HABERLER>POLİTİKA
25 Kasım 2015 Çarşamba - 13:25

Davutoğlu: Türk hava sahasına ateş açıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rus uçağına Türk hava sahasında ateş açıldığını söyledi. Davutoğlu ayrıca, “Bu olayda Rusya Federasyonu ile ipleri germek, gerilim yaşamak gibi bir niyetimiz yoktur, olamaz da. Rusya bizim dostumuzdur, komşumuzdur” dedi.

Davutoğlu: Türk hava sahasına ateş açıldı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.
 
Başbakan Davutoğlu'nun gündeminde, Rus savaş uçağının düşürülmesi vardı. Angajman kuralarına dikkati çeken Davutoğlu, "Rusya ile ipleri germe niyetimiz yok" dedi.
 
Muhalefet liderlerine de tavsiyede bulunan Başbakan Davutoğlu, ''Ya bu ülkenin hava sahasını, kara sınırlarını korumak konusunda ilkeli bir tutum ile hep birlikte beraber olalım ya da lütfen gölge etmeyin; gidin kendi kurultay oyunlarınızla uğraşın'' ifadelerini kullandı.
 
Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:
 
''AK Parti neredeyse kurulduğu günden beri iktidarda olan, seçim kaybetmemiş bir partidir. Seçimlerde oyların yüzde 49,5'ini alarak Türkiye genelinde 317 milletvekili çıkardık. 81 vilayetimize bize oy versin vermesin 78 milyon insanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. 1 Kasım seçimlerinin ardından başlayan süreç adım adım ilerliyor. Önce mazbatalarınızı aldınız yemin töreni gerçekleşti pazar günü sayın İsmail Kahraman'ı Meclis Başkanı olarak seçtik. Kendisine yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum. Yeni kabineyi belirleme çalışmalarını da azami bir özenle sürdürdük. Listemizi oluşturduk ve cumhurbaşkanımıza arz ettik. Dün yeni kabinemizi kamuoyuyla paylaştık. Bugün de meclis grup yönetimimizi hep birlikte belirleyeceğiz.
 
Kibir ve gurur Allah'ın izniyle nefislerimizi rehin alamayacak. Herkesin hükümeti olacağız. Biz bu bereketli topraklara sevgi tohumu ekmeye geldik. Sevgi tohumu ekeceğiz. Bizim iktidarımızda kimse kendisini ötelenmiş hissetmeyecek. Bizim gibi düşünmeyenlere saygıda ve iletişimde kusur etmeyeceğiz. Ülkemizin ve insanımızın hukukunu korumayı namus borcu bileceğiz. Bütün insanlık için hak ve hakkaniyet ölçüsüne uygun davranılsın istiyoruz. Hiçbir ülkenin hudutları çiğnenmesin istiyoruz.
 
Emin olunuz ki eğer 1 Kasım zaferinin arkasında milletimize yaptığımız büyük hizmetler yanında vicdan siyasetinin de büyük rolü olmuştur. Allah art niyetlilere fırsat vermesin. Aramıza nifak sokmaya çalışanlar hep oldu ama hayal kırıklığına uğradılar.
 
DÜŞÜRÜLEN RUS UÇAĞI
Bildiğini gibi dün sabah saatlerinde Hatay Yayladağı bölgesinde uyarılara rağmen hava sahamızı terk etmeyen bir uçak hava kuvvetlerimizce düşürüldü. İhlali sürdüren uçağı F16'lar tarafından Türk hava sahasında ateş açılmıştır. Angajman kurallarımız ilgili taraflara izah edilmiştir.
 
''RUSYA BİZİM DOSTUMUZDUR''
Bu olayda Rusya Federasyonu ile ipleri germek, gerilim yaşamak gibi bir niyetimiz yoktur, olamaz da. Rusya bizim dostumuzdur, komşumuzdur. Büyük devletler arasındaki ilişkiler, iletişim kazalarına feda edilemez. Rusya Federasyonu bizim çok önemli bir ortağımızdır ve son 13 yılda da ilişkilere en büyük hassasiyeti gösterdiğimiz ülkelerin başında gelmektedir.
 
Bayırbucak bölgesinde tek bir DAEŞ unsuru yoktur, tek bir terör unsuru yoktur. Kimse Bayırbucak bölgesine yapılan saldırıları DAEŞ ile meşru gösteremez. DAEŞ'e saldırıyoruz diye Bayırbucak'ın masum insanlarına saldırılmasına da göz yummayız. Bu saldırıların derhal durdurulması gerekmektedir.
 
Bu kritik günde dahi hükümetimizle omuz omuza durmak yerine bugün Kılıçdaroğlu'nun yaptığı gibi dönüp hükümetin Ortadoğu politikasını eleştirmek hiçbir muhalefet partisine yakışmıyor.
 
Buradan tavsiyem muhalefet liderlerine; ya bu ülkenin hava sahasını, kara sınırlarını korumak konusunda ilkeli bir tutum ile hep birlikte beraber olalım ya da lütfen gölge etmeyin; gidin kendi kurultay oyunlarınızla uğraşın.
 
TERÖRLE MÜCADELE
1 Kasım seçimlerinden sonra da terörle mücadeleye kesintisiz devam edeceğiz. Bütün hendekler kapatılana, bütün mezarlar temizleninceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Hendek kazarak, Kürt vatandaşlarımızı tehdit ederek bir kör kurşuna gitsin istiyorlar. Bu millete hendek kazanları o hendeklere gömeriz. Bölgedeki bütün vatandaşlarıma sesleniyorum: Bu topraklarda süren kardeşlik asırlar boyunca devam edecek. HDP siyasete yönelik silahın gölgesinde olduğu sürece muhatap olamayacaktır. Diyalogla siyasetle çözülemeyecek hangi kirli sorun var ki bu kirli oyunlar oynanıyor. Terörist oyun behemahal çözülecek. Hainler mutlaka kaybedecek.
 
ANKARA SALDIRISI VE FRANSA'DAKİ SALDIRILAR
Ankara saldırından sonra tüm görüntüler medyada yer aldı. Fransa saldırısından sonra tek bir görüntü yayınlanmadı. Ankara soruşturması devam ederken halkı galeyena getirecek protesto yürüyüşleri düzenlendi. Fransa'da yasaklandı. Biz yasaklasak diktatörlük geldi derler. Paris'teki saldırılardan sonra olağan üstü hal ilan edildi. Fransızlar gerekli gördüğü internet sitelerini kapatılacağını söyledi. Ankara saldırısndan sonra, internet yasaklanmadı, ordu Ankara sokaklarına inmedi. Ama buna rağmen devlet katil devlet olarak adlandırıldı. Bu ülkede insanlarımızın canına kasteden terörist unsurlar var ve biz bunlarla mücadele etmeye devam edeceğiz.''

 
BASİFED’ten hükümete kadın cinayeti çağrısı
 
Urla villalarına komşu balık çiftliğine ÇED vizesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de Kadınların Başkanı’ndan özeleştiri: Görünüşte var!
CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı ...
CHP Menderes’te muhalifler adayını belirledi!
CHP’nin Cumartesi günü ilçe kongresini gerçekleştireceği Menderes’te İlçe ...
Kılıçdaroğlu 3 yıl önce gönderdiği mektubu gösterdi!
Rus uçağı krizi hakkında açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı, 3 yıl ...
 
CHP’de o ilçede sandık kurulmadan kılıçlar çekildi: Sosyal medya kapışması!
Bornova’da yapılacak CHP ilçe kongresi öncesinde adaylar çalışmalarını ...
Erdoğan: Hadiseyi tırmandırmak gibi düşüncemiz yok
Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Delican’dan ‘Yıldırım’ açıklama: Kocaoğlu memnun olmuştur
AK Parti İl Başkanı, Binali Yıldırım’ın yeniden Ulaştırma, Denizcilik ...
 
Erdoğan ile Obama’dan gece yarısı tele-zirve!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda ...
Erdoğan’dan ‘Rus uçağı' mesajında ‘TIR’ bombası: Varsa...
Cumhurbaşkanı, Suriye sınırında düşürülen uçakla ilgili "Bugün sabah saatlerinde ...
'Bakan Yıldırım'dan ilk mesaj: Şimdi... Nerede kalmıştık...
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 12 yıl kesintisiz görev yaptığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva