HABERLER>POLİTİKA
18 Eylül 2014 Perşembe - 12:16

DİSK büyük miting için CHP İzmir’den destek istedi

Büyükşehir’de yaşanan ihale krizinin ardından 15 gündür taşeron sistemine karşı eylem yapan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Yönetimi CHP İl Yönetimi’ni ziyaret ederek 22 Eylül’de İzmir’de yapılacak miting için destek istedi.

DİSK büyük miting için CHP İzmir’den destek istedi

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ şirketinde bin 170 işçiyi ilgilendiren ihaleyi taşeron firmanın kazanmasıyla başlayan kriz sürüyor.

Yaklaşık 15 gündür kentte taşeron sistemini protesto eden çok sayıda eylem yapan işçiler 22 Eylül’de büyük miting için alana çıkmaya hazırlanıyor. Miting öncesi önemli bir buluşma gerçekleşti.



Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve sendika üyeleri CHP İl Başkanı Ali Engin’i makamında ziyaret ederek miting için destek istedi.



Toplantıda ilk sözü alan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, “Biz bugün, 22 Eylül’de İzmir’de gerçekleştireceğimiz miting öncesinde çalışmalarımızı değerlendirmek üzere İzmir’deyiz. CHP bugüne kadar hem eylemlerimize hem bölgemize gelerek destek verdiler. Teşekkür ediyoruz” dedi.
 
TAŞERON ÜLKENİN KANAYAN YARASIDIR
Taşeron bu ülkenin en önemli gündemlerinden biridir ve ülkenin kanayan yarasıdır diyerek sözlerine devam eden Çerkezoğlu, “Biz taşeronun ne anlama geldiğini işçilere neler getirdiğini biliyoruz.  Taşeron demek, açlık, yoksulluk, sendikasızlaşma ve hepsinden önemlisi ölüm demek. Türkiye’de öyle bir noktaya geldi ki çalışanların yaşama hakkını ortada kaldırdı. 4-5 arkadaşımızı her gün yitiriyoruz. Bunlar iş kazası değil, iş cinayetleridir. Soma’da insanlar canlarıyla bedel ödedi. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da göz göre göre 10 arkadaşımızı kaybettik. Taşeron sorunun ne sonuçlar doğurduğu ortadadır. İzmir’de yine insanlar ekmeğini kaybetmekle karşı kaşıya. Çalışma bakanına sorsanız, cumhurbaşkanı da sorsanız bunun böyle olduğunu söylüyor.  Ama özellikle AKP iktidarı döneminde taşeron uygulamasında bir artış var. Türkiye bir taşeron cumhuriyetine döndü. Yeni umutlarla gündeme getirilen torba yasa da hak hukuk getirmeyi bırakın daha da olumsuz sonuçlar doğurdu. Taşeron çalıştırmak bir kölelik ve insanlık suçudur. Her şeyin ihalesini yapabilirsiniz ama insan emeğinin ihalesi olmaz. Her şeyden önce insanlık onuruna aykırıdır. Bu uygulamanın bütünüyle ortadan kaldırılması gerekiyor. Bizim mücadelemiz, çalışmalarımız budur. 22’sinde İzmir’de ve İstanbul’da yapacağımız miting bu mücadelenin başlangıcı olacak. Herkesi bu onurlu mücadelede omuz omuza durmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.
 
İADE-İ ZİYARET YAPMAK İSTEDİK
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “Bin 170 arkadaşımızla ilgili yaklaşık 15 gündür çeşitli eylemler sürdürüyoruz. Bu ayın 22’sinde eylemimiz var. Daha önce İzmir’deki siyasi partilerin vekillerine ve il başkanlıklarına bir davet ve çağrıda bulunmuştuk. Geçtiğimiz günlerde AKP Konak İlçe binası önüne yaptığımız yürüyüşte CHP İl Başkanı ve Milletvekili Oğuz Oyan çağrımıza cevap vermişti. Bu emek sömürüsüne karşı duruşunuzu gösterdiniz. Bizde İade-i ziyaret yapmak ve bu konuları sizlerle paylaşmak istedik. Sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
CHP İKTİDARINDA TARTIŞMASI BİLE OLMAYACAK
İl Başkanı Engin ise, AKP iktidarı döneminde birçok kesimin hak kaybı yaşadığı gibi emekçilerin de bu dönemde en fazla mağdur olan kesim olduğunu ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi:  Belki de dünyada örneği görülmeyen hem kamu da hem özel sektörde taşeronlaşma sisteminin emeği değersizleştirdiği tespit edildi.  İnsanlar belli yaşa geldikten sonra kendilerine uygun iş bulamama gibi durumlarla karşı karşıya. 20 yaşında işe başlayıp 30 yaşında işsiz kalacağı, emeklilik yaşının artmasıyla insanların emekli bile olamadığı bir dönem yaşıyoruz. Taşeron sisteminde belediyeleri ve bizi de çok yakından ilgilendiren işçiler lehine çabalarımıza rağmen illa taşerona verilecek dendiği durumlar oldu. Belediyelerimiz de bu taşeron uygulamasını istemiyorlar. Kendi şirketlerinde ihalesiz yapmak istiyorlar. Tabi ki birçok alanda iş güvenliğiyle ilgili değişiklikler yapılabilir. İvedilikle İzmir’de yaşadığımız ilçe belediyelerimiz ve büyükşehir belediyelerinde hiç arzu etmediğimiz ve zaman zaman arkadaşlarımızla konuştuğumuz sorunlar var. Şimdi de park bahçelerde çalışan bin 170 işçi arkadaşımızı kapsayan bir durum söz konusu. Daha önce olduğu gibi belediyemizde işçinin lehine ne yapabiliriz diye her düzeyde görüşme yapıyoruz.  DİSK hem emek mücadelesinde, demokrasi, özgürlük adalet mücadelesinde her zaman kol kola olduğumuz bir kurumdur.  Ülkemizin demokrasisi adına onur duyduğumuz bir kurumdur. Bu onurlu mücadelelerinden dolayı onları da kutluyorum. Bu mücadeleye katılacağız. Her anlamda vereceğimiz mücadeleyle bu taşeron belasından Türkiye kurtulmalı. Haziran ayında yapılacak seçimlerde inşallah CHP iktidarında bu hakların verilip verilmeyeceği tartışma konusu bile olmayacak. Daha önce AKP’ye oy vermiş işçiler için de yeni bir dönem başlayacak. Kendileri için, aileleri için, çocukları için oy kullansınlar.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZELMAN 78 19 Eylül 2014 Cuma 11:40

EYY DİSK YÖNETİCİLERİ İZELMAN VE İZENERJİ PERSONELİNİN KADRO YOLU ACIN SADECE, ENGEL OLMAYIN YETER BIKTIRK ARTIK SİZİN İKİ YÜZLÜLÜĞÜNZDEN

Yorumu oyla      12      5  
izelmancı 19 Eylül 2014 Cuma 09:48

%40 calısanlar olarak bakalım sozlesmede ne yapacaksınız bizi uc kurusa muhtac ettınız ya tuyu bıtmedık cocugun hakkını yedırdınız ya hakkımı helal etmıyorum bu ıs duzelmedıkce

Yorumu oyla      13      5  
ali 19 Eylül 2014 Cuma 09:23

ssk hastaneleri ve malları bedava devredilirken ses çıkarmayanlar sendika pirim geliri kesilecek diye eylem yapıyor belediye yasal bir ihale yaptı kocaoğluda kanunlara uymak zorunda

Yorumu oyla      13      5  
Bornovalı 19 Eylül 2014 Cuma 08:58

İki üç yıl önce BİLBORDLARA TAŞERONU BİTİRDİK diye çarşaf çarşaf ilan verilmişti.Demek ki tam bitirememişler.

Yorumu oyla      13      5  
silo 19 Eylül 2014 Cuma 08:14

Hikayeciler,siz Aziz beye dua edin

Yorumu oyla      11      5  
ado 19 Eylül 2014 Cuma 08:03

disk yöneticileri chp nin sözcülüğünü yapmaktan ne zaman vazgeçecek acama

Yorumu oyla      12      5  
18 Eylül 2014 Perşembe 23:00

taşeron işçiler taşeron ağalarından destek istiyor yazık gidip tüm taşeron işçiler chp den istifa etsin ve bir daha chp ye oy vermesin herşey çözüme kavuşur hadi istafa etmeye onur için gurure için

Yorumu oyla      12      7  
izenerji 18 Eylül 2014 Perşembe 21:20

yalaka sandika yönetimi işciyi taşarona teslim eden CHP li belediye degilmi aymazlıgın bu kadarına pes

Yorumu oyla      12      7  
hele 18 Eylül 2014 Perşembe 18:16

hele o sol baştaki sendikacı yok mu, işe giremeyenler çok şikayetçi ondan

Yorumu oyla      14      5  
AYLAK AHMET 18 Eylül 2014 Perşembe 14:56

BÜYÜKŞEHİRDE (İZSU)5 SENEDEN BERİ ÖZEL GÜVENLİKLER TAŞERON OLARAK ÇALIŞMAKTADIR.ELİMİZDEN BİZİMDE TUTSUN ARTIK SAYIN BÜYÜKLERİMİZ.

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyanet eski başkanı: AK Parti'yi defalarca uyardım ama...
AK Parti iktidarının ilk döneminde TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığı ...
İlknur Denizli’den flaş çöp hamlesi: Raporu...
Büyükşehir Belediyesi tarafından katı atık bertaraf tesisi yapılmak için ...
Akdoğan: İkisinin de sıkılı yumruğu yok!
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 2023 hedefine ulaşmak için muhalefetin ...
 
Çıray’dan Davutoğlu’na BDDK çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi yazılı bir açıklama yaparak Başbakan Davutoğlu’na sert çıktı.
Şengül’den Kocaoğlu’na ‘toplu’ çöp eleştirisi
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir’de çöp sorunun giderek ...
Köşk’teki güvenlik zirvesinde flaş IŞİD kararları
Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Güvenlik Zirvesi, 3 saat sürdü. Zirveden kritik kararlar çıktı.
 
Mektuba sert yanıt: Kılıçdaroğlu'nun tavrı hak ettiği…
Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mektubuna sert yanıt geldi.
Flaş! Çankaya Köşkü'nde 3 saatlik IŞİD zirvesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Çankaya Köşkü'nde güvenlik toplantısı ...
Özel’den şok iddia: Soma raporu gizleniyor!
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma'daki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva