HABERLER>POLİTİKA
27 Temmuz 2014 Pazar - 14:53

Çayçıdan Erdoğan'a 9 bin lira bağış!

Seçim için Erdoğan’a yüksek miktarda bağış yapmak isteyip, 9 bin TL’lik limite takılan iş adamları, çaycı ve şoförlerine para yatırtıyorlar.

Çayçıdan Erdoğan a 9 bin lira bağış!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala, Köşk seçimlerinde yardım tartışması yaşanmaya başladı. Yasaya göre, vatandaşlar bir adaya ancak 9 bin liralık yardımda bulunabiliyor. Başbakan Tayip Erdoğan’a daha fazla yardım yapmak isteyen yandaş iş adamları ise ilginç bir yöntem buldu. Buna göre yanında çalıştırdıkları tüm işçiler adına Erdoğan’a bağışta bulunuyorlar. Böylece, asgari ücretli olarak bir şirkette çayçılık yapan vatandaşlar bile Erdoğan’a 9 bin lira yardımda bulunmuş oldu. Hatta bir Güneydoğulu iş adamının 600 personeli adına Erdoğan’a toplam 5 milyon liralık bağışta bulunduğu öne sürüldü. Bu durum, Ankara’da, seçimlere bağış gölgesinin düşmesine yol açtı.

ERDOĞAN BAĞIŞ MİKTARINI AÇIKLAMADI
Hüseyin Özay'ın Taraf'taki haberine göre, AKP’nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine bugüne kadar yapılan bağış miktarını açıklamak istemedi. Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu ile HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş, bağış hesapları konusunda şeffaf davranmıştı. Birkaç gün önce açıklanan rakamlara göre İhsanoğlu’na bağışlanan toplam rakamın 2 milyon 130 bin 922 TL, Demirtaş için bağışlanan rakamın 361 bin 411 TL olduğu açıklanmıştı. Söz konusu iki adaya da yapılan bağışlarda kısmi artışlar olduğu öğrenildi. Örneğin, Ekmeleddin İhsanoğlu’na yapılan bağış tutarının 3 milyon liraya, Demirtaş’a yapılan yardımların ise 500 bin liraya yaklaştığı bildirildi.

ERDOĞAN REKOR KIRDI
Başbakan Erdoğan’a ise yapılan yardım tutarı konusunda net bir bilgi verilmedi. Ancak, bankalardan muhalefet partilerine konuyla ilgili olarak birçok bilgi ve belge geliyor. Bu belgelerde, bir iş adamının yasayı delerek, 9 bin liranın çok üzerinde para bağışladığına yönelik bilgiler yer aldı. Özellikle Güneydoğu illerinden bir çok iş adamının, 5 milyon lira, 10 milyon lira gibi yüksek meblağlarda bağış yaptığı bilgisi muhalefet partilerine geldi. Bu da Erdoğan’ın hesaplarında rekor düzeyde bağışın toplanmasına yol açtı.
İş adamlarının, 9 bin liralık limiti ise çalışanları üzerinden bağıştı bulunarak aştıkları öğrenildi. Örneğin 200 işçisi bulunan bir iş adamının işçileri adına 2 bin 5 bin 9 bin lira üzerinden bağışta bulunduğu belirtildi. Hatta Güneydoğu kökenli bir iş adamının 600 çalışanının ismini banka şubesini vererek, 5 milyon liralık nakiti çalışanları adına Erdoğan’a bağışlamasını istediği kaydedildi. CHP ve MHP, konuyu hukuk-çularını inceletiyor. Bayram tatilini ardından konunun Meclis gündemine de taşınması planlanıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC. Öz Vatandaş. 27 Temmuz 2014 Pazar 16:32

Toplanan yardımların miktarının açıklanması zorunluluğu olup olmadığını bilmiyorum ama YSK buna bir açıklama getirmek zorundadır, zira buna bir açıklık getirilmediği takdirde seçim bağışı adı altında yapılan yardımların akıbeti konusunda şimdiden şüpheye düşmemek elde değil. Bankalar Birliği de söz konusu yardımların şeffaf bir şekilde açıklanması için Bankalara gerekli yaptırımı uygulamalıdır. İnanın şimdiden Sn. Başbakana yapılan yardımların akıbeti beni endişelendiriyor ve altından çok pis işler ve kokular çıkacak diye düşünüyorum. Bu toplanan paraların (hangi aday için olursa olsun) Camilerde toplanan paralar gibi buhar olup uçacağı kesindir...

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'de iki dinde barış duası
AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyon Üyesi Rifat Sait, Protestan ...
Başbakan Erdoğan 'hat-trick' yaptı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nun açılışını ...
İhsanoğlu Antalya'da konuştu: Adalete güven sarsılırsa...
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmalarını sürdürdüğü ...
 
AK Parti İzmir iki bayrama birden hazırlanıyor!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, 2 Ağustos Cumartesi günü Başbakan ve Cumhurbaşkanı ...
Kocaoğlu'ndan Yıldırım'a çok sert Konak Tüneli çıkışı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Tüneli eylemleri ...
Erdoğan'dan o polise yanıt: Al Kuran-ı yanına içeride...
BaşbakanTayyip Erdoğan, emniyete yönelik düzenlenen paralel operasyonda ...
 
Arınç'a çok sert misilleme: Sen uyuşturucu...
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Bodrum'da bira içmesini eleştiren ...
Şükür destek için adliyede: Br yavuz çıkıp...
İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, 22 Temmuz Operasyonu kapsamında ...
Erdoğan'dan İsrail'e çok sert sözler: Terör devleti...
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Terör devleti İsrail, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva