HABERLER>GÜNCEL
4 Ekim 2015 Pazar - 13:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya ciddi bir yanlışın içinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarını eleştirerek, "Rusya'nın şu anda atmış olduğu bu adımların bizim açımızdan kabul edilir hiçbir yanı yoktur. Bunu Putin'in kendisine ifade ettim. Maalesef şu anda Rusya çok ciddi bir yanlışın içerisinde" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya ciddi bir yanlışın içinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Fransa seyahati öncesi Atatürk Havalimanı'nda bir açıklama yaptı. Erdoğan, Rusya'nın Suriye'de düzenlediği hava operasyonlarının Türkiye açısından kabul edilir yanının olmadığını söyledi.
Operasyonların Rusya'yı bölgede zaman içerisinde yalnızlığa götürecek bir adımın da işareti olabileceğini belirten Erdoğan, "Rusya'nın şu anda atmış olduğu bu adımlar ve Suriye'deki bu bombardıman olaylarının özellikle Türkiye olarak bizim açımızdan kabul edilir hiçbir yanı yoktur. Bunu Putin'in kendisine ifade ettim. Maalesef şu anda Rusya çok ciddi bir yanlışın içerisinde" dedi.

'PYD EŞİTTİR PKK '
Erdoğan açıklamalarında şunları söyledi:
"Rusya'nın şu anda atmış olduğu bu adımlar ve Suriye'deki bu bombardıman olaylarının özellikle Türkiye olarak bizim açımızdan kabul edilir hiçbir yanı yoktur. Bunu Putin'in kendisine ifade ettim. Maalesef şu anda Rusya çok ciddi bir yanlışın içerisinde. Ve bu öyle zannediyorum ki bölgede kendisini zaman içerisinde yalnızlığa götürecek bir adımın da işareti olabilir. Zira Türkiye gibi bir ülkeye rağmen bu adımları atıyor olması bizi ciddi manada üzmektedir, tedirgin etmektedir. Aramızdaki ikili ilişkiler malumdur. Suriye ile 911 kilometre sınırı olan biziz. Rusya'nın Suriye ile bu tür bir durumu söz konusu değil."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kürtlerin silahlandırılması' derken bunun 'terör örgütlerinin silahlandırılması olarak' ele alınması gerektiğini de ifade ederek, "Bana göre PYD ile PKK eşittir. PYD'nin kimlerle iş birliği altında olduğunu görmek mümkündür. Bunlara silah desteğini verenler uluslararası teröre destek veriyor durumundadır" diye konuştu. 

Erdoğan şöyle devam etti:
"Zaman zaman kulağımıza geliyor, 'Kürtler DAEŞ'e karşı savaşıyor' ifadesi. Bu bir defa çok yanlış bir tespit. DAEŞ'e karşı şu anda topraklarını koruma mücadelesi verenler olduğu gibi biz de DAEŞ'e karşı mücadele veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Niye? Terör örgütüdür de onun için ama bir diğer terör örgütünün, bir başka terör örgütüyle mücadele vermesini 'Bunlar iyi teröristtir' anlayışıyla ele almak, masaya yatırmak, bir defa adaletli bir yaklaşıma ters düşer."

REJİMLE İŞBİRLİĞİ YAPAN HESABINI VERECEK
"Suriye'de bu kadar mazlum insan varken 350 bin insanın öldürülmesi var. Devlet terörü estiren bu kişiyi İran da Rusya da savunuyor. Rejimle iş birliği yapan ülkeler bunun hesabını verecekler. Güvenli bölge bizim gündemimizden çıkmaz. ABD ve Rusya'ya teklif ettik. Bu insanlar kendi topraklarına dönmek istiyorlar. Güvenli bölge şart. Yoksa hepsi ölüme açık bir havza olur. Eğit-donat çalışmalarını yapıyoruz. Yine Türkiye yalnız bırakılırsa insafsızlık olur."

 
Kadifekale'de turistlere tandır ekmeği satıyorlar
 
Caretta caretta mutluluğu: 5'i birden evine döndü
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ercan 4 Ekim 2015 Pazar 14:04

Rusya yanlışın içinde falan değil.Rusya başından beri saddamı destekiliyor ve rejimin yıkılmasını istemiyor.Silah yardımını zaten yapıyordu Şimdide sahaya indi.Saddama muhalif olanlar törerist onlar için.Türkiyenin izlediği politika radikal dincilerin ortaya çıkmasına sebep oldu.Bütün dünya bunu istemiyor.Bakmayın rusyaya eleştiri getirmelerine.Aslında pek te itiraz ettikeri yok.İzlenen politika yağmurdan kaçarken doluya tutulmalarına sesbep mldu.Bunu göremeyen veya görmek istemeyen türkiyedeki şu an ki iktidar.Tam bir fiyasko.En büyük zararıda sayelerinde ülkemiz çekiyor.Sınırı yol geçen haline getirdiler.Hala bu inat niye diye bir sormak lazım.

Yorumu oyla      12      5  
4 Ekim 2015 Pazar 13:46

Türkiye kendi sınırları içindeki teröristlere ne yapıyorsa Esad da aynısını yapıyor.

Yorumu oyla      12      5  
ercan 4 Ekim 2015 Pazar 13:34

Yine amalı bir konuşma.Yazık.Ülke millet bütünlüğünün kaybalması hiç umurlarında değil.Ülkenin itibarı beş parlık olmuş hiç umurlarıda değil.Köşesinden ölüm tehdidi yapanlar hakkında bir soruşturma bile açılmıyor. Hiç umurlarında değil.Bir milletvekili bunlar hayatlarında hiç sopa yememiş diyor.Hiç umurlarında değil.Ne diyelim.Dilerim ülke için çok geç olmaz da bir gün umurlarında olur.

Yorumu oyla      13      5  
İZMİRLİ... 4 Ekim 2015 Pazar 13:29

Geçmiş olsun, kesinlikle şiddetin karşısındayız diyemiyor, bir türlü...iğneleyici kelimelere devam ...

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadifekale'de turistlere tandır ekmeği satıyorlar
İzmir'de turistin en çok ziyaret ettiği tarihi mekanlardan olan Kadifekale'deki ...
Minik Ömer Faruk'un yaşaması ilik nakline bağlı
İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde yaşayan 17 yıllık evli Özgül- Hikmet Yılmaz ...
İzmir'in yoksullar pazarı!
İzmir Basmane Hatuniye meydanı adeta yoksullar pazarına dönüştü.
 
Alsancak'ta ikinci çile zamanı!
İzmir'in Alsancak semtinde, geçen Ramazan Bayramı öncesi başlayan altyapı ...
Bora'nın 'küçük isyan'ı büyük yankı uyandırdı
Geçirdiği bir trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan, ...
Panzer kamyonetle çarpıştı: 1 polis şehit, 7'si polis 11 yaralı
Diyarbakır- Silvan karayolunda polis panzeri kamyonetle çarpıştı, 1 polis ...
 
Edirne'deki kazada yaralanan teğmen şehit oldu
Edirne'nin İpsala İlçesi'nde 1 askerin şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı ...
Şantiyede bomba patladı: 1 ölü, 1 yaralı
Bitlis’in Güroymak ilçe merkezinde bulunan İlçe Özel İdaresi’nin şantiyesine ...
İzmir’de HDP binasına tüfekli saldırı!
HDP Buca İlçe binasına av tüfeğiyle ateş açıldı. Çok sayıda saçma isabet eden binada hasar oluştu.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva