HABERLER>POLİTİKA
15 Eylül 2014 Pazartesi - 09:33

Davutoğlu’ndan muhalefete: Muhatabınız benim!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı artık siyaset üstüdür" diyerek CHP ve MHP liderlerine seslendi.

Davutoğlu’ndan muhalefete: Muhatabınız benim!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dolmabahçe’deki ofisinde gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi.
 
Davutoğlu, Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay’ın da hazır bulunduğu toplantıda gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı
 
Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli’ye seslenerek “Muhatabınız artık benim, Cumhurbaşkanı değil. O siyaset ve partiler üstü bir konumda” dedi.
 
Başbakan Davutoğlu, siyasette ve toplumdaki kutuplaşmayı değerlendirirken, “Ben yumaşamadan yanayım” derken Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin söylem ve tutumlarını eleştirdi.
 
“Ben Kılıçdaroğlu’nu tebrik ettim ama o beni tebrik etmedi. Meclis Genel Kurulu’nda Bahçeli’nin elini sıktım ama o benim gerçek Başbakan olmadığımı söyledi” diyen Davutoğlu, “Bahçeli’nin şahsi nezaketini siyasi nezakete yansıtmasını bekliyorum” diye ekledi.
 
Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin çözüm süreci olduğunu da vurgulayan ve bu sürecin provokasyonlara kurban edilmemesi gerektiğini söyleyen Davutoğlu’nun, gündemdeki konulara ilişkin görüşleri şöyle:
 
“MUHATABINIZ ARTIK BENİM”
“CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP genel başkanı Bahçeli’nin muhattabı artık benim, Cumhurbaşkanı değil. Cumhurbaşkanı artık siyaset üstüdür. Partiler üstüdür. Muhalefetin siyasi muhatabı Başbakan’dır.”
 
“YUMUŞAMADAN YANAYIM”
“Son bir aydır; Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra kutuplaştıran tavırlar kimlerden geldi? Sayın Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçildikten sonraki söylemine baktığınızda kutuplaştıran türden bir tartışmanın parçası olacak bir söylemi olmadığını görürsünüz. Cumhurbaşkanı törenine kim gelmedi? Sayın Kılıçdaroğlu gelmedi. Meclis Genel Kurulu’ndaki tören öncesinde elindeki tüzüğü kim Meclis Başkanı’na fırlattı? O an ben çok üzüldüm. Hatta bir ara gidip yerdeki tüzüğü almayı, Meclis Başkanı’na götürmeyi bile düşündüm. Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan, ‘Herkesle konuşmaya hazırım’ dedi. Yaklaşımı bu oldu. Cumhurbaşkanı Kıbrıs’a gitti. Her partiden milletvekili çağırdı ama CHP’liler gelmedi. Cumhurbaşkanı ve makamının tartışma konusu yapılmaması lazım. Ben yumuşamadan yanayım. Bizden kitap fırlatan çıkmaz.”
 
“BAHÇELİ’NİN ŞAHSİ NEZAKETİ”
“Ben Genel Kurul’da Sayın Devlet Bahçeli’nin yanına gittim ve törene katıldığı için elini sıktım ama o sonra benim gerçek Başbakan olmadığımı ima eden konuşmalar yaptı. Ben sayın Bahçeli’nin şahsi nezaketini biliyorum. Gerginliği okuduğu metinlerden çıkıyor. O metinleri yazanlar nasıl yazmışlarsa öyle okuyor. Bahçeli’nin şahsi nezaketi siyasi nezakete de yansımalı. Bizlere saygı göstermeyenler bizden saygı bekleyemezler.”
 
“BENİ TEBRİK ETMEDİ”
“AK Parti’ye genel başkan seçildim, Kılıçdaroğlu beni aramadı. Başbakan oldum yine aramadı, tebrik etmedi. O CHP’ye yeniden genel başkan seçildi, ben aradım, tebrik ettim.”
 
“SEÇİM HÜKÜMETİ DEĞİLİZ”
“Önümüzdeki güçlü engelin ikisini aştık. Şimdi 2015 seçimleri var. Genel Başkan adayı olarak adımın anılmasıyla birlikte arkadaşlarımla çalışmaya başladık. 10 gün içinde bitirdik. 1 Eylül’de programımızı sunduk. Çalışmalar sırasında iki eğilim vardı: Birincisi 61. hükümetin devamıyız, sekiz aylık bir program yapalım. İkincisi ise daha uzun vadeli, 2014-2015’i içeren bir program yapalım. Benim düşüncem 2023’ü hedefleyen bir hükümet programıydı. Hükümet 2023’e kadar devam edecekmiş gibi program yapmaktı. Tabii icra çalışmaları sekiz aylık gibi olabilirdi. Kimse sekiz ay sonra bir türbülans beklemesin. İlk hedefimiz 2015’e kadar yürüyen projeleri devam ettirmek. Sekiz aylık bir seçim hükümeti değiliz. Yeni Türkiye tabirinin içini dolduracak çalışmalar yapacağız.”
 
IŞİD’İN KAÇIRDIĞI GAZETECİLER
“IŞİD’in kaçırdığı ABD’li gazeteciler kaç aydır oradaydı ama ABD basınına yansımadı, aileleri konuşmadı. Onlardan konuşmamaları istendi, en küçük bir açıklama hayatlarına mal olabilirdi. Kerry bana ABD’li gazetecilerin kaçırıldığını söyleyeli bir yıldan fazla oluyor. Ama ABD basınında çıt çıkmadı. Bizdeyse neredeyse rehinelerin nerede olduğunu gösteren haberler yapılıyor. Bu etik açıdan doğru değil.”
 
EVRENSEL DEMOKRASİYLE ANILMAK
“Küçümsemek için söylemedim, sakın yanlış anlaşılmasın. Adnan Menderes’in yolla anılması kötü bir şey değil, devrim mahiyetindeydi. Ya da Demirel’in barajlarla anılması veya Özal’ın liberal ekonomiyle. Cumhurbaşkanımız (Erdoğan) milli iradenin egemen kılınmasıyla anılacak. Bizim eğer 2023 vizyonu da içinde olarak anılmamız soruluyorsa; evrensel ölçekte demokrasi ve dış politika anlamında da Türkiye’yi küresel bir güç haline dönüştürmek. Hedefimiz bu.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gına geldi........ 15 Eylül 2014 Pazartesi 19:22

2023 ü filan göremiyecğiniz kesin de ,2015 sonrası bile şüpheli, yüzde otuzaltı ile 12 yıl çok bile kaldınız,millete gına geldi,maddi,psikolojik yönden insanları bitirdiniz,insanları tefecilere bankalara mahkum ettiniz,bunun bedelini halk bir şekilde sizleri dinlendirerek ödetecek ...........

Yorumu oyla      12      5  
saksı 15 Eylül 2014 Pazartesi 13:00

Muhalefet emirereleri ile muhatap olmamayı düşünüyor...

Yorumu oyla      11      5  
megaköylü 15 Eylül 2014 Pazartesi 11:22

sayın başbakanım bence sizde sayın cumhurbaşkanımız gibi o arkadaşın adını anmassanız daha iyi olur.bir şeye değerinden fazla değer vermek uygun değildir.

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kabine dışı kalan eski bakandan sitem!
62. Hükümet'te kabine dışı kalan eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Rize Milletvekili ...
Erdoğan'dan IŞİD sorusuna yanıt: Türkiye'nin...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı'nda ...
CHP'de MYK belli oldu: Kale İzmir ama...
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 18.Olağanüstü Kurultay sonrası örgütü ...
 
İP İzmir'den Kocaoğlu'na İZENERJİ ve ulaşım çıkışı!
İşçi partisi İzmir İl Örgütü, İşçi Partisi İl Meclisi toplantısında bir ...
Söğüt'teki törende olay çıktı: Başbakan konuşmadan önce...
Söğüt ilçesinde, bu yıl 733'üncüsü düzenlenen Ertuğrulgazi'yi Anma ve ...
CHP’de ilk PM raporu: Kılıçdaroğlu’nun A takımı…
Cumhuriyet Halk partisi (CHP)'nin 18. Olağanüstü Kurultay ile belirlenen ...
 
Bakan Çelik: İşverene ceza tamam ama…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik iş kazalarına yönelik olarak açıklamalar yaptı.
‘Gökçek’in İzmir’in yanıtı’ Meclis’e taşındı!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in Ankara’daki kirli su ve ...
Delican’dan bölge zirvesi raporu: Her yerde tek aday!
AK Parti Genel Merkezi’nin Denizli’de düzenlediği bölge toplantısının ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva