HABERLER>GÜNCEL
22 Temmuz 2014 Salı - 10:27

Çeşme’nin Don Kişot’u: Remziye Nine 1 – RES: 0!

80 yaşındaki Remziye Saatli tarafından açılan davada Karadağ için Bakanlar Kurulu’nca 25 Mart 2013’te verilen ‘acele kamulaştırma’ kararının yürütmesi Danıştay 6. Dairesi’nce durduruldu.

Çeşme’nin Don Kişot’u: Remziye Nine 1 – RES: 0!

Çeşme Yarımadası’nda yapılmak istenen rüzgar enerji santrallerine (RES) karşı verilen mahkeme kararlarına bir yenisi eklendi.
 
İlçe merkezinin hemen üstündeki Karadağ için Bakanlar Kurulu’nca 25 Mart 2013’te verilen ‘acele kamulaştırma’ kararının yürütmesi Danıştay 6. Dairesi’nce durduruldu.

6. Daire’nin kararında, “Alanın RES kurulması amacıyla projelendirilmesinin tek başına acele kamulaştırma yapılmasına gerekçe teşkil etmeyeceği, acele kamulaştırma prosedürünün uygulanabilmesi için gerekli olağanüstü durumların ve bu yönteme başvurulmasıyla amaçlanan kamu yararının somut olarak ortaya konulamadığı, bu sebeple dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığına karar verilmiştir” denildi.
 
HER SANTİMİNDE ALINTERİM VAR
Hürriyet’ten Turan Gültekin’in yürütmeyi durdurma kararının davasını ise, “Türkiye’yi verseler bir karışını vermem” diyen, 80 yaşında, 3 çocuk, 4 torun sahibi Remziye Saatli açtı. 15 dönüm olan zeytinliği 1980’de eşiyle birlikte aldıklarını, üzerindeki ağaçlara gözü gibi baktığını anlatan Saatli, “Bu araziyi ben daha 2 aylıkken ölen babamdan bana kalan mirasın üzerine bankadan çektiğimiz krediyle aldım. Üzerinde Rumlardan kalma 6 zeytin ağacı vardı. Şimdi 150’si zeytin toplam 250 ağaç var. Bu ağaçlar bana her yıl her yerde bulunmayan hurma zeytin veriyor. Bu alana çok emek verdik.

Buralar hep çalılık ve taşlıktı, temizledik. Su yoktu, diktiğimiz zeytin ağaçlarına suyu sırtımızda taşıyarak getirdik. Duvarları bile sırtımızda taşıdığımız taşlarla kendimiz ördük. Çalıları temizlerken ellerim parçalandı. Ben buraya emeğimi verdim. Bana ilk önce 38 bin, sonra da 150 bin TL önerdiler.
 
BAŞKA YERE DİKSİNLER
Onların trilyonları varsa benim emeğim var. Bunun değerini hiçbir şeyle ödeyemezler. Değil Çeşme’yi, Türkiye’yi verseler yine ödeyemezler. Zaten verse-ler bile ben bir karışını vermem” dedi.

Acele kamulaştırma kararı alınana kadar yapılan hiçbir şeyden haberleri olmadığını ifade eden Remziye Saatli, şöyle devam etti: “Geldiler, yollar açtılar. Ne yaptıklarını sorduğumuzda bilmediklerini söylüyorlardı. Sonra duyduk ki RES yapacaklarmış. O rüzgar enerjisi direklerinden birini benim bahçe duvarımın hemen önüne dikeceklermiş. Pervanelerin dönmesi için de benim içinde Rumlardan kalma 100 yıllık zeytin ağaçlarımın bulunduğu 3 dönümü alacaklarmış. Başka yer mi yok? Gitsinler kimsenin olmadığı yerlere yapsınlar. Burası benim hayatım. Havası her derdime ilaç oluyor.”
 
TOKAT GİBİ KARAR
Karadağ’da yapılmak istenen 8 türbinlik RES’in Çeşme Limanı ve marinasının hemen yanı başında, 1. derece doğal SİT, sakız ağacı gelişim bölgesinde olduğunu söyleyen avukat Hande Atay, “Bu karar sadece toprakları acele kamulaştırılacak mülk sahiplerini değil, yüzde 41’i Ege’de olan RES projelerinin planlandığı yerlerdeki herkesi ilgilendiriyor. EPDK eliyle yangından mal kaçırırcasına kamu yararı, enerji açığı gibi bahanelerle özel mülkiyetlerin enerji şirketleri mülkiyetine geçirildiği bu hukuksuz uygulamaya karşı Danıştay ilk uyarıyı tokat gibi bir kararla vermiş oldu” dedi. (Hürriyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ... 22 Temmuz 2014 Salı 11:34

Helal olsun sana Remziye teyzem...

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Savcı Öz’den operasyona çok sert tepki
İstanbul'da emniyet görevlilerine yapılan baskına 17 Aralık soruşturmasının ...
İzmir’de 2 korkunç kaza: 2 ölü, 2 yaralı
Urla'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. ...
Adana Belediyesi Orkestra Binası’na silahlı saldırı
Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ...
 
İzmir’de insanlık suçu: Bedensel engelliyi darp edip…
İzmir’in Konak İlçesi'nde, iki kişi yardım etme bahanesiyle ara sokağa ...
Flaş! Sahur baskını: 22 ilde polislere operasyon!
İstanbul Terörle Mücadele Şübesi'nin yönetiminde Istanbul merkezli 22 ...
Diyarbakır cehennemi yaşadı! Korkunç patlama: 70 yaralı
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde kontrolden çıkıp devrilen LPG yüklü tankerin ...
 
Flaş! Suriye sınırında askere ateş açıldı: 1 şehit
Şanlıurfa'da Suriye sınırında görev yapan güvenlik güçlerine ateş açıldı; ...
Ukrayna'daki savaş Antalya'ya sıçradı
Ukrayna'da çıkan iç savaşın ardından turizm bölgelerinde Ukrayna ve Rusya ...
12 Eylül davasının gerekçeli kararı açıklandı
Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi, dönemin Genelkurmay Başkanı, emekli Orgeneral ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva