HABERLER>EGE
23 Ağustos 2014 Cumartesi - 11:04

DİSK’ten Soma’ya destek yürüyüşü

Manisa’nın Soma İlçesi'nde, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) öncülüğünde 'Madenciye verilen sözler tutulsun, Soma'nın yaraları sarılsın' yürüyüşü düzenlendi.

DİSK’ten Soma’ya destek yürüyüşü

Mayıs ayında 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasının yaşandığı Soma'da, Dev-Maden-Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün, Dev Maden Sen Yönetim Kurulu, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK eski Genel Başkanı İzmir Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Sanatçı Tarık Akan ve Maden işçilerinin katılımı ile yaklaşık 200 kişi Beşyol Mevkii'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından sloganlar eşliğinde Cengiz Topel Meydanı'nda toplandı.



Grup adına bir açıklama yapan Dev-Maden-Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün, "Bugün burada bir kez daha Soma işçisinin yalnız ve sahipsiz olmadığını herkes görmektedir. Burada maden işçisinin özgür iradesi ve birleşik gücü var. Burada şehitlerimizin anısı ve onların hesabını soracak irade var. Burada DİSK var, Dev-Maden- Sen var. Hiç kimse ama hiç kimse 301 kardeşimizin yaşamını yitirdiği katliamı unutturamayacaktır. Unutturulmalarına asla izin vermeyeceğiz. Katliamın hemen ardından hakkımız olan ve bize verilen sözleri de unutturamayacaklardır" dedi.
 
Torba yasanın çorba yasaya döndüğünü söyleyen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "15-16 madde bir günde çok rahat bir şekilde çıkabilirdi. Neden? İlk yasasını hatırlarsanız bir gecede çıktı. 135 maddeye kadar genişletilen bu yasa, sonradan rant yasasına döndü. Ben buradan DİSK Genel Başkanı olarak size söz veriyorum. Dev-Maden-Sen'in başkanlığında madenci arkadaşlarımızla 28 Ağustos'ta eğer gündeme gelmezse maden yasası mecliste grubu bulunan önce siyasi partileri ziyaret edeceğiz, ondan sonra Meclis Başkanının, Başbakanın ve Cumhurbaşkanının elimiz iki yakasında olacak. 301 arkadaşımızı burada kaybettik. Önümüzdeki dönemde 301 arkadaşımızı da kaybetmek istemiyorsak yapılacak tek şey Soma'da taşeronlara Soma madenler teslim edilmemeli. Geçmişte olduğu gibi Soma ve Türkiye'deki tüm madenler TKİ'ye teslim edilmeli" dedi.
 
EMEKTEN YANA BİR SENDİKA VARDIR, O DA "DİSK
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Madenlerdeki haklarımız bilmek, madenlerde direnerek, mücadele ederek, elbette alın teri dökerek hakkımızı almayı bilmek, ancak bir sendikal bilinçten ve patrondan değil, emekten yana bir sendikadan geçer. Bunun adı Türkiye'de DİSK'tir. Devrimci İşçi Sendikaları'dır. Şu anda Türkiye'deki durum şudur; Soma A.Ş. bir maden şirketi değil de bir hava yolu şirketi olsaydı, Başbakan Tayyip Erdoğan'a soruyorum; 13 Mayıs günü Soma A.Ş.'ye ait bir uçak havalandı. 301 yolcusu ile yola çakıldı, hepsi öldü. Şimdi aynı marka, aynı model, aynı eğitimde personelle bir benzer uçağı tekrar kaldırmak istiyor Soma A.Ş. Ey Tayyip Erdoğan, Bilal oğlanı, Sümeyye'yi, o balkonda yanına dizdiğin o yandaşlarını, arkadaşlarını, evlatlarını o uçağa bindirir misin? Emin olun bindirmez" dedi.
 
DİSK NEREDEYSE BEN ORADAYIM
DİSK neredeyse kendisinin de orada olduğunu belirten sanatçı Tarık Akan, "Bana göre Soma'da DİSK gibi bir sendika daha önceden olmuş olsaydı bu facialar yaşanmazdı. Açık ve net" dedi. Açıklamaların ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
işçi 23 Ağustos 2014 Cumartesi 15:58

tarık akan'ı disk'in örgütlü olduğu işyerlerinde bir ay çalışmaya davet ediyorum ve bu aldığı para ile de bir ay çalışmasını istiyorum. Disk eskidenmiş...

Yorumu oyla      11      5  
reis 23 Ağustos 2014 Cumartesi 14:52

kaşıyın bakalım,gani beko seni büyükşehir önünde de görmek istiyoruz,taşeron işçilerin yanında...yapabilirmisin?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muğla’da alevlerle 18 saatlik savaş!
Milas İlçesi'ne bağlı Akçakaya Mahallesi yakınlarında başlayıp şiddetli ...
Datça’da şezlong işgaline son!
Muğla’nın Datça İlçesi Karaincir Plajı'nda izinsiz şemsiye işgali sona ...
Muğla alev alev: Orman gece boyunca yandı
Muğla'daki yangına sabahın ilk ışıklarıyla 4 uçak, 8 helikopter ile müdahale edilmeye başlandı.
 
Lunapark’ta dehşet: Öldüren Max!
Bodrum’da, bindiği 'Adrenalin Max' adı verilen lunapark aracının güvenlik ...
Tanker şoförlerinin kavgasında kan aktı: 1 ölü
Manisa’da büyükşehir belediyesinde görevli iki su tankeri şoförü arasındaki ...
Muğla'da korkutan yangın
Muğla'nın Milas İlçesi'nde, bugün saat 13.30 sıralarında başlayan orman ...
 
Aydınlı besicinin ikiz buzağı sevinci
Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde hayvancılık yapan 47 yaşındaki Osman Demir'e ...
‘Yeni hayat’ teknesinde yangın: 1 ölü
Ege Denizi'nin uluslararası sularında kalan bölgede, 50'ye yakın kaçağın ...
Denizli’nin ciğeri yandı!
Denizli’nin Çivril İlçesi'nde, kızılçam ağaçlarının bulunduğu bölgede ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva