HABERLER>POLİTİKA
15 Nisan 2014 Salı - 12:56

Çakar istifa sonrası sert konuştu: Birilerine ‘Şunu yapmayın’ diyenler…

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık’la yaşadığı imar polemiği sonrası kurucusu olduğu AK Parti’den istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti eski Grup Başkanvekili Kenan Çakar, sert konuştu. Çakar, “Birilerine 'Şunu yapmayın. Şunlar şurada olmasın' diyenler, başkalarını menfaatçi olabilir ihtimaliyle suçlayıp rencide edenler, öncelikle dönüp kendi hayatlarına vicdanlarına baksınlar. Kendilerine 'acaba ben bu söylediklerimin ne kadarını gerçekleştiriyorum' diye sorsunlar. Bunu tüm parti yöneticileri ve milletvekilleri için söylüyorum” dedi.

Çakar istifa sonrası sert konuştu: Birilerine ‘Şunu yapmayın’ diyenler…

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık’ın müteahhit meclis üyelerinin imar komisyonlarına girmesine tepki gösterdiği ve “Gözlerimiz üzerlerinde, yanlış yapanın gözünün yaşına bakmayız” dediği açıklaması partide kriz yarattı.

- AK PARTİ İZMİR’DE ŞOK İSTİFA…

AK Parti’nin son iki dönemdir İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekilliği’ni yapan Kenan Çakar, meclis üyelerinin potansiyel menfaatçi olarak görüldüğünü öne sürüp, tepki gösterdi. Çakar, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk oturumunun yapıldığı pazartesi günü partiden istifa etti. Çakar’ın Grup Başkanvekilliği’ne Bilal Doğan’ın seçilmesinin ardından açıkladığı istifa, 'koltuğu kaybetti, gitti' eleştirilerine neden oldu.
 
“MAKAMLARI ELİNİN TERSİYLE İTEN BİRİYİM”
Çakar, istifasının nedenlerini ve eleştirilerine şu açıklama ile yanıt verdi: “Ben, imar komisyonuna ve grup başkanvekilliğine aday olmadım. Bilal Doğan’ı da bu göreve öneren benim. Benim hakkımda bu şekilde konuşanlar bana haksızlık yapıyorlar. Bu bir karalama kampanyasıdır. Bunun yapılacağını bilebilecek kadar siyaseti iyi okuyorum. Bu kampanyanın yapılabileceğini bildiğim halde sadece insanların onurlu mücadelesini vermek adına bir eylemi başlattım. Bundan sonra seçilmiş insanlara potansiyel hırsız gözüyle kimse bakmaz. Bundan sonra da umarım orada kalan 50 meclis üyesine gözleri gibi bakarlar. Kenan Çakar 2004 yılında meclis üyesi olduğunda Gaziemir’de Belediye Başkan Yardımcısı da oldu. Dört ay sonra kendi duruşuyla belediye başkan yardımcılığından istifa edip gerekçelerini de il yönetimine sundu. Makamları elinin tersiyle çok rahatlıkla itebilen bir insanım. Günahıma girmesinler. Partinin içinde kimlerin nasıl durduklarına kimlerin duruşunu nasıl devam ettirdiklerini kendi içlerine dönerek muhasebeden geçirsinler.”
 
“İL YÖNETİMİNDEN GÜVEN VEREN MESAJ BEKLEDİM”
Kenan Çakar, kendisinin de içinde olduğu bir heyetin bir hafta önce komisyonlara kimlerin gireceği yönünde bir çalışma yaparak Genel Merkez’e sunduklarını, burada kendisini ne imar komisyonuna ne de grup başkanvekilliğine yazmadığını belirterek, şöyle konuştu:  “Genel Merkez 'hayır buralarda sen olacaksın' diyerek, listeyi geri gönderdi. Yeniden bir liste yapmamı istediler. Onların istekleri doğrultusunda yeniden yaptım. Bana iftira atmaktan vazgeçsinler. İlk gönderdiğim heyetin yaptığı çalışma içinde Kenan Çakar kendisini ne imar komisyonuna yazdı ne de grup başkanvekilliğe yazdı. Elektronik postalarım saklı duruyor. AK Parti Grubu’nda bir seçim yapılmıştır. Ben son ana kadar başta İl Başkanı olmak üzere il yöneticilerinden meclis üyelerini potansiyel suçlu gösteren anlayışın doğru olmadığını belirten açıklama yapmalarını bekledim. Bunu kendilerine de söyledim. Bana verilen cevap 'biz bu konuda bir açıklama yapmayacağız' oldu. Bu anlayış, listelere yazılan insanların güvenilmez insanlar olduğu anlayışıdır ki bu doğru değildir. Bunu düzeltmek için bir hafta boyunca uğraştım ama bunu düzeltmelerini sağlayamadım. İl yönetiminin çıkıp meclis üyelerini güvenilmez insan olmaktan kurtarmaları için bir mesaj vermesini, Milletvekili Ali Aşlık’ın neyi kastettiğini açıklamasını bekledim. İstifamı son dakikaya kadar sadece bunlar düzeltilir gerekçesiyle beklettim.”
 
Kenan Çakar, “Birilerine 'şunu yapmayın. Şunlar şurada olmasın' diyenler, başkalarını menfaatçi olabilir ihtimaliyle suçlayıp rencide edenler öncelikle dönüp kendi hayatlarına vicdanlarına baksınlar. Kendilerine 'acaba ben bu söylediklerimin ne kadarını gerçekleştiriyorum' diye sorsunlar. Bunu tüm parti yöneticileri ve milletvekileri için söylüyorum” dedi.


 
“MECLİS ÜYELİĞİNDEN DE İSTİFA ET”
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül ise Çakar’ın meclis üyelerine güven konusundaki açıklamalarına destek verdiğini ancak istifa etmesini doğru bulmadığını belirterek, “Kendi söylemine duruşuna ters bir şey sergiledi. Bu söylemlere karşıysan bunları protesto ediyorsan sadece partiden istifa ediyorum demekle olmaz kardeşim, meclis üyeliğinden de istifa edeceksin. Hadi derler adama ya. Biri gider biri gelir. Kimse bulunmaz Hint kumaşı değildir. Söyledikleri doğru ama istifa yanlış... Kalıp mücadele etmeliydi. Grup Başkanvekili olamadığın için mi gittin? Makam için mi istifa ettin? O zaman Ertuğrul Günay’dan ne farkın var?” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahme Yıldırım 16 Nisan 2014 Çarşamba 09:51

Alı Aslık'ın soylemıne tamamıyle katılıyorum. Keske tum partılerdekı vekıller kendı meclıs uyelerını bu konuda uyarsalar. Kı toplumun vıcdanı rahat etsın. Hangı partıden olursa olsun muteahıtler ımar komısyonuna gırdıgınde toplumda bır suphe olusuyor. Ayrıca bıldıgım kadarıyla Alı Aslık bunu partı ıcınde ozel bır toplantıda soylemıs, Bınalı Yıldırım ve dıger vekıller de bu goruse katılmıs. Onemlı olan bu bılgıyı basına sızdıran ve Alı Aslık'ı kendı meclıs uyesıne dusman gıbı gostermeye calısan kım?

Yorumu oyla      11      10  
AK GÜZ 15 Nisan 2014 Salı 22:15

Ağzına yüreğine sağlık Aydın ŞENGÜL.

Yorumu oyla      13      14  
megaköylüye 15 Nisan 2014 Salı 19:13

Megaköylü on yıldır Büyükşehir meclisinde Kenen Çakar ile birlikte görev yaptınız... Şimdi ne oldu tavır aldın...

Yorumu oyla      23      9  
megaköylü 15 Nisan 2014 Salı 18:37

ak partide olmasaydın seçilebilirmiydin acaba.bir de bunu kendine sor bakalım.

Yorumu oyla      18      16  
güzel izmir 15 Nisan 2014 Salı 16:37

E birbirlerine düştüler tabi. Çıkar büyük olunca kavga de şenlikli oluyor.İzmir halkı yönetime talip olan kadroyu iyi tanısın...

Yorumu oyla      22      11  
İhtiyacın olur 15 Nisan 2014 Salı 15:29

Şengül, büyük konuşma.. !

Yorumu oyla      30      9  
cumhur 15 Nisan 2014 Salı 15:26

Ertuğru Günay ismini anmanız onun ne denli onurlu ne denli doğru oldugunun kanıtıdır.Sayın Günay sizin kapı dışarı edilmenize 5 kala geldi size katıldı..Yazılı muhturayı biliyosunuzdur.Anlayacağınız dar gününüzde geldi.Bollugunuz makamınız sizin olsun dedi ve onuruyla dik duruşuyla da çekti gitti.

Yorumu oyla      32      8  
Mahmut YILDIRIM 15 Nisan 2014 Salı 14:42

Sayın Çakar'ı pek bir alınganlık etmiş. Kendisi sayın Aziz Kocaoğlu'na büyükşehir belediyesinin granit taşları oğlunun şirketinden aldığı iftirasını atmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam kendisi bu konuda tazminatta ödedi. Ne demişler kişi kendinden bilir işi. Parti yöneticileri de bir şeyden rahatsız olmuşlar ki partiye zarar vermemek adına gereken açıklama yapılmış. Tebrikler.

Yorumu oyla      18      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den partili başkanlar turu: 5 ilçede önemli mesajlar
İl Başkanı Engin, A Takımı ile birlikte partili belediye başkanlarını ...
Son senaryo: Erdoğan Çankaya’ya, Gül kongreye…
Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can köşesinde AK Parti’de ...
Yüksel şok eden trafik cezasını Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın ...
 
Bahçeli: Gelmiş geçmiş en başarılı bakan…
Bahçeli, konuşmasında AK Parti'den istifa eden eski Bakan İdris Naim Şahin ...
Melih Gökçek'e RTÜK'ten kötü sürpriz
RTÜK, Gezi Parkı olayları ile Koç grubu arasında bağlantı olduğunu ileri ...
THY'den eski AK Partili vekil hakkında şok karar!
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, AK Parti'den istifa eden milletvekili ...
 
Cumhurbaşkanlığı seçim takvimi açıklandı
Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunun 10 Ağustos'ta, ...
Hakan Şükür'den tabela tepkisi
Eski milli futbolcu Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, statlardan isminin ...
Kılıçdaroğlu’ndan flaş yumruklu saldırı mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yumruklu saldırının ardından gelen ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva