HABERLER>YAŞAM
9 Ekim 2015 Cuma - 09:05

Davutoğlu'ndan ofiste ilk zirve, el ele İzmir turu!

Başbakan, 7 Haziran genel seçimleri öncesi açılışını yaptığı zirvede Balkanların Türk vekillerini ağırladı. Davutoğlu, “Selamlarımızı Balkanlar’daki, Rumeli’deki kardeşlerimize, Tuna’ya iletiniz. Meriç kenarında olanlar bizi birleştiren bir Rumeli Türküsü söylesinler gari…” dedi. Başbakan toplantı sonrası eşi Sare Davutoğlu ile kısa bir Konak turu attı.

Davutoğlu ndan ofiste ilk zirve, el ele İzmir turu!

Onur DENİZ - Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ -  Başbakan Ahmet Davutoğlu, 18 Ekim’de Gündoğdu Meydanı’nda yapacağı büyük mitingden 10 gün önce önemli bir toplantı için kente geldi.

Manisa mitingi sonrası helikopterle kente geçen Davutoğlu, 7 Haziran Genel Seçimleri öncesi açılışını yaptığı Başbakanlık Ofisi’nde ev sahipliği yaptığı ilk zirvede Balkan Parlamentoları’nda görev yapan Türk vekilleri ağırladı.



Toplantıya İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir eski Milletvekili Rıfat Sait, Balkan milletvekilleri, İzmir milletvekilleri ve adayları da katıldı. Ofis’teki programda Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Milletvekili Müfera Şinik, Fikrim Damka, Bulgaristan Milletvekili Şaban Ali Durmuş, Batı Trakya’dan Eski Milletvekili Ahmet Hacı Osman, Sırbistan Devlet Bakanı Süleyman Ugljanin, Romanya Milletvekili Ahmet Varol ile Arnavutluk temsilcilerinin yer aldığı öğrenildi.



BİR TÜRKÜ SÖYLESİNLER GARİ
Yemek öncesi konuklarına seslenen Başbakan Davutoğlu, konuşmasında parlamenterlerin geldiği ülkeleri, şehirleri sayarak zihninin Balkan turu yaptığını belirtti. Davutoğlu,
coğrafyanın acıları üzerinden birlik mesajları verirken, “Meriç kenarında olanlar bizi birleştiren bir Rumeli türküsü söylesinler gari…” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, “Biz yüzyıl önce bugün başlayan savaşla koparıldık. Balkanlar’da büyük acılar yaşandı ondan sonra... Balkan devletleri büyük zararlar verdi birbirine. Balkan çalışması başlattık. Balkanlar’da kardeşliği, ortak hayat alanını kurmak için büyük adımlar attık. Bu güzel ziyaretinizin en önemli boyutlarından birisi orada 100 yıl önce bıraktığımız mirası bugün hissetmememiz. Bugün burada bütün Balkanlardan temsilciler var. Sizi burada bir arada görmek geleceğe emin adımlarla taşınacak olan ortak Balkan mirasımızı sağlayacak” dedi.

Sözlerine “Bunun için İzmir neden özel dersek. İzmir Balkan muhaceretini en fazla alan bağrına basan güzel şehrimiz” diye devam eden Başbakan, “İzmir’de Balkan acılarını taşımış herkes, zor imkanlarla İzmir’e gelenlerin torunları burada… İzmir’de inşallah kaldığınız süre içinde istediğiniz kadar kalırsanız. İzmir’in her bir köşesini görmeden gitmek olmaz. İzmir’e doyulmaz ama doyana kadar burada kalın. Manisa’ya giderseniz bir hatıra yanında şifa bulursuz. Manisa’ya giderseniz bir yönüyle Üsküp, Bosna mimarisini görürsünüz. Geldiniz ama gidişiniz İzmirlilere bağlı. İzmir sizi kolay bırakmaz. Dediğim gibi Balkan savaşlarının başlamasının 100’ncü yılı dolayısıyla buradayız” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu sözlerini şöyle tamamladı: Sizler bulunduğunuz ülkenin halklarını temsilen buradasınız. Biz Balkanlarda her zaman barışı savunduk. Kültürel mirası korumaya çalıştık. Romanya ile ilişkilerimiz en iyi düzeyde. Kosova Başbakanı ile New York’ta birlikteydim Sizler bu ilişkilerde köprüsünüz. Sizler ilk gündem maddesiniz bu ilişkilerde. Sizleri bir dostluk köprüsü olarak değerlendiriyoruz. Buraya gelirken selam getirdiniz buradan giderken de bizim selamımızı soydaşlarımıza, parlamentolarınıza iletiniz. İzmir’de açtığımız başbakanlık ofisinin ilk misafirleri sizlersiniz. Bu bir gelenek oluştursun. Her sene 9 Eylül’de bir araya geliriz. Balkanlar’da ne kadar soydaş ve akraba topluluk varsa burada buluşuruz. Kültürel bağları korumak hem de bulunduğunuz ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesi için sizleri davet ettik. İzmir sizinle şereflenmiştir. İzmir sizin gelmenizle birlikte Rumeli ile olan bağlarını daha çok hatırlamıştır. İzmir Akdeniz ve Ege’ye açılan ufuk kapısıdır. Siz de burada İzmir’i tanımış olacaksınız. Selamlarımızı Balkanlar’daki, Rumeli’deki kardeşlerimize, Tuna’ya iletiniz. Meriç kenarında olanlar bizi birleştiren bir Rumeli Türküsü söylesinler gari…



KARDEŞLERİMİZİ MİSAFİR ETTİK
Başbakan Davutoğlu Balkan zirvesinin ardından Başbakanlık Ofisi’nden çıkarak basın mensuplarına toplantı hakkında bilgi verdi.

Davutoğlu şöyle konuştu: İzmir’e uzun zamandır gelmek istiyorduk ilk defa gelme fırsatı bulduk. İçeride güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Bütün Balkan ülkelerinden gelen soydaş milletvekillerimizi ağırladık. Çok dostane anların yaşandığı bir yemek oldu. İnşallah bunu her yıl gerçekleştireceğiz. Tabi içeride bol bol Balkanların yanında Türkiye ve İzmir’den bahsettik. İzmir’in Balkan mübadelesi sırasındaki rolü ve Girit’ten Tuna’ya kadar Balkan coğrafyasından kardeşlerimizi misafir ettik.

EN AZ AYDA 1 KERE BURADAN YÜRÜTECEĞİZ
İzmir’i bundan sonra bu tür uluslararası toplantıların yoğun olarak yapıldığı bir yer haline getirmek istiyoruz. Bazı yabancı misafirleri burada ağırlamayı planlıyoruz. Başbakanları, heyetleri inşallah milletimiz 1 Kasım’dan sonra da yetki verirse İzmir’e Başbakanlık ofisi anlamında en etkin şekilde kullanacağız.  Açılıştan hemen sonra yoğun koalisyon görüşmeleri hükümet faaliyetleri dolayısıyla Ankara’dan ayrılamamıştık. İlk fırsatı kolluyorduk.  Hem Manisa’da mitingimizi yaptık hem de bu vesileyle buraya geldik. Ayrıca açılıştan sonra da burada yapılması gereken alt yapı işleri vardı. Onlar da bu süreçte tamamlandı. İzmir’e verdiğimiz sözü utacağız. İnşallah en az ayda bir kere devlet işlerini burada yürüteceğiz. Bu organizasyonu seneye 8 Ekim’de yineleyelim dedik. Bir arkadaşımız 9 Eylül hem İzmir’in kurtuluşu kutlamasını da yaparız dedi. İnşallah gerçekleşir."


 
SÜRPRİZ TELEFON VE AKŞAM SİMİDİ
Davutoğlu bu açıklamanın ardından eşi Sare Davutoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, kurmayları ve korumalarıyla birlikte İzmir turu attı. Başbakan kentin simgesi Saat Kulesi önünde fotoğraf çektirdi.

- FOTO GALERİ: DAVUTOĞLU'NDAN İZMİR'DE GECE TURU...



Ardından Konak İskelesi’ne doğru yürüyüşe geçen Başbakan’ın önünü bir vatandaş kesti. Davutoğlu, sevgisini ileten ve ekonomik sıkıntılardan yakınan Mehmet Halim Barış isimli vatandaşa ailesini arattı. Eşi ve çocuklarıyla konuştu, halini hatrını sordu. Başbakan daha sonra eşi Sare Davutoğlu ile birlikte akşam simidi yedi.



Yürüyüş sonrası konuşan Davutoğlu, “İzmirliler sıcak kanlı insanlardır. Biz vatandaşlarımızla nerede olursa olsun kucaklaşmasını biliriz. İzmirli kardeşlerimize ilgileri için çok teşekkür ediyorum. Evet vatandaşlarımızla sohbet etme imkanı bulduk. Gevreğin tadına baktık. Misafirlerimizden de ilk defa yiyenler oldu bu gevreği. Çok beğendiler. Bugün burada soydaş ve akraba topluluklara bağlı milletvekillerini ağırladık. Başbakanlık Ofisimizin ilk misafirleri onlar oldu. Bir gelenek oluşturmak istiyoruz. Bundan böyle İzmir’i kültürlerin buluştuğu ve kaynaştığı bir şehir yapmak istiyoruz. Onlara bunu anlattık. İzmir’in Akdeniz’e ve Ege’ye açılan bir ufuk kapısı olduğunu söyledik. Onlar da sağolsunlar İzmir’i çok beğendiler. Burada olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler” ifadelerini kullandı.
 
İZMİR ÇOK GÜZEL
Sare Davutoğlu ise, “Sayın Başbakanımızın da belirttiği gibi İzmir çok güzel bir şehir. Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. İzmir’i ve İzmirlileri çok seviyoruz. Güzel bir İzmir akşamı ve güzel bir yürüyüş oldu. Herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu bu turun ardından aracıyla İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na geçerek hava yoluyla Ankara’ya gitti.

 
Cumhuriyet’te Balbay depremi: Tasfiye edildim!
 
Flaş! ABD: Rusya'nın füzeleri İran'a düştü
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Batuhan 10 Ekim 2015 Cumartesi 07:09

Kim ne derse desin AK Parti tek başına iktidar a gelecek huzur güven ve istikrar sürecek çünkü TURKiYEMiZiN ihtiyacı var.Haydi BiSMiLLAH.Mesele MEMLEKET Meselesi olmuştur.

Yorumu oyla      11      6  
Erkan 9 Ekim 2015 Cuma 16:21

Tepede 6 helikopter Aşagıda yüzlerce koruma izmir gezisiymiş

Yorumu oyla      17      7  
izmirli 9 Ekim 2015 Cuma 14:55

İzmirin havası bile adamı değiştiriyo be belki de ilk defa eşinin elini tutup sahilde geziyo.

Yorumu oyla      16      8  
semih yolcu 9 Ekim 2015 Cuma 10:55

İzmire gelip gidebilirdiniz,ancak gece bile sahada olmayı tercih ettiniz,teşekkürler..umarım izmire sık sık gelirsiniz.

Yorumu oyla      15      17  
Yapmacık 9 Ekim 2015 Cuma 09:51

Koruma ordusu ile Konak'ta dolaşmak tamamen yapmacık olmuş.

Yorumu oyla      24      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikmen: Halkın özgür iradesine ipotek konuluyor
Türk Telekom bünyesinde faaliyet gösteren dijital yayın platformu Tivibu’nun ...
İzmir'de korkunç infaz: Bindiği taksinin önünü kesip...
Bornova’da, alacak meselesi yüzünden tartıştığı kişiler tarafından bindiği ...
İzmir'de terör operasyonu: Dernek binasına baskın
Konak’ta, bir dernekte terör örgütü PKK'nın bayrağının asılı olduğu ve ...
 
İzmir’deki ‘Lice davası’nda bomba gelişme: O sanık…
Davada 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanık, o dönemde ...
İzmir'de savaşın çocuklarına bir koli nefes
Suriye’deki iç savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalarak İzmir’e ...
Tülay Aktaş Ödülleri sahiplerini buldu
Tülay Aktaş Karşılıksız Hizmet Ödülü TÜRGÖK'ün oldu. Aktaş’ın anısına ...
 
Bucaspor transfer yasağı için FIFA'ya gitti
Bucaspor Başkanı Çetin Kayışlı, geçen yıl verilen 2 yıl süreli transfer ...
Hayatım İzmir, hayalim İzmir
AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Binali Yıldırım, Ege’de SonSöz ...
Ege sularında 3 günde 1451 mülteci yakalandı
Ege Denizi'nde yasadışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan mültecilere ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva