HABERLER>GÜNCEL
29 Temmuz 2015 Çarşamba - 12:26

Çifte gurur gecesi: İGC 69, 9 Eylül Gazetesi 3 yaşında!

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin (İGC) 69'uncu, Cemiyet'e ait 9 Eylül gazetesinin 3'üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Çifte gurur gecesi: İGC 69, 9 Eylül Gazetesi 3 yaşında!

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin (İGC) 69'uncu, Cemiyet'e ait 9 Eylül gazetesinin 3'üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirilen etkinliğe katılım yüksek oldu.

- FOTO GALERİ: İGC'NİN GURUR GECESİ...



Törenin açılış konuşmasını yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Türkiye'nin iki önemli sorunu olduğuna dikkat çekerek, “Yargı bağımsızlığı ve basın özgürlüğü en önemli sorunlarımızın başında geliyor. Basın özgürlüğünün, yargı bağımsızlığının, yaşam hakkının, emeğe saygının olmadığı, gerçeklerin sansürlenmeye çalışıldığı ülkelerde nefes almak kolay değildir. Cemiyetimiz 69 yıldır ileri demokrasilerin en başat kuralı, en olmazsa olmazı ifade edilen ve basın özgürlüğüyle halkın sansürsüz, gerçeklere dayanan haber alma hakkının savunucusudur. Son yıllarda hepimizi nefessiz bırakan hukuksuzluklara, baskılara karşı duruşuyla örnek olmuş, karanlığın sesini dünyanın dört bir yanına duyurmuştur” dedi.
 
“70'NCİ YAŞA HAZIRLANIYOR”
34 gazeteciyle yapılan ilk genel kurulundan bu yana bugün 862 üyeye ulaşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin Türk Basınının saygın kurumlarından biri olarak 70'inci yaşına hazırlandığını ifade eden Dikmen, şunları söyledi: “Böylesi bir kurumun 70 yaşına gelmiş olması İzmir için çok büyük önem taşıyor. İGC mesleki açıdan güçleniş ve çeşitli girişimlerde bulunmuş ve bunlardan biri 9 Eylül Gazetesi'dir. Gazetecilerin gazetesi diye adlandırdığımız 9 Eylül Gazetesi gelecekten hepimiz sorumluluğuyla yayın hayatına başladı ve yayınladığı birçok haberler Türkiye'nin gündemine damga vurdu. Cemiyetimizin kuruluşundan, kurucularından bu yana İzmir gazetecilerinin arasında Türk Basınında söz sahibi olan, basına yön veren çok önemli isimler vardır. O isimler ki her biri bir okul gibidir. Bugün 9 Eylül gazetesi de basın etik ve ahlakından taviz vermeden, doğruları eğip bükmeden verdiği haberlerle gazeteciler için bir okul görevi de görerek yayın hayatına devam ediyor.”
 


“TÜRKİYE İZMİR GİBİ OLSA”
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve İGC eski Başkanı Atilla Sertel de gecede söz aldı. Sertel, cemiyetin birçok baskıya karşı dik duruşundan ödün vermediğini belirterek, "Keşke bütün ülkemiz İzmir gibi olsa, keşke İzmir Türkiye gibi olsa, Türkiye İzmir gibi olsa. İzmir'in çağdaş, demokratik, laik, birbiriyle iyi geçinen, barış içerisinde yaşayan ve birbirine saygı duyan, saygı içerisinde birbiriyle dostluklar kuran bir özelliği var. İki dönem boyunca başkanlığını yapmaktan büyük onur duyduğum Cemiyetimize ve kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz 9 Eylül gazetemize nice yaşlar, nice başarılar diliyorum" dedi.
 
Konuşmaların ardından gece için özel hazırlanan pasta İGC Yönetim Kurulu ve protokol üyeleri tarafından birlikte kesildi.


 
KİMLER KATILDI?
İGC Başkanı Misket Dikmen ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay, Tacettin Bayır, Ali Yiğit, MHP İzmir Milletvekili Murat Koç, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner, basın meslek örgütü temsilcileri, gazete sahipleri, temsilcileri, İGC üyesi gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı.

 
Başkan Pekdaş sahaya indi: Eleştirilere yanıt, takıma moral!
 
Yeni uygulama: TSK şehitlerin isimleriyle vuruyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şz 29 Temmuz 2015 Çarşamba 22:14

BALBAYA BİR SORUM VAR: DELEGE SEÇİMLERİNDE BELEDİYE BAŞKANLARININ OLAYA KARIŞMASI VE İLÇE, İL BAŞKANI SEÇTİRMESİNE YANDAŞ MISINIZ YOKSA KARŞI MISINIZ? sizden kamuoyuna bir açıklama bekliyoruuz.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayındır’da korkutan yangınlar!
İki mahallenin üst bölgelerinde çıkan yangınlar paniğe yol açtı…
TMMOB’dan ‘Alsancak’ çıkışı: Bilgi verin!
Yıkımına başlanan Alsancak Stadı ile ilgili detaylı bir açıklama yapan ...
Flaş! Astsubaya aracında silahlı saldırı
Erzurum'un Horasan ilçesinde bir astsubay, görev yaptığı bölüğüne aracıyla ...
 
İzmir’de bilime ‘hayalet köy’ çağrısı
İzmir’in Ödemiş İlçesi eski belediye meclis üyesi Mimar Mualla Akgün, ...
İzmir’deki terör operasyonlarında son durum: Otobüsü yakanlar…
İzmir’de, yaşanan terör olayları sonrasında gözaltına alınan ve bölücü ...
Bir zamanlar solun üssüydü, şimdi IŞİD’in!
Ankara Emniyeti önceki gün IŞİD’in etkili olduğu Hacıbayram Mahallesi ...
 
İzmir Ekonomi'den uluslararası yüksek lisans programı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından geliştirilen uluslararası ...
Flaş! Pasaport harçlarında önemli gelişme
AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu yurtdışında yaşayan Türk ...
'PKK yüzüğü' iddiası TOKİ işçilerine saldırttı!
Erzurum'un Aşkale ilçesinde TOKİ inşaatında çalışan bir işçinin parmağında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva