HABERLER>POLİTİKA
24 Aralık 2014 Çarşamba - 13:28

Davutoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Şişli salvosu!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na "Şişli'yi bir çöz sonra gel karşımıza. Paralel belediye oluşmuş belediyenin içinde" çağrısı yaptı.

Davutoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Şişli salvosu!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Edirne’de AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenen Davutoğlu "Şişli’yi bir çöz sonra gel karşımıza" dedi.
 
Başbakan Davutoğlu, Edirne'deki konuşmasında şunları söyledi:
 
EDİRNE’YE HIZLI TREN: Edirne’yi Balkanlara ve Avrupa’ya açılan merkez yapacağız. Edirne’ye hızlı tren projesi yapılıyor, mutlaka gerçekleşecek. Edirne’ye havaalanı mutlak bir zarurettir. İnşallah Edirne’ye havaalanı da kazandıracağız. Edirne’nin bütün köprüleri aydınlatılacak. Edirne ışıl ışıl bir kültür şehri olarak tanınacak. Tarihi Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı stadyum belediye ile yeniden inşa edilecek.
 
HER BİR TARİHİ ESERİ KORUYACAĞIZ: Hiçbir tarihi eserden tek bir çakıl taşı dahi düşürülmeyecek. Her bir tarihi eseri koruyacağız. Roman kardeşlerimize dönük olarak da özel bir çaba içindeyiz. Trakya Üniversitesi’nde araştırma merkezi kuracağız. Ahilik geleneğinin Arasta çarşısında devam etmesi. Her sabah önce namaz sonra dua. Bugün sabah da böyle bir duada Edirneli esnaflarımızla birlikteydik. Her birimiz, Belediye Başkanlığı kapısını açarken, bütün belediye başkanlarımıza çağrıda bulunuyorum. Bu gelenekleri kendi belediyenizde ihya edin. Ahi Evran duası ile açılsın bütün belediyeler. Millete hizmet etmek ve helal bir şekilde hizmetleri topluma yaymak için dualarla açalım belediyeleri. Rize’de sayın cumhurbaşkanımızın doğduğu köye ziyaret edip dedesine dua etmek onurunu da yaşadık.
 
BELEDİYELERDEN 6 AY BOYUNCA KESİNTİ YAPILMAYACAK: Büyükşehir Belediyesi yasasının uygulamasını da gözleyerek bazı sorunları aşabilmek için bazı tedbirler konusunda çalışmalar başlatmıştık. Amasya’da büyükşehir olmayan şehirlerimizin belediye başkanları ile görüşmüştük. Ve bir komite oluşturduk. Genel bütçeden belediyelere gönderilen paydan 6 ay boyunca kesinti yapılmama kararı alındı. Parti ayrımı yapmadan tüm belediyelere yapacağız. Yüzde 40 oranında yapılan bu kesinti 6 ay boyunca yapılmayacak
 
KAMU DÜZENİNDEN TAVİZ VERMEYİZ: Çözüm süreci milli birlik ve beraberliğin tekrar ihya edilmesi için demokrasiyle taçlanan yeni bir bütünleşme sürecidir. 6-7 Ekim olayları geçici bir duraklamayı beraberinde getirdi. Hiçbir suretle kamu düzeninden taviz verilemez. Verilirse çözüm süreci işlemez hale gelir. Edirne’den Hakkari’ye kadar kamu düzeni tam anlamıyla tesis edilecektir, edilmiştir, korunmaya devam edecektir. Balkan Harbi’nde omuz omuza savaşmış olanlar ve onların torunları nasıl geçmişte beraberse gelecekte de beraber olacaktır. Demokrasiyi kökleştireceğiz. Hiç kimseye hiçbir şekilde kısıtlama getirilmeyecek. Al bayrak ülkemizin her yerinde seviliyor ve korunacaktır. Onun için tek bayrak diyoruz. Tek vatan diyoruz. Vatansız kalanların ne çekmiş olabileceklerini Suriyeli mültecilerden görüyoruz. Tek devlet diyoruz. Devletin olmadığı durumda nelerin olabileceğini göstermek için ayrıca bir delile gerek yok. Evrensel ve çağdaş haklardan herkesin, ayrım olmadan en geniş anlamda istifade etmesi ortak gelecek bilinciyle gelecek nesillere kardeşlik tohumu ekmeleri için bu çabayı ekmeye devam edeceğiz. Olumlu yönde gelişmeler var.
 
AB İLE İLİŞKİLER: Bakın son bir ayda Katar Emiri geldi, Papa geldi, Putin geldi. Ben Yunanistan’a Polonya’ya gittim. (Konukların Fas diye seslenmesi üzerine) Fas’tan gelecek. Türkiye insan onuruna aykırı bir yerde durmaz. Onlar gibi Suriye örneğinde olduğu gibi darbecilerle yan yana durmaktansa kavak gibi başı dik bu toprakların onurunu yaşatmak için ayakta dururuz. Nasıl yalnızlık ki listeyi oluşturmakta zorluk çekiyoruz. AB ile ilişkiler de devam edecek. Halkına zulmetmeyen tüm komşularımızla ilişkilerimizi geliştirmeye devam edeceğiz
Dış politikada bu derece etkin ve tempolu bir dönem geçirdik.
 
KILIÇDAROĞLU ŞİŞLİ’Yİ ÇÖZEMEZSEN KARŞIMIZDA KONUŞAMAZSIN: Bu tempoda muhalefet partileri ile uğraşacak vaktimiz yok. Onlar ise yapacakları iş olmadığı için bizimle uğraşıyor. Kılıçdaroğlu biraz büyük düşün. Büyük düşünmek zor ama bari Şişli ölçeğinde düşün. Orayı bir çöz sonra gel karşımızda konuş. Orayı çözmezsen karşımızda konuşamazsın. Şişli örneğinde bir başka paralel belediye oluşmuş belediyenin içinde. Bir CHP’li vekil söylüyor. Bunun için de sanırım disipline gidiyor. Belediye başkanının eşi ‘tehdit edildik’ diyor. Biz demiyoruz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
güzel izmir 24 Aralık 2014 Çarşamba 16:36

Oslo'nun hesabını veremeyen Şişli'nin hesabını soramaz...

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 24 Aralık 2014 Çarşamba 14:29

siz şişliyi bırakında çözüm sürecinde neler var vatandaş bunu öğrenmek istiyor AKP ne verdi imralı ne istiyor kandil ne istiyor gizli kapılar ardında yapılan pazarlığı herkesin bilmesi gerekmezmi siz bunu açıklayın bırakın şişliyi

Yorumu oyla      14      5  
Sinan ÖZTAN 24 Aralık 2014 Çarşamba 14:11

Ey Davutoğlu sana ne Şişli'den.Eleştirecek başka söz bulamıyorsun kafayı taktın Şişli'ye.Bir yerde sende haklısın,Sarıgül'lerin aptallığı yüzünden sana malzeme çıktı.Kemal beyde fazla demokrat vur yumruğunu masaya gerekirse gönder disipline.

Yorumu oyla      15      5  
Umut Yırcalı 24 Aralık 2014 Çarşamba 13:50

Profesör akademisyen politikacı Başbakanın söylemine bak memleketin genel siyaset ortamını ve düzeyini ya da düzeysizliğini anla. Yolsuzluklar dizini geçmiş,boğazına yaklaşmış.Bunlara ne diyorsun "sırf soruncu" başbakan? Salkımı başkalarına ver de talkıma bak bir kez de.

Yorumu oyla      13      5  
Kim pişkin? 24 Aralık 2014 Çarşamba 13:45

Dünya kuruldu kurulalı böyle pişkinlik görmemiştir, eminim.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’de görev dağılımı: Hangi vekil hangi bakanı aldı?
AK Parti İzmir milletvekilleri kentten gelen taleplerin yerinde değerlendirilmesi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Noel mesajı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Noel Yortusu’nu kutlayarak, “Bizler, nasıl ...
İzmir’deki okullara mescit genelgesi Meclis’e taşındı
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, mescide dönüştürülen laboratuar, ...
 
‘Ebeveynleri ölen engellileri devlet koruyor mu?’
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, ebeveynleri ölen engellilerin ...
Davutoğlu'na Fuat Avni'yi yorumu: Anonim bir hesap
Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Twitter fenomeni Fuat Avni soruldu.
TOBB Başkanı'ndan AK Partili vekile büyük övgü
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ...
 
MHP'nin 17 Aralık pankartını polis indirdi
MHP Zeytinburnu İlçe Başkanlığı'na asılan ve üzerinde 'Hırsızlık Oğuldan ...
Bakan'dan Twitter itirafı: Hesaplar engellendi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Twitter'dan talep ettikleri ...
AK Parti’den Pekdaş’a Osmanlıca kontrası: Delican da kursiyer olacak!
Konak Belediye Başkanı’nın Eğitim Şurası’ndan çıkan tartışmalı tavsiye ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva