HABERLER>GÜNCEL
17 Mayıs 2013 Cuma - 18:06

DİSK’ten Murat Bakan’a destek teşekkürü

DİSK Ege Bölge Temsilciği, CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan’ı ziyaret ederek, İZELMAN krizi sürecinde taşerona karşı mücadelede verdiği destek nedeniyle teşekkür etti.

DİSK’ten Murat Bakan’a destek teşekkürü

EGEDESONSÖZ - DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı sendika temsilcileri İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan’ı ziyaret ederek, taşerona karşı verdikleri mücadeleye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Memiş Sarı, geçtiğimiz ay İZELMAN’da toplam 650 işçiyi ilgilendiren taşeron krizinde en büyük desteği İzmir Büyükşehir belediyesi CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan’ın verdiğini belirterek, “Bundan sonra yanımızda olanın yanında olacağız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi meclisinde CHP grubunun taşerona karşı hazırladığı tasarının, Cumhurbaşkanı’ndan Başbakan’a, siyasi parti grup başkanlarına kadar ulaştığı bu tasarının sadece kendilerinin değil, Türkiye’deki kamu kurumlarında çalışan tüm işçilerin umudu olduğunu ifade etti.
 
“Kocaoğlu’nun yaktığı meşale yolumuzu aydınlatıyor”
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan, bu konudaki tavırlarının ve tutumlarının ideolojik olduğunu ve 2009 yerel seçimlerinde taşerona karşı somut mücadeleyi ulusal düzeyde ilk başlatan kişinin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olduğunu belirtti ve şöyle konuştu; “Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yaktığı meşale yurdumuzu aydınlatıyor. Sayın Genel Başkanımız da taşeronlaşmayı çağdaş kölelik olarak nitelendirmiştir. Biz bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sendikaların ve işçinin yanında olmaya devam edeceğiz. Taşerona karşı verilen mücadeleyi hep birlikte, yaratacağımız ortak akılla aşacağımıza inanıyorum. Ben bu teşekkürleri ve sunduğunuz çiçekleri grubum adına kabul ediyorum.” Bakan’ın ardından söz alan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Olgun Atilla da “İzmir’in bu konudaki tutumu, Ankara’daki, Konaya’daki, kısacası Türkiye’deki tüm işçilerin umudu olmuştur. İdeolojisi ne olursa olsun, Türkiye’deki tüm işçilerin emek mücadelesi noktasında çıkarları ortaktır. Bize yapmış olduğunuz buy ziyaret bizim için bir şereftir” diye konuştu.
 
TOPLU SÖZLEŞME İÇİN DESTEK İSTEDİ 
Sendika temsilcileri adına söz alan Memiş Sarı devam eden toplu iş sözleşmeleri konusunda da CHP grubundan destek istedi. Bazı bürokratları bu konuda eleştiren Sarı, “Biz belediyemizin örnek bir belediye olduğunu biliyoruz ancak, bazı bürokratlar toplu sözleşme konusunda olumlu adımlar atmıyor” şeklinde konuştu.

CHP Grup Sözcüsü Bakan ise, “Belediyemizin iki açıdan şansı var. Birisi kentine, belediyesine ve başkanına sahip çıkan işçilerimizin olması. Diğeri ise, fedakar, cefakar ve liyakat sahibi, gecesini gündüzüne katarak çalışan bürokratlarımızın olması. Biz bu iki yapıyı da takdir edilmesi gereken, canla başla çalışan bir bakış açısı ile değerlendiriyoruz. Umuyoruz ki, toplu iş sözleşme süreci belediyemize ekonomik açıdan zarar vermeyecek, işçilerimizi de mutlu edecek sonuca ulaşacaktır. Yapmış olduğunuz bu ziyaret bizi onurlandırdı, teşekkür ediyoruz” diyerek karşılık verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Mayıs 2013 Cuma 22:57

taşeronu kaldırdık diyen işgüzarlar neyi kaldırdığınızı bi anlatında bizde bilelim.taşeron kimdir nedir biliyormusunuz?İZELMAN taşeronun ta kendisidir.

Yorumu oyla      15      8  
izenerji 17 Mayıs 2013 Cuma 19:29

bırakın bu yalakalıgı biz 3 sene önce taşaronda 1000 tl civarı alıyorduk allah razı olsun sayın başkan bizi izenerji personeli yaptı şimdi 900 civarı maaş alıyorum bir yalaka sendikacı lütfen bunu izah edelilirmiii

Yorumu oyla      17      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Hatay’da yine patlama: 10 ölü
Hatay'ın Altınözü ilçesinde akaryakıt kaçaklığına yönelik operasyonda, ...
Reyhanlı’da ilk fatura Emniyet Müdürü’ne!
Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürü Murat Berk görevden alındı.
Veliler ayaklandı: İzmir'de İmam Hatip isyanı
İzmir’in Güzelyalı semtindeki Müdafaa-i Hukuk İlkokulu’nun kapatılarak, ...
 
İzmir'de kan donduran cinayet
Buca’da otoyol kenarındaki ormanlık alanda, boğazı bıçakla kesilip başı ...
Diyarbakır-İzmir zehir hattına darbe!
İzmir’de daha önce düzenlenen operasyonlarla çökertilen ve 416 kilo esrar ...
İzmirli Boşnaklar piknikte buluşuyor
İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yarımlaşma Derneği geleneksel pikniklerini ...
 
‘Gizli belge’ davasında şaşırtan benzerlik
İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen 16 Nisan'da başlayan 49'u muvazzaf ...
Vali'den ilginç çıkış: Reyhanlı zanlılarını saklamayın!
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 51 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıların ...
Huzurevindeki babaya erotik CD cezası!
Bursa'da, huzurevinde kalan 66 yaşındaki bir kişi, erotik CD ve DVD satan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva