HABERLER>POLİTİKA
20 Ekim 2014 Pazartesi - 16:18

Dağ’dan eylem tepkisi: Darbeyi savunmak yine CHP’ye kaldı!

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, CHP il örgütünün Adliye önüne siyah çelenk koyması üzerine yaptığı açıklamaya cevap verdi.

Dağ’dan eylem tepkisi: Darbeyi savunmak yine CHP’ye kaldı!

Açıklamasında CHP ile paralel yapının aynı söylemlerde bulunduğunu ve CHP’nin paralel yapının sözcülüğüne soyunduğunu ifade eden Dağ, aynı zamanda CHP il başkanını da doğrudan yabancı yatırım oranlarından bir haber olmakla ve kendisiyle çelişmekle suçladı.

Hamza Dağ yaptığı açıklama da şu ifadeler de bulundu:
Tarih de ki her türlü darbenin savunuculuğunu yapan CHP, geleneğini yine bozmadı. Darbe sever parti olarak cumhuriyet tarihine geçen CHP, milleti hiç şaşırtmayarak, 17 ve 25 Aralık darbelerine de sahip çıktığını bir kez daha ilan etti. Milletten bir beklentisi kalmayanlar ne yazık ki, paralel yapının ve dış mihrakların ortaklaşa gerçekleştirmiş olduğu bu darbe girişimine umut bağlamışlardı. Ama çok şükür ki millet bu oyunu sandıkta bozarak, bir kez daha demokrasi dedi. Milletin 30 Mart’ta ve 10 Ağustos’ta en güzel şekilde cevap verdiği, 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerini hala savunmaya çalışan CHP, genetik kodları gereği bir türlü milli iradeyi benimseyemiyor.
Yolsuzluk söyleminin arkasına sığınarak darbe severcilik yapanlar, ülkenin ekonomisi hakkında da bir takım asılsız ve tutarsız iddialarda bulunmaktalar. Adliye önünde kimin için ve ne için eylem yaptıklarını dahi ifade edemeden toplananlar, paralel yapının söylemleri ile siyaset yaptıklarını zannetmektedirler. Paralel yapının uzantılarının dünyanın her yerinde Türkiye ile ilgili başlatmış oldukları algı operasyonuna destek veren CHP, aynı onlar gibi gittikleri her ülkede, ülkenin itibarını zerre kadar düşünmeden asılsız iddialarla kendi ülkelerini itham etmektedir.
CHP il başkanı, yapmış olduğu açıklama ile en başta kendisi ile çelişmektedir. Açıklamasında hem yolsuzluk iddiasında bulunan hem de “Yolsuzluk olan hiçbir ülkeye yabancı yatırımcı gitmez, yatırım yapılmaz. O ülkeye güven olmaz” diyen sayın il başkanı muhtemelen ekonomik verilerden haberi olmadığı için bu şekilde konuşuyor. Türkiye’ye yapılan doğrudan yabancı yatırımlar 2014 yılının ilk 7 ayında geçen yılın aynı dönemine göre %9 oranında artış göstererek 7,9 milyar doları aşmış bulunmaktadır. Evet sayın il başkanının dediği gibi bu ülkede eğer yolsuzluk olsaydı, bu ülkeye güven olmaz ve yabancı yatırım oranı artmazdı. Paralel yapıyla iş tutup, utanmadan, sıkılmadan ülke ülke gezip kendi ülkesini şikayet edenler çok şükür ki başaramadılar.
Yasa dışı yollardan, hukuksuzca veri toplayarak millete şantaj ve tehditlerde bulunarak iktidara ortak olmaya çalışanların savunuculuğunu yapmak CHP’ye düşmemeliydi. Bizler büyükşehir davasında taraf olmamaya özen gösterdik. Ve bu davayada her zaman ihtiyatlı yaklaştık. Bugün bu duruşumuzun doğruluğunu bir kez daha gördük. Keşke CHP’de bu duruşu gösterebilseydi ve paralel yapının elinde oyuncak olmasaydı. Biz şunu çok iyi biliyoruz ki CHP’yi paralel yapının emir eri haline getirenler, kısa bir süre sonra en başta kendi tabanlarından gereken tepkiyi göreceklerdir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den Ege’nin dört bir yanında siyah çelenk protestosu
Denizli, Balıkesir, Çanakkale, Muğla, Uşak, Aydın ve Manisa'daki CHP İl ...
Moroğlu ‘İzmir-Ankara otoyolu’nu Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, 2011 yılında açıklanan '35 İzmir ...
CHP’li Çıray’dan ‘sessiz katili’ anlattı
CHP’nin doktor vekili Aytun Çıray Dünya’da “büyük taklitçi” olarak anılan ...
 
‘Davutoğlu’nun kaygısı’: Üniversitelere giderken…
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yüksek Öğretim Akademik Arşiv Projesi Tanıtım ...
MHP’li Tanrıkulu’nun acı günü
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili annesini kaybetti.
Sait hacca gitti, öneriyle döndü: Mekke ile Medine’yi birleştirelim!
AK Parti’nin ‘hacı’ milletvekili Rıfat Sait, Hac zamanı Mekke ve Medine’yi ...
 
Flaş! Hükümetten Peşmerge’ye Kobani izni
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Peşmerge güçlerinin IŞİD'in kuşatması ...
CHP İzmir’den adalete siyah çelenk!
‘25 Aralık’ın ardından 17 Aralık soruşturmasından da takipsizlik kararı ...
Delican'dan seçim mesaisi değerlendirmesi
AK Parti İzmir İl Teşkilatı geçtiğimiz hafta sonu mahalle ve köy delege ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva