HABERLER>POLİTİKA
1 Şubat 2015 Pazar - 16:22

Davutoğlu Afyon'da konuştu: Kimse bize...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim olduğumuz yerde kimse bize cumhuriyetçilik dersi veremez. Bizim olduğumuz yerde kimse Osmanlıya, Osmanlıcaya hakaret edemez" dedi.

Davutoğlu Afyon da konuştu: Kimse bize...

AFYON - Ak Parti'nin Afyonkarahisar il kongresine katılan Ahmet Davutoğlu, salondakileri selamlarken, Afyon hapishanesinde yatan Said-i Nursi'ye selam gönderdi. Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu Afyonkarahisarlı olduğu için de "Kayınbiraderlerime, baldızlarıma selam olsun" diye seslendi. Kendisinden önce konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun 7 Haziran seçiminde hedef koyduğu yüzde 71 oy oranını yüzde 75'e çıkartan Davutoğlu, "Kardeşçe rekabet edin bakalım, Konya'yı geçebilecek mi? 'Eniştemizden selam var' demediğiniz, selam vermediğiniz tek bir Afyonlu kalmayacak" dedi. Salondaki partili kadınlar 'Enişte sen bizim her şeyimizsin' sloganı attı.
 
Konuşmasında 13.5 yıllık Ak Parti iktidarını 'tarihte kısa yürüyüş' olarak değerlendiren Davutoğlu, "Bizim için bu bir başlangıçtır. Bu yürüyüş 2023'e, 2053'e, 2071'e doğru küresel bir yürüyüş olarak devam edecek" dedi.
 
Davutoğlu, Afyonkarahisar'da kötü kokular veren Kokarçay'ı ıslah edilerek 'Akarçay' yaptıklarını belirtirken, "Türkiye 2001'de biz Ak Parti'yi kurduğumuzda Kokarçay gibiydi. Verdiği kokular milleti rahatsız ediyordu. Kokarçay'ın o pis kokusu gibi hortumlanan bankalar etrafa necaset saçıyordu. Demokrasi kokmuştu. Kim karar alıyordu? Siyasi olursa MGK ve işaret diliyle anlatılan çevreler, ekonomi olursa IMF. Türkiye üzerinde siyasi oyunlar oynanıyordu. Islaha ihtiyaç vardı. Aynen Kokarçay'ın Akarçay'a dönmesi gibi biz o günlerin Türkiye'sini ıslah ettik, milli iradeyi egemen kıldık. Artık Akarçay gibi etrafına güzel kokular veren bir demokrasi var" dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde de her yerin koktuğunu ileri süren Davutoğlu, "Şimdi SGK tüm parametrelerde akan, çağlayan, fışkıran, yükselen bir ekonominin istatistiklerini veriyor. Şimdi esnafımızın gözleri ışıl ışıldı. Yeni işyeri açan ve kaybolmaya yüz tutan meslekler için kredide faiz yok dedik. İşte yükselen Türkiye, Akarçay Türkiye'si bu" diye konuştu.
 
Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin yeniden cihan devleti olacağını ileri sürerek, "Cihan devleti deyince birileri rahatsız olmuş. Evet biz küresel bir güç olmaya, cihan devleti olmaya geliyoruz. Bu milletin tüm fertlerini birleştirmeye gelmişiz. Bir olacağız, diri olacağız. Birliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek" dedi.
 
Afyonkarahisar'a hızlı tren müjdesi veren Davutoğlu, Ankara'ya 2017, İzmir'e 2019 yılında sefere başlayacak bu trene 'İstiklal Treni' adını da verdi.
 
KİMSE OSMANLICA'YA HAKARET EDEMEZ
Bu ülkede herkesin Selçuklu torunu, Osmanlı evladı, Cumhuriyet çocuğu olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Cumhuriyetimizi, Afyon'dan doğan cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırıp, yücelteceğiz. Bizim olduğumuz yerde kimse bize cumhuriyetçilik dersi veremez. Bizim olduğumuz yerde kimse Osmanlıya, Osmanlıcaya hakaret edemez. Bizim olduğumuz yerde herkes çift kartal başlı Selçuklu'ya selam durur" dedi.
 
Başbakan Davutoğlu, Afyonkarahisar il kongresindeki konuşmasının ardından, helikopterle geçeceği Denizli'ye, şiddetli rüzgar nedeniyle hava şartları el vermediği için karayoluyla gitti.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_02/2015_02_01/f0ff194b319409deba1ada359ee903d5.jpg

KONGREDEN NOTLAR
* Afyonkarahisar Ak Parti il kongresi Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. 'Yeni Türkiye Yolculuğu Devam Ediyor' yazılı dev pankartın açıldığı kongre salonunda Mustafa Kemal * Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun fotoğrafları yan yana asıldı.
 
* Divan başkanlığına Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu seçilirken, 6 kişilik divan kurulunun 3'ünü kadınlar oluşturdu.
 
* Başbakan Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Bakanı Volkan Bozkır, Ulaştırma Denizcilik ve Habercilik Bakanı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bazı milletvekilleri ve parti üst düzey yöneticileri eşlik etti.
 
* Başbakan Davutoğlu, partililerin doldurduğu salona eşi Sare Davutoğlu'yla birlikte girdi. Kalabalığın coşkusuyla karşılanan Başbakan ve eşi, tribünleri selamladı ve karanfil dağıttı.
 
* Kongrenin açış konuşmasını yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Davutoğlu'na "Kıymetli eniştemiz" diyerek seslendi. Afyonkarahisar'da her 3 kişiden 2'sinin Ak Partili olduğunu belirten Eroğlu, "2007'de yüzde 56, 2011'de yüzde 61'e çıktı. Şimdiki hedef yüzde 71" dedi.(dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Tezcan'dan 'Sümeyye Erdoğan' çıkışı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, akademisyenlerle Aydın'ın Kuşadası ...
Baykal'dan o fotoğrafa açıklama
Doğu Perinçek'in Ermeni soykırımı ile ilgili sözlerinden dolayı AİHM'deki ...
Akdoğan'dan IŞİD'e öfke: Bu vahşi terör olayını kınıyoruz
Terör örgütü IŞİD'in ikinci Japon rehineyi infaz etmesine Ankara da sert ...
 
MHP'den zehir zemberek 'Çemberli Efe' açıklaması
Dün gerçekleşen AK Parti 5. Olağan İzmir İl Kongresi’nde Kiraz Belediye ...
Kılıçdaroğlu'ndan ikinci akademisyen zirvesi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki ekonomik, politik ve ...
Kılıçdaroğlu'na Adnan Menderes'te büyük karşılama
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kuşadası’ndaki akademisyenler zirvesine ...
 
Resmi Gazete'de yayınlandı: İşte seçim takvimi!
7 Haziran’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi’ne katılacak siyasi partileri ...
CHP'li Çıray: Yeni sorunumuz vatandaşlar arasında...
CHP Konak ilçe başkanı Mehmet Şakir Başak’ın ve “Yedi Bölge Yedi İlçe ...
AK Parti'de kulisleri sarsan iddia: Sümeyye Erdoğan...
Seçimlere yönelik çalışmaların hızlanması ve bürokratların 10 Şubat’a ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva