HABERLER>POLİTİKA
1 Şubat 2015 Pazar - 16:04

CHP'li Tezcan'dan 'Sümeyye Erdoğan' çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, akademisyenlerle Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki buluşması sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İzmir'e Başbakanlık ofisi açılmasından, Sümeyye Erdoğan'ın milletvekili olacağı iddialarına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerine kadar birçok konuya değindi.

CHP li Tezcan dan  Sümeyye Erdoğan  çıkışı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, İzmir'deki ziyareti sırasında, kentte Başbakanlık ofisi açacaklarını açıklamasıyla ilgili Tezcan, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanın bütün yetkilerini kullandığı için, Ankara'da Başbakanlığa Cumhurbaşkanı fiilen el koymuş durumda. O yüzden Başbakan kendisine İzmir'de bir çocuk bahçesi açma peşinde" dedi. Tezcan, Davutoğlu'na eleştirilerini şöyle sürdürdü:
 
"Ankara'da Başbakanlığı kaptırınca, kendisine burada bir başbakanlık alanı açma çabasında diye düşünüyorum. Komik bunlar, hepsi Türkiye'nin anayasal sistemiyle izah edilebilecek şeyler değil. Gerçekten çalışmak için açıyorsa, istediği yerde açabilir ama başbakanlığı temsil edemeyen bir Başbakan var ne yazık ki. Fiilen Cumhurbaşkanı şu anda başbakanlık görevini yapıyor. O da İzmir'de oyalanmak için yeni bir yer açma peşinde demek ki.".
 
"DOKUNULMAZLIK İHTİYACI KESİN"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın isminin de milletvekili adayları arasında geçmesiyle ilgili olarak da değerlendirmede bulunan Bülent Tezcan, "17 - 25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları sürecinden sonra bir dokunulmazlık ihtiyacı kesin Sümeyye Erdoğan için. Hatta Bilal Erdoğan için. Önümüzdeki dönem, ona dönük bir önlem olabilir. Bunu düşünüyor olabilirler" diye konuştu.
 
"HÜKÜMETİN YETKİLERİNE TECAVÜZ ETME KONUSUNDA KARARLI"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingleri konusunda ise Erdoğan'ın siyasetin merkezinde olmak istediğini anlatan  Bülent Tezcan şunları söyledi: "Recep Tayyip Erdoğan, sıfatı cumhurbaşkanı olmasına rağmen anayasada yazılı olan sıfatlara uygun tutum ve davranışlar içerisinde değil. Biz seçimler bittikten sonra şunu söyledik; Artık bizim muhatabımız Başbakandır, hükümettir. Çünkü siyasi sorumluluk onun üzerindedir. Yetki hükümetindir. Başbakanın üzerindedir. Cumhurbaşkanı son zamanlarda ısrarlı bir şekilde, hükümetin yetkilerine tecavüz etme konusunda kararlı. Hükümetini yetkilerine tecavüz ederken Başbakan ile hükümetten kendi yetkilerine koruma konusunda ısrarlı ve doğru bir duruş göremiyoruz maalesef. Cumhurbaşkanı bununla da yetinmedi, iki gündür ana muhalefet partisine, muhalefet partilerine de mitinglerde meydanlarda sataşmaya başladı. Görünen şu ki Recep Tayyip Erdoğan, siyasetin merkezinde durma konusunda bir ısrar içinde, kararlılık içerisinde olacak. Oradan kaçak saraydan sağa sola sataşmak konusunda kararlılık içinde olacak."
 
Bülent Tezcan, devletin ciddiyeti, anayasal düzenin sağlıklı yürümesi, parlamenter demokrasinin sağlıklı yürümesi açısından cumhurbaşkanlığı makamının tartışma dışı olmasını arzu ettiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
" Ancak Cumhurbaşkanı meydanlardan ısrarlı bir şekilde iktidar partisi AKP'ye oy istemeyi devam ettirir ise, Cumhurbaşkanı ısrarlı bir şekilde parti lideri gibi davranmaya devam ederse, mutlaka kendisi siyasetin merkezinde olmayı tercih ettiğinden gerekli cevabı alacaktır. Biz ısrarla Cumhurbaşkanlığı makamının dışında kalması konusunda sorumlu davranışları herkesten bekliyoruz."
 
"SEÇİM BARAJI SIFIR OLMALI"
HDP'nin parti olarak seçime girmesi konusunu da değerlendiren Bülent Tezcan, "Bu kendilerinin kararı. Barajlı siyaset, barajlı demokrasidir. Siyasete, seçimlere getirilen baraj, demokrasiye getirilen barajdır. Israrla barajın kaldırılmasını ya da makul seviyeye çekilmesini bekliyoruz. Ama önceliğimiz sıfıra inmesi. Türkiye 12 Eylül kalıntısı bir sistemde, gelecekte sağlık bir seçimi yapma şansını yakalayamıyor" dedi.
 
Bülent Tezcan, akademisyenlerle yapılan toplantının teknik bir çalışma olduğunu ve süreci değerlendirdiklerini söyledi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da toplantıyı çok yararlı bulduğunu anlatan Tezcan, bu seçimde milletvekili adaylarını belirlemede önseçim kuralını kullanacaklarını sözlerine ekledi.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal'dan o fotoğrafa açıklama
Doğu Perinçek'in Ermeni soykırımı ile ilgili sözlerinden dolayı AİHM'deki ...
Akdoğan'dan IŞİD'e öfke: Bu vahşi terör olayını kınıyoruz
Terör örgütü IŞİD'in ikinci Japon rehineyi infaz etmesine Ankara da sert ...
MHP'den zehir zemberek 'Çemberli Efe' açıklaması
Dün gerçekleşen AK Parti 5. Olağan İzmir İl Kongresi’nde Kiraz Belediye ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan ikinci akademisyen zirvesi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki ekonomik, politik ve ...
Kılıçdaroğlu'na Adnan Menderes'te büyük karşılama
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kuşadası’ndaki akademisyenler zirvesine ...
Resmi Gazete'de yayınlandı: İşte seçim takvimi!
7 Haziran’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi’ne katılacak siyasi partileri ...
 
CHP'li Çıray: Yeni sorunumuz vatandaşlar arasında...
CHP Konak ilçe başkanı Mehmet Şakir Başak’ın ve “Yedi Bölge Yedi İlçe ...
AK Parti'de kulisleri sarsan iddia: Sümeyye Erdoğan...
Seçimlere yönelik çalışmaların hızlanması ve bürokratların 10 Şubat’a ...
Otel zirvesi: Davutoğlu İzmir’in başkanlarından ne istedi?
AK Parti İzmir İl Kongresi için kente gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva