HABERLER>SEÇİM 2015
24 Mayıs 2015 Pazar - 16:35

Davutoğlu'ndan İzmir'de cumhuriyet ve Kuvayi Milliye vurgusu

Başbakan, Gündoğdu Meydanı'nı dolduran on binlere seslenirken muhalefete sert mesajlar gönderdi. Davutoğlu açıklamalarının temeline 'cumhuriyetçilik' vurgusunu oturturken yaşam tarzı kaygısına karşı mesajlar da verdiği konuşmasında "AK Parti 3.Kuvayi Milliye hareketidir" dedi.

Davutoğlu ndan İzmir de cumhuriyet ve Kuvayi Milliye vurgusu

Onur DENİZ - Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - 7 Haziran genel seçimlerine bir aydan az bir süren kala heyecan giderek artarken İzmir liderleri ağırlamaya devam ediyor.

Gündoğdu Arenası’nda miting maratonunu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başladı, ardından dün HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sahne alarak kente önemli mesajlar verdi.. İzmir Mayıs ayının son Pazar günü ise AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu konuk etti.

Kente mitingden bir gün önce gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu cumartesi akşamı iş dünyasıyla bir araya geldikten sonra Pazar gününe Başbakanlık Ofisi’nin açılışını yaparak başladı. Başbakan Davutoğlu ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na konuk oldu. Davutoğlu ardından Manisa’ya geçti, buradaki mitingde muhalefeti sert sözlerle eleştirdi.  

- DAVUTOĞLU MANİSA’YA SESLENDİ: ALTILI ÇETEYE KARŞI…




"İZMİR'E SELAM OLSUN"

Manisa’dan helikopterle kente geri dönen Davutoğlu büyük sevgi gösterileri arasında kürsüye çıktı. Davutoğlu açıklamalarının temeline 'cumhuriyetçilik' vurgusunu oturturken yaşam tarzı kaygısına karşı mesajlar da verdiği konuşmasında "AK Parti 3.Kuvayi Milliye hareketidir" dedi.

Başbakan kalabalığı, “İzmir’e selam olsun… Bir kısrak başı Akdeniz’e selam olsun… Çaka Bey’e selam olsun, Horasan erenlerine selam olsun, ilk kurşunu atan Hasan Tahsin’e selam olsun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e selam olsun, buradan başlattığı demokrasi ateşini Yassıada’ya taşıyan Adnan Menderes’e selam olsun, Evladı Fatihan’a, Rumeli’ye selam olsun, İzmir’i İzmir yapan, İzmir’e gelen bütün yüce gönüllere selam olsun”  sözleriyle selamladı…

İZMİR’İN EMRİNDE OLACAK
Bütün teşkilatları tek tek selamlayan Başbakan Davutoğlu, “Şimdi sizinle 7 Haziran’ı konuşmayacağız, yeni Türkiye’ye konuşacağız. İzmir’e iki müjdeyle geldim. İzmir’de devletin otoritesi hiçbir zaman bulunmadı. Bugün İzmir’e başbakanlık ofisi açarak İzmir’e Ankara’yı getiriyorum. Bu bizim İzmir’e verdiğimiz önemin doğrudan göstergesi… Türkiye siyasetine İzmir’den yön vermeye hazır mısınız? Söz veriyorum bu ofis gece-gündüz İzmir’in emrinde olacak. Bir hizmet alanı oluşacak. Her fırsatta İzmir’e geleceğim, burada Türkiye’yi yönetmeye devam edeceğim. İzmir her şeye layık. Mitingden sonra Konak Tüneli’ni de açıyoruz. İzmir trafiğini rahatlatacak günde 40 bin aracın geçeceği, ulaşımı 25 dakikaya indirecek bir proje…” dedi.

CUMHURİYETE İTİBARINI KAZANDIRDIK
Davutoğlu AK Parti iktidarının hizmetleri üzerinden cumhuriyetçilik vurgusu yaptı. Başbakan, “Türkiye Cumhuriyeti bütün bir milletin tek vücut olarak verdiği mücadeleyle kurulmuştur. 78 milyonun devletidir. Bu devlet Selçuklu ve Osmanlı’nın mirasının üzerine kurulmuş bir cumhuriyettir. Cumhuriyetin itibarını kim kazandırdı? 2002 yılında bu devlet IMF önünde dalgalandırılıyordu. Bizi IMF’ye muhtaç bırakanlar cumhuriyetçilik yapabilir mi? Bizi namerde muhtaç edenler cumhuriyetçi olabilirler mi? Türk Lirası alay konusuydu… Bunu yapanlar cumhuriyetçilikten bahsedebilir mi? Kendi vatandaşına ulaşmayan bir kesim bir zihniyet cumhuriyetçilikten bahsedebilir  mi? Türkiye Cumhuriyeti’ne itibarını kim kazandırdı? Şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri şimdi kendi tüfeğini, silahını yapıyor. Al bayrakları dalgalandırma vaktidir. Bu topraklardan al bayrağı dalgalandırmayanlar Türkiyelilikten bahsedemez. Türkiye Cumhuriyeti mührünü dünyaya kim vurdu? Dünyanın 226 merkezinde Türkiye Büyükelçiliği var, her yerde bayrağımız dalgalanıyor. Cumhuriyete itibarı biz kazandırdık” dedi.  



VATAN BİZE SANDIKLAR SİZE EMANET
Davutoğlu kürsüde CHP’nin mega projesi Merkez Kent’i de eleştirdi. Başbakan, “Kılıçdaroğlu şimdi farazi bir projeden bahsediyor. Bizim geliştirdiğimiz merkez ülke programını okumuş ki o okuma özürlüdür, özetini almış, yapmış. Sen bırak 2035’i bizim 4 yılda gerçekleştireceğimiz projelerden bahsedelim. Dünyanın en büyük havaalanı, en büyük asma köprüsünü inşa ediyoruz. Cumhuriyetimizin yıl dönümünde hazır olacak. Dünyanın ilk ve tek üç katlı tünelini deniz altına inşa ediyoruz. Marmaray’ı inşa ettik. Avrasya Tüneli’ni bitiriyoruz. Asya ile Avrupa’yı biz birleştiriyoruz. İzmir’de asma köprüyü bitiriyoruz. İstanbul-İzmir arası 3 buçuk saatte inecek. İzmir’in yükselmesi Türkiye’nin yükselmesidir. Çanakkale’de dünyanın en geniş açıklığına sahip asma köprüsünü inşa ediyoruz. İzmir’den çıktığınıza Rumeli evlatları Avrupa’ya geçecek herkes o köprüden geçip aziz evladı Fatihan’a ulaşacak. İzmir’den Ankara’ya hızlı tren yapıyoruz. 3 buçuk saate inecek. Vatan bize emanet, sandıklar size emanet! İzmir’de AK Partiyi zirveye taşıyacak mıyız? Milliyetçiliğin lafını edip milleti namerde muhtaç edenlere bir ders verecek miyiz? İzmir istikbal ister, itibar ve onur ister” ifadelerini kullandı. Davutoğlu ayrıca, “İpek Yolu’nu biz hızlı trenlerle demir yollarıyla geçiyoruz. İzmir’i sadece İstanbul’a, Ankara’ya değil, Antalya’ya da hızlı tren ve otoyolla bağlanacak. İzmir vizyonumuz Türkiye vizyonunun bir parçası...” dedi.

COĞRAFYAYI YENİ ÖĞRENİYOR
Davutoğlu CHP Lideri’ne eleştirilerine şu sözlerle devam etti: Kılıçdaroğlu coğrafyayı yeni öğreniyor. Şangay ile Tebriz Türkiye üzerinden bir araya gelecekmiş… O şehirlerin ikisi de Doğu’da bunu bilmiyor. Türkiye’yi balkanlara bağladığımız, Afrika’ya Asya’ya bağladığımız için bize Osmanlıcı dediler. Biz Selçuklu’nun torunları, Osmanlı’nın varisleri, cumhuriyetin çocuklarıyız. Girit’ten gelen kardeşlerim, siz Osmanlı’nın varisleriniz. Şimdi Diyanet’e meydan okuyanlar bilsinler ki bu semalarda tekbirler her yerde olacak. Türkiye 2002 yılında kendi derdine deva olmadığı gibi Balkanlar’daki, Orta Asya’daki soydaşlarımızın da dertlerine de deva olamıyordu. Kırım Tatarları sahipsizdi. Binlerce evi kim verdi? Gagavuzlar içme suyu bulamıyordu. Kim yaptı? Balkanlar’da Murat Hüdavendigarın mezarı mekruktu… Kim yaptı?
 
HER İLDE BÖYLE MİTİNG YAPABİLDİ Mİ?
Sözlerine “Cumhuriyetçi olmak için önce cumhura saygı gösterip cumhurla buluşacaksın” diye devam eden Davutoğlu, “Burası er meydanı, Konak er meydanı! Kılıçdaroğlu’na soruyorum, madem cumhuriyetçisin, CHP’nin geçen dönem 33 ilde milletvekili yoktu… MHP, o da milliyetçi güya… Onunda 45 ilde milletvekili yok. Ama AK Parti’nin 79 ilde vekili var. 2 ilde daha olacak inşallah… Kılıçdaroğlu her ilde böyle miting yapabildi mi? Demirtaş dün buradaydı, al bayrağı dalgalandırdı mı? Hakkari’de al bayrağı dalgalandıran kim? 78 milyona hitap eden kim? Bize her yer Türkiye... Onun için gelecek hafta Hakkari’de hava alanı açacağız. Biz isteriz ki Türkiye’nin her yerindeki vatandaşlarımız hizmetle tanışsın” şeklinde konuştu.

AK PARTİ 3.KUVA-İ MİLLİYE HAREKETİ
Davutoğlu şöyle devam etti: Cumhuriyetçi olmak için üç şart lazım dedim… İtibar ve onuru AK Parti sağladı. Üçüncüsü de hizmet… Cumhuriyetçilik cumhura hizmet götürmektir. Kılıçdaroğlu SSK genel müdürüydü… SSK kuyruğunda beklerken emekliler kalp krizinden gidiyordu. Emekliler istismar etmeye çalışıyordu, şimdi ‘Bana 4 yıl verin’ diyor… Niye daha fazla istemiyor? Hazinenin dolduğunu biliyor. Gelecek, çarçur edecek. Hazineyi bitirecek. Hesap bilmeyen adama hazineyi teslim eder misin? Kendi oy pusulasına sahip çıkamayan adama yönetim verilebilir mi? Sağlıkta 12 yıl içinde 737 hastane yaptık. 34 şehir hastanesi kuruyoruz. Türkiye’de 611 ambulans vardı, şimdi 4387 ambulans var. Cumhura sahip çıkmak, cumhura hizmet etmektir. Konut en önemli hizmet, 635 bin konut yaptık. 235 bin derslik yaptık. Kadınlara doğum yardımı başladı. Kadınlarımıza kim sahip çıkıyor? Cumhuriyetçilik devlete itibar kazandırmaktır, cumhura sahip çıkmaktır, hizmet götürmektir. Bu topraklar üç kez Kuva-i Milliye gördü. İlk Kuva-i Milliye İzmir’in işgaliye Balıkesir’de başladı. İstiklal Harbi’yle bitti. İkincisi Adnan Menderes’in demokrasi hareketi… Üçüncüsü de AK Parti hareketidir. AK Parti geldiğinde OHAL vardı. OHAL’i kim kaldırdı? Türkiye’nin her yerinde hayatı kim normalleştirdi?  Türkiye’de işkenceyi kim sıfırladı? DGM’leri kim kaldırdı?  Darbelere son veren kim? Milli şef ne yaptı? Adnan Menderes şehadete yürürken iktidarı askerlerden kim aldı? 27 Mayıs’ta kimin nerede olduğunu herkes biliyor. 28 Şubat’a neredeydiniz? MHP neredeydi? Genç kızlarımız ikna odalarına sokulurken MHP neredeydi? Türk kadınlarının hepsinin onuru bizim onurumuzdur. İkna odalarını kurup vekil olan kadınların onuru bile bizim onurumuzdur. Parti kapatmayı imkansızlaştıran kim? Dün Demirtaş buradaydı. 2010’de hepsi referanduma karşı çıktılar, ‘hayır’ oyu verdiler. Bunlar yüzsüz!

LİDERLERE SALVO
Davutoğlu muhalefet liderlerine ‘başarısızlık’ üzerinden eleştiri yaptı. Başbakan, “HDP kışkırtıcılık yapıyor, MHP kazanıyor. MHP kışkırtıcılık yapıyor, HDP kazanıyor. AK Parti’yi durdurabilirler mi? Buradan soruyorum, ben ‘7 Haziran’da birinci olmazsam koltuğu devrederim’ diyorum. Kılıçdaroğlu, Bahçeli ‘oy kaybı olursa’, HDP Eş Başkanı ‘sorumluluk bende olursa’ dedi. İktidar hesapları yok!” dedi.

Davutoğlu ayrıca şunları söyledi: Türkiye’de ara dönem başlatacaklar. Paralel çete HDP’yle konuşuyor. CHP, MHP ziyaret ediyor. Onlar bir dolap çeviriyor. Biz halkla buluşuyoruz. HDP’nin de bir paraleli var: Kandil. Her gün açıklama yapıyorlar, ‘oyunuzu HDP’ye vereceksiniz’ diyorlar. Kürt vatandaşlarımızı tehdit etmeye kalkıyorlar. Kürt kardeşlerim, ‘Kudüs Yahudilerin kutsal mekanı’ diyenlere oy verir misiniz? Filistin özgür olana kadar Filistinliyiz, Kudüs’teyizCHP ne diyorsa HDP onu söylüyor. Üçüncü bir paralel daha çıktı.  O da DHKP-C… Savcımızı şehit eden örgüt. Mersin’de, Adana’da saldırı yapıldı, hepsi AK Parti’yi suçladı. Biz tespit ettik, 2007’den DHKP-C’den tutuklanan bir terörist... HDP, ‘DHKP-C yapmaz’ diyor, DHKP-C de seçimlerde HDP’ye destek vereceğini söylüyor. DHKP-C’nin müziklerini yapan kişi şimdi CHP’nin Hatay adayı... Esed’in destekçisi…

Başbakan konuşmasının son bölümüne yine ‘İzmir’i oturturken, Göztepe ve Karşıyaka’ya da stat mesajı gönderdi: Göztepe’yi tebrik ediyorum, PTT 1.Lig’de başarı diliyorum. Karşıyaka’nın basketbol kulübünü tebrik diyorum. Stat müjdesini veriyorum. EGEÇEP projesini geliştiriyoruz. İzmir merkezli olarak Ege’yi ayağa kaldıracağız. 25 milyarlık yatırım yapıyoruz. İzmir bir kısrak başı gibi Akdeniz’e uzanan onurlu başı olacak. İzmir’in Akdeniz’deki rolü itibariyle ülkemizi onurlu kılmaya hazır mıyız? İzmir’i kendi kalesi sananlarla, paralelcilerle, teröristlerle işbirliği yapanlara ders vermeye hazır mıyız? Kuvayi  Milliye’yi ayağa kaldırmaya hazır mıyız? 

KONAK TÜNELLERİ'Nİ AÇTI
Davutoğlu, Gündoğdu mitinginin ardından Konak ile Yeşildere’ye bağlayan tünelleri hizmete açtı. Başbakan törende ‘tarihi’ olarak nitelediği mitingin için İzmirli AK Partililere teşekkür etti.

- VE KONAK TÜNELLERİ AÇILDI... TIKLAYINIZ...

GÜL’ÜN DAYISINI ZİYARET ETTİ
Davutoğlu, tünellerin açılışının ardından sürpriz bir ziyarete imza attı. Başbakan,  11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dayısı Nazif Satoğlu’nu Yeşilyurt’taki evinde ziyaret etti. Davutoğlu evden ayrılırken camlara ve balkonlara çıkan mahalle sakinlerine, ‘Gönül isterdi ki hepinizle bir araya gelelim. Verdiğimiz rahatsızlık için özür dileriz’ dedi.



MİTİNGDEN NOTLAR
İzmirli AK Partililer miting için öğlen saatlerinden itibaren alana akın etti. Gündoğdu’da ilk dikkat çeken detay alınan geniş güvenlik önlemleri oldu… Miting için çevre illerden çevik kuvvet takviyesi yapılırken vatandaşlar alana tek tek detaylı bir şekilde arandıktan sonra giriş yapabildi. Mitingi denizde Sahil Güvenlik ekipleri, apartmanlarının çatılarında da keskin nişancılar kontrol etti.

- FOTO GALERİ: GÜNDOĞDU'DA AK PARTİ GÜNÜ...

Günlerdir yoğun bir hazırlık içinde bulunan AK Parti İl Başkanlığı sıcak havaya dondurma ve su takviyesiyle önlem aldı. Gündoğdu Meydanı’na Davutoğlu’nun fotoğraflarıyla hizmetleri anlatan dev afişler asıldı.



AK PARTİ MİTİNGİ DE TT OLDU
Davutoğlu’nun Gündoğdu seslenişi bir gün önce alana çıkan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mitingi gibi sosyal medyada büyük ilgi gördü. Miting #İzmirhaydi hashtag’iyle Twitter’da trend topic oldu.



ALANDA KAÇ KİŞİ VARDI?
Davutoğlu’nun Gündoğdu mitingindeki kalabalık alana daha önce çıkan 2 lider Devlet Bahçeli ve Selahattin Demirtaş’ı geride bıraktı. AK Parti cephesinden gelen ve Emniyet tarafından doğrulanan bilgilere göre Gündoğdu’da 100 bin civarında AK Partili Başbakan’ın konuşmasını yerinde takip etti.



DELİCAN: ENDİŞEYE GEREK YOK
AK Parti mitinginde kürsüye ilk olarak İl Başkanı Bülent Delican çıktı. Delican söze sabahki açılış hakkında bilgi vererek başladı ve “‘AK Parti sözünü tutar’, “Başkaları konuşur; AK Parti yapar’ dedik… İzmir hemşerilerimizle gönül bağımızı daha da arttıracak başbakanlık ofisimizi faaliyete geçirdik. Sayın başbakanımızın katılımı ile mitingimizden sonra konak tünelimizin açılışını gerçekleştireceğiz” dedi. Delican, “İzmirli artık görüyor… kuru gürültü yapanla, çalışanı biliyor… Kerhen onay verdiklerinin ne kadar üretimsiz olduğunu görüyor… İzmir halkı; bu şehrin pek çok potansiyelini, yıllardır hedefsiz ve projesiz hatta kimliksiz bırakan yerel idareye rağmen; 13 yıllık ak parti iktidarının politikaları ile meyve toplamaya başladığının farkında…” diye konuştu. AK Parti İl Başkanı yaşam tarzı vurgusu da yaparak, “Bu yolculuk; istikrar temelinde; hizmetin yolculuğudur… Dillere, inançlara, mezheplere, yaşam biçimlerine saygı duyulan; her kesimin bir arada yaşayabileceği yeni Türkiye’nin inşasının yolculuğudur… Bu yolculukta korkuya yer yok, endişeye gerek yok… Oturduğu yerden –mış gibi yapanlara; kafa karıştıranlara geçit yok…” ifadelerini kullandı.



YILDIRIM: BİR YERE GİTMİYORUM!

Delican’ın ardından partililere seslenen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım tüm teşkilatlara tek tek selam gönderdikten sonra “Türkiye’nin kalbi İzmir’de atıyor. Gündoğdu’dan bugün her türlü gayri meşru yapılanmaya karşı milletin kardeşliği, coşkusu var” dedi. AK Parti’nin kente hizmetlerini sıralayan Yıldırım, “İzmir’in özellikleri bilmeyenler olabilir. Herkes şunu bilmelidir. İzmir sevgi şehridir, saygı şehridir, samimiyetin var olduğu şehirdir. İzmir Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının ilan edildiği şehirdir. İzmir Adnan Menderes’in şehridir. İzmir Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın şehridir. İzmir Mustafa Kemal’in şehridir.   Son 13 yılda Türkiye’de destanlar yazan bir kadronun şerefli mensuplarınız. Yolları böldük vatandaşı birleştirdik, hayatları birleştirdik. Türkiye’de havayolu halkın yolu olduysa bu AK Parti’nin, 77 milyon vatan evladının başarısıdır. Bizim 13 yılda ‘İzmir’e ne yaptınız?’ diyenlere cevabımız Gündoğdu’dur. İzmir’in trafik sorununu çözen çevreyolu, İZBAN bizim eserimizdir. Liman sorununu çözen AK Parti’dir, AK Parti kadrolarıdır. 7 Haziran yeni Türkiye’nin kapılarının aralanacağı tarihtir. Genel Başkanımız ile birlikte Türkiye’nin 2023 hedefleri Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflerinin yakalanacağı tarihtir” dedi. Yıldırım son olarak, “Aday olmuyorum ama İzmir’den de bir yere gitmiyorum. İzmir benim evim. Sizler benim kardeşlerimsiniz. Annelerim, babalarımsınız. Bundan sonra görevi alan arkadaşlar bayrağı bizden aldıkları yerden daha yukarılara çıkaracaklar” ifadelerini kullandı.



EROĞLU: KILIÇDAROĞLU'NA SORUN
AK Parti İzmir Adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da alanda bir konuşma yaptı. Bakan Eroğlu şunları söyledi: Sevgili İzmirler hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. İşte efeler, yiğitler diyarı İzmir bu. İzmir’den aday olmanın gururunu düşüyorum. İnşallah İzmir’e büyük hizmetler yapacağız. Biz buraya kavgaya değil hizmet yapmaya geldik. Onlar konuşur AK Parti yapar. 2003 öncesini hatırlayın lütfen. IMF’ye borcumuzdan dolayı önlerinde el pençe divan durduğumuzu unutmayacağız. Yüksek faizle borç aldığı ve sizlerin alın terinizin faiz lobisine kaptırıldığını unutmayacağız. Eski Türkiye bu. Ama yeni Türkiye müreffeh, kalkınmış bir Türkiye. Sayın Cumhurbaşkanımız bizlere bir hedef göstermiştir. 2023 yılından önce Türkiye’yi en büyük 10 ekonomi arasına koyacağız. Hedef 2023. Türkiye hazır, İzmir hazır. Büyük hizmetlere AK Parti mührünü vurdu. Bu yıl G-20’ye ev sahipliği yapıyoruz. Başı dik bir Türkiye var. Atatürk muasır medeniyetler seviyesini hedef gösterdi. Buna ulaşacağız. Gençler sizin hedefiniz daha büyük bir Türkiye. 2071 yılında Malazgirt Savaşı’nın 1000’nci yılını kutlayacağız. İnşallah o tarihte daha büyük bir Türkiye olacak. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Ben de Türkiye’ye İzmir’e büyük hizmetler yaptım. Türkiye’nin en yüksek barajlarını biz yaptık. 78 şehirde su yoktu. Su problemini çözdük.  Çeşme Yarımadası’na su getiriyoruz. Çeşme’de çeşmelerden memba suyu akacak. Sırf Küçük Menderes Ovası’nı 7 baraj 6 göletle sulayacağız. Karaburun’u sulayan biziz. İzmir’in organik tarımın ihracat merkezi ve üssü yapacağız.  Ege Gelişim Projesi’ni birazdan Başbakanımız anlatacak.  Çok büyük bir proje…  Kılıçdaroğlu gelince bir antibiyotiğin kaç lira olduğunu sorun. Biz ilaç fiyatlarını indirdik. Tarlada izi olmayanın harmanda gözü olmaz. Bizim İzmir’in her yerinde izimiz var ama onların yok. İzmir’i organik tarımın üssü yapacağız. İzmir’e turizm yatırımları yapacağız. İzmir’i termal turizmin başkenti yapacağız. Eğitim alanında büyük bir yatırım yapacağız.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent ışık 25 Mayıs 2015 Pazartesi 11:15

Yaptıkları mitingi MHP ve HDP mitingi ile kıyasladıklarına göre durum vahim.

Yorumu oyla      14      5  
seçmen 25 Mayıs 2015 Pazartesi 10:30

mecbur ve zorla gelenler ile anca bir miting yapabildiler. 15 gün sonra görürler.

Yorumu oyla      15      6  
yorum 25 Mayıs 2015 Pazartesi 08:09

Toplama otobüsler liman tarafındaydı, toplantı kalabalık değildi

Yorumu oyla      19      7  
Vatandaş 25 Mayıs 2015 Pazartesi 02:14

yahu chp iş yapsaydı zaten akp olmazdı şehit cenazeleri geldi bu ülkede nerdeydi bu chp bir berkin için yürüdüler şehitler gelirken nerdeydiniz hrant için hepiniz ermeni oldunuz ölüm yıldönümünde profilinizi hrant yaptınız berkin yaptınız peki şehitler için ne yaptınız gezide pkk lılarla kanka oldunuz ya siz bu ülke için ne yaptınız allah aşkına siz birşey yaptınızda bizmi göremedik sadece ATATÜRK maskesinin arkasına sığınmışsınız en büyük hazineniz o oda olmasa ne yapçanız acaba seksen öncesi beton kemal deyip lenin chah fotoları taşıyordunuz nazımı sürdünüz bu ülkeden sonra üzüldük numarası yaptınız deniz gezmişi astınız adnan mendersi astınız halka köylüye yapmadınızı bırakmadınız size nasıl güvenelim taksimi ermenilere ve pkk lılara verdiniz iktidar olsanız ülkeyi verirsiniz seçimi chp ne zaman kaybetse bu ülkede darbe oldu demireldemi laiklik düşmanıydı menders türkeştemi laiklik düşmanıydı izmiri yönetemeyenler ülkeyi nasıl yönetecekler allah aşkına

Yorumu oyla      15      13  
Özel İdare Mallarından bahset. 25 Mayıs 2015 Pazartesi 01:11

İzmirlilerden kaçırılan Özel İdare mallarından bahsedin. Körfezin temizliği için 2 yıldır yapılan engelemeden bahsedin.Siyanürlü altına, balık çiftliklerine anında ÇED verilirken, Körfez temizliğine 2 Yılda ÇED verilmedi. Bu kadar yokuş olmazki

Yorumu oyla      17      7  
Mustafa Yıldırım 25 Mayıs 2015 Pazartesi 01:10

Sy il bş ve sy il teşkilat bş ve ilçe bş ları kenetlenince ortaya başarı çıktı çalışınca oluyor teşekürler

Yorumu oyla      13      10  
Metrolardan ne haber? 25 Mayıs 2015 Pazartesi 01:06

İstanbul ve Anakara'ya metro, köprü Marmaray, tüp geçiş için vergilerimizden para yağdıran iktidar, İzmir Metrolarına tek bir çivi bile çakmadı.

Yorumu oyla      18      6  
25 Mayıs 2015 Pazartesi 00:09

İzmir her şeyin merkezi oluyormuş :) 13 yıldır niye yapmadınız?

Yorumu oyla      19      7  
erdal 24 Mayıs 2015 Pazar 22:41

12 yıldır seçim kaybeden muhalefet ve değişmeyen liderler olduğu surece akp tek başına devam eder arkadaş kim ne derse desin seçimin galibi belli

Yorumu oyla      27      48  
muhalif 24 Mayıs 2015 Pazar 22:13

bence konak tünelini kullanmamak lazım,tehlşkeli olabilir apar topar açıldı.başbakan izmirde istanbula-ankaraya yaptıklarını anlatıyor.izmire "çerez parası" bile yok.birde akp.izmir mitinglerinde, neyi taklit ediyor, izmirdeki "cumhuriyetmitingini" taklit ediyor,gündoğduda denizden teknelerin katıldığı miting ilk kez cumhuriyet mitinglerinde olmuştu....

Yorumu oyla      49      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Adayı Bakan’dan Menderes çıkarması
CHP İzmir Birinci Bölge Milletvekili Adayı Murat Bakan sırasıyla Sancaklı, ...
MHP'li Savaşan hem alışveriş yaptı, hem oy istedi
Seçim çalışmalarıyla büyük ilgi toplayan Milliyetçi Hareket Partisi İzmir ...
AK Partili Sürekli vites arttırdı: 1 günde 3 ilçe ziyareti
Seçimlere 2 hafta kala program yoğunluğunu arttıran AK Parti İzmir Milletvekili ...
 
AK Parti adayı Nasır: İzmir sevdasıyla çalışacağım
Gaziemir ve Karabağlar’da seçim çalışmasını sürdüren AK Parti İzmir 1. ...
KONDA’dan piyasaları alt-üst eden anket: AK Parti…
Uzmanlar, KONDA Araştırma Şirketi'nin müşterileriyle paylaştığı seçim ...
Demirtaş Gündoğdu'da on binlere seslendi: İzmir fotoğrafı...
Gündoğdu Meydanı MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ardından HDP Eş Genel Başkanı ...
 
Flaş! Siyasi partilerin sıra ve konuşma saatleri belli oldu
Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) radyo ve televizyonda konuşma yapmak için ...
MHP Adayı Koç’tan cem evi ziyareti ve birlik mesajları
MHP Milletvekili Adayı Murat Koç, Sivas İmranlılar Kültür ve Dayanışma ...
MHP adayı Onar’dan sosyal güvenlik mesajları
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Av. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva