27/c56684aec9e10b3932754534055b338b.jpg
TORUNU HASTANEDE, O KAMYONETTE YATIYOR
İzmir'de tanıdıkları kimse bulunmadığını belirten dede Akbulut, yaşadıklarını gözyaşları içinde şöyle anlattı: "Gelinim torunumun yanında kalıyor, oğlum ailemizin geçimini sağlamak için ineklere bakıyor, ben de ihtiyaç olur diye hastane dışında bekliyorum. Yaklaşık 5 aydır kamyonetimin içinde yatıp kalkıyorum. Üniversitenin otoparkında kalabilmem için otopark ücreti olarak aylık 130 TL istiyorlar, ben de aracımı hastane dışındaki bir sokak içine park ettim. Hastanede, hasta yakınlarının kalması için yer var ancak hastanla gidersen 30 TL istiyorlar, bu da ayda 900 TL eder ben nereden bulayım o parayı? Tek başına giderseniz de 60 TL istiyorlar. Kötü günler için sakladığım 15 bin TL vardı. İzmir'e geldiğimden bu yana, çocuğun ihtiyaçları, bizim ihtiyaçlarımız derken para bitti. Bir de ek olarak çocuğun kan tahlili için Almanya'da test yapılması gerekiyormuş, borç bulup yaklaşık 6 bin TL oraya verdim. Banyoyu aracımın yanında, insanlar görüp rahatsız olmasın diye saat 04.00 sıralarında yapıyorum."
 
TÜRKİYE NASIL BÜYÜK BİR ÜLKE?
İlk kez geldiği İzmir'de büyük sıkıntılar çektiğini, ancak Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) ve bazı kişilerden özellikle torunu için gerekli kanın bulunması açısından destek gördüğünü kaydeden Akbulut sözlerini şöyle sürdürdü: "Kan ihtiyacı olduğu zaman LÖSEV'e ve bazı hayırseverlere başvuruyorum ve öyle bulunuyor kan. Hayatımda ilk kez geldiğim İzmir'de yaşam mücadelesi veriyorum. Türkiye'nin büyük olduğu söyleniyor, neden ben kan tahlili için Almanya'ya 6 bin TL ödüyorum. Türkiye o tahlili yapamayacak güçte mi? Doktorlardan Allah razı olsun, her biri ayrı ayrı ilgileniyor ama ellerinde imkan yok ne yapsınlar. Bir kan tahlilinin sonucu üç ayda geldi. O tahlillerde benim torunumun kan kanseri çıkmadığını düşünün, o aldığı kemoterapiyle çocuğun ayakları yamuluyor, saçları döküldü o büyük acıları ne olacaktı?"

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_07/2014_07_27/baf7e0304ffe948aef89ecb091395687.jpg

TORUNU İÇİN SAÇLARINI KESTİRDİ
Aldığı kemoterapinin etkisiyle saçları dökülen torununun kendisini iyi hissetmesi için saçlarını kestirdiğini belirten Halil Akbulut şöyle konuştu: "Torunumu ben hastaneye getirdim, bu nedenle saçlarının dökülmesine benim neden olduğumu düşünüyor. Torunum etkilenmesin diye saçlarımı kestirdim. Köyüme gittiğimde bana 'Sen de mi lösemi hastası oldun?' diye sordular. Ben de torunum için kestirdiğimi söyledim. Torunuma, hastanenin traş makinesinin arızalı olduğunu, saçlarının da o arıza nedeniyle zarar görüp döküldüğünü ve ilerde yeniden çıkacağını söylüyorum, onu öyle oyalıyorum."
 
Doktorların henüz kemik iliği nakliyle ilgili bir şey söylemediklerini aktaran Akbulut, tek dileğinin torununun sağlığına kavuşması olduğunu vurguladı.(dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Surlar onarıldı ve temizlendi: Kadifekale hayat buldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, M.Ö. 334 yılında Pagos Dağı'nda Makedonya ...
Bayram sabahı kara haber: Şerife Nine çamaşır ipiyle...
Karabağlar’da girdiği bunalım sonucu 67 yaşındaki Şerife Akgedik, evinin ...
İzmir Çocuk Mahkemesi: Gezi Parkı yürüyüşü suç değil, haktır
Gezi protestolarına katıldığı için yargılanan 24 çocuk hakkındaki beraat ...
 
Cumhurbaşkanı Gül'den bayram ve veda mesajı
Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Gül, "Bu ...
Halk otobüsünde korkunç yangın: 4 ölü
İstanbul'da TEM otoyolu Kavacık mevkiinde bir halk otobüsünde yangın çıktı. ...
İzmirli şehit yakınlarından 'Öcalan'a af' isyanı
İzmir 'de şehit yakınları, Ramazan Bayramı arifesinde Kadifekale Hava ...
 
Çağlayan Adliyesi'nde garip olay: 'Kaç İsmail' sırrı!
Gözaltında polislere destek vermek amacıyla Çağlayan’daki İstanbul Adalet ...
İzmir'in Çernobili'nde şok karar: Kamu görevlileri suçsuz!
Gaziemir’de eski kurşun fabrikası arazisine nükleer atıkların gömülmesine ...
Erdoğan 'emri ben vermedim' dedi ama...
Adana'da durdurulan MİT TIR’ları, savcılık talimatı ile Genelkurmay’dan saklanndığı ortaya çıktı
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva