HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Nisan 2014 Salı - 18:12

Çiğli’de ‘Selef’ten rekor borç yanıtı: Kafama sıkarım!

Çiğli’de Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın geçmiş dönemlere ilişkin yaptığı borç açıklamasının yankıları sürüyor. Arslan’ın “Belediyede bankamatik memurları var. Borç 250 milyon TL’yi bulmuş. Hülle yolu ile işten adam çıkartıp tazminat vermişler” sözleri gündeme bomba gibi düştü. Arslan’ın açıklamasına yanıt veren eski Belediye Başkanı Metin Solak, “Başkan sokaktaki bilgiler ile konuşuyor. 250 milyon TL borç çıksın belediyenin önünde kafama sıkarım” dedi.

Çiğli’de ‘Selef’ten rekor borç yanıtı: Kafama sıkarım!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından Çiğli’de belediye başkanlığı koltuğuna oturan Hasan Arslan’ın yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Göreve başladıktan sonra ciddi mali kriz ile karşı karşıya geldiğini ifade eden Arslan, borcun 250 milyon TL’yi bulduğunu söylemişti. Belediyede işe gelmeden maaş alanlar tespit ettiklerini de söyleyen Arslan, hülle yapılarak işten çıkartılan işçilere tazminat verildiği, daha sonra bu kişilerden bazılarının başka belediyelerde istihdam edildiğini açıklamıştı.
 
Arslan’ın değerlendirmelerine konunun 1 numaralı muhatabından açıklama geldi.  Çiğli eski Belediye Başkanı Metin Solak, Arslan’ın söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Solak, “Çiğli Belediyesi’nde gelir ve giderler bellidir. Belediye başkanına sokakta bilgi veriyorlar. Dedikodular ile hareket ediyor. Bürokratlardan bilgi almak yerine durumu kurtarmak için kulaktan dolma açıklamalar yapıyor. Belediyenin borcu o kadar değil. Çıkıp şirket Kafesan’ın borcunu da söylüyorlar. Şirketin belediyeden alacağı var. Borcu söylerken alacağı da anlatacaksınız. O yüzden iki tarafı da birden hesaplıyorlar. Borç alacağını söylemeyince iki katı görünüyor. Böyle mantık olmaz. Evrak üzerinden konuşacaksınız. Her şeyin bilgisi ve belgesi ortadadır. Belediyenin anlattığı gibi 250 milyon TL borcu yoktur. Eğer o kadar borcunu çıkartsınlar belediyenin önünde kafama sıkarım” dedi.


 
ENKAZ EDEBİYATI YAPMADIM
Bir belediye başkanının işini yapması gerektiğini ifade eden Solak, enkaz edebiyatının hoş olmadığını da söyledi. Solak, “Ben başkanlık koltuğuna oturduğumda merhum Ensari Bulut’tan borçlu belediye devraldım. Kendisi hayatını kaybetti. Ölmüş adamı işaret edip ‘onun döneminde borçlu aldım’ mı deseydim? Bunu yapmadım ama icraat yaptım. Çiğli’de belediye kurumsal bir hale geldi. Binası oldu. Şantiye tesisini yaptık. İçinde bulunduğumuz durumları Çiğli halkı yaşadı. Çiğli hizmetler ile konuşulur bir ilçe oldu. Hiçbir zaman enkaz algısı yaratmadım” diye konuştu.
 
BANKAMATİK YOK
Solak, yeni belediye Başkanı Arslan’ın “belediyede bankamatik işçileri var” sözlerine de yanıt verdi. Kendi döneminde maaş almadan kimsenin çalıştırılmadığını ifade eden Solak, “Benden önce 15-20 kişi vardı. Göreve geldiğimde işlerine son verdim. Kimseye fazladan maaş vermedim. Çalışmayanı tutmadım. Herkesin iş yapmasını sağladım. Bunu ispat etsinler. Bir belediye başkanı çıkıp ‘vardı, öyleydi, böyleydi’ diye konuşmaz. Elinde yetkisi, kurum çalışanları, bürokratları var. Her şeyi resmi olarak konuşmak gerekiyor. Ayrıca benim dönemimde hülle ile birilerini işten çıkartıp tazminat hakkı da kazanmak gibi bir durum gerçekleşmedi. Bu tamamen gerçek dışıdır” dedi.
 
Solak ayrıca, gerekli açıklamaları ve ayrıntılı değerlendirmeyi önümüzdeki günlerde yapacağını ifade ederken belgeleri ile kamuoyunun karşısına çıkacağını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ttt 16 Nisan 2014 Çarşamba 14:10

boşver başkanım kızınız çok güzel bırakın ne yaparlarsa yapsınlar

Yorumu oyla      11      5  
EŞREFPAŞALI 16 Nisan 2014 Çarşamba 11:09

eski belediye başkanları ile yeni başkanlar aynı partili şimdi çiğli başkanı diyorki "bankamatikler" var eskisi diyorki"Benden önce 15-20 kişi vardı. Göreve geldiğimde işlerine son verdim.verdinde niye savcılığa suç duyurusunda bulunmadın. urla-çiğli-buca-bayraklı 2015 yazında iflas edecekler .

Yorumu oyla      17      7  
fatih karasu 16 Nisan 2014 Çarşamba 10:11

hasan baskan ari yuvasina comagi sokacak...bankamatik memurlari attan dusmus vaziyetteler...bunu belediye calisani olarak biliyorum metin baskan sen coj daha iyi biliyorsun inkar etme lutfen...

Yorumu oyla      14      5  
Metin Yıldırım 16 Nisan 2014 Çarşamba 09:58

Sayın başkan, sen kafaya sıkmayı alışkanlık haline getirdin. Sosyal Demokratlar silahla oynamazlar. Çözüm sunarlar. Bu kadar çok silahdan bahsettiğine göre ruhsatın vardır. Silahının markası ne ? Sadece meraktan soruyorum. Cocukların var ne olur, bu tarz polemiklere girme. Saygılar...

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'nın Yeni Başkanı'ndan bomba açıklamalar: Koltuk bile...
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, üç dönem başkanlık yapan Selçuk Karaosmanoğlu'ndan ...
İzmir’de Turizm Haftası’na ‘tarihi’ başlangıç
15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Turizm Haftası, “tarihi” Agora ...
Gönenç'ten Turizm Haftası’na özel mesaj
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, turizm haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
 
Karabağlar Belediyesi’nde 270 işçiyi rahatlatan haber
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun koltuğa oturmadan önce ...
Pasaport projesi tamam: Fatura kime kesildi?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin prestij çalışmalarının başında gelen Körfez ...
Kaymakam Günaydın'dan Başkan Uyar'a ziyaret
Seçimleri kazanarak Urla’nın ilk kadın Belediye Başkanı olan Sibel Uyar ...
 
Dünya çocukları 22.kez Karşıyaka’da buluşuyor
Karşıyaka Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa ...
'En eski zanaatı' sanatla buluşturdular
25 keçe sanatçısının keçeyi yeniden yorumlayarak geçmiş ile gelecek arasında ...
Başkan Arslan'a esnaf ziyareti
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’a Esnaf Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva