HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Temmuz 2015 Cuma - 12:49

Çiğli’de sözleşme bayramı, Başkan’dan örnek çıkış!

Çiğli Belediyesi şirketi Kafesan ve DİSK Genel İş Sendikası arasında imzalana toplu sözleşme töreninde Belediye Başkanı Arslan’dan ilginç bir çıkış geldi. Arslan sözleşmede yer alan eşine şiddet uygulayan işçiye yaptırım uygulanacak maddesi üzerine konuşurken, “Aldığı maaşı eşine, evine yansıtmayan, maaşını alıp birahanede harcayan, sonra da kredi borcuna batan personele yaptırım uygulayacağız. Maaşını süresiz olarak eşine vereceğiz” dedi.

Çiğli’de sözleşme bayramı, Başkan’dan örnek çıkış!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ – Çiğli Belediyesi şirketi KAFESAN ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nda örgütlü çalışan işçiler arasındaki toplu sözleşme süreci mutlu sonla bitti.

740 işçiyi kapsayan sözleşme töreni şölen havasında geçerken Belediye Başkanı Hasan Arslan ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko’dan önemli mesajlar geldi.


 
Eski belediye binasındaki tören alanında gerçekleşen imza törenine Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK Genel İş Sendikası 5 No’lu Başkanı Ali Haydar Kara, CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ve çok sayıda personel katıldı.


 
Sözleşme sonrası işçiler davul ve zurnalarla kutlama yaptı.



Ardından personel Başkan Arslan’ı omuzlara alarak ‘Halkçı Başkan Hasan Arslan’ sloganları attı.
 


ERDOĞAN’A YÜKLENDİ
Törende konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, rakamlar vererek sert sözlerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Beko, “Asgari ücret çok düşük, açlık sınırının da altında... Bin 800 lira net maaş verilebilecek durumda. Türkiye’de 10 milyona yakın emekli var. Verdikleri son zam 24 lira. 1 milyona yakın işsiz genç var. Ankara’da 20 milyar dolara kaçak saray yapılıyor. Bu bizim itibarımız deniyor. Bizim itibar anlayışımız bu ülkede gerçekten bağımsızlık, demokrasi, insan hakları, barış ve kardeşlik mücadelesi veren önderler bizim itibarımız. Siz itibar mı arıyorsunuz? Gezi direnişinde özgürlük isteyenler itibarımız. Bu ülkede idam sehpasına giden Deniz Gezmiş bizim itibarımız. Sen itibar mı istiyorsun? Nazım Hikmet’ler, Bahriye Üçok’lar bizim itibarımız. Çiğli sokaklarını temizleyen bu işçiler bizim itibarımız. Biz itibar deyince bunu anlarız. Şaşı bakanlar bunu anlamaz. Biz 12 Eylül faşist cuntasına teslim olmayan bir sendikayız. Ey Recep Tayyip Erdoğan sana soytarılık, yalakalık yapan namert olsun diyorum” dedi.
 


HER ŞEY SİZLER İÇİN
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ise, konuşmasında göreve geldikten sonra yaptıklarına değindi. Arslan, ayrıca kendisine yöneltilen eleştirilere de sert bir şekilde cevap verdi. Arslan, “15 ay önce belediyeyi devraldığımda eski başkan işin zor demişti. İşler iyi gidiyor. İşler benim kontrolümde. 15 ayda büyük aşama kaydettik. Bana kızanlar, küsenler oldu. Ne yaptıysam siz çalışanlar için yaptım. Tasarruf tedbirleri dedim, sizler için dedim. Her şey sizler için... ‘Hasan Arslan neden geldi’ dediler? 22 yıl sonra bana bir görev verdiler. Seni Çiğli’ye aday olarak gösterdik dediler. 25 bin oy fark ile belediye başkanı oldum. O oyların gereğini yerine getirmek için, Çiğli halkına hizmet noktasında her geçen ay başarılar üstüne başarılar ekliyoruz. 36 milyon TL olan gider fazlalığını 3,5 milyon liraya indirdim. Çalışan arkadaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum. Biz bir ekibiz. Biz halk adına Çiğli’ye hizmet ediyoruz. o zaman hizmette kusur etmiyoruz. Çiğli halkı Çiğli’ye layık hizmet etmeli. Biz halkın belediyesiyiz. Ben sosyal demokrat bir insanım. Bizim belediyemizin kaynakları sınırlı, satacak yerimiz de yok. Yapacak bir şey yok. Arkadaşlarımız zam istediler, verdim. Halkın parasını halka hizmet eden işçilere verdim. Biz bu parayı sermayeye, holdinglere vermiyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Karşılığında üretkenlik istiyorum. Sınıf sendikacılığı yapalım. Ücret sorun değil. Beni paçamdan aşağıya çekmek isteyenler oldu. İhaleye girmeyelim işçi maaşlarını ödeyemeyelim diye kredi çekmemizi engellemek isteyenler oldu. Hakkımda yaşan ve iftiralar üretenler oldu. En ufak bir şeyi bile savcılığa vermeyen şerefsiz oğlu şerefsizdir. Hakkımda bu iftira ve yalanları üretenler şerefsizdir” dedi ve sözlerini “Çiğli’de taşerona geçit yok” sloganıyla bitirdi.


 
SENDİKA BAŞKANI KARA’DAN BAŞKAN ARSLAN’A TEŞEKKÜR
İşçilerin örgütlü olduğu DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara da şunları söyledi: Çiğli'de uzun zamandan beri bir sorun yaşadık. Bugün mutluluğa doğru gidiyoruz. Bu mutluluğu yaratan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. İzmir'de iki belediye var. Bunlardan bir tanesi Çiğli Belediyesi’dir. İzmir'de 30 ilçe var ama taşeron işçiler çalışıyor. Çiğli'de bugüne kadar taşeron girmedi. Tüm yasal engellemelere rağmen direnen, katkı koyan bürokratlarımıza, belediye başkanlarıma teşekkür ediyorum. Bugün taşeron denen bela, son yıllarda yaşanan sorunların en büyük nedenidir. Genel seçimden çıktık. Herkesin dilinde taşeron vardı. Ama bugün artık asgari ücretin üstünde ücret alamaya katkı koyduk. Hepimiz ailelerimize, mutfağımıza katkı koyacağız. Bugünkü sorunlarımız ülkeyi yönetenlerin getirmiş olduğu durumlardır” dedi ve Başkan Hasan Arslan'dan şu ricada bulundu: “30 ay sonra eski sorunları yaşamayalım. Bu Çiğli'ye hiçbir şekilde taşeron girmemesi için gayret gösterip mücadele edelim. Bu Çiğli'ye barış, huzur geldi. İnsanlar aileleriyle birlikte sinemaya gitsin. Yaşam kalitesini hep birlikte yükseltelim. Geçenlerde basın emekçilerine yapılan saldırıyı da nefretle kınıyorum. Türkiye'de Türk-İş'in de Hak-İş'in de politikaları ortadadır. Biz DİSK'in emekçileri yoksulların bütün taleplerini dillendirmek için devam edeceğiz. Hepimize 4'ncü dönem toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun. Kadına yönelik her türlü saldırıya karşı ek bir ilave madde koyduk. Kadınlarımıza ve çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum.
 
SÖZLEŞMEDE NELER VAR?
Önümüzdeki iki yıl süresince geçerli olacak toplu iş sözleşmesi kapsamında en düşük işçi ücreti ikramiye ve sosyal haklar dahil olmak üzere 2 bin 180 liraya yükseltildi. Toplam 740 sözleşmeli personele ortalama 600 liralık zam yapılırken, yüzde 21 oranında ücret artışına gidildi. Personel ayrıca 70 gün üzerinden yılda 2 ayrı ikramiye alacak. Personel imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında ayrıca 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda da net 250 lira ikramiye alacak. İşçilere yönelik eğitim yardımlarını da eksik etmeyen Çiğli Belediyesi, önümüzdeki dönemden itibaren çocukları üniversiteyi kazanan personele de 700’er lira ikramiye dağıtacak. Diğer yandan, belediyede işe yeni başlayan ve düşük ücret alan sözleşmeli personelle mevcut personel ücretleri 1 Ocak 2016’tan başlamak üzere eşitlenecek. Eğitim yardımlarını da eksik etmeyen belediye, işçilerin eşine şiddet uygulayan personelin maaşı da 6 ay süresince mağdur eşe verilecek.

Sözleşmeyle ilgili konuşan Başkan Arslan, söz konusu madde kapsamında “Aldığı maaşı eşine, evine yansıtmayan, maaşını alıp birahanede harcayan, sonra da kredi borcuna batan personele yaptırım uygulayacağız. Maaşını süresiz olarak eşine vereceğiz” ifadelerini kullandı.

 
Boş oy hamlesi ve 1994’ün İzmir’i…
 
DİSK Genel Başkanı Beko’dan Kocaoğlu’na grev mesajı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali duman 5 Temmuz 2015 Pazar 00:57

Emege saygınız hepimizi gururlandırdı.Hizmetlerinizi halk ödüllendirecektir.SLAM

Yorumu oyla      11      5  
Çiğli işçisi 4 Temmuz 2015 Cumartesi 00:05

Başta sendika Başkanımız ve Belediye Başkanımız olmak üzere bu toplu sözleşmede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum... Yaşasın örgütlü mücadelemiz.

Yorumu oyla      11      5  
hasan canlı 3 Temmuz 2015 Cuma 20:23

izmir büyükşehirde çalışan işçiler dün eylem yaptı aldıkları ücret 1.350 diyorlardı çiğli ilçe belediyesi 2000 liranın üstünde en düşük işçi maaşı ilginçtir

Yorumu oyla      11      6  
fatih karasu 3 Temmuz 2015 Cuma 17:13

Ornek alinacak baskan bravo hasan baskan...

Yorumu oyla      11      8  
3 Temmuz 2015 Cuma 14:24

Çiğli belediyesi personeline sahip çıkıyor tamamda kardeşim Çiğli icraat bekliyor, sokak sokak, mahalle mahalle, bulvar bulvar, park park heryer iş bekliyor. Hadi arkadaşlar Çiğli'yi imar edelim İzmirin bir numaralı ilçesi haline getirelim.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’dan Polonya’ya dostluk köprüsü
Bornova Belediyesi, kardeş kenti olan Polonya’nın Bialystok Belediyesi ...
Konak’ta zabıtadan at eti operasyonu: Kesime baskın!
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta insan sağlığını hiçe sayanlara karşı zabıta ...
Gaziemir'de hafriyat krizi ve hendek savaşı!
Gaziemir Belediyesi’nde krize neden olan Optimum Alışveriş Merkezi’nin ...
 
Buca Madımak'ı unutulmadı
Sivas Madımak Oteli'nde 22 yıl önce katledilen 33 aydın, yazar ve sanatçı ...
Başkan Pekdaş’tan operasyon: 2 haftada 3 isim gitti
Görev süresinin birinci yılını geride bırakan Konak Belediye Başkanı Av. ...
Torbalı Belediyesi üniversiteli gencin adını parkta yaşatacak
Torbalı Belediye Meclisi genç yaşta yaşamını yitiren üniversite öğrencisi ...
 
Katliamın 22. yıl dönümünde hüzünlü anma
Çiğli Belediyesi, 2 Temmuz Sivas Katliamı'nın 22. yıl dönümünde katledilenleri ...
Karabağlar yolları yenileniyor
Karabağlar Belediyesi ekipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle ...
Güzelbahçe'nin en güzel bahçesi seçildi
Güzelbahçe Belediyesi’nin düzenlediği “En Güzel Bahçe” yarışması sonuçlandı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva