HABERLER>POLİTİKA
2 Ekim 2014 Perşembe - 12:31

Dağ’dan ‘randevu ve stat’ çıkışı: Kocaoğlu ile 20 dakika görüştü!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun stat tartışmaları devam ederken kullandığı “Parayı ben vereyim şan şöhret sizin” olsun açıklamalarına yanıt gecikmedi. AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Hükümetin şana, şöhrete ihtiyacı yok. Kendisi şark kurnazlığı yapıyor. Gençlik ve Spor Bakanı kendisi ile 20 dakika telefonda görüştü” dedi.

Dağ’dan ‘randevu ve stat’ çıkışı: Kocaoğlu ile 20 dakika görüştü!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir’de uzun süredir tartışmalara neden olan stat konusu ile ilgili farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Ankara’yı karşı karşıya getiren yeni stat projeleri henüz netlik kazanmadı. Bakanlık ile Büyükşehir bir masa etrafında oturamazken Başkan Aziz Kocaoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’tan altı aydır randevu alamadığını ifade etmişti.

Kocaoğlu’nun Egedesonsöz’e yaptığı son açıklamalar tartışmalara neden oldu. Kocaoğlu’nun hükümete yönelik  “parayı ben vereyim şan, şöhret sizin olsun” sözlerine yanıt gecikmedi. AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “ Hükümetin şana da şöhrete de ihtiyacı yok. İzmir’de iki stat için bakanlık 55’er milyon artı KDV para ayırdı. Bu para şu anda hazır. Hükümet İzmir’e statları yapacak.  Devletin mali bir problemi yok. Ayrıca sayın Kocaoğlu parayı verecekse kendi cebinden vermiyor. Bu milletin vergilerini verecek. Biz, kendisinden bir para talebinde bulunmuyoruz. Yeter ki engel olmasın. Aziz Kocaoğlu’nun kişisel mirası, şahsi parası çok olabilir ama bu ortaya koyduğu paraları bilsin ki milletin paralarıdır. Eğer bu kadar parası varsa metroları yapsın, eski model otobüsleri hatlardan kaldırsın. Ya da bitiremediği katı atık bertaraf tesisini hayata geçirsin” dedi.
 


KENTİN ÖNÜNÜ AÇSIN!
Başkan Kocaoğlu’nun uyum, anlaşma ve iş yapma ile ilgili ciddi sorunlarının olduğunu belirten Milletvekili Dağ, “Ne yazık ki ortamı gererek siyaset yapıyor. Bu işe de siyaset bulaştırdı. İzmir’in statlara ihtiyacı var. Spor kulüplerinin ayağa kalkması gerekiyor. Bir yandan iş yapmamak diğer yandan da ‘engelleniyorum’ demek hiç mantıklı değil. Karşıyaka’daki Yalı ve Göztepe Gürsel Aksel Statları için paralar ayrıldı.  Aziz Kocaoğlu şark kurnazlığı yapıyor. Bıraksın kentin önünü açsın” diye konuştu.
 
20 DAKİKA GÖRÜŞTÜ
Milletvekili Dağ, Kocaoğlu’nun Bakan Çağatay Kılıç ile görüşme probleminin olmadığını söyledi. Ankara ziyaretinde sadece bakanın dışarıda olması nedeniyle kendisi ile görüşemediğini ifade eden Dağ, “Kocaoğlu geldiğinde bakan yardımcısı, müsteşar ve müsteşar yardımcısına fikirlerini söyledi. Bakanlık ile teması var. İstediği zaman da görüşebilir. Bunda bir sıkıntı yok. Sayın bakan ulaşılmaz değil. Kendi partisinin milletvekillerine bile bunu sorabilir. Alsancak Stadı ile ilgili rapor ortaya çıktığında Kocaoğlu ile bakan 20 dakika telefonda görüştü. Kocaoğlu ile bakan beyin arasında problem olsa görüşme olur mu? Kendisi o süreçte ne talebi olduysa bakanlığa da aktırdı. Ne yazık ki bu işten siyasi hesap yapıyor” dedi.
 
KOCAOĞLU NE DEMİŞTİ?
İzmir’de stat tartışmalarına değinen Başkan Kocaoğlu hükümete çağrıda bulunmuştu. Kocaoğlu, “Biz Karşıyaka Stadı ve Gürsel Aksel’de stat yapılmasına trafik, yoğunluk, küçüklük gibi gerekçelerle karşı çıkıyoruz. Oralarda olursa semt statları olur. Zaten dedikleri gibi 12 bin kişi falan da sığmıyor. Ayrıca vatandaş da ne olacağını bilmediği için huzursuz oluyor. Eğer statların ambiyansı, gücü olursa dolar, taraftarlar da gelir. Ardından kentte hareketlilik olur ve Altay, Buca ve Altınordu gibi spor kulüpleri de hareketlenir. Bu kentte uzun süredir birlik ve beraberlik sağlandı. Gerilim ve ayrışma tabi ki oluyor ama bu minimum seviyede. Aynı insanlarla bir araya gelerek gerilimi azalttık. Karşıyaka ve Göztepe Spor Kulüpleri’ne 20 bin kişi kapasitesini geçmeyecek yeni statlar lazım... Ben ‘Örnekköy’e yapalım, spor kulübüne verelim. Onlar da oraya spor kompleksi yapsın’ diyorum. İhaleye çıkılacak. Bakanlık 50 milyon TL mi verecek ben de o zaman 100 milyon TL vereceğim. Parasını, pulunu ben vereceğim onlar yapacak. Karşıyaka’da eski Belediye Başkanı Cevat Durak döneminde Gençlik Merkezi yapıldı. Oraya da sporcular gitsin. Bölge bir spor vadisi olsun. Göztepe’ye de stat yapmak yerine büyük stadı Uzundere’ye yapalım. Biz bunları istiyoruz. Alsancak Stadı’nın bulunduğu bölge de büyük maçların oynandığı, ulaşımı, trafiği uygun bir stat olsun. Atatürk Stadı da yerinde kalarak bir olimpiyat stadı yapalım. Ege Bölgesi’ne hitap eden bir dev stat olsun. Burada ben inşaat yapmayacağım. Bakanlığa parayı vereceğim. Rol de çalmıyorum. Nam, şan, şöhret onların olsun. Yeter ki bu işi yapsınlar”  ifadelerini kullanmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Şen 8 Ekim 2014 Çarşamba 09:57

Aziz'e oy vermekle hata ettik beyler bayanlar. İlk icraati aktarma rezaleti oldu. Bundan sonra CHP ve Azize oy yok. Rezillik !!! Hiçbirşey yapılmadı hazirandan beri şu şehirde.

Yorumu oyla      11      5  
SALİH 3 Ekim 2014 Cuma 11:46

İZMİR KÖY OLDU KÖY,YOLLAR BOZUK,HERKES STRESLİ,OY MOY YO ARTIK.

Yorumu oyla      12      5  
izmirli 3 Ekim 2014 Cuma 11:26

sayın vekilim biraz ilçelerle ilgilenin özellikle çiğli ile teşkilat ölü gibi hiç ses vermiyor

Yorumu oyla      12      6  
bülent ışık 2 Ekim 2014 Perşembe 16:22

Alsancak stadının akibetini açıklayın.İzmit İsmetpaşa stadının akibetine benzemesin.

Yorumu oyla      19      8  
goztepe 2 Ekim 2014 Perşembe 15:11

ben izmirde aziz başkanı patron seçmişim herşeyin başı dansık değilmi?ver ozaman parayı başkan istediği yere yapar atanmışlar stadın yerine karar veremez hep demogoji nerde eski otobus? nerde otogar metrosu hani devlet yapıyodu boş laf destek olmuyonuz bari kostek olmayın

Yorumu oyla      22      10  
izmirli 2 Ekim 2014 Perşembe 13:20

aziz bey siz izmirdeki gelmiş geşmiş en kötü belediye başkanıdınız, izmir bitmiş köy olmuş

Yorumu oyla      27      26  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir nerede hata yaptığını araştıracak!
CHP İzmir İl Başkanlığı, seçmen eğilimlerini ölçmek, genç seçmeni kazanmak, ...
Burhan Kuzu'dan bu kez IŞİD gafı!
Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Ak Partili Prof. Burhan Kuzu, IŞİD şakasını gerçek sandı.
‘Mini zirveye’ Bahçeli’den çok sert tepki!
TBMM’nin yeni yasama yılı resepsiyonu, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan ...
 
Davutoğlu: CHP tezkereye hayır derse...
Başbakan Davutoğlu, yarın Meclis'te yapılacak tezkere oylamasına değindi. ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Süleyman Şah açıklaması
Meclis resepsiyonunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Süleyman Şah türbesinin ...
Kılıçdaroğlu açıkladı: CHP tezkereye...
CHP lideri Kılıçdaroğlu, yarın Meclis'te görüşülecek tezkere için hayır ...
 
Elitaş açıkladı: Tezkere açık mı kapalı mı?
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, dün yaptığı açıklamanın aksine ...
Muhalefet Erdoğan’ın konuşması için ne dedi?
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Siyasetin kendini ...
CHP Suriye ve Irak tezkeresi oyunu belli etti
Engin Altay, Meclis Genel Kurulu’nda yarın görüşülecek tezkereye “hayır” oyu vereceklerini söyledi.
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva