HABERLER>SEÇİM 2015
16 Şubat 2014 Pazar - 13:10

DSP'den hamle üstün hamle: Sırada kimler var?

CHP'de adayların açıklanmasından sonra yaşanan krizde istifa edenlere kucak açan Demokratik Sol Parti hamle üstüne hamle yapıyor. Son olarak Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan ve Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ile anlaşma sağlayan parti Karşıyaka'da Cihan Türsen, Karabağlar'da Sıtkı Kürüm, Çiğli'de Metin Solak, Gaziemir'de Fikret Kar ile temasa geçti. Partinin kısa zamanda operasyonu tamamlaması bekleniyor.

DSP den hamle üstün hamle: Sırada kimler var?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ -  Yerel seçim öncesi aday belirleme çalışmalarına hız veren Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir'deki hamleleri sürdürüyor. CHP'de yaşanan krizden faydalanan ve partisi tarafından aday gösterilmeyen başta belediye başkanları ve güçlü isimleri saflarına katan parti operasyonlarına devam ediyor. DSP Genel Başkanı Masum Türker'in bizzat yakından takip ettiği, İl Başkanı Selçuk Karakülçe ve ekibinin yaptığı hamleler ile partiye katılan isimler çalışmalara başladı. İlk olarak Güzelbahçe eski Belediye Başkanı Ertan Avkıran ile yola çıkan parti ardından Dikili'de Belediye Başkanvekili Yusuf Altıparmak, Aliağa eski Belediye Başkan Hakkı Ülkü, Torbalı CHP Aday Adayı İbrahim Öz gibi isimleri bünyesine almıştı.

İKİNCİ HAMLE GELDİ
DSP bir yandan çalışmalarını sürdürürken diğer yanda yeni isimler ile devam kararını sürdürdü. Parti daha sonra Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün'ü bünyesine kattı. Henüz Özgün'ün aday olmadığı ilçede DSP, CHP'nin aday adayı Arif Ekti ile devam kararı almıştı. Şimdi, Özgün'ün gelişiyle birlikte Ekti'nin 18 Şubat'a kadar geri çekilip Özgün'ün yerine geçmesi bekleniyor.

Parti daha sonra Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan'ı da Bayraklı'da aday gösterdi. Genel Başkan Masum Türker'in açıklama yaptığı Bayraklı ile ilgili de Aslan'dan değerlendirme geldi. Kentsel dönüşüme muhtaç bölgelerin başında gelen Bayraklı'da faydalı olacağını ifade eden Aslan, göreve hazır olduğunu ifade etti. Aslan ile birlikte parti Urla'da da Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ile yola devam etme kararı aldı. İl olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanında yer alacağını ifade eden Karaosmanoğlu, daha sonra yerine aday gösterilen Sibel Uyar'a destek vereceğini söylemişti. Karaosmanoğlu kararını değiştirdi ve resmen aday oldu.

SIRADA KİMLER VAR
Parti, ilçelerde güçlü isimleri tercih ederken özellikle aday gösterilmeyen belediye başkanlarına yoğun baskı uyguluyor. CHP'den bekledikleri ilgiyi göremeyen, kırıldıklarını ve kırgınlıklarını ifade eden başkanlara kanca atan DSP büyük oranda da başarılı oldu. DSP şimdi de son hamle olarak geriye kalan isimlerle görüşmeye başladı. Parti Karşıyaka'da Aday Adayı Cihan Türsen'e teklif götürürken olumlu yanıt aldı. Belediye Başkanı Cevat Durak'ın "partimden ayrılmam" çıkışı sonrasında ibreyi Türsen'e çeviren partinin ilçede kesin kararını vermesi bekleniyor.

Karabağlar'da ise Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm potaya giren isimlerden oldu.Kürüm ekibiyle birlikte toplantı yaparken kesin kararını ise vermedi. Kürüm'ün DSP adayı olarak yola devam etmesi planlanıyor. Parti son teklifi Kürüm'e götürmeye hazırlanıyor.

SOLAK-SOYSAL YAPISI
Karışıklığın yaşandığı ilçelerin başında yer alan Çiğli'de Belediye Başkanı Metin Solak'a teklif götüren DSP, büyük oranda yol alırken ilçe adayını açıklaması bekleniyor. AK Parti'den istifa eden Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi aday adayı Sıddık Soysal'ın da destek verdiği Solak'ın DSP'den adaylığını açıklaması için tüm hazırlıklar tamamlandı. Solak'ın bir sorun çıkmazsa partiden adaylığını açıklayabileceği ifade ediliyor.

Buca'da da Belediye Başkanı Ercan Tatı ile görüşen parti Tatı'nın aday gösterilmemesinden hemen sonra teklifini götürmüştü. Eski DSP'li Tatı'nın yeniden yuvaya dönmesi için yoğun çaba sarf ediliyor.

Balçova'da ise eski Belediye Başkanı Ali İhsan Ülker ile birlikte CHP'den istifa adan Parti Meclisi eski Üyesi CHP Aday Adayı Semra Aksakal'ın da 'aday' olarak ilan edilmesi bekleniyor. 

KAR'A DA TEKLİF GİTTİ
Gaziemir'de ise DSP'nin hedefindeki isim İşadamı Fikret Kar oldu. CHP'den aday adayı olan Kar'a teklif götüren parti ilçedeki dengenin değişmesini hedefliyor. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'un yeniden aday gösterilmesinden sonra Kar'ı markaja alan DSP'nin kısa zaman içinde ilçe adayını ilan etmesi bekleniyor.

Öte yandan Bornova'da CHP'li Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'ın da habzını yoklayan parti daha önce gösterdiği adayı değiştirmeyi bile düşünüyor. 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 17 Şubat 2014 Pazartesi 08:49

KARAMSARLIĞA GEREK YOK CHP DAHADA GÜÇLENEREK ÇIKACAKTIR BU SEÇİMDE ÇÜRÜK ELMALAR TEMİZLENİYOR GİDENLERDEN DAHA FAZLASI GELİYOR HERKES 30 MARTTA GÖRECEKLER GİDENLERDE GİTTİKLERİYLE KALACAKLAR.DSP NİN ALACAĞI OY İZMİR İÇİN %2 TÜRKİYE GENELİ %05 OLUR.

Yorumu oyla      18      17  
çiğli li 17 Şubat 2014 Pazartesi 00:57

çiğli belediye baskanımız Metin SOLAK a dimdik durup partisi için çalışmak yakışır. aksi çiğli halkına ve chp ye ihanet olarak agılarız. çiğli halkı da ihaneti affetmez.

Yorumu oyla      19      12  
barış yarkadaş 17 Şubat 2014 Pazartesi 00:29

Tartan, şu ya da bu şekilde adaylığını açıkladığında, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da İzmir'e gelecek ve sahada bizzat çalışacak. Bayraklı'da ise CHP'den istifa eden Ege-Koop'un Başkanı Hüseyin Aslan sahaya sürülecek. CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Aslan, seçim kampanyası için 15 milyon lira (15 trilyon) ayıracak. Bayraklı ve Konak CHP'ye kaybettirildiği taktirde, İzmir'i kazanma ihtimali zayıflayacak. CHP İzmir'i kaybetmese bile, AKP ile arasındaki fark kapanacak. Böylece, İzmir'de CHP'ye belediye ve oy kaybettiren Kılıçdaroğlu'nun liderliği sorgulanacak. Kılıçdaroğlu 'kaybettiren adam' ilan edilecek. Feyzioğlu da 'kurtarıcı' olarak CHP'nin başına geçecek... Siz , Feyzioğlu destekçisi Yılmaz Özdil'in 'CHP'ye oy vermeyeceğim' yazısını boşuna yazdığını mı sanıyorsunuz...

Yorumu oyla      21      9  
Aslı 17 Şubat 2014 Pazartesi 00:11

Bayraklı,Güzelbahçe ,Dikili.Torbalı Aliağa,Urla kesin DSP ye gitti.Sırada Çiğli ve Karabağlar var.Aziz Kocaoğlunun eseri....

Yorumu oyla      20      8  
Konaklı 16 Şubat 2014 Pazar 23:14

Arkadaşlar Hakan Tartan 5 yıl boyunca her tarafa resmini yaptırmaktan başka Konak a bir tek çivi çaktı mı?Söyleyin ben de oy vereceğim.Allah aşkına lütfen aklımızı başımızda toplayalım.İzmir i AKP ye mi teslim edeceği.4-5 yıldır CHP de değişim değişim diye tutturan CHP liler yandaş medyanın bu kadar etkisinde nasıl kalabiliyor anlamakta güçlük çekiyorum.

Yorumu oyla      16      13  
ŞİRİNYERLİ 16 Şubat 2014 Pazar 22:39

CHP NİN ** PARELELİ**...HAYIRLI OLSUN..AMA BİR SİYASİ PARTİYE DİĞERİNİN ALTINI OYMAK,KESİNLİKLE ETİK DEĞİL..BU KÜSKÜNLERİ BEKLİYORMUŞ GİBİ**PUSUYA YATMAK**ANCAK **SAVAŞ TEORİSİNDE **OLUR.. BU YAPTIĞINIZI İZMİR KABULLENMEZ..SAYGILAR..

Yorumu oyla      14      10  
kerem bal 16 Şubat 2014 Pazar 21:34

CHP ye sol diyenler CHP nin sol adina ne gibi bir uygulamasi oldu. Anayasa, bozuk yargi düzeni, sendikalar, kürt sorunu ,alevi haklari, kentlesme, kentsel dönüsümde sagda bile geri politikalari var. Sadece AKP nin ve cemaatin belirledigi gündemi disaridan avazi cikacak sekilde bagiran top toplayici cocugu oynuyor

Yorumu oyla      13      8  
sedat 16 Şubat 2014 Pazar 20:12

türk soluna verdiğiniz zarar yetmedi sizin kazanamıyacağınız belli izmiri akp alsın diye uğraşıyorsunuz ayıptır ayıp beyler

Yorumu oyla      36      49  
1974 BUCA LİSELİLER 16 Şubat 2014 Pazar 19:58

MASUM TÜRKER BU ÜLKEYE NE VERDİ?TÜRMOB GENEL BAŞKANIYDI NE YAPTI?DSP MİLLETVEKİLİ OLDU NE YAPTI?BİTPAZARCI MASUM BU ÜLKEYE DEĞİL KENDİSİNE İKBAL SAĞLAR.

Yorumu oyla      31      44  
karabaglarli 16 Şubat 2014 Pazar 19:36

Gidin gidin zaten chp li olamazsiniz siz 30 martta gorusucez seninle sitki aga

Yorumu oyla      38      52  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aslan da CHP'den DSP'ye geçti: Nereden aday oldu?
CHP’den Büyükşehir Aday Adayı olan, Ege Koop Başkanı Hüseyin Aslan partisinden ...
Tartan'dan istifa açıklaması: Kırgınlıklarım var...
CHP’den istifa eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan yaptığı açıklamadı ...
MHP'li Taşer: İzmir’e at gözlüğüyle bakıyorlar
MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, Üç ilçe programlarına devam ediyor.
 
Yıldırım kız istedi yüzük taktı: ‘Koltuk şahane İzmir bahane’
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir’in ...
Ünuz'dan adaylık sürecine farklı bakış:
Yazarımız Hanzade Ünuz, İzmir CHP'de büyük krizlere neden olan adaylık ...
CHP İzmir'in patronu Balçova'da 'dönek'e noktayı koydu!
Balçova’da CHP’den üçüncü dönem aday olarak gösterilen Balçova Belediye ...
 
Bornova'da Atila coşkusu: Miting gibi seçim startı
Yerel seçim çalışmaları kapsamında CHP Bornova Belediyesi Başkan Adayı ...
Adnan Yılmaz: Çiğli halkının çilesini ben bilirim
AK Parti Çiğli Belediye Başkan adayı Adnan Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında ...
Vural Selçuk'ta konuştu: Bunları milletime şikayete geldim
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural Belediye Başkan Adayı Levent Görür’e ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva