HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mayıs 2013 Salı - 18:19

Çok konuşulacak rapor: Körfez’e akan kirliliğin nedeni…

İzmir’de büyük tartışmalara neden olan, kanalizasyon sularının denize akması nedeniyle AK Parti’nin sert eleştirilerde bulunduğu Büyük Kanal Projesi’ndeki tıkanıklığın sebebi belli oldu. Uzun süredir kanal içinde çalışan belediye yetkilileri ve taşeron şirket yetkilileri konuyla ilgili raporu sundu. Raporda, Konak Tüneli ve viyadük ayakları inşaatı sırasında bağlantı borularının zarar gördüğü ifade edildi. Buradan içeri giren kum, çakıl ve tünel inşaat malzemelerinin kanalı tıkadığı vurgulandı.

Çok konuşulacak rapor: Körfez’e akan kirliliğin nedeni…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir’in en çok konuşulan konuları arasında yer alan Büyük Kanal Projesi’ndeki tıkanıklık, kanalizasyonun Körfez’e deşarj edilmesi ve ardından Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ceza kesmesi gibi konularla gündeme gelen çevre sorunun sebebi bulundu. Büyük Kanal’ın özellikle Konak Mürselpaşa Caddesi üzerindeki bölümünün tamamen tıkanmasına neden olan malzemelerle ilgili rapor tamamlandı. İZSU Genel Müdürlüğü’nün ihaleye çıkarak temizliğine başladığı kanaldaki tıkanıklığın Konak Tünel İnşaatı ve bağlantı yolu viyadük inşaatı olduğu tespit edildi.
 
RAPOR SUNULDU
Taşeron şirket yetkilileri ve İZSU Genel Müdürlüğü personeli, kanal içinde tıkanıklığa neden olan malzemeleri inceledi. Büyük Kanal’a Gaziemir, Buca ve Karabağlar Bölgesi’nden gelen atıkları getiren bağlantı hattının Yeşildere’de delindiği tespit edildi. Viyadükayakları inşaatının bulunduğu yerde dere içinde askeri bölgeye yakın alanda kanalın duvarlarının parçalandığı gözlenirken bağlantı borularının da kırıldığı dile getirildi. Yeşildere’de derenin tabanından giden bağlantı borusundan giren kum, çakıl ve toprak gibi malzemelerin ana hatta kadar ulaştığı, Konak, Çankaya-Basmane Bölgesi’nde tıkanıklığa neden olduğu belirtildi. Ayrıca Konak Tüneli İnşaatı’ndan çıkan çamurlu toprağın yağmur suyu kanalına akıtıldığı, bunun da tıkanıklığa neden olduğu belirtildi. İZSU Genel Müdürlüğü yetkililerinin imzaladığı rapor Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sunuldu.

 
“DENİZE AKAN LAĞIMLARA BAKIN” DEMİŞTİ
Geçtiğimiz aylarda İzmir’e gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Körfez’e akan lağım suları nedeniyle sert eleştirilerde bulunmuştu. Kanaldaki temizlik çalışmalarının henüz başlamadığı dönemde açıklamalar yapan Yıldırım ‘Kanalı Konak Tüneli’nin viyadük ayakları inşaatı tıkamış olabilir mi?’ sorusu üzerine, “Bakın bizim bir Konak Tüneli var. Bugün bir gazetede gördüm. Orada belediyenin, tıkanıklığın nedenini araştırdığı yazıyordu. Tünelin viyadük ayakları inşaatı nedeniyle sorun oluşmuş. Siz denize akan lağımlara bakın. Oradaki viyadük ayaklarında sorun arayıncaya kadar önünüze bakın. Kusura bakmasınlar. Hiç kimse İzmir’e hikaye anlatmakla bu işin arkasının geleceğini düşünmesin. Konak Tüneli orada! İki taraftan çalışmaları yapılıyor. İzmir’in Körfezi’ni Yeşildere’ye bağlıyoruz. Neler çektim! Aman ne zorluklar, ne itirazlar. Böyle bir şey olur mu ya… Bizim kabahatimiz ne kardeşim? Biz İzmir’in ulaşımını, çehresini değiştirmek için çalışıyoruz. Bu mu bizim suçumuz? Ama artık dirençleri kırıldı. İnat murattır. Bildiğinizi yapacaksınız. Biz eğer bir şeye inanmışsak onun peşini bırakmayız” açıklamasını yapmıştı.
 
RİVAYET MUHTELİF OLUNCA
Başkan Aziz Kocaoğlu da, “Bir rivayet muhtelif olunca söylenecek çok söz var. Ama bize bu konuda gelen bir somut bilgi yok. Nereden nasıl tıkandı. Bu sene yağmurların çok yoğun olması konusu var. Oradan da olabilir. Onu inceleme sonucunda göreceğiz. Hattı temizliyoruz. Temizlediğimizde malzeme çamur mu, kum mu dolmuş. İçerisindeki izolasyon maddesi mi doldurmuş, bunu göreceğiz. Rapor çıkacak. Orası nedeniyle olmuş da olabilir. Eğer Hilal İstasyonu’na kazılan kazık varsa onu da göreceğiz. Ki böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum” demişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
megaköylü 8 Mayıs 2013 Çarşamba 11:55

yapma+karala+engel ol+çamur at=CHP.......formül açık

Yorumu oyla      12      11  
özgür 8 Mayıs 2013 Çarşamba 11:46

Eleştirel yorumlara katılmayan %75, eleştirel yorum %60. Demek ki belediye çalışan ve yakınlarına görev verilmiş. Boş olunca tabi. İstediğiniz kadar katılmayın. bu kentte yaşayan partili partisiz herkes yönetimden dertli. Nokta

Yorumu oyla      13      8  
memur 8 Mayıs 2013 Çarşamba 10:51

raporu hazırlayanların bilgisi neymiş acaba.Diplomalarını inceleyin sahte falan çıkmasın.Tam bir komedi.Bu raporu dikkate alanlara üzülüyorum.

Yorumu oyla      15      10  
Özgür 8 Mayıs 2013 Çarşamba 09:20

hey Allahım, bunlarda akp ye benzediler. Akp nin Her şeyde muhalefeti suçladığı gibi bunlarda beceriksizliklerini Akp ye atıyor. Çiğlide muhalefet örgütlü, kanalı tünel çalışmaları tıkamış peh.

Yorumu oyla      14      12  
35 8 Mayıs 2013 Çarşamba 09:15

diyelim ki doğru peki sahil evlerinden akan

Yorumu oyla      18      8  
İzmir'e Yazık... 8 Mayıs 2013 Çarşamba 08:24

Madem öyle neden tamir etmediniz?

Yorumu oyla      15      12  
bülent ışık 8 Mayıs 2013 Çarşamba 08:09

megaKÖYLÜ sen kendini bildin bileli bu körfez böyle ise neden o zaman birden itiraz etmeye başladınız ayranı fazla kaçırdın herhalde.

Yorumu oyla      21      7  
Emre 8 Mayıs 2013 Çarşamba 02:14

O kadar bağır çağır ama gel gelelim senin hatan olsun. Binali Bey İzmiri ve İzmirliyi hala tanıyamadınız.

Yorumu oyla      18      6  
TC misafir 8 Mayıs 2013 Çarşamba 00:54

yahu megaköylü bir kez olsun haberi doğru düzgün oku konak tünelinin yeşildere kısmından bahsediliyor. körfezdeki kahverengilik sen kendini bildin bileli varsa sen 10 yıldır ya izmir körfezini televizyondan izliyorsun ya da kendini unuttun . sen izmiri çok bildiğini sanıyorsun ama sadece kadifekaledeki antik tiyatro için "israilin eseri" diyecek kadar ve hala hiç utanıp sıkılmadan burada yorum yazabiliyorsun ya işte bu çok ironik.

Yorumu oyla      20      7  
Alsancaklı 8 Mayıs 2013 Çarşamba 00:39

Bu birini suçlama işi kabak tadı verdi.İzmirliler CHP'nin bu numaralarını yemiyor artık.Hergün vapurla seyahat ediyorum. Körfez hala pis ve bu anlayışla galiba hep pis kalacak! Alsancak vapur iskele kıyısı resmen pislik içinde yüzüyor! Hergün vapurdan inince belediyeyi pek iyi kelimelerle anmıyorum! Yüzülebilir körfezmiş, ha ha ha!!!!

Yorumu oyla      14      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere’de dünya ve Anadolu esintileri
12 Eylül Ortaokulu kadrosu, öğrencileri ve velileriyle işbirliği yaparak unutulmaz bir gece yaşattı.
İZSU’da kadro operasyonu: Kim geldi/gitti?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kuruluşlarından biri olan İZSU’da ...
Selçuk İstasyon Meydanı yenileniyor
Selçuk Belediyesi İstasyon Meydanında düzenleme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
 
Denizler Karabağlar'da unutulmadı
Karabağlar Belediyesi, 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf ...
Buca'da şarkılar Denizler için
6 Mayıs Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın 41. ölüm yıldönümünü ...
83 yaşındaki Mekking mavi kapak peşinde
Hollanda'dan yurdumuzu tanımak ve güzellikleriyle tanışmak için gelen ...
 
Minik mimarlardan dünya eserleri
Konak Belediyesi ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi birlikteliğinde düzenlenen ...
Turnuvanın açılışı Başkan Batur'dan
Narlıdere Belediyesi Gençlik ve Çiçek Festivali programı kapsamında düzenlenen ...
Başkan Solak ‘çapulcu’ tartışması üzerinden meydan okudu
Çiğli Belediye Başkanı Solak, geçtiğimiz Cumartesi ilçesindeki kavşak ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva