HABERLER>POLİTİKA
7 Ekim 2015 Çarşamba - 13:55

CHP’li Sezer’den Yıldırım’a ‘paralel’ çıkışı: Özür dilesin

CHP İzmir milletvekili adayı Hüseyin Sezer kent siyasetini değerlendirdi. Hedefinin milletvekilliği değil parti başarısı olduğunu vurgulayan Sezer, AK Parti İzmir adayı ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım’ın tarihi Büyükşehir davası hakkında “Paralelin bize operasyonu” yorumuna, “Bugün eğer yanlışın özeleştirisini vereceklerse çok açık bir şekilde İzmir halkına ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na özür dilemesi lazım” yanıtını verdi.

CHP’li Sezer’den Yıldırım’a ‘paralel’ çıkışı: Özür dilesin

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir’de 1 Kasım seçimleri öncesi milletvekili adayları çalışmalarına hız kazandırdı. CHP İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Hüseyin Sezer, seçim yolunda İzmir siyasetiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
 
CHP olarak öncelikli hedeflerinin Türkiye olduğunun altını çizen Sezer, AK Parti İzmir adayı ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın son günlerde yaptığı açıklamaları hedef aldı.
 
AYRIM YAPMADAN HİZMET
Seçim sürecini değerlendiren Sezer, “Genel siyaset çerçevesinde siyaset yapmak istiyoruz. Bugün ülkenin kaderiyle ilgili bir süreç yaşıyoruz. Halkımızın beklediklerini, doğrularını ortaya koyan siyasi perspektiften bir çözün üretmek istiyoruz. Vatandaşımıza hizmet ettik,  ‘eğer oy verirsen bundan sonra hizmet ederiz’ söylemin dışında bir felsefemiz var. Biz İzmir halkına, vatandaş ayırmadan hizmet etmeyi bir sorumluluk bilinci olarak görüyoruz” dedi.  
 
BİNALİ YILDIRIM’IN İZMİR’DE KARŞILIĞI YOK
Sezer, AK Parti İzmir milletvekili adayı ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın adaylığı ile ilgili konuştu. Sezer, “AK Parti İzmir’de karşılığı olmayan Binali Yıldırım üzerinden o dağılmayı engellemek için bir algı oluşturuyor.  AKP’de çok büyük bir kaos var. Bunu engellemek için bakanlıkta oluşturduğu çevre üzerinden bir çalışma var. Bakan olacak hatta Başbakan olacak diye bir çalışma var. Fark ettiyseniz İzmir’de Ahmet Davutoğlu ile bir afiş göremezsiniz, hepsinde Binali Yıldırım tek başına. Ellerinde hiçbir şey kalmadığı ortada... 1 Kasım sürecinde ne olduğunu göreceğiz” dedi.


 
İZMİR’E DAİR SÖZLERİ YOK
Yıldırım’ın seçim çalışmalarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yönelik “elinden tutup Ankara’ya götüreceğim” ifadeleriyle ilgili, “Bu elinden tutma konusu öncelikle İzmirli hemşerilerimize yapılan bir saygısızlıktır. 11 yıldır bakanlık yapacak, İzmir’den milletvekili olacak, büyükşehir adayı olacak, burada her adaylığı sürecinde İzmir’in hak ettiği hizmeti almadığını söyleyeceksin ama Büyükşehir’in yaptığı hizmetlerin de gerisinde kalacaksın.  İzmir’e dair sözü olmadığı için de her geldiğinde Büyükşehir’e sataşıyorlar. Bunun da İzmir halkı 2014 seçimlerinde gördü ve Binali Yıldırım’a en iyi cevabı İzmir halkının verdiğini görüyoruz. Bu cevabı almasına rağmen Binali Yıldırım’a tekrar hoş geldin diyoruz. Binali Yıldırım’ı tekrar misafir olarak ağırlıyoruz kendisini, bakanken de misafir olarak ağırlıyorduk” ifadelerini kullandı.
 
AZİZ KOCAOĞLU VE İZMİRLİLERDEN ÖZÜR DİLESİN
Yıldırım’ın Kocaoğlu davası ile ilgili ifadelerine yüklenen Sezer, AK Parti hükümetine ve Yıldırım’a özür çağrısı yaptı. Sezer, ”Bu hükümet yetkililerinin, eski Başbakan şimdiki Cumhurbaşkanı’nı, şimdiki Başbakan, bunların hepsi insanların akıllarıyla dalga geçiyorlar. Ergenekon’u yarattılar, Balyoz’u yarattılar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon düzenlediler. Türkiye tarihinde görülmemiş bir belediyeye çıkarma yapar gibi, abluka altına alır gibi operasyon yapıldı. O gün bu arkadaşların hepsi görevdeydi. Araştırmaları gereken, ortaya çıkarmaları gereken onlardı. O tabloyu kapatmak için biz çok saftık görüntüsü vermeye çalışıyorlar. Türkiye böyle saflıklara bırakılacak bir ülke değil.   Bugün eğer yanlışın özeleştirisini vereceklerse Büyükşehir’e, Aziz Kocaoğlu’na, bürokratlarına yapılmış olan haksızlığın, adaletsizliğin, hala devam etmekte olan o davanın ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir halkına yapması gereken hizmetleri engellemeye dönük faaliyetler karşısında bir açıklama yapmak istiyorsa çok açık bir şekilde İzmir halkına ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na özür dilemesi lazım. Eğer ülkeyi onlar yönetiyorlarsa sorumluluk onların elinde” diye konuştu.
 
MASKELİ BALO SİYASETİ
Sezer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptığı hizmetlerde, halka seslenirken, oy verseniz de vermeseniz de ayrım yapmadan hizmet vermeye devam edeceğiz diyor. Şu an AK Parti kadroları çalışmalarında çıkar odaklı faaliyet gösteriyor.  Bugün baktığımızda gelecek kaygısı nedeniyle insanlara yaklaşıyorlar. Kimden nasıl oy alabiliriz anlayışıyla çalışma yürütüyorlar.  Bizim onlarda siyaseti gördüğümüz nokta tamamen bir maskeli balo içerisinde kendi iktidarlarını devam ettirme çabalarıdır. Genelin çıkarının yerin kişisel çıkarı koyuyorsanız bu bir ahlaksızlıktır, vicdansızlıktır” şeklinde konuştu.
 
AMAÇ VEKİLLİK DEĞİL TÜRKİYE
1 Kasım sürecinde CHP İzmir’de bazı adayların üst sıralarda olmasına rağmen görevini bırakmayıp adaylıktan çekilmesi üzerine devam kararı alan Sezer adaylığıyla ilgili şöyle konuştu: ”Genel Başkanın yeni seçimle ilgili çok net bir çıkışı oldu. Listeler aynen devam edecek dendi. Bizim CHP içindeki anlayışımız temiz toplum ve temiz siyaset çerçevesinde, bir siyasetçinin kendi bir yere taşıma kaygısıyla değil toplumun sorunlarını çözmeye yönelik bir anlayışımız ar. Bizim milletvekili olup olmamızdan önce CHP’nin iktidar olması gerekiyor. Önce Türkiye için birlik beraberlik ve huzur için çalışmamız gerekiyor. Biz de bu anlayışla tekrar aday olmayı bir görev olarak algıladık. 
 

 
MHP adayları vitrine çıktı… Vural’dan çarpıcı yanıt: Şeboy’a sorun!
 
Rus milyarder Abramoviç'i Bodrum mesken tuttu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Baboş 8 Ekim 2015 Perşembe 01:15

Fikrine ve söylemine sağlık , gerçek dost halkın çocuğu

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP adayları vitrine çıktı… Vural’dan çarpıcı yanıt: Şeboy’a sorun!
MHP 1 Kasım seçim beyannamesini İzmir’de de tanıtırken, milletvekili adayları ...
Hotar sahada tam gaz: Onlarınki vaat, bizimki taahhüt
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı ...
AK Parti adayı Sürekli'den esnafa müjde!
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, Karşıya ilçesinde ...
 
Esnaf Başkanı istedi, Yıldırım önce Vali’yi sonra Bakan’ı aradı!
AK Parti İzmir milletvekili adayı ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme ...
CHP Adayı Rodoplu Türkiye için ant içti
Seçim çalışmalarına başlayan CHP Çiğli İlçe Başkanlığı’nın konuğu olan ...
CHP’li Çam’dan Vural’a ‘nöbetçi’ yanıtı
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, MHP’li Oktay Vural’ın partilerin seçim ...
 
AK Parti Adayı Kaya’dan Yarımada çıkarması
AK Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili adayı Mahmut Atilla Kaya, Urla ...
CHP’li kadınlar Çiğli’de buluştu
CHP İl ve Çiğli Kadın Kolları üyeleri ile belediye meclis üyeleri Çiğli’de bir araya geldi
AK Parti’nin önemli isminden o görüntüye çarpıcı yorum
AK Parti MKYK üyesi ve Diyarbakır Milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva