HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ekim 2013 Pazar - 12:08

Çılgın projede sona doğru: İzmir’in 2 yakası birleşiyor

İzmir’in iki yakasındaki İnciraltı ile Çiğli’deki İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) arasında, yarısı denizaltı tüpgeçitten, yarısı asma köprüden oluşacak, araç, hem de trenlerin kullanabileceği Körfez Geçişi Projesi hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Proje, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıdırım’ın onayının ardından 2014 yılında Karayolları ile Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından ortak yapılacak.

Çılgın projede sona doğru: İzmir’in 2 yakası birleşiyor

İZMİR - İzmir’de İnciraltı (EXPO) planlarına işlenen Körfez geçişi bağlantısıyla ilgili son bilgileri Karayolları 2’inci Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu açıkladı.

Proje çalışmalarının 2014 yılında tamamlanacağını belirten Uraloğlu, şöyle dedi: "Proje ile İzmir'in iki yakasını bir araya getireceğiz. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın onayını bekliyoruz. Bunun yanı sıra sahadaki çalışmalarımızı  sürdürüyoruz. Toplam 6 kilometrelik geçişin yanı sıra, iki cephede toplam 4 kilometrelik de bağlantı yolları inşa edilecek. 2014 yılında projesi bittikten sonra yapımının nasıl olacağı bakanlık tarafından beklirlenecek."
 
Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ile ortak yapılan projenin içinde raylı sistem ile karayolu ulaşımının yer alacağını söyledi. Projeye göre Körfez geçişinin bir ayağı Yenikale’den İnciraltı'na girecek ve Çeşme otoyoluna bağlanacak. Diğer birleşme noktası ise İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ile Mavişehir arasında olacak. Buradan çevre yoluna bağlanacak. Proje kapsamında Körfez'in ortasında yapay bir ada oluşturulacak. İnciraltı ile bu ada arasındaki ulaşım 2 kilometrelik tüp geçitle sağlanacak. Ada ile İAOSB arasındaki ulaşımda ise 4 kilometrelik asma köprü kullanılacak. Karada yeralan 4.5 kilometreyle birlikte toplam uzunluk 10.5 kilometre olacak. Projede hem lastik tekerlekli ulaşım imkanları hem de raylı sistem yer alacak. Toplam geçiş süresi raylı sistem ile 5 dakika, araç ile 8 dakika olacak şekilde inşa edilecek projenin yapım süresi ortalama 70 ay olarak öngörüldü. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 38 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Ekim 2013 Pazartesi 17:00

marmarayın tüp geçitleri 14 yıldır anca bitti ve geri kalan kısımlar devam ederken,ankara belediyesi 20 yıldır hiçbir metro durağı açamadı.tempo hakikaten çok iyi.durmak yok yola devam.

Yorumu oyla      14      9  
miisafiir 14 Ekim 2013 Pazartesi 16:24

14.29 76 km lik marmaray hattı yüzde 100 bitmedi.sadece boğazın altı bitti.daha devam eden yerler var.hattın tamamı daha açılmıyor.

Yorumu oyla      14      7  
(13 ::59 ) Dedigin Tamaamda BUNLAR İZMİR BŞB . sinin GÖREVİ... 14 Ekim 2013 Pazartesi 14:46

İŞTE BUNU SÖYLÜYORUZ... CHP BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI BU... Söz verip yapamayınca ÇAMURA YATIYORLAR...ÇÖP KONUSUUNDADA BİR ÇÖZÜM BULAMADILAR...CHP Şehircilik anlayışı ÇÖP DEPOLAMA ALANI Olarak Şehrin TEMİZ HAVA ALANI OLAN Y A M A N L A R I Seçti İZMİRLİLER , KARŞIYAKALILAR , ÇİGLİLİLER...Bunun Hesabını CHP Belediye lerinden BAŞKANLARINDAN OYLARIYLA SORACAKTIR... İZMİRLİLERİ CANINDAN BEZDİ REN BU İLKEL BELEDİYECİLİGİN Hesabını SANDIKLARDA VERECEKLER...CHP İZMİRDE TAM ANLAMIYLA KAYBEDECEKTİR...K.ÖZEN.

Yorumu oyla      17      12  
( 13:09 ) MARMARAY 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINDA ULAŞIMA AÇILIYOR... 14 Ekim 2013 Pazartesi 14:29

Yani 15 gün sonra AÇILIYOR İSTANBUL BOGAZI NIN 62 METRE Derinliginden DÖŞENEN TÜP GEÇİTLERLE MİLLETİMİZİN Hizmetine giriyor. 15 GÜN SONRA İŞLEM TAMAM... Arti 3. BOGAZ KÖPRÜSÜNÜN TAŞIYICI KULELERİDE YÜKSELİYOR. Artı MARMARAYIN Hemen yanına MOTORLU Aeaçların gidiş glişi için YENİ TÜP GEÇİŞ TEMELİDE Yakın zamanda atılacak... Artık AK PARTİNİN HİZMET VE İŞ BAŞARMA BİTİRME Temposuna biraz olsun SAYGI DUYUN. İZMİRLİ GÖREVİ AK PARTİYE VERDİGİNDE " 35 İZMİR 35 PROJE, Zaten en az 12 tanesi başlamış durumda " P A R O L A DURMAK YOK YOLA DEVAM...

Yorumu oyla      17      10  
ercüment şahin 14 Ekim 2013 Pazartesi 13:59

kamu kaynaklarını ayırmak müsriflik olacak,acilen kent merkezi trafigini çözmek lazım,tranvay sisteminini ve metroyu bitirmek lazım,bu yol gerekliyse yap işwet ile ihaleye çıkarılsın,kullananlar bedelini bir şekilde ödesinler

Yorumu oyla      16      7  
miisafiir 14 Ekim 2013 Pazartesi 13:09

10.49 marmaray yüzde 100 bitmedi.

Yorumu oyla      12      9  
miisafiir 14 Ekim 2013 Pazartesi 13:08

izbana 3.ray geliyormuş.aynı zamanda koşu istasyonuna tramvay aktarması ve yeşildereye tünel yapılıp izban oradan geçirilecekmiş.

Yorumu oyla      13      6  
TC misafir 14 Ekim 2013 Pazartesi 13:00

Bu projeye İzmirin ne kadar ihtiyacı olduğunu görmek istiyorsanız sabahları üçkuyular veya bostanlı iskelesindeki araç yoğunluğuna bakarak anlayabilirsiniz. O nedenle bu projenin getireceği fayda tartışılır ve buraya harcanaka para ve zaman diğer raylı sistem projelerinin yanında hastane, okul ve öğrenci yurdu gibi projelere harcansa daha iyi olur. Ayrıca İzmirde yaşamamış birisinin kentin acil sorunları hakkında ne kadar bilgisi olur o da ayrı bir tartışma konusu, proje çılgın olsun da çamurdan olsun zihniyeti şehri bir adım bile ileriye götürmez. yapılacak tünel ve ada körfez sirkülasyonunu nasıl etkileyecek bunu hiç düşündünüz mü? bunun için ne gibi önlemler düşünülüyor hiç sordunuz mu?

Yorumu oyla      18      11  
Zafer 14 Ekim 2013 Pazartesi 12:52

İzmir çevre Yolu'nun tamamlanması için böyle bir geçiş yani Çevre Yolu'nu şehri kuşaklayacak hale getirmek şarttır, yapılması iyi olur. Önce-sonra diye sıraya koymaya gerek yok. Akp 10 yıldır buraya dişe dokunur bir şey yapmadığı için, tüm metro projelerini ve bunu aynı anda başlatmalıdır. Ama gene seçim öncesi ortaya çıkıyor bu laflar, tıpkı genel seçim öncesi 35 proje gibi, seçerseniz var seçmezseniz yok diyor bir nevi. Ama anlayamıyor ki 10 yıldır böyle yapınca tam ters tepki alıp seçilemediğini. Taa zamanında Kemal Unakıtan yapmıştı bir toplantıda aynı şeyi "bizi seçmezseniz hııııı" diye, hala aynı kafa sanırım.

Yorumu oyla      14      11  
Anlıyacagınız ACİZ KALAN İZMİR BŞB si 14 Ekim 2013 Pazartesi 12:51

KOCAOGLU SÖZÜNÜN ERİ DEGİL VERDİGİ SÖZÜ TUTAMIYOR...İZMİRDE ÜÇYOLDA OTURANLARA HATAY CADDESİNİN Tamanındaki ESNAFA , OTURANLARA "KAN KUSTURDU...ÜÇKUYULARDAKİ ESNAF ve o civarda Oturanlar. Trafikte Mecburen HATSY CADDESİNİ KULLANANLARA İLLALLAH DEDİRTTİ...Her zaman söylüyoruz bu İŞLER CHP BELEDİYECİLİK Anlayışının işi degil... 4 MİLYON İZMİRLİ MART AYINDA BU FATURAYI CHP ye ve ADAYLARINA Kesecek...

Yorumu oyla      19      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teknoloji devinden İzmir’e EXPO desteği…
İzmir Valisi Toprak’la Görüşen Tayvan’ın Teknoloji Devi TECO Grubu Yönetim ...
Tütüncüoğlu’ndan Şifne’ye müjde, TOKİ’ye gözdağı!
Çeşme’nin Şifne Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Tütüncüoğlu, ...
Konak’ta kurban kesim rehberi!
Konak Belediyesi, vatandaşların huzurlu şekilde ibadetlerini yerine getirmeleri ...
 
Bornova’da belediyeden 24 saat kesintisiz bayram mesaisi
Bornova Belediyesi vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirmesi ...
İzmir’e üçüncü büyük nişan: Yaşlı dostu kent!
Büyükşehir Belediyesi, “engelli dostu” ve “kadın dostu” kent unvanlarından ...
İZBETON’da bir ilk: 'Ailece' bayram sofrası
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZBETON A.Ş. çalışanları, bayramlaşma ...
 
Batur belediye personeli ile bayramlaştı
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte ...
‘Çöp’te flaş gelişme: Büyükşehir’den bilim misillemesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında krize neden ...
Huzurevinde bayram neşesi
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Kurban Bayramı’nda İzmir Huzurevi’nde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva