HABERLER>POLİTİKA
23 Kasım 2014 Pazar - 10:54

Çıray'dan bu kez de Bakan Zeybekçi'ye salvo!

CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray, AKP İzmir Milletvekili Ulema’dan sonra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye de meydan okudu:

Çıray dan bu kez de Bakan Zeybekçi ye salvo!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin İzmir Ekonomi Zirvesi’nde yaptığı konuşmayı, “İzmir’de ekonomi zirvesi yaptık. Ekonomi zirvesinde herkes konuştu. CHP’nin ve AK Parti’nin temsilcisi söz aldı. Partimizin temsilcisi Binali Yıldırım konuştu. Muhteşem bir plan, proje çıktı. Konuşmalarının arasında bir tane bile siyaset yoktu. CHP’nin adına konuşan milletvekili genel başkan yardımcısı (Aytun Çıray) bir tek kelime İzmir ile ilgili konuşmadı. İzmir’in geleceği ile zerre kadar derdi yoktur. Orada ‘10 Ağustos seçimlerinin ardından sonuç ne olursa olsun Türkiye darmadağın olacak’ dedi. Bunların derdi falan yok,” sözleri ile eleştirmesi üzerine cevap hakkının doğduğunu söyleyen CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray yazılı açıklamasında şunları dedi:
“İzmir gibi bir derdimiz” olmadığını söyleyen Zeybekçi’ye öncelikle ifade etmek isterim ki ben Türkiye ve İzmir sevdalısı bir insanım. Siyaseti hizmet için yaparım, Zeybekçi’nin mensubu olduğu partinin içindeki bazılarının yaptığı gibi yolsuzluk için değil. Ekonomi Zirvesi’nde yaptığım konuşmadan neden rahatsız olduğunu biliyorum. Çünkü orada yapmak istedikleri icraatın içinden programına benzer tek yönlü propagandalarına izin vermedim. Ama bilsinler ki bundan sonra da vermeyeceğim.
Zeybekçi beni dikkatle dinleseydi eğer, “Biz inkârcı değiliz. AKP’den farklı olarak tüm taş üstüne taş koyanlara teşekkür ederiz. Atatürk Brajını, ERDEMİR’i, PETKİM’i, Keban’ı yapanlara, Kral kızını yapanlara, otoyolları yapanlara teşekkür ederiz. Ama bizim iddiamız şudur: Türkiye AKP’den daha iyisini yapabilecek potansiyele sahiptir,” dediğimi duymuş olacaktı.
Nihat Zeybekçi’nin sahip olduğu zihniyetin ne İzmir, ne de Türkiye umurlarında değildir. Olsaydı eğer Ekonomi Zirvesi’nde asıl, “Bugün teşvik rakamlarına baktığınız zaman, oradan PETKİM’i çıkarın İzmir’e bir şey kalmaz. Türkiye yüzde 10’la, işsizlik rekorları kırıyor. Ve İzmirliler milli gelire yüzde 7, kamu bütçesine yüzde 10 katkı vermesine rağmen, bunun yüzde 1’ini bile geri alamayan bir il konumunda,” dediğimde uykuları kaçardı. Ama İzmir’de onların yarattığı % 15,4 işsizlik benim içimi acıtıyor.
Nihat Zeybekçi’nin ekonomisini yönettiği Türkiye’de kısa vadeli borçlar toplamı 130.6 milyar dolardır. Merkez Bankasının döviz rezervi 130.8 milyar dolardır. Yani Türkiye’nin güvenlik ihtiyaç akçesi yoktur. Türkiye’de doların her bir kuruş artışı özel sektöre 1.7 milyar liraya mal oluyor. Bugün Türkiye’de güvenlik ve aşırı borçlanma nedeniyle özel şirketler  kredi bulamıyorlar. İşte bunun için AKP iktidarı kanun çıkartarak devleti, yani milletin parasını kefil yaptı. Bütçe dengesi alarm veriyor. Bu mu Türkiye için, Türk milleti için dertlenmek?

“ZEYBEKÇİ RÜYA İLE VİZYON ARASINDAKİ FARKI BİLMİYOR”
“CHP o gün ortaya bir vizyon koymadı,” diyor Sayın Zeybekçi. Ama vizyon ile rüya görmek arasındaki farkı bilmiyor. Çünkü ben vizyonumuzu anlatırken belli ki Zeybekçi rüya görüyormuş. Bir vizyon ortaya koyarken bilincinizin açık olması gerekir; sonra da gelecek resmini oluştururken somut verilerden yola çıkar, gerçeği resmedersiniz.

Türkiye zor dönemlerden geçip gelmiştir. Ancak AKP’nin eleştirdiği dönemlerin siyasileri 2002 yılına kadar darbelere, savaşlara rağmen ortalama yüzde 5 kalkınma hızı sağlamıştır. Son on yılda sağlanan kalkınma hızıysa ortalama yüzde 4,9’dur. Bizim iddiamız bu 4,9’un 6,5’a çıkarmaktır. Türkiye sürdürülebilir ortalama 6 buçuk hızını sağlamak zorundadır yoksa işsizine iş bulamaz.

Bizim yöneteceğimiz Türkiye, 2023 yılına geldiği zaman 2 buçuk trilyonluk bir ekonomik büyüklüğe ulaşacaktır. Fert başına düşen milli gelir 31 bin 500 dolar olacak, işsizlik oranı yüzde 6’ya gerileyecektir. İhracatımız 6 yüz milyar dolar olacaktır. İşte Sayın Zeybekçi, söylediklerimizi dinlemiş olsaydınız o gün de birkaç maddesini anlattığım vizyonumuzu anlardınız. Bunu yapacak kadrolarımızda vardır.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ne yazık ki kanlı 6-7 Ekim olayları oldu. APO’nun bir emri ile 50 yurttaşımızı kaybettik ve AKP utanmadan olayları durdurması için APO’ya ricacı oldu. Yani egemenliği devretti.   Cumhurbaşkanı Anayasa’yı askıya aldı. Bu dağılma değil de nedir?

Son olarak Sayın Zeybekçi’ye tavsiyem şu: Bu açıklamanın tek amacı size cevap hakkımı kullanmak değil, aynı zamanda yararlanabileceğiniz bir ders vermektir. Sürdürülebilir ekonomik kalkınma için siyasi istikrar şarttır. Siyasi istikrar için şart olan ise “Yurtta sulh, cihanda sulh”tur. “ 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DELEGE 24 Kasım 2014 Pazartesi 00:57

Sayın vekilim inanın performansınızı hayranlıkla izliyoruz.Bir tek siz kaldınız mücadele eden,size chpli değil diyenler neredeler.Bizim gözümüzde siz en baba chplisiniz.Tebrikler.

Yorumu oyla      11      5  
bence tek temsil kabiliyetlisi.. 23 Kasım 2014 Pazar 19:49

Tek başına ..Ama bakan makan dinlemiyor..

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de '1 milyonluk' şok: İnkar da yok para da
Antalya'da 30 Mart seçimleri öncesi CHP İl Başkanlığı'nın yürüttüğü seçim ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na MİT yanıtı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun MİT ile ilgili iddiasını ...
Kılıçdaroğlu ve ailesinin acı günü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kayınvalidesi Fatma Özdağ, tedavi ...
 
Flaş! Erdoğan ve Biden’den 4 saatlik zirve sonra ilk açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile ...
Kılıçdaroğlu’na: Elinde delil yoksa ihanet içindesin!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde CHP Lideri Kemal ...
AK Parti Karşıyaka kongresinde Zeybekci’den Büyükşehir'e bombardıman!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın 5. Olağan Kongresi’nde konuşan ...
 
CHP’li Kadınlar'dan 'kardeşlerine' 15 bin kitap
CHP İzmir Kadın Kolları, Diyarbakır'da yakılan 34 okula destek amaçlı ...
Davutoğlu Biden’e İstanbul’un sırrını verdi!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'deki temaslarına bugün de devam eden ...
İzmir’de ‘taşerona Emniyet güvencesi’ne ilk tepki Eski Vekilden!
Büyükşehir’deki taşeron krizinde ihaleyi alan firmadan gelen ‘Emniyet ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva