HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Eylül 2014 Salı - 10:00

Çizginin ustaları 1 Eylül'de 'barış ve çocuk'u anlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dünya barışına katkı sağlamak amacıyla düzenlediği “Barış ve Çocuk” konulu Uluslararası Karikatür Yarışması’nda dereceye girenlerin ödüllerini Başkan Aziz Kocaoğlu verdi.

Çizginin ustaları 1 Eylül de  barış ve çocuk u anlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “kardeş kentler” arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmek, barışa yönelik duyarlılık ve farkındalık yaratmak amacıyla bu yıl ilk kez düzenlediği “Uluslararası Karikatür Yarışması”nın ödül töreni 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde yapıldı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve karikatür sanatçıları ile çok sayıda davetli katıldı.

“YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ”
Törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, 1 Eylül Barış Günü’nü kutlayarak, barışa katkı sağlamak için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini söyledi. Ulu Önder Atatürk’ün “yurtta barış, dünyada barış” sözünü hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Dünyanın tarihi boyunca insanlığın ihtiyaç duyduğu şeylerin başında barış geldi. Maalesef insanlık tarihi boyunca hep savaşlar yaşandı, yaşanıyor, yaşanacak. Dünyanın geldiği süreçte, özellikle Orta Doğu, Balkanlar ve Kafkaslar’da yani kendi coğrafyamızda barış kolay tesis edilmiyor. Bu coğrafyanın kendine has özellikleri var. Ancak ve ancak karşıdakini tanıyarak, kırmızı çizgilerini öğrenmek gerekiyor. Önce tanış olup sonra barış yolunda yürünebilir. Çok zor bir coğrafya, devlet geleneği olan ülke sayısı çok sınırlı. Bu ülkelerin başında da Türkiye Cumhuriyeti geliyor. Türkiye Cumhuriyeti’ne bölgedeki barışı tesis etmek için büyük görev düşüyor. Türkiye özeline baktığımızda, barışın tesisi için Diyarbakır ile İzmir arasında kurduğumuz dostluk köprüsü için 1 yılı aşkın süredir çabalıyoruz. Umuyorum ülkemizdeki barış ortamının gelişmesine, güçlenmesine katkıda bulunur” diye konuştu.

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s296504.jpg

BEYAZ GÜVERCİNLER “BARIŞ”A KANAT ÇIRPTI
Konuşmaların ardından Başkan Aziz Kocaoğlu yarışmada birinci olan Bulgar karikatürist Ivalio Tsetkov’a ödülünü verdi. Yarışma ikincisi İranlı karikatürist Ali Mirae’ye ödülünü CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, üçüncü olan ancak ödül törenine katılamayan Kazak karikatürist Galym Boranbayev’in ödülünü ise karikatür sanatçısı Birol Çün’e Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır verdi. Ödül töreninin ardından yarışmacılar ve jüri üyeleri “dünyada barışın kalıcı olmasını” dileyerek, hep birlikte beyaz güvercin uçurdu. Başkan Kocaoğlu daha sonra yarışmaya katılan eserler arasından jüri üyelerinin belirlediği 70 karikatürden oluşan sergiyi gezdi. Gecenin sürprizi ise İranlı karikatürist Ali Mirae’den geldi. Mirae, ülkesinden getirdiği el dokuması örtüyü Başkan Aziz Kocaoğlu’na hediye etti.

72 ÜLKEDEN 670 KARİKATÜRİST KATILDI
“Barış ve Çocuk” konulu Uluslararası Karikatür Yarışması’na 72 ülkeden 670 karikatürist 1400’ün üzerinde eserle katıldı. Yarışmanın jürisi ise, Ukrayna’dan Vladimir Kazanevsky, Almanya’dan Valeriu Kurtu, Belçika’dan Luc Descheemaeker ile birlikte Türkiye’den Eray Özbek, Ömer Çam, Mustafa Yıldız, Sadık Pala, Dr. Pınar Meriç’ten oluştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bülent Soylu'dan '5 işçi' iddialarına yanıt
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu basında yer alan 5 belediye işçinin ...
Karşıyaka dünya şampiyonu oldu
Bulgaristan’da düzenlenen 2014 Dünya Folklor Şampiyonası’na katılarak ...
Düğün Dernek Üniversiteye gittiler
Balçova Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte, 2014 Lisans Yerleştirme ...
 
Ezginin Günlüğü Fuar'da barış için söyledi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle 83. ...
Selvitopu Bonzai'ye karşı sporu teşvik etti
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “bonzai” adlı uyuşturucu ...
Kayısı diyarından Büyükşehir'e sevgiler
83. İzmir Enternasyonal Fuarı’na Diyarbakır’la birlikte onur konuğu il ...
 
Urla'da halk günü: Vatandaş anlattı başkan dinledi
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, düzenlediği halk günlerinde vatandaşları ...
Kocaoğlu'ndan İzmir'e bakış: Stat krizinden hodri meydan!
Katıldığı bir televizyon programında kent gündemindeki başlıca konulara ...
Konak Meclisi'nde heyet ve yardım tartışması
Konak İlçe Meclisi Eylül ayı Olağan Toplantısı gerçekleşti. Başkan Sema ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva